15 x mooiste highlights in Schotland bezoeken: wat te zien en doen?

Koop de volledige reisgids voor € 10

15 x mooiste highlights in Schotland bezoeken: wat te zien en doen?

19 januari 2024 in Schotland0 reacties

Overzicht van 15 top highlights en plekjes in Schotland + verblijftips

Schotland is een prachtige én veelzijdige vakantiebestemming, die voor ieder wat wils te bieden heeft. Van drukke steden als Edinburgh en Glasgow tot de adembenemende Schotse Hooglanden. Of wat dacht je van een onvergetelijke treinrit door de majestueuze landschappen? Of een bezoekje aan een van de historische kastelen? Uiteraard mag je ook zeker niet vergeten om te proeven van de heerlijke schotse whisky's.

Ontdek alvast de mooiste plekjes en highlights in Schotland.

Praktische info & tickets voor je rondreis Schotland

Duur5 - 21 dagen ()
Vliegtickets1u45 vliegen naar Edinburgh of Glasgow, richtprijs € 121 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
FerryMet de boot vanuit België of Nederland naar Schotland? Tickets vanuit Rotterdam naar Hull of IJmuiden (Amsterdam) naar Newcastle.
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Schotland Nomads (va. € 790), Familierondreis ANWB 10 dagen (va. € 545), TUI.nl (va. € 2103) of Voigt Fly-Drive (va. € 1049)
TreinrondreisWil je graag Schotland per trein ontdekken? Boek je 9-daagse treinreis bij ANWB (va. € 1630)
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
HuurautoIn Schotland is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Edinburgh

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is verreweg de meest bezochte (en vaak meest geliefde) Schotse stad, en met reden. De oude ‘New Town’ en de nóg oudere ‘Old Town’ barsten van de historische bezienswaardigheden, musea, geweldige winkels, restaurants en pubs. In deze stad vind je echt voor ieder wat wils, we raden je aan zeker het Edinburgh Castle te bezoeken.

Edinburgh heeft een wisselend karakter. Soms is de stad somber en grimmig, vooral op grijze, bewolkte - of zoals de Schotten ze noemen: ‘dreich’ - dagen. Soms is ze zacht en rustig, om dan op andere momenten, vooral tijdens het bekende jaarlijkse Edinburgh Festival, bijna uit haar voegen te barsten. Laat je echter niet van de wijs brengen door haar stemmingswisselingen, en ontdek de ziel van deze verfijnde stad die onder haar verschillende gezichten verborgen ligt.

Mis niets tijdens je stedentrip in de Schotse hoofdstad met onze stadswandeling door Edinburgh.

VERBLIJFTIP: Op zoek naar een gezellig verblijf? BrewDog DogHouse Edinburgh is een milieuvriendelijke accommodatie middenin het centrum. Het hotel is de ideale verblijfplaats voor bierliefhebbers en mensen met een heel specifieke smaak van interieur. Het hotel beschikt ook over een gezellig buitenterras en 's avonds kan je genieten in de bar van een lekker lokaal biertje. Meer info en boeken.

  1. Dean Village

Dean Village is een hidden spot in Edinburgh

De wijk ligt ongeveer 10 minuten wandelen buiten het centrum, waardoor veel toeristen Dean Village links laten liggen. Toch is het de moeite waard om de wandeling even te maken. Vanop de bruggen kan je genieten van enkele mooie panorama's van de Leith River die zich een weg baant langs de pittoreske huizen.

Dean Village is onlosmakelijk verbonden met molens en dat is meteen ook de reden waarom Dean Village er vandaag zo pittoresk uitziet. Tijdens je bezoek aan Dean Village zal je overal sporen van molens zien, enkele molenstenen en oude meelfabrieken bijvoorbeeld. Het bekendste monument hier is de Well Court Hall. Dit rode bouwwerk werd gebouwd in 1880 en het was het centrum van de molenindustrie. Hier woonden heel wat arbeiders samen die in de watermolens werkten.

  1. Stirling

Stirling ligt zo'n 50 ten noordwesten van de Edinburgh en is de Poort naar de Schotse Hooglanden. De stad wordt omgeven door Ochil Hills in het noorden en de Trossachs bergen in het oosten en wordt doorsneden door de Forth rivier.

Wat zeker zien en doen in Stirling?

