28 x bezienswaardigheden Brugge + Info & tips voor je bezoek aan Brugge

Volledige reisgids kopen voor € 5

28 x bezienswaardigheden Brugge + Info & tips voor je bezoek aan Brugge

11 oktober 2021 in Brugge45 reacties

Brugge staat gekend voor zijn schoonheid en telt enkele van de mooiste historische bezienswaardigheden van Vlaanderen. Brugge is een prachtige stad die heel wat titels en bijnamen heeft. Vroeger een rijke en welvarende Hanzestad, vandaag Werelderfgoedstad en internationaal bekend als het Venetië van het Noorden.

Brugge loopt over van de historische gebouwen en is bezaaid met sprookjesachtige kanalen. De stad doet al die titels zeker eer aan en is meer dan een bezoekje waard! Om jou te helpen bij een bezoek aan Brugge hebben we een overzicht gemaakt van de belangrijkste bezienswaardigheden die je in de stad kan vinden.

Georganiseerde tours in Brugge

Tijdens je bezoek aan Brugge zijn er tal van leuke activiteiten te doen, zo beleef je Bruggen op een andere manier:

Inhoud artikel

 1. Belfort

Het 83 meter hoge Belfort van Brugge, ook wel de Halletoren genoemd, is te vinden op de Grote Markt en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Op de plek van het gebouw stonden vroeger een aantal hallen waar wol en lakens verhandeld werden. In de dertiende eeuw werd er een stenen toren met een houten spits aan de hallen gebouwd.

Nadat een brand het hele complex verwoestte, werd er een nieuwe toren gebouwd op de 13de-eeuwse fundamenten. De toren staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Houd er wel rekening mee dat er slechts een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen kunnen en het daarom kan dat je even moet wachten.

 1. Historium

Het Historium werd geopend in 2012 en brengt bezoekers terug naar de middeleeuwen. Tijdens het parcours van een klein uur kom je langs 7 verschillende zalen terecht die je de sfeer van de 15de eeuw doen herbeleven. De leidraad is het schildersatelier van Van Eyck.

Het verhaal dat in het Historium verteld wordt is fictief, maar alle decors waarin het verhaal geprojecteerd wordt, zijn historisch correct. Het bezoek verloopt in groepjes van maximum 20 personen. De uitgang gaat via het Duvelorium, een bierbar waar je naast Duvel ook nog andere Belgische bieren kan drinken.

Het Historium ligt naast het Provinciaal Hof, een neogotische gebouw dat toebehoort aan het Provinciaal Bestuur.

Het Historium bezoeken? Koop je tickets online en sla de wachtrij over, zo zie je meer van Brugge tijdens je bezoek.

 1. De Burg

De Burg is een plein waar ooit de vestiging van Brugge heeft gestaan en is deel van de oudste kern van de stad. In 864 werd hier in opdracht van Boudewijn I met de IJzeren Arm een grafelijke vestiging gebouwd tegen de Noormannen. Het plein had oorspronkelijk toegangspoorten en was helemaal omwald. Tegenwoordig vind je hier echter vooral veel prachtige gebouwen in renaissance- of gotische stijl, zoals het stadhuis en de Heilig-Bloedbasiliek.

Onze tip: Download onze gratis reisgids Brugge met een complete wandeling door het historische centrum, zo zie je de mooiste plekjes van de stad!

 1. Stadhuis

Aan de Burg ligt het stadhuis van Brugge. Het gebouw werd opgetrokken rond 1400 en is daarmee één van de oudste stadhuizen van Nederland en België. Binnen het gebouw vind je veel indrukwekkende negentiende-eeuwse muurschilderingen en in de Gotische zaal kunnen bezoekers een goudgekleurd gewelf bewonderen.

 1. Het Frietmuseum

Het Frietmuseum is het enige museum ter wereld dat vertelt over de geschiedenis van de nationale trots, de friet. In het museum krijg je te zien hoe frieten gemaakt worden en je zal versteld staan van hoeveel soorten frieten er bestaan. En ook hier mag je natuurlijk proeven.

Tip: Het frietmuseum in Brugge bezoeken? Koop je tickets voordelig online

 1. Sint-Salvatorskathedraal

De Sint-Salvatorskathedraal in de oudste parochiekerk van Brugge. De bouw begon al in de twaalfde eeuw. Binnenin de kerk vind je een aantal bijzondere kunstschatten, waaronder een doksaal met orgel en een grote collectie schilderwerken met onder meer schilderijen van de Vlaamse Primitieven Dirk Bouts en Hugo van der Goes.

