Ontdek het prachtige Isle of Skye, 10 bezienswaardigheden + route

Koop de volledige reisgids voor € 10

Ontdek het prachtige Isle of Skye, 10 bezienswaardigheden + route

18 juli 2018 in Schotland2 reacties

Het Isle of Skye wordt gezien als één van de mooiste stukjes ongerepte natuur in Schotland. Van prachtige stranden tot besneeuwde bergtoppen, op het Isle of Skye kan je het allemaal vinden. Daarnaast zijn er ook heel wat interessante culturele bezienswaardigheden. Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van de plaatsen die je zeker moet zien bij een bezoek aan het Isle of Skye.

Inhoud artikel

 1. The Black Cuillin

The Black Cuillin is een rotsachtige bergketen die het grootste deel van het landschap van het Isle of Skye bepaalt. Deze bergen vormen één van de 40 National Scenic Aereas van Schotland. Er zijn tal van wandelroutes, van relatief gemakkelijke wandelingen tot stevige klim- en klauterpartijen. De ontzagwekkende 'Inaccessible Pinnacle' of Sgùrr Dearg, staat bekend als de moeilijkste te beklimmen berg van Schotland.

 1. Loch Coruisk

Loch Coruisk is een pittoresk zoetwatermeer dat ligt aan de voet van de Black Cuillin. Het loch is met de boot te bereiken vanaf Elgol of te voet vanuit Sligachan, via een wandeling van zo’n 11-13 kilometer. Wandelen vanuit Elgol is niet aan te raden voor wandelaars met hoogtevrees, omdat je dan over de 'Bad Step' moet, een klauterweg rond een klifwand boven het water.

Een bezoek aan het loch is in ieder geval een absolute aanrader, zeker voor enthousiaste fotografen!

 1. Old Man of Storr

De Old Man of Storr is een rotspiek die je van mijlenver in de omgeving kan zien. De rotsformatie geldt als één van de bekendste plekken van het Isle of Skye. Opnieuw word je hier getrakteerd op enkele adembenemende vergezichten.

 1. Staffin Museum

Het Staffin Museum is een plezier voor het hele gezin. Kinderen (en ook andere dinofans) zullen dol zijn op de tentoonstellingen hier, met onder andere dinosaurusafdrukken en -fossielen. Verder heeft dit eco-museum ook een verzameling pijlpunten en andere artefacten die op het eiland gevonden werden. Wij zijn fan! Meer info op de museum site

 1. The Quiraing

The Quiraing maakt deel uit van een bergketen met merkwaardige rotspieken die gevormd werd door een reeks aardverschuivingen, en bevindt zich op de meest noordelijke top van het Trotternish schiereiland.

De Quiraing beweegt nog altijd. Elk jaar moet de weg opnieuw hersteld worden. Bekende rotsformaties zijn de Needle, de Prison en de Table. Deze kan je zien via tal van wandelingen in de regio.

Hier dichtbij kan je ook Fairy Glen vinden, een ongelooflijk mooie plek met meer prachtige rotsformaties, deze keer door de mens gemaakt, kleine waterpoelen, watervallen en glooiende heuvels. Als er elfjes bestaan, leven ze zonder twijfel hier!

 1. Duntulm Castle

Duntulm Castle was in de 17de eeuw de hoofdzetel van de clan MacDonald of Sleat. Het kasteel werd gebouwd tijdens de 14de en 15de eeuw, waarschijnlijk op de overblijfselen van een vroegere structuur, hoewel hier geen restanten van gevonden werden. Het kasteel staat op een basaltrots boven de zee, en is nog zo’n fotogenieke plek van Schotland.

 1. Skye Museum of Island Life

In het Skye Museum of Island Life in Kilmuir, keer je terug naar de 18de eeuw en bezoek je een Skye Museum of Island Life uit die tijd. Wie meer te weten wil komen over de eilandbewoners en hun geschiedenis moet dit museum zeker bezoeken.

 1. Neist Point Lighthouse

Neist Point Lighthouse is een van de bekendste vuurtorens van Schotland. Hij opende zijn deuren in 1909 en is van cruciaal belang voor het maritiem verkeer in de regio. Een kabelbaan brengt voorraden naar zowel de vuurtoren als de omliggende huisjes. Je wordt hier getrakteerd op enkele prachtige vergezichten, en er zijn ook enkele goede wandelingen.

 1. Dunvegan Castle

Dunvegan Castle staat te midden van het grote MacLeod landgoed en is de hoofdzetel van de leider van de clan. Hier zou al heel lang een versterkte structuur gestaan hebben, maar het eigenlijke kasteel werd pas in de 13de eeuw gebouwd. Doorheen de eeuwen werd het verder uitgebreid. Tijdens de 19de eeuw werd het kasteel volledig heringericht in een soort faux-middeleeuwse stijl.

Het kasteel ligt op een uitstekende rots die uitkijkt over een inham van het zeemeer, Loch Dunvegan.

 1. Dun Beag

Dun Beag is een van de oudste historische plekken van het eiland, en een prachtvoorbeeld van een broch (klein fort) uit de IJzertijd. Je kan nog zo’n 500 brochs in het noorden en westen van het land vinden. De meningen over hun precieze doel zijn verdeeld. Volgens sommigen waren het in de eerste plaats verdedigingsstructuren, terwijl anderen zeggen dat het eerder machtssymbolen voor lokale leiders waren. Wat het precieze nut van deze structuren ook was, ze geven een fascinerende inkijk in een ver verleden.


 1. Waar overnachten in Schotland? (met korting)

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Schotland? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van Edinburgh, Glasgow en Aberdeen. In deze steden is het aanbod het grootst.

Booking.com

 1. Download onze reisgids Schotland en mis niets tijdens je vakantie!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Schotland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Schotland met 157 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Schotland.

Schotland

Gratis reisgids Schotland downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 24 september 2019 - Lukas weitering

Ziet er prima uit. Geen verdere aanvulling nodig

- 2 april 2019 - F.E. Colnot

Heb als voorbeeld 'Edinburgh' gekregen: een nuttige gids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?