  • Je kan de Forth rivier oversteken via de iconische Stirling Bridge, tevens de locatie waar de Battle of Stirling Bridge in 1297 plaatsvond.
  • Bezoek het iconische Stirling kasteel dat bovenop een uitgedoofde vulkaan ligt, en een sleutelrol gespeeld heeft in de Schotse geschiedenis.
  • Verken de historische binnenstad van Stirling met z'n steile straatjes, welke op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
  • Beklim er zeker ook het Wallace Monument, gebouwd ter nagedachtenis van de oorlogen van de Schotse onafhankelijkheid, voor een panoramisch uitzicht.

TIP: Tijdens onze stadswandeling door Stirling kom je alvast langs dé mooiste bezienswaardigheden zoals het kasteel, Mercat Cross, Old Town Jail, de Holy Rude Church.

  1. Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland en zeker een bezoekje waard. De stad staat bekend om zijn vriendelijke inwoners die soms wat moeilijk te verstaan zijn vanwege hun beroemde accent. De stad ligt aan de rivier de Clyde en ligt slechts 72 kilometer ten westen van Edinburgh.

In de stad kan je veel gratis musea bezoeken, er zijn veel bars met livemuziek en verschillende brouwerijen en distilleerderijen waar je de lokale whisky en bieren kan proeven. Er is genoeg om je een dag bezig te houden in het centrum van Glasgow.

  • Bezoek zeker de kathedraal van Glasgow, het enige oude overblijfsel van de stad.
  • Bezoek ook de fruitmarkt, het Tobacco Merchant’s House, de Gallery of Modern Art en Kelvingrove Park.
  • Voetballiefhebbers onder ons kunnen een wedstrijd van de Rangers of de Celtics bijwonen.
  • Er liggen ook enkele attracties buiten het centrum van Glasgow zoals Pollock House, House of an Art Lover en het National Museum of Rural Life.
Mis niets tijdens je bezoek aan deze verrassend mooie stad met onze uitgebreide stadswandeling door Glasgow langs dé highlights.

VERBLIJFTIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien tijdens je bezoek aan deze stad? Boek dan een overnachting in The Z Hotel Glasgow en verken Glasgow op een rustig tempo. Het stijlvolle hotel is gevestigd in het stadscentrum, aan het George Square en biedt compacte en luxe accommodaties met een moderne inrichting. Meer info en boeken.

  1. St Andrews

Het historische St Andrews is voornamelijk bekend om haar universiteit en de sport golf. Het stadje heeft een schitterende ligging aan de oostkust en biedt panoramische vergezichten over de Noordzee. Het kloppende hart van St Andrews is ongetwijfeld de oude universiteit, het oudste academische instituut van Schotland en het derde oudste van Groot-Brittannië. St Andrews is ook de “thuisstad van de golf”, met St. Andrews Links als een van de oudste golfterreinen ter wereld.

  • St Andrews verken je best te voet, waardoor je de tijd hebt om de historische architectuur en het labyrint aan steegjes en nauwe kasseistraten te verkennen.
  • Enkele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, is het kasteel van St Andrews, en de St Salvator's Chapel.
  • Wandel ook zeker even over de St Andrews Pier waar je overblijfselen kan vinden van de vissersgeschiedenis van St Andrews.

WANDELTOCHT: Wil je niets missen tijdens je bezoek aan de oude universiteitsstad? Boek dan een begeleide wandeltocht door St Andrews en ontdek de de verborgen plekjes van de stad.

  1. Cairngorms National Park

Het Cairngorms National Park is een van de meest adembenemend mooie, ruige en ongerepte gebieden van Schotland, en verdient de nodige aandacht en tijd. Breng zeker een bezoekje aan Aviemore, de belangrijkste stad in het nationaal park. Je vindt er een gezellig centrum met talloze winkeltjes, cafés, pubs en restaurants. Daarnaast is het de ideale uitvalbasis om te overnachten in het Cairngorms National Park. Bekijk het aanbod hotels in Aviemore.

Een originele manier om het Cairngorms berglandschap te bewonderen, van Boat of Garten (nabij Aviemore) tot Broomhill (in de Cairngorms), is met de authentieke stoomtrein over de Strathspey Steam Railway. Deze leuke attractie neemt je zo'n 50 jaar terug in de tijd met treinbewakers in historische kleding, ouderwetse wagons en traditionele restaurantrijtuigen.