 1. Jeruzalemkerk

De Jeruzalemkerk is één van de weinige private kerken in België. De kerk werd in de vijftiende eeuw gebouwd naar het grondplan van de kerk van het Heilig Graf in Jeruzalem. De Brugse kerk is te herkennen aan de sobere middeleeuwse bouwstijl en de grote bol op de toren van de kerk met daarbovenop het kruis van Jeruzalem.

 1. Heilig-Bloedbasiliek

Aan de Burg staat naast het stadhuis de Heilig-Bloedbasiliek. De kerk heeft haar naam te danken aan het Heilig Bloed van Jezus dat er bewaard wordt. Het Heilig Bloed zou door Diederik van de Elzas, graaf van Vlaanderen, naar de stad gebracht zijn. Het gebouw bestaat uit twee kapellen, de gotische bovenkapel, de Basiuliuskapel, waar de relikwie bewaard wordt, en de kleinere romaanse Sint-Ivokapel. Beide werden in 1923 verheven tot basiliek.

Naast het relikwie van het Heilig Bloed zijn er nog meer bijzondere kunstvoorwerpen in de kapellen te vinden. De indrukwekkende architectuur is een andere reden om de basiliek zeker niet over te slaan bij een bezoek aan Brugge. Ook bijzonder om mee te maken is de Heilig-Bloedprocessie die met hemelvaart vanuit de basiliek gehouden wordt.

 1. Jan Van Eyckplein

In het centrum van Brugge vind je het Jan van Eyckplein aan het begin van de Spiegelrei. Dit plein was het kloppende hart van het Bourgondische Brugge en het is nog steeds één van de belangrijkste pleinen van de stad. In het midden prijkt een standbeeld van Jan van Eyck, één van de Vlaamse Primitieven. Het plein is omzoomd met allerlei prachtige panden, waaronder de Poortersloge.

 1. Begijnhof

Het Begijnhof ligt aan het Minnewaterpark. Om het hof heen staan heel wat pittoreske witgeschilderde huisjes die gebouwd werden tussen de zestiende en de achttiende eeuw. Het begijnhof zelf werd al in 1245 gebouwd in opdracht van Margaretha van Constantinopel, gravin van Vlaanderen. Vroeger leefden er vooral vrouwen die uit de maatschappij verstoten waren en velen daarvan wijdden hun leven aan God. Sinds 1927 doet het begijnhof opnieuw dienst als klooster en tot vandaag wonen er nog steeds nonnen. Een bezoekje brengen aan een van de huizen is mogelijk.

 1. Poortersloge

De Poortersloge is te vinden aan het Jan van Eyckplein tegenover het Oude Tolhuis. Het gebouw dateert uit de vijftiende eeuw en werd gebruikt als vergader- en ontspanningsplaats van de rijke poorters van Brugge. Sinds de negentiende eeuw doet het historische monument dienst als rijksarchief.

 1. Brugse reien

De historische binnenstad van Brugge is dooraderd met romantische kanaaltjes. De stad concurreert samen Giethoorn om de de bijnaam Venetië van het Noorden aan te danken. Brugge bezoeken kan niet zonder een boottochtje te maken op het netwerk van kanaaltjes. Zo kan je de prachtige stad vanop het water ontdekken terwijl je onder tientallen bruggen doorvaart. Je komt langs geheime plekjes die je vanaf de straatkant nooit gezien zou hebben.

 1. Stadsschouwburg

De oude schouwburg van Brugge werd in 1869 gebouwd in renaissancestijl en heeft plek voor zo’n 700 man publiek. Het theater is één van de belangrijkste en best bewaarde stadstheaters in Europa. Het theater is onderdeel van het Cultuurcentrum Brugge, en er worden nog regelmatig producties opgevoerd. Er wordt niet alleen theater, maar ook dansvoorstellingen en concerten georganiseerd.

 1. Choco-Story Museum

Het museum is gevestigd in een vijftiende-eeuws gebouw dat vroeger dienst deed als de wijntaverne Huis de Croone. Vandaag heeft de wijn plaats gemaakt voor chocolade, en dat ruik je meteen als je binnenkomt. Het museum toont de bezoekers hoe chocolade door de eeuwen heen ontwikkeld is en hoe een chocoladereep vanaf de cacaoboon gemaakt wordt. Natuurlijk mag je tussendoor ook verschillende soorten chocolade proeven!

