Waar overnachten in Brugge? 15 x hotels: goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 5

Waar overnachten in Brugge? 15 x hotels: goedkoop tot luxe (update 2024)

22 februari 2022 in Brugge4 reacties

Overzichtje met de mooiste hotels in Brugge

Plan je een citytrip naar Brugge maar weet je nog niet zeker waar je wil overnachten? Geen zorgen! Wij hebben alvast een overzicht gemaakt me de 15 mooiste hotels en hostels in Brugge.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Boetiekhotel La Clé Brugge

TIP OVERNACHTEN: Hotel La Clé in Brugge, in dit boetiekhotel kan je tegen zeer scherpe prijs overnachten in het historische centrum van Brugge. Wie houdt van een modern interieur in een historisch kader, met gastvrije eigenaars is hier aan het juist adres. Slapen kan al vanaf €89/nacht. Geniet er van het heerlijke ontbijt. Meer info en boeken

  1. St Christopher's Inn Hostel at The Bauhaus

St Christopher’s Inn heeft hostels in Amsterdam, Barcelona, Cardif, Berlijn,.. en ook in Brugge! Het Bauhaus café was een ideale locatie om een eerste hostel te runnen in België.

Het interieur en de gastvriendelijkheid zijn fantastisch. In het Bauhaus café kan je lekker eten en genieten van de beste ambachtelijke (Belgische) bieren. Berg je bagage op in één van de lockers, huur een fiets en ontdek het mooie Brugge. Hier overnacht je vanaf € 59/nacht, meer info en boeken.

  1. B&B Exclusive Guesthouse Bonifacius

B&B Exclusive Guesthouse Bonifacius is gelegen aan het kanaal in het meest historische en pittoreske deel van Brugge. Je verblijft in een van de elegante kamers ingericht met antieke meubels, kunstvoorwerpen en chique stoffen? Iedere kamer is ook voorzien van een spabad.

Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een heerlijk ontbijtje in de Gotische Zaal vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de gracht. Eens lekker dineren? Tegenover het hotel bevindt zich een gerenommeerd restaurant met 1 Michelinster. Meer info en boeken.

  1. Hotel Augustyn

Hotel Augustyn is een gerenoveerd driesterrenhotel gevestigd aan de Brugse reien. De kamers van het hotel werden in 2020 volledig vernieuwd en bieden luxe en comfort. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt met zicht op de fantastische Augustijnenrei! In de omgeving kan je ook mooie fietstochten maken. Fietsen kan je huren bij het hotel. Meer info en boeken.

  1. Hotel Pannenhuis

Het Pannenhuis is een pittoresk hotel met een aansluitend restaurant. Wie wilt overnachten of lekker dineren in een oud notarishuis is hier aan het juiste adres. De 18 gastenkamers staan open voor jong en oud. Het hotel ligt net buiten het centrum van Brugge maar heeft daarom niet minder te bieden. Te voet geraak je in 5 minuten aan de oude Brugse Smedenpoort. Hier slaap je vanaf € 150/nacht. Meer info en boeken

  1. Bourgoensch Hof

Bourgoensch Hof is een middelgroot 3* hotel met een prachtige en centrale ligging in het hart van de middeleeuwse stad. Het hotel is gelegen op wandelafstand van de centrale Markt en kijkt uit over de binnenplaats en de grachten van Brugge. Je verblijft in een van de ruime kamers voorzien van alle comfort en 's ochtends geniet je van een lekker ontbijt met uitzicht op het water. Meer info en boeken.

  1. Boat Hotel De Barge

Het volgende hotel is ongetwijfeld het origineelste hotel van Brugge. Boat hotel de Barge is een hotel-restaurant op het water. De Barge (naam van de boot) was ooit een binnenschip dat voer tussen Brugge en Gent. Sinds enkele jaren heeft de boot een nieuwe bestemming gekregen en kunnen gasten overnachten in een eigen kajuit. Hier verblijf je vanaf € 100/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hostel Lybeer Bruges

Hostel Lybeer is onlangs gerenoveerd en biedt slaapplekken voor jong en oud. Bedden zijn er beschikbaar vanaf €16. Je kunt een bed in een slaapzaal boeken maar ook enkele privékamers zijn ter beschikking. Het hostel organiseert dagelijkse activiteiten en helpt je bij al je vragen. Meer info en boeken.

