Waar overnachten in Schotland? 10 x goedkoop tot luxe (update 2024)

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Schotland? 10 x goedkoop tot luxe (update 2024)

9 februari 2023 in Schotland1 reactie

Tijdens je bezoek of rondreis door Schotland heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Schotland!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. The Grand Central (Glasgow)

Het bekroonde Grand Central, een iconisch hotel in het winkelgebied bij het centraal station van Glasgow. Een perfecte ligging voor het verkennen van de stad. Het historische gebouw dateert uit 1883 en biedt originele kenmerken, zoals de grote trap en de prachtige Champagne Central Bar met gewelfd plafond en marmeren vloer waar je 's avonds een glaasje drinken. Dit hotel moet wel de moeite waard zijn als sterren zoals Frank Sinatra en Charlie Chaplin hier gelogeerd hebben. Meer info en boeken.

  1. Skeabost View Pods Skye (Isle of Skye)

Hou je van kamperen, maar wil je lieven geen tent opzetten? Skeabost View Pods is een familiebedrijf op het het platteland van Peiness. Prachtige en unieke pods die ideaal zijn voor glamping. Geniet van de omgeving en de natuur. Meer info en boeken.

  1. Loch Ness Lodge (Loch Ness)

Luxe bed & breakfast nabij Inverness. Loch Ness Lodge, een elegant en intiem exclusief toevluchtsoord in het hart van de Schotse Hooglanden met uitzicht op het mysterieuze en mooie Loch Ness bij Inverness. Loch Ness Lodge brengt het beste van traditionele Schotse architectuur en meer eigentijds design samen en is een luxe boetiek-bed & breakfast in een werkelijk inspirerende omgeving. Meer info en boeken.

  1. Kimpton - Charlotte Square (Edinburgh)

Een luxe designhotel in Edinburgh: het Kimpton Charlotte Square Hotel. Het vijfsterren-hotel kijkt uit op een van de mooiste privétuinpleinen van Edinburgh. Het onlangs gerenoveerde interieur combineert mooie houtsoorten, zachte stoffen en rijke kleuraccenten tot een luxueus effect. En met een prachtige binnenplaats en een veelgeprezen keuken met invloeden uit het Midden-Oosten. Meer info en boeken.

  1. Kinnettles Hotel (St. Andrews)

In het hart van St. Andrews, ligt het nieuwe boetiekhotel Kinnettles dat alle wensen waarmaakt. De accommodatie ligt op slechts 200 meter van The Old Course en op een korte wandelafstand van alle bars, restaurants en winkels. Bij Kinnettles Hotel beschikken alle suites over de hoogste standaard van moderne interieurs met een eigentijdse Schotse stijl. Dit alles met de beste voorzieningen voor een aangenaam verblijf in St. Andrews! Meer info en boeken.

  1. Heathmount Hotel (Iverness)

The Heathmount, een boetiekhotel in Inverness, biedt alles wat je mag verwachten van een chique verblijf in het stadscentrum. Het hotel heeft twee tegengestelde bars die Schotse whisky, koffie van het merk Illy en vers gemixte cocktails schenken. Daarnaast kan je ook genieten van een exclusief restaurantmenu waarbij je kan proeven van typische gerechten als Schotse rundvlees- en hertenvleespastei en kip gevuld met haggis in een whiskysaus. Mmmm!

Trakteer jezelf op een verblijf in een van de klassieke of gezellige kamers en wordt wakker met een traditioneel Schots ontbijt (op aanvraag)! Meer info en boeken.

  1. Cruachan Hotel (Fort William)

Cruachan Hotel, in de schaduw van Ben Nevis en met uitzicht op het schilderachtige Loch Linnhe, biedt een bed & breakfast-accommodatie op 5 minuten wandelen van het centrum van Fort William. Enkele kamers in het Cruachan bieden een prachtig uitzicht op het Loch en de Morvern-heuvels. 's Avonds kan je genieten van een bijzondere maaltijd bereid met lokale producten, in de ruime eethoek of op het terras met een spectaculair uitzicht. Meer info en boeken

  1. A Luxurious Masterpiece Steps from Stirling (Stirling)

Overnacht in het vakantiehuis 'A Luxurious Masterpiece Steps in Stirling' een historisch verblijf, een 19e-eeuws Georgisch huis, op slechts 5 minuten wandelen van het centrum van Stirling. Slenter door de binnentuin of ontspan na een vermoeiende dag aan een van de knetterende openhaarden. 'Alsof je een roman van Jane Austen binnenstapt', zei een van de vorige gasten maar dan met moderne voorzieningen. Meer info en boeken.

  1. Native Glasgow Aparthotel

Het Aparthotel Native Glasgow in het centrum van Glasgow, gevestigd in een Edwardiaans gebouw, wat voorheen de thuisbasis van het hoofdkantoor van de Anchor Line Shipping Company was, is gebaseerd op de weelde van een oceaanstomer uit de jaren 20 van de vorige eeuw! In de appartementen zie je dan ook originele elementen uit 1906 intact gehouden met terrazzovloeren, houten lambrisering, prachtige open haarden en de originele kluizen. Meer info en boeken.

  1. Stay on the Bay (Isle of Skye)

De appartementen van Stay on the Bay liggen aan de rand van Broadford Bay in het hart van Isle of Skye en bieden een adembenemend uitzicht op zee. Het verblijf is niet alleen op loopafstand van lokale restaurants en bars, maar ook zeer centraal voor het verkennen van alle hoeken van het prachtige eiland. Ga ook even in bed liggen en kijk hoe de boten vertrekken vanaf de plaatselijke pier en luister naar het geluid van de golven. Niets ontspannender als dat! Meer info en boeken.

  1. Extra: Download onze reisgids Schotland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Schotland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Schotland met 157 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Schotland.

Schotland

Gratis reisgids Schotland downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 27 april 2021 - Theo Schrijver

Heb inderdaad de route gedownload. We zijn van plan om de volledige versie aan te schaffen en de 500 mile route in September te gaan rijden als de coronaregels geen roet in het eten gooien.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?