5 x fietsroutes in Zeeland: Fietsen van Sluis tot Zierikzee (2022)

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x fietsroutes in Zeeland: Fietsen van Sluis tot Zierikzee (2022)

20 124 x gedownload438 ervaringen
  • Startpunt: Sluis, Zierikzee en Arnemuiden
  • Eindpunt: Steeds in lusvorm
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 235 km
  • Wegdek: Meestal verhard, korte stukken onverhard
  • Bewegwijzering: Fietsknooppunten Zeeland

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download onze 5 fietsroutes in Zeeland langs knooppunten

Fietsen in Zeeland staat garant voor zee en land, maar dan in een unieke combinatie. 5 fietsroutes, élk zo anders ondanks dezelfde thema’s van zee en land. Véél natuur, stiltegebieden (zalig), genietbare stadjes en dorpen en houden we af en toe tijdens het fietsen halt voor een momentje erfgoed- en … terrascultuur.

5 fietsroutes met kaartje, achtergrondinfo en bezienswaardigheden

Van alle 5 routes geven we een duidelijk overzichtskaartje, gebundelde info over wat je zoal te zien krijgt onderweg. In onze ijver om je helemaal te verwennen, steken we van enkele stadjes (Middelburg, Veere, Zierikzee) nog een uitgebreide wandeling erbij mét kaartje, routebeschrijving en uitgeschreven bezienswaardigheden.

Ben je helemaal klaar om Zeeland, dit unieke stukje zee én land, van naderbij te leren kennen, neem dan deze reisgids Zeeland bij de hand. Hij zal goed van pas komen.

Zeeland fietsgids

5 gratis fietsroutes Zeeland downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Fietsroutes Zeeland: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Rij de 5 mooiste fietsroutes van Zeeland met deze gratis fietsgids

Afstand: 44,4 km – vertrek in Sluis

Waarom niet een combinatie van én fietsen én shoppen? Kan perfect in Sluis (winkels 7 op 7 geopend). Eerst sportief de toer op met een lange passage vlak naast de Noordzee. Genieten van zicht op zee en strand.

Met aangename doortochten in stille dorpen als Retranchement, Nieuwvliet, Groede. Een totaal andere fietsbeleving dan die langs de kust beleef je met twee relatief onbekende natuurgebiedjes. En hélemaal anders in deze fietstocht is een écht bunkerdorp.

Afstand: 54,1 km – vertrek in Arnemuiden

Wie zin heeft in vlak fietsen, een "natuurlijke plaaggeest" als de wind en de blik op veel water, die komt aan zijn trekken op deze fietslus. Je krijgt vele kilometers lang de kans om het Veerse Meer te bestuderen. Zelfs letterlijk héél dicht erbij want twee plekjes (één met en één zonder horeca) laten toe om er te zonnebaden.

Je doet op deze route 2 Zeeuwse schiereilanden aan: Walcheren en Zuid-Beveland. Met een natuurgebied, de ontdekking van zeeaas en de stad Goes biedt dit rondje genoeg variatie om er een ontspannend dagje Midden-Zeeland van te maken.

Afstand: 42 km, met Veere erbij 8,8 km extra – vertrek in Arnemuiden

We verkennen het schiereiland Walcheren met zijn meest bezochte trekpleisters Vlissingen, Middelburg en Veere. Verwacht je aan dat lékker fietsgevoel in een open ruimte tussen malse weiden en vruchtbare akkers. Het onderwerp ‘water’ in deze route komt aan bod langs de Westerschelde. Vlissingen fiets je letterlijk door.

Bij Middelburg kom je tot aan de "poort". Wie het prachtige stadje wil verkennen moet even van het fietsnetwerk, maar dat is slechts een paar honderd meter. Het charmante Veere kan je er nog extra bijnemen op de terugweg. In zowel Middelburg en Veere geven we een wandeling cadeau.

Afstand: 46 km – vertrek in Zierikzee

Dit fietsrondje toont je de westelijke kant van het eiland Schouwen-Duiveland. Met een zonnige dag beleef je ongetwijfeld een aangename fietsdag in Zeeland. Maak kennis met het Nationaal Park Oosterschelde, het Grevelingenmeer. Vlei je gerust neer op een strandje. Met tussendoor enkele natuurgebiedjes waar stilte en de watervogels voor een rustgevend gevoel zorgen.

Tuk op lekkers uit de zee? Het stadje Zierikzee biedt heel wat mogelijkheden daartoe. Zet de fiets even aan de kant en doe er onze stadswandeling van nog geen 3 kilometer. Je ziet alles wat Zierikzee de moeite waard maakt voor een bezoek.

Afstand: 39,5 km – vertrek in Zierikzee

Fietsen op rustige wegen in een vlak polderlandschap. Op uitgestrekte waterplassen zal je vogels en grazers zien. Waar vele eeuwen terug nog zee lag, bevinden zich vandaag geulen waar zich met eigen wetten een heerlijke brok natuur ontwikkelde. Je fietst door een aantal pittoreske dorpskernen met centraal een kerk, mooie huizen errond en gezellige terrasjes. Het is er aangenaam vertoeven.

Wie meer wil weten wat er gebeurde tijdens die vermaledijde winternacht in februari 1953 en de gevolgen van de overstromingen, moet zeker een bezoek brengen aan het Watersnoodmuseum. Als je de Zeelandbrug in zicht krijgt, weet je dat je de laatste kilometers ingaat vooraleer je terug in Zierikzee bent (stadswandeling in deze gids).

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

438 ervaringen

- 7 november 2021 - Andre Van Opstal

zeer goede tips- eenvoudig uitgelegd -aanrader voor ieder geinteresseerde.

- 28 oktober 2021 - Ria Van Bladel

Wij bezochten Middelburg. Prachtige en gezellige stad. Een fietstocht in Zeeland is zeker voor herhaling vatbaar!

- 4 oktober 2021 - Magi

Gratis parking Scheldestraat, fiets gehuurd bij Bike Jan de Jonge, daarna de Fietsroute Zierikzee - Renesse gedaan. Na het fietsen de stadswandeling. Zeer tevreden 😊 over de routes. Met reisroutes steeds goed voorbereid.

- 25 september 2021 - Geert Cafmeyer

zeer mooie fietsroutes met veel uitleg war er onderweg te zien is

- 31 augustus 2021 - Anke Boogaard

Mooie en duidelijke routes, goed aangegeven.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?