LEESTIP: Je reis voorbereiden? Download onze reisgids Schotland en mis niets tijdens je verblijf.
  1. Isle of Mull

Het Isle of Mull is het tweede grootste eiland van de Binnen-Hebriden (Isle of Skye is het grootste). De meeste eilandbewoners wonen in Tobermory, en de meeste toeristen beperken hun bezoek dan ook tot dit stadje.

Mull heeft echter nog veel meer te bieden, en we raden aan om de tijd te nemen en ook de minder bezochte delen van het eiland te verkennen. Zo kan je optimaal genieten van de gevarieerde en adembenemend mooie landschappen, en de bijzondere fauna en flora.

  1. Queensferry

Op een klein uurtje rijden van Edinburgh vind je het mooie South Queensferry, een typisch Schotse dorpje dat men vooral kent omwille van de indrukwekkende rode stalen Forth Bridge. Een bijzonder stukje architectuur waarvan het lijkt alsof de stalen buizen en kabels voortdurend in beweging zijn. De brug is inmiddels erkend als UNESCO Werelderfgoed.

Ook het dorpje zelf is de moeite. Snuif de gezellige sfeer op tijdens een wandeling door het centrum en loop een van de cafeetjes of restaurants langs de hoofdstraat binnen. Vanaf hier heb je ook een spectaculair uitzicht over de brug. Breng ook een bezoekje aan het Queensferry Museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het dorpje en de bouw van de brug.

  1. Loch Ness

Loch Ness is misschien wel de beroemdste plek van Schotland. Loch Ness is een groot diep zoetwatermeer in de Schotse Hooglanden, dat vooral bekend is vanwege de talrijke waarnemingen van het Monster van Loch Ness, bekend als "Nessie". De eerste gemelde waarneming van het mysterieuze zeemonster was in 1933.

Maak het populaire boottochtje op het loch, er zijn er verschillende gaande van ongeveer 30 minuten tot 3 uur. Combineer je bezoek aan het Loch Ness met de schilderachtige ruïne van Urquhart Castle. Enkele andere bezienswaardigheden in de buurt zijn het dorp Drumnadrochit, het Loch Ness Centre & Exhibition en de schilderachtige vallei Glen Affric.

BOOTTOCHT: Maak het jezelf gemakkelijk en boek je begeleide boottocht naar Loch Ness online op voorhand.

Boek je excursie naar het Loch Ness

  1. Glencoe

Glen Coe, of Glencoe, is een vallei van vulkanische oorsprong in de Schotse Hooglanden die bekend staat om de wondermooie landschappen. Het natuurgebied wordt beschermd als natuurreservaat. Het dorp Glencoe ligt aan de rivier de Coe in een diepe vallei en wordt omringd door hoge, ruwe bergpieken die gevormd werden door gletsjers en de erupties van de oude vulkaan.

Het is een populaire plek om te wandelen, klimmen en bergbeklimmen en er zijn een aantal uitgestippelde wandelpaden in het gebied. De nabijgelegen Ben Nevis is de hoogste berg van de Britse eilanden. De wondermooie berggroep van de “Three Sisters” mag je zeker niet missen. Glencoe is een trekpleister voor veel fotografen en er werden een aantal films opgenomen, waaronder Highlander, Rob Roy, Braveheart en de Harry Potter-films.

Op weg naar Glen Coe kun je misschien even stoppen en een stukje van het Loch Lomond & the Trossachs National Park te verkennen.
  1. Whisky proeven in een van de Schotse whisky stokerijen

Schotland is natuurlijk gekend als één van de belangrijkste whisky landen. Het is dan ook een absolute must, om deze geproefd te hebben tijdens jouw vakantie. Verspreid over het hele land vind je maar liefst ruim 130 distilleerderijen in Schotland te vinden, dus na een dag wandelen door de mooie natuur kan je vervolgens een dram van de lokale whisky’s uitproberen. Er zijn 5 whisky regio's: de Highlands, de Lowlands, Speyside, Campbeltown en Islay. Lees ons artikel waar whiskey proeven in Schotland.

We raden je aan om een hotel in de buurt te zoeken, zodat je niet dronken de baan op moet! Bekijk alvast onze favoriete verblijven in Schotland.
  1. Waan je in de wereld van Harry Potter

Schotland was, net zoals vele andere plekken in het Verenigd Koninkrijk, een inspiratiebron voor de verhalen Harry Potter door J.K. Rowling. Al sinds de lancering van haar eerste boek ‘The Philospher’s Stone (de Steen der Wijzen) in 1997 was Harry Potter niet meer uit het collectieve geheugen weg te branden. Veel van de filmlocaties kan je zelf bezoeken, lees ook onze blogpost met de mooiste Harry Potter filmlocaties.

