Historium in Brugge bezoeken? Info, tips & tickets boeken, ontdek Brugge in VR

Volledige reisgids kopen voor € 5

Historium in Brugge bezoeken? Info, tips & tickets boeken, ontdek Brugge in VR

5 januari 2024 in Brugge0 reacties

Zin in een leuke, boeiende uitstap? Ga op tijdreis in een van de meest bezochte attracties van Brugge: Historium. Verken de bruisende stad Brugge tijdens de Gouden Eeuw (de 15e eeuw). Volg het boeiende verhaal van Jan van Eycks leerjongen met films, decors en speciale effecten.

Maak een indrukwekkende virtuele vlucht langs de middeleeuwse architectuur in de Historium Virtual Reality. Beklim de Historium Tower en geniet van een uniek 360° uitzicht over de hedendaagse stad en neem een selfie met het Belfort op de achtergrond. Een niet te missen uitstap voor het hele gezin, boek je tickets alvast hier.

Tickets & tours voor je bezoek aan Brugge

TIP: Boek je tickets voor het Historium online, zo kan je sneller binnen zonder wachtrij

Nog meer zien in Brugge met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de verschillende daguitstappen en tours in Brugge bij GetYourGuide.
Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

  1. Historium Story

In de Historium Story volg je het verhaal van Jan van Eycks leerjongen (gebaseerd op het schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele'). Via een audiogids wandel je door de wonderlijke attractie waar in 7 themakamers met decors, films en speciale effecten de belangrijkste plaatsen uit de Brugse Middeleeuwen ten tijde van Jan van Eyck tot leven worden gebracht.

  1. Historium Virtual Reality

Met de Historium Virtual Reality keer je virtueel terug naar 1435. Hiervoor werd Brugge uit die tijd digitaal gereconstrueerd. Je vaart er virtueel de haven binnen in een boot, ziet er de Waterhalle en het Belfort van toen en vliegt van de Markt naar de vroegere Sint-Donaaskerk. Een ervaring die je voelt tot in de toppen van je tenen!

TIP: Wil jij ook Brugge ontdekken te voet? Download hier onze compleet uitgestippelde wandeling Brugge langs alle top bezienswaardigheden van de stad.
  1. Historium Exhibition

In deze interactieve tentoonstelling krijg je meer informatie over Brugge als bloeiende handelsstad tijdens de Gouden Eeuw (15e eeuw), toen de haven nog in het centrum van Brugge was en op de plaats van het Historium de Waterhalle stond, de centrale opslagplaats voor de scheepvaart.

Je leert er ook over de Brugse middeleeuwse gebruiken en de schilder Jan van Eyck. Geniet ook van het prachtig panoramisch uitzicht op de Markt en het Belfort. Lees ook onze blogpost met nog meer bezienswaardigheden in Brugge.

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Historium Tower

Voor een uniek 360° uitzicht op de Brugse Markt én het Belfort van vandaag beklim je de Historium Tower. De niet-zo-brede traptoren is geïnspireerd op die van de Poortersloge aan het Jan van Eyckplein en heeft een hoogte van ongeveer 35 meter.

Na het beklimmen van de 145 trappen kom je uit op een uitkijkpost op 26 meter hoogte van hieruit heb je een prachtig zicht over het historische centrum van Brugge. De mooie neogotische traptoren van het Historium biedt de beste plaats voor een selfie met het Belfort!

Vanop de toren heb je uitzicht op de belangrijkste gebouwen van Brugge: de Sint-Salvatorskathedraal, het Concertgebouw, het Belfort enzovoort. Wil je nog meer pareltjes van Brugge ontdekken? Lees ons uitgebreid artikel met mooiste bezienswaardigheden in Brugge.

  1. Family Trail

Kom je met kinderen naar het Historium? Dan kan je plezier beleven met de Family Trail, een familieparcours met knotsgekke doe-en zoekopdrachten, geur- en voelkisten en digitale quiz. Een uiltje neemt jullie mee op sleeptouw om enkele Historium mysteries op te lossen.

  1. Duvelorium Grand Beer Café

Als afsluiter kan je even tot rust komen in het Duvelorium Grand Beer Café, hét Duvel thema-café, en proeven van de beste Belgische bieren in een gezellige setting met een prachtig terras dat uitzicht heeft over de Markt. Het Duvelorium Grand Beer Café is het enige echte Duvel-café ter wereld, met een prachtig interieur, helemaal in de stijl van Duvel. Heerlijk om je daguitstap mee af te sluiten!

  • Elke dag open van 11u tot 18u en voor iedereen vrij toegankelijk.

