FB

Ronse wandelroute van Art deco tot fabriekssteegjes

Download autoroute Vlaamse Ardennen

Ronse wandelroute van Art deco tot fabriekssteegjes

776 x gedownload82 ervaringen
  • Startpunt: Ronse, De Biesestraat
  • Eindpunt: Ronse, De Biesestraat
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,5 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Ronse

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Ronse: wandeling in het rijke verleden van een textielstad

Ronse zal je verrassen met zijn rijk textielverleden, architecturale pareltjes van eind 19de en begin 20ste eeuw en zijn romaanse crypte. Deze wandeling brengt je doorheen de geschiedenis van Ronse. Je start met een mix van art deco gebouwen, een groen park, een 15de eeuwse mote en voormalige textielgebouwen. Bij je bezoek aan de unieke crypte kom je alles te weten over de verering van de Heilige Hermes en zijn link met geesteszieken. Je wandelt langs art nouveau en art deco gebouwen tot bij het station. Daar verneem je de merkwaardige geschiedenis van dit gebouw. Dan duik je opnieuw in de voormalige textielindustrie met de Villa Portois en fabriekssteegjes.

Ronse stadswandeling

Gratis stadswandeling Ronse downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Ronse: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

82 ervaringen

- 8 juni 2018 - Maria

Heel erg bedankt voor de fijne wandeling in een zeer mooie ietwat vergeten stad met onverwachte schatten. Spijtig was de Passage dicht op dinsdag.

- 22 mei 2018 - Patrick

Wat een aangename verrassing en mooie wandeling. Stond al een tijdje op de planning, nu gelukt en we hadden mooi weer. Ronse is aan een revival bezig. Wij hadden geluk, er stonden enkele pareltjes fan oldtimers op de markt. Tip : wij stonden gratis geparkeerd achter het Barratstraatje (cité de Barrat), wij pikten van daaruit de wandeling op!

- 19 maart 2018 - Franky Ferla

We hebben echt genoten van deze wandeling. Veel interessante weetjes te weten gekomen en ook fel genoten van het bezoek aan de crypte.

- 9 februari 2018 - WAUTERS JOS

Was zeer aangenaam. Nooit eerder in Ronse geweest. Zijn écht van plan om dat nog eens over te doen. Zeer afwisselende wandeling en regelmatig echt verbaasd van wat we zagen. En dan de natuur. Schitterend landschap. Als jullie voor het goed weer zorgen, staan wij weer in Ronse.

- 9 februari 2018 - Frank

Met een groepje vrienden deze stadswandeling gedaan. Iedereen was aangenaam verrast.Zeer interessante toelichtingen tijdens de route.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?