  1. Charlie Rockets Youth Hostel

Het Charlie Rockets Youth Hostel was ooit het grootste filmtheater van Brugge. Nu is het een van de hipste hostels in de historische stadskern.

Wie aan een lage prijs wilt overnachten is hier aan het juiste adres. Je kan voor €20 al een kamer verkrijgen. Alle gasten krijgen bij hun avondmaaltijd een gratis pintje aangeboden! Meer info en boeken.

  1. Hotel Notre Dame

Hotel Notre Dame is een charmant klein hotel, gelegen in de oude binnenstad van Brugge. Alle kamers zijn onlangs gerenoveerd en hebben een eigen badkamer. Vanuit het hotel geraak je gemakkelijk bij verschillende musea (Gruuthusemuseum, Groeningemuseum en Sint-Janshospitaal), de grote markt en de belangrijkste winkelstraten. Meer info en boeken.

  1. Golden Tree Hotel

Het Golden Tree Hotel is een prachtig herenhuis dat gebouwd werd in 1864 gelegen aan ’t Zand in Brugge. De kasteelheer Léon Perlau gaf opdracht om het pand te bouwen in een neoclassicistische stijl. De knappe architectuur is nog steeds terug te vinden in het hotel en geeft een bijzonder touch aan de moderne kamers. meer info en boeken.

  1. Hotel Boterhuis

Het Boterhuis Hotel is gevestigd in de historische binnenstad van Brugge op wandelafstand van de Grote Markt en het belfort. Het hotel biedt kamers met hardhouten vloeren, een bureau en televisie. Verder kan je nog even nagenieten van een onvergetelijke dag in Brugge in de gezellige bar. Wil je graag de omgeving verkennen met een fiets? Dan kan je bij de receptie een fiets huren. Vergeet ook niet een heerlijk lunchpakket te bestellen om mee te nemen op je uitstap. Meer info en boeken.

  1. Hotel Academie

Academie Hotel is een 4-sterren hotel gunstig gelegen in Brugge en bevindt zich op wandelafstand van Het Begijnhof, brouwerij De Halve Maan en het beroemde Minnewater. Een rustige plek in het historisch centrum van Brugge op 10 minuten van het station en De Grote Markt. Meer info en boeken

  1. Hotel Dukes' Palace

Hotel Dukes’ Palace is een uniek vijfsterrenhotel in Brugge. Met haar 110 kamers, van elegante suites tot ruime familiekamers, biedt het hotel een groot aanbod van comfort. Even relaxen na een het bezoeken van de stad?

Exclusief: De heerlijke culinaire gerechten en het ruime assortiment aan spa, massage en fitness zullen je daarbij helpen. Hier overnacht je vanaf € 155/nacht, meer info en boeken.

  1. The Pand Hotel

The Pand Hotel is gevestigd in een 18e-eeuws koetshuis gelegen in het hart van Brugge. Het koetshuis werd omgebouwd tot een boetiekhotel in een rustige straat op steenworp afstand van de Grote Markt. Het hotel wordt onder meer aanbevolen door journalisten over de hele wereld vanwege zijn charme en verfijnde, gezellige sfeer. Dit hotel mag dus niet ontbreken bij de mooiste hotels in Brugge!

Het charmante Pand Hotel is ingericht met stoffen van Ralph Lauren, antiek en kunstvoorwerpen en biedt romantische kamers voorzien van een granieten of marmeren badkamer. Iedere ochtend geniet je van een luxe ontbijt inclusief champagne en bediening door een ober. Meer info en boeken.

  1. Filmpje: mooie beelden van Brugge

Zin gekregen in een bezoek aan Brugge? Deze mooie beelden tonen alvast enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Brugge. Om alles zelf te zien, zal je natuurlijk naar Brugge moeten afreizen!

  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Brugge?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip in Brugge? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze stadsgids Brugge met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Download alvast je gratis preview stadsgids Brugge.

Brugge

Gratis reisgids Brugge downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 juni 2023 - hermien

mooie eerste indruk om te beslissen of je de "grote" gids wil bestellen.

- 21 september 2022 - ghijsels andre

vond die interessant en bondig,misschien vermelden de adressen voor inlichtingen en gidsen

- 25 mei 2021 - Sylvia Glezer

Zeer uitgebreide beschrijvingen over culturele uitstapjes, hotels, wandelingen etc. Ik zal iedereen Geert Reizen aanbevelen.

- 18 maart 2021 - kristine

brugge is altijd super voor mij ieder hoekje is mooi

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?