Tip: Kies voor een Duvel van ’t vat (uniek!) of een bierdegustatie als je niet kan kiezen tussen de verschillende bieren.

  1. Hoe online tickets kopen + wachtrijen overslaan?

Het Historium in Brugge bezoeken zonder wachtrij? Boek je tickets online, spaar kostbare tijd uit en sla de wachtrijen over, je ticket bevat ook een audiogids. Deze audiogids is beschikbaar in 10 talen. Wie wil kan optioneel een Virtual Reality bril boeken.

  1. Wat zijn de openingsuren van Historium?

  • Het Historium is elke dag open van 10u tot 18u, ook op zon- en feestdagen.
  • Tickets zijn verkrijgbaar tot 30 min. voor sluitingstijd.
  • Het Duvelorium is elke dag open van 11u tot 18u, ook op zon- en feestdagen.

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Hoe bereik ik het Historium?

Makkelijke te bereiken met het openbaar vervoer

  • Er is een regelmatige treinverbinding naar Brugge vanuit Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk, Oostende, Knokke en Blankenberge.
  • Aan het station Brugge neem je de bus richting 'Centrum'. Verschillende bushaltes in nabijheid van de Markt.
  • Je kan ook gebruik maken van de gratis centrumshuttles die voor de deur van het museum stoppen.

Met de auto

Neem vanaf de E40 of E403 de afrit naar Brugge. Vandaar volg je de N351 naar de R30. Vanaf de R30 volg je de parkingroute. Het Historium bevindt zich in het centrum van Brugge. Makkelijk parkeren in een ondergrondse parking op wandelafstand van het Historium: Parking Centrum Station, 't Zand, Zilverpand of 't Pandreitje.

  1. Praktische info voor je bezoek

  • Er wordt aangeraden om min. 1 uur te voorzien voor een bezoek aan Historium Brugge.
  • Er is gratis Wi-Fi in het gebouw.
  • Het is niet toegestaan om grote tassen, rugzakken of koffers mee te nemen tijdens je bezoek aan de attracties.
  • Het is niet toegestaan om eten en drinken mee te nemen of te nuttigen in het Historium.
  • Om veiligheidsredenen kan het bewakingspersoneel vragen om de inhoud van je tas te bekijken.
  • Ook kinderwagens zijn niet toegelaten in de attractie.
  • Je mag niet filmen en geen foto’s met statieven of met flits maken.
  • De publieke toiletten in de kelder zijn tijdelijk gesloten. Voor bezoekers zijn er wel noodtoiletten voorzien.
  • Koop je tickets online en bespaar tijd en geld!
  1. Filmpje: ontdek Historium Brugge

Benieuwd naar wat het Historium in Brugge allemaal te bieden heeft? Bekijk dan zeker even dit filmpje. Als je alles zelf wil zien, zal je natuurlijk naar Historium Brugge moeten afzakken.

  1. Waar overnachten in Brugge?

Op zoek naar een leuk verblijf tijdens jouw bezoek aan Brugge? In het centrum van Brugge en aan de rand van de stad zijn er heel wat hotels te vinden. Of bekijk het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen in Brugge online.

Enkele van onze favoriete hotels, appartementen en B&B's geselecteerd:

  • Hotel Dukes’ Palace is een uniek vijfsterrenhotel in Brugge. Met haar 110 kamers, van elegante suites tot ruime familiekamers, biedt het hotel een groot aanbod van comfort. Even relaxen na een het bezoeken van de stad? Trek dan even terug in het spacentrum van het hotel. Meer info en prijzen
  • Kom je met de trein naar Brugge en zoek je nog een verblijf met goede prijs/kwaliteit? ? In het Ibis budget hotel aan het treinstation kan je gewoon je bagage afzetten en de stad in trekken. Het hotel is ideaal voor budgetreizigers die vaak het openbaar vervoer nemen. Meer info en prijzen
  • Hotel La Clé in Brugge, in dit boetiekhotel kan je tegen zeer scherpe prijs overnachten in het historische centrum van Brugge. Wie houdt van een modern interieur in een historisch kader, met gastvrije eigenaars is hier aan het juist adres. Slapen kan al vanaf €89/nacht. Meer info en boeken
  • Liever overnachten op een camping? Camping Klein Strand is gelegen op 20 minuten rijden van het centrum van Brugge en is ook een uitstekende uitvalbasis om een mooie fietstocht of wandeling te maken in de omgeving. Meer info en prijzen
  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Brugge?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Brugge? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze stadsgids Brugge met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Download alvast je gratis preview stadsgids Brugge.

Brugge

Gratis reisgids Brugge downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?