24 x bezienswaardigheden Wenen: Wat zien & doen tijdens je bezoek aan Wenen?

Koop de volledige gids voor € 5

24 x bezienswaardigheden Wenen: Wat zien & doen tijdens je bezoek aan Wenen?

9 augustus 2022 in Wenen25 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Wenen + verblijftips

Wenen is dé muziekstad van Europa, maar naast de bekendheid die Strauss, Mozart, Haydn en Beethoven naar de stad brachten, zijn er daarnaast ook tal van prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. De musea, de indrukwekkende parken, de oude kerkjes, de combinatie van oude en nieuwe gebouwen.

Dit zorg voor een perfecte mix van cultuur en ontspanning voor een geslaagde citytrip naar Wenen. Ontdek alvast de mooiste bezienswaardigheden in Wenen die je absoluut moet zien!

Georganiseerde tours & tickets in Wenen

Wil je graag Wenen bezoeken? Boek dan zeker je tickets online, zo ben je zeker dat je favoriete bezienswaardigheden kan bezoeken zonder in de wachtrij aan te schuiven (soms 2 à 3 uur wachttijd). Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide of kijk bij Ticketbar voor nog meer keuze.

Geld besparen? Koop een Wenen Kaart € 17 of Wenen Pas € 70 en bespaar geld uit. Zo kan je ook de hop-on/hop-off kan gebruiken en toegang hebt tot 60+ musea en attracties.

Inhoud artikel

 1. Hofburg en de Spaanse rijschool

Mocht je de Hofburg bezoeken, mogen de Keizerlijke appartementen zeker niet op je programma ontbreken. Het was vroeger de gewoonte dat bij elke nieuwe aanstelling van een keizer (keizerin) de Hofburg, het paleizencomplex van de Habsburgers, een remake of uitbreiding onderging. De Hofburg is dan ook een verzameling van gebouwen geworden.

 • In de Keizerlijke appartementen zou je meteen veel pracht, praal en luxe verwachten, maar dat is niet zo. Keizer Frans Jozef koos voor eenvoud en hij was de laatste die hier verbleef. Toch zijn de appartementen zeker een bezoek waard.
 • De Schatzkammer is letterlijk de schatkamer van de Habsburgers en ook een bezoekje waard. Ze lokt heel veel bezoekers, omdat men hier de fabelachtige rijkdom van de Habsburgers kan zien. Deze rijkdom bestaat onder meer uit de kronen van het Heilige Romeinse Rijk, de Keizerlijke kroon van Rudolf II die bewerkt is met diamanten, parels en een enorme robijn en ook de schat van de Orde van het Gulden Vlies, of de Bourgondische erfenis.
 • Tot slot de keizerlijke burchtkapel die nu de locatie is van de beroemde Wiener Sängerknaben. Daardoor geniet ze een grote bekendheid. Het koor vindt zijn origine bij de Habsburgers, je kan hen hier beluisteren tijdens de hoogmis op zondagmorgen.
 • Verder zijn er nog tal van musea en een bibliotheek te bezichtigen.
 • In een ander deel van Hofburg kan je de rijhal bezoeken met de paarden van de Spaanse rijschool.

Wenen bezoeken kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan de Spaanse rijschool, boek alvast een zitje online en geniet van dit unieke spektakel.

 1. Stadtpark

In het Stadtpark, het oudste park in Wenen, ingehuldigd in 1862, vragen 2 zaken je aandacht: het brugje in Jugendstil over de Wien en de standbeelden van bekende en minder bekende componisten. Beroemde muzikanten zoals Johann Strauss, Franz Schubert, Robert Stolz, Anton Brückner en Franz Lehar hebben hier hun beeltenis.

Vooral de ‘gouden’ Johan Strauss is immens populair. In dit park is het meeste meubilair en de verlichting in Weense Jugendstil met de signatuur van Otto Wagner, Friedrich Ohmann en Josef Hackofer. Het grote gebouw is het Kursalon, ontworpen in renaissance stijl. Vroeger was het een kuuroord, nu is het in gebruik als concertzaal.

 1. Kaisergruft / Kapuzinergruft

De Kaisergruft is een keizerlijke crypte, ook wel de Kapuzinergruft genoemd. Je kan dit bezichtigen als je wilt. Op één graf na liggen hier in deze keizerlijke grafkelder bijna 150 familieleden van de Habsburgers begraven uit 3 eeuwen geschiedenis (keizers, keizerinnen, aanverwante familieleden en aartshertogen).