  1. Bezoek een van de Schotse kastelen

Ben jij een echte kasteelliefhebber? Bezoek dan eens de kastelen en burchten tijdens je roadtrip door Schotland. Meestal heb je nog eens het voordeel dat niet alleen het kasteel een lust voor het oog is maar ook de natuurrijke omgeving waarin ze staan. Verspreid over de regio vind je prachtige kastelen daterend uit verschillende periodes. Of je nu een kasteelliefhebber bent of niet, het zal je zeker bevallen. Elk kasteel heeft zijn eigen charme en eigen verhaal.

Edinburg Castle

Midden in het charmante hart van Edinburgh vind je bovenop een slapende vulkaan Edinburgh Castle. Het bouwwerk is zonder twijfel het beroemdste en meest indrukwekkende kasteel van Schotland. Binnen in het kasteel is er een museum waar je alles leert over de geschiedenis en de renovatiewerken van Edinburgh Castle. Na je bezoek kan je ook iets eten en drinken in de Tea Room of het Redcoat café aan het museum. Vanop Castle Rock heb je een mooi uitzicht op de Royal Mile, de hoofdstraat van de Old Town. Bestel je tickets voor het kasteel van Edinburgh.

Eilean Donan Castle

Eilean Donan is een klein getijdeneiland dat ligt aan de samenkomst van 3 meren: Loch Druich, Loch Long en Loch Alsh. Op het eiland staat een kasteel met dezelfde naam, en dat zowat het meest gefotografeerde kasteel van Schotland moet zijn. Het duikt ook op in heel wat films en tv-series (zie hier Entrapment).

Het kasteel werd in de 13de eeuw gebouwd, mogelijk op de plek van een vroegchristelijk klooster. Het was de thuisbasis van de clans Mackenzie en Macrae, en speelde een belangrijke rol tijdens de Jakobitische opstanden. Het kasteel werd aanzienlijk gerenoveerd in de 20ste eeuw.

  1. Wilde dieren spotten in Schotland

Wie denkt aan Schotland, denkt misschien vooral aan whisky, Loch Ness en Edinburgh. Maar Schotland is ook een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. In Schotland kan je dolfijnen, walvissen, otters en nog meer wilde dieren spotten. Wil jij ook graag deze prachtige dieren zien tijdens je vakantie in Schotland? Hieronder vind je alvast enkele plekken waar deze kan spotten tijdens je vakantie.

  • Je spot dolfijnen langs de hele Schotse kustlijn, maar vooral rond Moray Firth.
  • De beste kans om zeearends te zien, is in de regio van Mull.
  • De makkelijkste wilde dieren om te spotten in Schotland zijn de zeehonden. De grootste zeehondenpopulaties vind je in Shetland en Moray Firth.
  • De meeste kans om Papegaaiduikers te zien heb je in St Kilda, maar ook in Shetland en Mull kan je ze zien, met een beetje geluk.
  1. North Coast 500

In Schotland vind je heel wat prachtige autoroutes die je langs de mooiste plekjes, idyllische plaatsjes en uitgestrekte landschappen brengen. Een van de beste autoroutes is de North Coast 500. Deze route brengt je langs de meest schitterende locaties langs de noordelijke kust van Schotland.

  • De route begint en eindigt officieel bij het kasteel van Inverness, de hoofdstad van de Schotse Hooglanden.
  • De route gaat eerst naar het westen en vervolgens rij je via de westkust naar het noorden en weer via de oostkust terug naar Inverness, of andersom kan ook natuurlijk.
  • Door de route met de klok mee te rijden blijf je met de auto aan de kant van de kust rijden, aangezien je hier links dient te rijden.
  • Als je de route tegen de klok in rijdt kan je de North Coast 500 makkelijk verbinden met bijvoorbeeld een bezoek aan het Isle of Skye.
  • Ongeacht de richting waarin je de route rijdt kom je langs allerlei prachtige kastelen, uitgestrekte landschappen, imposante rotsformaties, kleine dorpjes en lokale whiskystokerijen.

TIP: Deze route is een absolute aanrader voor een mooie, leuke autovakantie in Schotland. Ontdek meer over onze autoroute langs de North Coast 500.