TIP: Koop je tickets voor Choco Story in Brugge via deze link online, zo kan je binnen zonder aanschuiven + ben je zeker van je plekje. Nog leuker is een workshop te volgen waar je zelf je pralines kan maken en natuurlijk ook mag proeven 😊.

 1. Minnewaterpark

Het Minnewaterpark loopt ligt tussen het Centraal Station en het centrum van de stad. Het is zonder twijfel één van de meest romantische plekken van de stad. Vroeger deed het Minnewater dienst als binnenhaven van de stad, maar tegenwoordig is daar niets meer van te merken. Je vindt er een groot park vol bomen, leuke wandelpaadjes en een aantal schattige bruggetjes over het water. Het is daarom de perfecte plek om even tot rust te komen tijdens je bezoek aan Brugge.

 1. Steenstraat

De Steenstraat is de grootste en belangrijke winkelstraat van de stad en wordt soms vergeleken met de Meir van Antwerpen. De winkelstraat begint bij het concertgebouw van Brugge op ’t Zand en loopt tot de Grote Markt. Shoppers vinden er niet alleen lokale winkels, maar ook bekende dure merken en winkels van minder prijzige ketens. Zelfs als je niet van plan bent om te gaan winkelen is het aan te raden om door de straat te lopen om de prachtige voorgevels te bekijken.

 1. The Chocolate Line

Chocoladeliefhebbers kunnen niet alleen terecht bij het Choco-Story museum, maar kunnen ook eens langsgaan bij The Chocolate Line. Deze chocoladewinkel is één van de vele chocolatiers in de stad en is te vinden op het Simon-Stevinplein. Gerenommeerd chocolatier Dominique Persoone maakt de mooiste en lekkerste chocoladecreaties en er staan dan ook altijd mensen naar de etalage te staren. Meer info op de website

 1. Concertgebouw

Het Concertgebouw is geopend in 2002, toen Brugge Culturele Hoofdstad van Europa was. West-Vlaanderen had vroeger geen locatie waar grote orkesten en internationale gezelschappen konden optreden. Er werd een architectuurwedstrijd uitgeschreven en het ontwerp van de architecten Paul Robbrecht en Hilde Daem won de wedstrijd. In het Concertgebouw bevindt zich ook de toeristische dienst van Brugge.

 1. ‘t Zand

De eerste treinen naar Brugge, rond 1840, kwamen aan op ‘t Zand. Al snel was het eerste stationsgebouw te klein. Het werd afgebroken om terug heropgebouwd te worden in… Ronse, waar het nu nog staat. Een paar jaar vóór de Tweede Wereldoorlog vertrok de laatste trein vanop 't Zand. Tijdens grote werkzaamheden in 2016 werd de grote fontein die hier sinds 1986 stond verplaatst naar het Koning Albert I-park.

 1. Vismarkt

Net als eeuwen geleden wordt in de overdekte vismarkt ook vandaag nog vis verkocht. Al hebben intussen ook kunstenaars en juwelenkraampjes de weg naar hier gevonden. Elke voormiddag van maandag tot zaterdag kan je op de vismarkt van Brugge verse vis kopen. Als je geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan met de verse vis, kan je voor heerlijk bereidde visgerechten terecht in de visrestaurants rondom het plein of op het Huidevettersplein.

 1. Bruggen in Brugge

Brugge wordt vaak “het Venetië van het noorden” genoemd, een titel die het te danken heeft aan het groot aantal bruggen die de binnenstad telt. Heb je een idee hoeveel er dat eigenlijk zijn? In de historische binnenstad alleen 43, in heel Brugge een 70-tal. De oudste zijn de Peerdenbrug en de Meebrug. Dat lijkt veel, maar verschillende andere steden in binnen- en buitenland bezitten er meer. Gent bijvoorbeeld telt er 125 en Venetië telt er meer dan 400.