De ontbrekende kist is die van gravin Fuchs, de oppasdame van keizerin Maria Theresia. Uit eerbied voor de goede zorgen tijdens haar opvoeding verleende de keizerin het recht aan de gravin om bij haar in de keizerlijke crypte te worden begraven. Het zijn allemaal opzichtige monumentale praalgraven.

De kist van Keizer Franz Joseph I en zijn “Sissi”, de vermoorde keizerin Elisabeth (1898), worden nog steeds het drukst bezocht. Er worden nog bijna dagelijks bij het graf van Sissi bloemen neergelegd. Wie zich vooraf wil verdiepen wie er verder nog begraven ligt, kan dit bekijken op de website.

Wil je er ook graag in? Koop dan zeker je Wenen Pass of ga mee met een georganiseerde wandeling.

 1. Stephansdom

Hét symbool van Wenen is deze gotische Stephansdom. De kathedraal ligt in het hart van de binnenstad. Ooit stond hier een romaanse kerk die door brand werd vernield. Alleen de Heidentürme en het middelste portaal bleven wonderwel gespaard. Het huidig uitzicht dateert van de 15de-16de eeuw.

 • De Südtoren is de dominante toren die boven alles uitsteekt. Hij is 136 meter hoog. Je ziet een massa pinakels.
 • De toren beklimmen doe je via 343 treden.
 • De noordelijke toren is nooit afgewerkt, deze bevat de Pummerin, een klokje van maar liefst 21 ton en een doorsnede van iets meer dan 3 meter.
 • Hier kan je naar de top met een lift en kan je in open lucht naar een panoramabeeld over Wenen kijken.
 • Je kan ook ondergronds gaan om de catacomben te bezoeken

Onze tip: Wil je meer te weten komen over de Stephansdom? Ga mee met een gegidste wandeltocht en ontdek de geheimen van de Stephansdom.

 • De belangrijkste bezienswaardigheden van het gotische interieur zijn het beroemde Wiener Neustädter Altar, de preekstoel uit 1480 met ‘de Vensterkijker’ en enkele praalgraven van de Habsburgers.
 • Je kan ook enkele graftombes zien met urnen met stoffelijke resten van keizers.
 • Nog een belangrijk kunstwerk is een portret van hertog Rudolf IV uit de 14de eeuw. Dit zou het oudste geschilderde portret in het Westen zijn.
 1. Jesuitenkirche

Wil je dé mooiste kerk van Wenen zien? Stap dan zeker de Jesuitenkirche binnen. Je vindt hier een barokke stijl met gedraaide zuilen in roze en groen marmer, een koepel en plafond met fresco’s die je naar adem doen happen, een trompe l’oeil van Andrea Pozzo, misschien wel één van de mooiste die je ooit in een leven zal zien.

Verder is er overal schittering door de vergulde versieringen. Deze kerk móet je gewoon gezien hebben als je in Wenen bent.

Onze tip: Wil je graag de Jesuitenkirche en meer te weten komen? Ga mee met een wandeltour van 2 uur door Wenen en kom zoveel meer weetjes over Wenen te weten.

 1. Das Schmetterlinghaus

In de tuin van het Hofburg, zit ook Das Schmetterlinghaus verborgen. Het Schmetterlinghaus is een soort van botanische tuin waar je het hele jaar door zo'n 500 vrijlevende kleurrijke vlinders. Laat je betoveren door hun buitengewone kleuren en zie hoe deze kleine wezens op hun gemak door het met licht fladderen, langs watervallen en exotische planten, dicht bij hun natuurlijke habitat. Het lijkt wel alsof je je niet in het centrum van Wenen bevindt, het gebouw is best klein maar het doet je al snel het gevoel geven alsof je je in een jungle begeeft.

Ben je verzot op botanische tuinen en kan je het wel vinden voor kleurrijke wezentjes? Bezoek het Schmetterlinghaus en boek hier alvast je tickets!

 1. Weense Staatopera

Je kan Wenen niet bezoeken zonder klassieke muziek. En dan mag je toch eigenlijk de Weense staatsopera niet missen, de grootste opera in Oostenrijk. Het Operahuis is absolute wereldklasse en wordt vaak beschouwd als het beste ter wereld. Er zijn nog heel wat andere operahuizen in de stad van Mozart. Geïnteresseerd in een klassiek concert tijdens je vakantie in Wenen? We hebben de belangrijkste operahuizen voor je opgelijst zodat je een concert van Mozart kan bijwonen.