  1. Noorderlicht in Schotland

Schotland ligt zuidelijker dan de bovengenoemde plaatsen, maar bij sterkere geothermische activiteit in de wintermaanden kan je ook vanaf hier het Noorderlicht zien.

  • Zo vind je op de Isle of Skye (57,7°NB) meerdere plekken waar je prachtig uitzicht hebt op het Noorderlicht.
  • Ook vanuit het Cairngorms National Park (57°NB) heb je kans op de Aurora.
  • Nog beter kan je het Noorderlicht vanuit de noordelijke Highlands zien, op 58,6°NB.

In Schotland heb je in de donkere wintermaanden de meeste kans om het Noorderlicht te kunnen zien. Bekijk ook onze uitgestippelde autorondreis Schotland.

  1. Edinburgh Zoo en de pinguïnparade

Edinburgh Zoo is een uitgebreide dierentuin op ongeveer 10 minuten van het centrum. Je vindt er meer dan 1.000 diersoorten. In Edinburgh Zoo wonen onder andere de enige reuzenpanda's uit het Verenigd Koninkrijk: Tian Tian en Yang Guang. Verder is Edinburgh Zoo ook beroemd om de dagelijkse pinguïnparade. Dan maken de pinguïns een wandeling doorheen de zoo.

TICKETS: De bekendste pinguïn uit de zoo is Sir Nils Olav III, inderdaad ja: een pinguïn die tot ridder is geslagen. Nils Olav III is de officiële mascotte van de Noorse Koninklijke Garde en heeft sinds 2016 formeel de militaire rang van brigadegeneraal. Wanneer de pinguïn sterft, wordt er een nieuwe Nils Olav aangeduid. Zo is de huidige Sir Nils Olav al de derde mascotte. Nils Olav heeft ook een bronzen standbeeld in de zoo. Koop hier je tickets voor de zoo vanaf € 22,65 p.p.

  1. Proef typische Schotse gerechten

Tijdens je vakantie in Schotland, heb je natuurlijk de mogelijkheid om eens de verrukkelijke Schotse keuken uit te testen. De puurheid en eenvoud staat veelal centraal bij de typisch Schotse gerechten. Alhoewel veel verschillende technieken gangbaar zijn, worden veel alledaagse basis ingrediënten zoals aardappelen, groenten en vlees gebruikt. Dit maakt de gerechten gemakkelijk om te maken en zorgt ook voor dat typische comfort food gevoel.

Enkele gerechten die de moeite waard zijn om te proeven

  • Haggis is waarschijnlijk de meest bekende van alle Schotse gerechten. Het wordt traditioneel gemaakt met schapenhart, lever en longen waaraan kruiden, bouillon, havermout en zout zijn toegevoegd.
  • Als het op Schots eten en drinken aankomt, gaat er ook niets boven een goede traditionele Schotse Porridge (een soort pap met zout ipv suiker).
  • Black Pudding lijkt een beetje op bloedworst, behalve dat het ook havermout of ontbijtgranen en speciale kruiden bevat.
  • Als je een zoetebek bent, zal je niet kunnen weerstaan aan de Schotse tablet en de zoete Shortbreads koekjes.
  • Zin in een lekker dessertje? Proef dan zeker eens Cranachan, een zoet dessertje met frambozen, room, haver en natuurlijk whisky.
  1. Waar deze Schotland rondreis als pakketreis boeken?

Je reis naar Schotland als een pakketreis boeken?
GoBoonyHuur een camper en verken Schotland
Schotland NomadsMet een jeep met daktent door Schotland, 7 dagen va € 790
ANWBFamilierondreis Schotland, 10 dagen va. € 545 bij ANWB
TUI.nlRondreis TUI.nl, Schotland compleet va. € 2103
Voigt TravelBij Voigt Travel Fly-Drive Schotland, 10 dagen va € 1049
Uniek:Treinrondreis Schotland 9 dagen ANWB va. € 2360

  1. Hoe met de boot naar Schotland?

Hoe met de boot naar Schotland?

  • Vanuit België en Nederland zijn er geen rechtstreekse verbindingen naar Schotland. Je kan dus niet de boot naar Edinburgh nemen.
  • Overtochten vanuit België zijn er niet (meer), je dient naar Nederland ter rijden en dan varen naar Engeland (Newcastle upon Tyne, is 190 ten zuiden van Edinburgh)
  • Van hier rij je verder naar het noorden richting Schotland.

Auto of camper mee op de boot of niet?