 1. Groeningemuseum

Het Groeningemuseum ligt aan de Dijver en heeft een schitterende collectie Vlaamse schilderijen in huis uit de periode van de 15de tot de 20ste eeuw. Hoogtepunt van de collectie zijn werken van de Vlaamse Primitieven zoals Van Eyck en Memling. Er hangen er ook werken uit de renaissance en de barok en zelfs van een aantal Vlaamse expressionisten

 1. Gruuthusemuseum

Het Gruuthusemuseum was ooit het paleis van de heren van Gruuthuse. Nu kan je er voorwerpen bewonderen die verwijzen naar het leven tussen de 15de en de 19de eeuw, zoals sieraden en keukengerei, maar ook een guillotine…

 1. Arentshuis

Het Arentshuis is een 18de eeuws herenhuis dat op het gelijkvloers plaats biedt voor tijdelijke tentoonstellingen. Op de bovenverdieping is er een permanente expositie over Frank Brangwyn (1867-1956), een Britse kunstenaar met Brugse roots. Hij was niet alleen schilder, maar ontwierp ook onder andere keramiek, meubelen en juwelen.

 1. Onze-Lieve-Vrouwkerk

Je kunt niet naast de 122 m hoge bakstenen toren van de Onze-Lieve-Vrouwkerk kijken. Het is het op één na hoogste bakstenen gebouw ter wereld. Al in de 13de eeuw is men aan de bouw van de kerk begonnen. De kerk bevat schitterende kunstwerken van het allerhoogste niveau. Dé trekpleister is het wereldberoemde witmarmeren beeld 'Madonna met kind' van Michelangelo. Daarnaast vind je in de kerk ook de praalgraven van Karel de Stoute en Maria van Bourgondië en een fraai marmeren hoofdaltaar.

 1. Oud Sint-Janshospitaal

Het Sint-Janshospitaal is één van de oudst bewaarde hospitaalgebouwen in Europa. Tegenwoordig huisvest het gebouw een museum over het hospitaal. De tentoonstelling laat je zien hoe de ziekenzalen er vroeger uitzagen en je kan een bezoekje brengen aan de oude apotheek, de bijbehorende kruidentuinen en de Hospitaalkapel. Ook kunstliefhebbers vinden hun weg naar het Sint-Janshospitaal. Er hangt namelijk een schilderij van de Vlaamse Primitief Hans Memling.

 1. Brouwerij De Halve Maan

In Brugge kan je op een terrasje een streekbier proeven, maar je kan in bierbrouwerij de Halve Maan ook zien hoe dat streekbiertje gebrouwen wordt. Bij deze huisbrouwerij kan je een rondleiding door de brouwerij volgen terwijl je meer leert over het brouwproces en de geschiedenis van de brouwerij. De Halve Maan is de enige familiebrouwerij in de stad die nog actief is en bestond al in de 16de eeuw. De bekendste bieren die er gebrouwen worden, zijn de Brugse Zot en de Straffe Hendrik. Meer infop de website

 1. Poertoren

De Poertoren is een vestingtoren uit 1398. Hij werd in 1477 ingericht als opslagplaats en atelier voor buskruit, vandaar ook zijn naam, die door de eeuwen heen behouden bleef. Ooit bevond zich hier vlakbij nog een tweede toren maar die werd intussen gesloopt. Tegenover de Poertoren kan je op een infobord de oudst bewaarde foto van Brugge zien. Eveneens lees je hier nog wat informatie over het Minnewater en omgeving.

 1. De geschiedenis van Brugge

29.1 De allereerste sporen van Brugge

Brugge is een oude stad en haar oorsprong gaat ver terug in de tijd: verscheidene opgravingen hebben resten blootgelegd van ondermeer een Gallo-Romeinse nederzetting en een Keltische boot, beide van de 2de eeuw na Christus. Voor de eerste schriftelijke vermeldingen van een “Municipium Brugense” moeten we wachten tot de 7de eeuw.

29.2 Hoe komt Brugge aan haar naam?

Omstreeks de 8ste eeuw lijdt Europa onder de vele invallen van de Noormannen en probeerde het zich hiertegen ook te beschermen. Onder het bewind van Karel de Grote wordt er daarom rond deze periode gestart met een kustverdediging. Boudewijn I, de eerste graaf van Vlaanderen, bouwt in de 9de eeuw bijkomend een versterkte burcht. De naam “Burg” verwijst naar deze burcht.

29.3 De Brugse metten

Gedurende de 12de en 13de eeuw groeit Brugge uit tot één van de belangrijkste handelssteden van Europa. Ondermeer de haven zorgt voor economische welvaart. Er wordt begonnen aan de bouw van het huidige Belfort en de bijhorende stadshallen. Eind 13de eeuw annexeert de Franse koning Filips IV het graafschap Vlaanderen. Iedere Vlaming kent het vervolg: Jan Breydel en Pieter De Conick komen in Brugge tegen de Franse koning in opstand, met de bekende “Brugse Metten” tot gevolg. Op 11 juli 1302 volgt de Guldensporenslag, waar een korte overwinning op het Franse leger wordt behaald.