Insider tip: Wist je dat je een opera in de Weense Staatsopera kan bijwonen voor € 3 of € 4? Deze Standing Room Tickets gaan 80 minuten voor de voorstelling start in verkoop. Wees er tijdig bij want de rij wordt snel langer (kom 1,5 uur voor de voorstelling start zeker aanschuiven). Kom met gepast cash geld. Hier kan je de exacte locatie vinden. Kijk naar het witte bord "Stehplatz-Kasse - Standing Area", daar kan je de deur naar binnen.

Je staat dan volledig achteraan recht maar kan zo wel voor een prikje eens een opera bijwonen. Er zijn 3 verschillende plaatsen waaruit je kan kiezen: Parterrestehplatz (gelijkvloers), Balkonstehplatz (balkon) of Galeriestehplatz (gallerij, onze favoriete plaats).

Ideaal om zelf te bepalen of je een ticket voor een stoel wil kopen of niet. Deze zijn er niet enkel voor opera, je kan ze ook voor balletvoorstellingen hebben, wij deden zo het Zwanenmeer.

Onze tip: Wil je graag een concert bijwonen in Wenen? Boek dan zeker je ticket online, zo ben je zeker dat je binnen kan en tickets hebt.

 1. Albertinamuseum

Het Albertinamuseum is een voormalig paleis van de Habsburgers. Hier vind je één van de mooiste verzamelingen aan grafische kunst die je in Europa kan bekijken. Bijna 1 miljoen gravures en zo’n 60 000 tekeningen, je zal ze dus waarschijnlijk niet allemaal in detail kunnen bekijken.

Veel van wat aan impressionisme en avant-garde wordt getoond, komt uit de privéverzameling van het Zwitserse echtpaar Batliner. Je vindt hier ook werk van Picasso, Monet, Matisse, Miró, Magritte… Een aanrader voor de museumliefhebbers dus. Boek je tickets voor het Albertina museum online.

 1. Karlskirche

Voor vele bezoekers is dit de mooiste kerk van Wenen. Het is het topwerk van de beroemde barokarchitect Johann Bernhard Fischer von Erlach en zijn zoon die het bouwwerk voltooide. De kerk heeft heel wat stijlen, maar toch lijkt alles een mooi geheel.

De groene koepel is barok, de hoofdingang met Corinthische zuilen heeft dan weer wat van een Romeinse tempel. De 2 rijzige gedraaide zuilen doen denken aan de Trajanuszuil in Rome. Ze bevatten reliëfs met het leven van de pestheilige Carolus Borromeus erop uitgebeeld. Hij is de heilige aan wie de kerk gewijd is. Ook het barokke interieur is écht wel indrukwekkend. Met een glazen lift kan je tot boven in de ovale koepel waar je in detail de prachtige fresco’s kan bewonderen.

Onze tip: Voor de muziekliefhebbers: je kan er ook een Mozart concert "het Requiem in D mineur" bijwonen.
Boek je tickets voor een concert in Wenen online vanaf € 28.

 1. Karlsplatz

Karlsplats is op zich niet zo’n speciaal plein, maar het is wel het centrale knooppunt in Wenen. Het vormt bijvoorbeeld het verbindingspunt tussen de Opera en de Naschmarkt. Vaak vind je hier ook een typische markt met allerlei verschillende soorten kraampjes. Het pleintje zelf is eigenlijk best wel mooi met een vijver in het midden, waarin een beeld van Moore. Het biedt daarnaast prachtig uitzicht op de kerk!

 1. Het Hundertwasser Haus

Tussen alle barokke pracht en praal van Wenen staat een gebouw dat helemaal niet in de stad lijkt thuis te horen. Het Hundertwasser Haus werd in 1983 ontworpen door Hundertwasser als een soort protest tegen de volgens hem saaie rechtlijnige architectuur in de rest van de stad. Het bouwwerk doet dienst als appartementsgebouw.

Het kakelbonte gebouw oogt door het kleurrijke lappendeken en de onregelmatige vormen en patronen nogal bizar. Net daarom is het een bezoekje waard.

Onze tip: Bezoek het fascinerende Museum Hundertwasser en het KunstHausWien, boek je tickets alvast online.