  • Je kan zo je auto of camper meenemen op de boot. De overtocht duurt zo'n 17u (naar Newcastle up Tyne) en vertrekt in de vooravond, zo heb j een ganse nacht die je kan doorbrengen op het schip. Je kan er heerlijk dineren of je vermaken in de bar of bioscoop. Ideale manier om je reis te starten en monter en fit aan te komen in de ochtend. Boek je ticket voor de ferry hier online
  • Wil je graag met de boot reizen, zonder wagen, dat kan ook. Dan pik je een huurauto op bij aankomst in Engeland. Boek je huurauto bij Sunnycars or Easyterra.

Vanuit Nederland, België of Noord-Frankrijk

  1. Welke auto huren voor je rondreis door Schotland?

Je zou verwachten dat door het ruige landschap van Schotland, je best op zoek gaat naar een 4x4 wagen. Maar dat is niet per se het geval. Als je met weinig bagage en maximaal 2 personen reist, kan je gerust een kleine auto huren. Met een kleine wagen kan je zelfs iets makkelijker op de kleine wegen rijden.

Ook in de winter zou een standaard model met winterbanden voldoende moeten zijn. Ook dan is het niet nodig om een 4×4 te huren. Ben je van plan om echt off road te gaan in de Hooglanden? Dan is het natuurlijk wel prettig om een 4×4 te huren. Schrikt het links rijden je toch wat af? Dan raden we je aan om een automaat te huren. Het links schakelen kan best wennen zijn, zeker op de steile wegen. Een automatic is dan de beste oplossing!

Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?

Hoe kan je met de boot naar Schotland?

Vanuit België en Nederland zijn er geen rechtstreekse verbindingen naar Schotland. Je kan dus niet de boot naar Edinburgh nemen. Alle overtochten vanuit België en Nederland trekken naar Engeland, vanwaar je vervolgens nog verder naar het noorden moet rijden.

Waar in Engeland je precies uitkomt hangt af van waar je in België of Nederland op de boot stapt. Vanuit België is er 1 verbinding naar Engeland, en vanuit Nederland zijn er nog 3 andere verbindingen. Daarnaast komen er nog 3 opties bij vanuit het noorden van Frankrijk. Boek je ticket voor de ferry hier online.

  1. Waar overnachten in Schotland?

Ben je nog op zoek naar een aangename slaapplaats tijdens jouw vakantie in Schotland? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van Edinburgh, Glasgow en Aberdeen. In deze steden is het aanbod het grootst. Wij hebben alvast onze selectie favoriete verblijven voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en B&B's in Schotland.

  • Edinburgh: Opzoek naar een chic maar een betaalbaar hotel? Dan raden wij je Tigerlily aan. Dit boetiekhotel biedt fraaie kamers voorzien van alle luxe en comfort. Geniet van een heerlijke high tea en de gratis toegang tot de nachtclub ‘Lulu’ en de sfeervolle bar. Meer info en boeken.
  • Glasgow: Aparthotel Native Glasgow is gevestigd in een Edwardiaans gebouw in het centrum, gebaseerd op een oceaanstomer uit 1920. In de appartementen zie je dan ook intact gehouden met terrazzovloeren, houten lambrisering, prachtige open haarden en de originele kluizen. Meer info en boeken.
  • In het hart van St. Andrews, ligt het boetiekhotel Kinnettles dat alle wensen waarmaakt. Meer info en boeken.
  • Loch Ness nabij Inverness: Verblijf in B&B Loch Ness Lodge, een elegant en intiem toevluchtsoord met uitzicht op het mysterieuze en mooie Loch Ness. Loch Ness Lodge is een luxe boetiek-bed & breakfast in een inspirerende omgeving en brengt het beste van traditionele Schotse architectuur en meer eigentijds design samen. Meer info en boeken.
  • Fort William: Wil je graag eens een nachtje in de cel doorbrengen? Bij Garrison Cells kan je overnachten in een voormalige gevangenis.
  • Isle of Skye: Hou je van kamperen, maar wil je lieven geen tent opzetten? Skeabost View Pods is een familiebedrijf op het het platteland van Peiness. Prachtige en unieke pods die ideaal zijn voor glamping. Geniet van de prachtige omgeving en de natuur. Meer info en boeken.
  1. Extra: Download onze reisgids Schotland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Schotland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Schotland met 157 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Schotland.

Schotland

Gratis reisgids Schotland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?