29.4 Het verval

Vanaf de 14de eeuw begint het tij voor de stad te keren. Het Zwin, de toegangsweg tot de Brugse haven, begint te verzanden. Het is echter vooral door de achteruitgang van de lakenindustrie en de concurrentie van naburige havens, ondermeer Antwerpen, dat Brugge vanaf het einde van de 15de eeuw in een verval raakt.

29.5 Spaanse invloed en kantklossen

Gedurende de 17de eeuw staat Brugge onder Spaans bewind. Ten gevolge van enkele branden, worden er in deze periode heel wat houten gevels vervangen door stenen versies. Rond deze tijd ontstaat ook de kantindustrie, samen met een bijhorende activiteit waarvoor Brugge nog steeds gekend is: kantklossen. Dit werd ondermeer aangeleerd aan de Brugse meisjesscholen. Aan het begin van de 19de eeuw houden er zich meer dan 6000 vrouwen met kantklossen bezig, op een totaal bewonerstotaal van 40.000!

Onze tip: wil je graag Brugge op eigen tempo ontdekken? Download dan ook zeker onze poortenwandeling of onze leuke stadswandeling door Brugge waarbij je de mooiste bezienswaardigheden ontdekt.

29.6 De economie fleurt op

Tijdens het Oostenrijkse bewind van de 18de eeuw volgt een economische opbloei. Er worden enkele grote infrastructuurwerken uitgevoerd, waaronder het graven van het kanaal de Coupure, die de verbinding maakt met het kanaal naar Gent.

29.7 Hoofdstad van West-Vlaanderen

Vanaf de Belgische onafhankelijkheid, wordt Brugge de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. Op economisch vlak is de 19de eeuw voor de stad echter een slechte periode. Brugge mist de boot van de mechanische industrialisatie, die elders in België wel succesvol is. De aanwezige industrie is op dat ogenblik voornamelijk katoen-, wol- en textielfabrieken en vlasspinnerijen.

29.8 “Bruges-la-Morte”

In het boek “Bruges-la-Morte” van Georges Rodenbach uit 1892 wordt ook een niet al te positief beeld van de stad geschetst. Heel wat Bruggelingen van toen waren er niet over te spreken. Ondermeer als tegenreactie op dit boek, maar ook dankzij het verschijnen van diverse reisgidsen, begint Brugge een grote aantrekkingskracht te krijgen bij kunstenaars en buitenlanders. Dit betekent het startschot voor Brugge als toeristisch centrum, zoals we het tot vandaag de dag nog steeds kennen.

29.9 De haven en Brugge in oorlogstijd

Met de bouw van de haven van Zeebrugge heeft Brugge vanaf het begin van de 20ste eeuw ook weer een grote haven op zijn grondgebied. Tijdens de eerste wereldoorlog was dit een belangrijke uitvalsbasis voor Duitse onderzeeboten. Gelukkig bleef het historische centrum van Brugge gespaard van grote oorlogschade tijdens de beide wereldoorlogen, en jaarlijks genieten meer dan 8 miljoen bezoekers van overal ter wereld van de unieke schoonheid van de stad.

 1. Geografie: het Venetië van het noorden

Brugge is de hoofdstad en tevens de grootste stad van de provincie West-Vlaanderen. Er wonen 118.000 mensen in de gemeente Brugge, waarvan een 20.000 in het historische centrum. De stad ligt op 15 kilometer van de zee en is gebouwd op een zanderige ondergrond. Het is een heel vlakke stad met slechts enkele meter hoogteverschil.

De Reie is de oorspronkelijke rivier die door Brugge liep. Vanaf de 9de eeuw zijn er heel wat veranderingen gebeurd: er werden kanalen bijgegraven, verlegd en overwelfd. De Coupure is het laatste kanaal dat werd gegraven, in het midden van de 18de eeuw. Al deze vertakkingen werden genoemd naar de rivier (de Brugse Reien) en bezorgden Brugge ook haar bijnaam: het Venetië van het noorden.