 1. Belvederepaleis

Dit paleizencomplex werd gebouwd in opdracht van prins Eugen van Savoye tijdens de eerste helft van de 18de eeuw. Doet het kasteel je denken aan Versailles?

Geen toeval, want de kastelen van Versailles stonden hier model voor. Onder meer de Habsburgers woonden hier, maar ook aartshertog Franz-Ferdinand.

Vooral het Oberes Belvedere is hier interessant, temeer omdat het prachtige gebouw in een aantal zalen topwerken toont aan schilderijen en beeldhouwwerken uit Oostenrijk. Denk aan retabels, portretten, stillevens, landschappen, mythologie…

Je ziet er kunst uit de middeleeuwen, renaissance, barok, impressionisme, realisme, romantiek, Sezessionsstil, biedermeierstijl... echt alles passeert de revue. Verder is Belvederepark één van de mooiste parken van Wenen. Vijvers, watervallen en de vele romantische hoekjes laten je hier volledig tot rust komen.

TIP: Boek je ticket voor het Slot Belvedere online vanaf € 14 of koop een combi-ticket voor Paleis Schönbrunn & Wenen Stadstour

 1. Het oudste reuzenrad ter wereld

In het stadspark Wiener Prater staat één van de leukste bezienswaardigheden van de stad. Het park aan de Donau deed vroeger dienst als jachtterrein van de Oostenrijkse keizer. In de 18e eeuw werd het opengesteld voor het publiek en bouwde men er een openbaar pretpark. Dat pretpark is het oudste ter wereld en staat vol achtbanen en draaimolens.

Dé trekpleister van het park is het reuzenrad uit 1897. Het is het oudste reuzenrad ter wereld en is te zien in onder andere de Bond-film The Living Daylights en het oudere The Third Man. Je mag een ritje absoluut niet overslaan, koop je tickets online en sla de wachtrijen over!


 1. Heldenplatz

In het neorenaissance gebouwencomplex op de Heldenplatz, de laatste die in opdracht van de Habsburgers tijdens hun heerschappij zou opgetrokken zijn tussen 1869 en 1913, wemelt het van de musea. Die zijn afhankelijk van het Kunsthistorisches Museum.

Je vindt er het Ephesos Museum (archeologische vondsten, beelden , mozaïeken…) en ook een verzameling harnassen en wapens in het Hofjagd und Rüstkamme. Daarnaast is er nog een verzameling met oude muziekinstrumenten. Deze musea worden meestal overgeslagen door de toeristen, dus druk is het hier nooit en toch de moeite waard!

 1. Votivkirche

Deze neogotische kerk werd eind de 19de eeuw gebouwd uit dankbaarheid, omdat de toenmalige keizer Frans-Jozeph een aanslag overleefde in 1853. De meer dan 100 glas-in-loodramen en de fresco’s vormen ongetwijfeld het hoogtepunt van je bezoek.

Een pronkstuk hier is het ‘Antwerpener Altar’, effectief in Antwerpen gemaakt in de tweede helft van de 15de eeuw. Er is ook een museum. Wil je graag meer te weten komen? Boek alvast je tour of Hop-on/Hop-off bustickets online.

 1. Rathaus

Er zijn 2 stadhuizen in Wenen, het nieuwe en het oude. Als een Wiener het over zijn 'Rathaus' heeft dan gaat dit meestal over het nieuwe stadhuis, gelegen langs de ring. Zo nieuw is het nu ook weer niet, want het dateert van eind de 19de eeuw. Het is gelegen in een park en is gebouwd in Vlaams-gotische stijl. Als je wat herkent van het Brusselse stadhuis, is dat dus geen toeval.

De centrale toren is bijna 100 meter hoog. De Weense burgemeester heeft er zijn residentie en de vele zalen worden gebruikt voor recepties en feesten. De Rathauskeller is erg populair bij toeristen die er overigens een muzikaal optreden kunnen bijwonen. Als je wil kan je ook een traditionele dinershow bijwonen, boek je ticket alvast online.

 • Het stadhuis kan bezocht worden met een gids op bepaalde dagen, of ook een audio guide is een mogelijkheid.
 • In de zomer worden er ’s avonds op het grote plein gratis goede films vertoond en zijn er tal van culturele nevenactiviteiten. Een overzicht vind je online.
 1. Schönbrunn

Eind 17de eeuw werd alles nogal groots opgevat. Er moest een kasteel komen op de heuvel achter het huidige kasteel en het moest veel groter zijn dan Versailles, of toch tot de rekening werd gemaakt. Schönbrunn werd niet op de heuvel gebouwd en viel een stuk kleiner uit dan de eerste plannen, maar toch is het erg imposant en uiterst luxueus.

