Wandeling door Lissewege, verken het witte dorp

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling door Lissewege, verken het witte dorp

 • Startpunt: Pol Dhondtstraat, Brugge
 • Eindpunt: Pol Dhondtstraat, Brugge
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 8,2 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard (behalve klein stuk dijk naar Ter Doest)
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Toeristische dienst Lissewege

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Lissewege 4 dagen in hostellerie***

Lissewege 4 dagen in hostellerie***

Hostellerie de Goedendag *** ligt mooi verscholen in Lissewege in het genietbare mooie Brugse Ommeland. Een bijzonder arrangement in half pension met bezoek wijnkelder en degustatie, gebruik fietsen en scooters. 

Wandeling langs bezienswaardigheden Lissewege, het witte dorp!

Het witte dorpje Lissewege is bij velen niet onbekend: witgeverfde huizen, een charmant bebloemd kanaaltje en in het midden een reusachtige kerk. Met deze wandelroute in Lissewege brengen we je ook langs een vogelreservaat en wie het wil kan nog verder doorstappen naar de unieke tiendenschuur van de voormalige abdij Ter Doest. Het is er heerlijk wandelen met mooie landschappen, een prachtige dorpskern en tal van activiteiten zoals de beeldententoonstelling tijdens de zomermaanden.

Tijdens je wandeling kom je onder meer langs

 • Willem van Saeftinghe, een standbeeld gemaakt door Jef Claerhout. Deze lekenbroeder van de abdij Ter Doest zou in 1302, tijdens de Guldensporenslag, Robert van Artois van zijn paard gesleurd hebben. Hijzelf zou deze belangrijke Franse legeraanvoerder niet gedood hebben maar toch heeft hij vele andere strijders een kopje kleiner gemaakt. Daardoor werd hij een beetje een held en daar zal zijn grote gestalte hem wel bij geholpen hebben.
 • Onze-Lieve-Vrouw Bezoekingkerk, die behoorlijk groot is voor een klein dorpje als Lissewege. Mogelijk werd de grote kerk deels betaald door pelgrims onderweg naar Santiago de Compostella, voor wie Lissewege een belangrijke halte was. Bovendien was er voor de bedevaarders een eigen altaar in de kerk.
 • De Tiendeschuur, het meest indrukwekkende monument van Lissewege, is het enige wat nog rest van de nu verdwenen cisterciënzerabdij van Ter Doest.

Lissewege ligt op zo'n 20 minuutjes rijden van Brugge. Je kan een bezoekje aan dit indrukwekkende witte dorp ideaal combineren met een citytripje naar Brugge! Bekijk alvast de mooiste bezienswaardigheden in Brugge en de mooiste hotels en B&B's in Brugge om je verblijf compleet te maken.

Belgische kust

Gratis stadswandeling Lissewege downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Kust

Ontdek de Belgische kust via 5 uitgewerkte stadswandelingen, 4 luswandelingen in de natuur die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden.  Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Lissewege: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

260 ervaringen

- 1 juni 2024 - luc

prachtig dorpje, kom een dezer zeker nog eens terug,

- 17 april 2024 - Lannoo Yvette

ik kan alleen maar zeggen dat de info de werkelijkheid aangeeft, TOF

- 4 november 2023 - Elke

Zeer mooie wandeling. Echt mooi dorpje. Oud snoepwinkeltje is echt mooi. Uitweiding met auto gedaan (vermoeide kids) maar ook de moeite.

- 26 september 2023 - Anne

Heel mooi dorp prachtige ,wandeling gemaakt.

- 31 juli 2023 - Walter Verbeke

Zeer aan te raden om het witte dorp Lissewege te bezoeken . U heb een hele dag nodig .In de zomermaanden is er extra bezienswaardigheden .Bezoek de kerk en de toren zal u altijd bijblijven .Er is genoeg eetmogelijkheden en de vele kunst waar ge van genieten . Ga naar het Vaartje en ontdekt in de tuin vele objecten van vroeger en nu .een fiets heb ge niet nodig alles rusyig bezoeken en genieten zeker doen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?