 1. Klimaat en weer in Brugge

Door de nabijheid van de (Noord)zee, heerst er in Brugge voornamelijk een gematigd zeeklimaat.De gemiddelde zomertemperatuur bedraagt een aangename 18°C, terwijl deze in de winter zakt rond de 3°C, wat milder is dan in het binnenland. De kans op sneeuw is hier kleiner dan in de rest van het land. De maanden met de meeste neerslag zijn augustus, oktober, november en december.

 1. Bevolking van Brugge

Brugge heeft een eerder oudere bevolking: 19% van de bevolking is jonger dan 20 jaar, 58% is tussen de 20 en 65 en overige 23% is ouder dan 65 jaar. De grootste religie in Brugge is Rooms-Katholiek. West-Vlaanderen wordt over het algemeen gezien als de provincie waar de Katholieke kerk nog een grote aanhang heeft. Alhoewel de meeste mensen niet meer praktiserend zijn, leeft het Katholieke geloof nog in Brugge, in de eerste plaats door de vele religieuze gebouwen, zoals het begijnhof en de vele kerken. Daarnaast vinden er ook heel wat processies plaats.

 1. Evenementen en Festivals

33.1 Processies

Eén van de bekendste evenementen in Brugge is de jaarlijkse Heilige Bloedprocessie die steeds plaatsvindt op Hemelvaartsdag. De oorsprong van deze processie rond het relikwie van het Heilig Bloed gaat terug tot 1291! Vele honderden figuranten en tientallen praalwagens beelden diverse bijbelse taferelen uit. Daarnaast wordt jaarlijks op Maria Hemelvaart (15 augustus) de Brugse belofte gehouden. Deze processie bestaat sinds 1304. In het naburige pottoreske dorpje Lissewege vindt reeds sinds de middeleeuwen de Maria Ommegang plaats, en dit elke eerste zondag van mei.

33.2 Dwars door Brugge

Wil je Brugge op een sportieve manier verkennen? Dan kan je in mei deelnemen aan de jaarlijkse loopwedstrijd Dwars door Brugge. Beginners kunnen zich aan 5 km wagen, meer geoefende lopers aan de volwaardige toer van 15 km.

33.3 Muziekfestival

Elk jaar begin juli vindt in het Minnewaterpark het gezellige Cactusfestival plaats. Verspreid over drie dagen treden er een 20-tal internationale en Belgische groepen van allerlei pluimage: van rock tot wereldmuziek Dit is slechts een greep uit de vele evenementen die tijdens het jaar in Brugge georganiseerd worden georganiseerd.

33.4 Kerstmarkt

Beroemd en befaamd: de kerstmarkt van Brugge! Van heinde en verre komen toeristen (zowel binnenlandse als buitenlandse) naar Brugge rond de kerstperiode om de prachtige kerstmarkt te kunnen bezoeken. De hele stad is in deze periode ook erg mooi verlicht, en de kerstmarkt is dan ook zeker een aanrader.

 1. Filmpje: mooie beelden van Brugge

Zin gekregen in een bezoek aan Brugge? Deze mooie beelden tonen enkele van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Om alles zelf te zien, zal je natuurlijk naar Brugge moeten afzakken!

 1. Waar overnachten in Brugge?

Op zoek naar een leuk verblijf tijdens jouw bezoek aan Brugge? In het centrum van Brugge en aan de rand van de stad zijn er heel wat hotels te vinden.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Brugge?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Brugge? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze stadsgids Brugge met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Download alvast je gratis preview stadsgids Brugge.

Brugge

Gratis reisgids Brugge downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 29 september 2021 - Bert

Aan de hand van de reisgids een aantal bezienswaardigheden / hoogtepunten bezocht, die ik zonder de reisgids wellicht had gemist! Een aanrader dus, die reisgids?

- 4 september 2021 - Dany

Hele mooie stad.. Het rond kuieren in de authentieke smalle straatjes is zo rustgevend. Ondanks vele bezoekers/toeristen is het vrij rustig in binnenstad. Het grootste contrast... Van de binnenstad naar het begijnhof.. Ineens die stilte die daar hangt... Je waant je ergens ver weg van alle drukte.

- 31 augustus 2021 - mark muyshondt

goed

- 30 augustus 2021 - Richard Brebels

Mooie en handige documentatie. Tip Jeruzalemkerk en st-annakerk.

- 31 juli 2021 - Vranckx Rita

Heel interessante gids want uitleg was pertinent en niet te lang. Al was ik al eerder in Brugge geweest heb waren er gebouwen die ik nog niet gezien had... Tof!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?