In een rondleiding kan je er 40 pronkkamers bezoeken die je een idee geven van de luxe waarmee de bewindslieden hun gasten wilden overtroeven. Daarnaast telt het kasteel nog 1400 kamers. Schönbrunn heeft ook een groot park met bijbehorende serre en dierentuin.

Wil je graag een rondleiding volgen door Schönbrunn? Boek je tour alvast online met gids + voorrangstoegang en ontdek het paleis en de tuinen.

De dierentuin is met zijn 200 jaar bestaan één van de alleroudste dierentuinen ter wereld. Je vindt hier meer dan 700 verschillende dieren, waaronder reuzenpanda’s, wolven, leeuwen, tijgers, panters en nog veel meer.

Bestel je tickets voor de dierentuin hier

 1. Café Central

Café Central is dé perfecte plek om even tot rust te komen in de namiddag na een lange wandeling langs de bezienswaardigheden van de stad. Het is het bekendste koffiehuis van de stad. Je kan er lekkere Weense gebakjes eten met een kop koffie in een decor dat de grandeur van weleer uitstraalt. Het café bestaat al 150 jaar en de revolutionair Trotsky en psychoanalist Freud waren er vaste gasten!

 1. Sigmund Freud

Ook de bekende psychiater Sigmund Freud (1856-1939) had een band met Wenen. Hij kwam naar Wenen met zijn ouders in 1859, op 3-jarige leeftijd dus. Hij zou in het huis in de Berggasse 47 jaar lang blijven wonen, daarna ging hij als jood in ballingschap naar Londen op vlucht voor het nazisme. Je kan de beroemd geworden wachtkamer en spreekkamer van Freud bezoeken.

Documenten, voorwerpen uit zijn persoonlijke verzameling, souvenirs en nog veel meer laten toe om een goed beeld te krijgen wie Freud was.

 1. Mozartwohnung

Zoals de naam al doet vermoeden, kan je in Wenen het huis van Mozart bezoeken. Hij woonde voor een dikke twee jaar samen met zijn gezin in dit huis en componeerde er onder andere Le nozze di Figaro. Je kan de verschillende verdiepingen verkennen op eigen houtje, zoals de vier kamers, de achterkamers en de keuken.

Los daarvan is het natuurlijk ook gewoon erg boeiend om eens te zien hoe iemand als Mozart leefde in de jaren 1700-1800. Er is tegenwoordig ook een lift beschikbaar. Wie wil, kan gebruikmaken van de audiotour.

Onze tip: Ben je in Wenen dan is het een must om zeker een concert van Mozart bij te wonen. Lees hier alle info.

 1. Hermesvilla

De Hermesvilla, gelegen aan de stadsrand van Wenen, wordt ook wel eens het ‘Droompaleis’ genoemd. Het kasteel kreeg deze bijnaam niet door zijn idyllische ligging, maar wel door de keizerin Elisabeth. De Hermesvilla was namelijk een cadeau van haar echtgenoot keizer Franz Joseph, in de hoop dat hij Elisabeth (die graag reisde) kon aanmoedigen om in de stad te blijven. De Hermesvilla dankt zijn naam echter aan een beeldhouwwerk in de tuin "Hermes as Guardian" dat werd ontworpen in naam van de keizerin.

Het prachtige paleis werd gebouwd tussen 1882 en 1886 door de bekende Oostenrijkse architect Karl von Hasenauer. Het kasteel was een mooi voorbeeld voor vele romantische landhuizen uit de hogere klassen.

Verder is het kasteel gelegen middenin de Lainzer Tiergarten, het voormalige keizerlijke jachtgebied. Na je bezoek aan het kasteel kan je een wandeling maken door het prachtige park of een hapje eten in het restaurant.

 1. Naschmarkt

Een van de oudste markten in Oostenrijk is de Naschmarkt. Hier kan je rustig langs de vele kraampjes slenteren die producten verkopen van overal ter wereld. Daarnaast heb je talrijke verse producten zoals olijven, kazen, curries… Je kan hier ook terecht wanneer je graag Aziatisch kookt. Als je van markten houdt, mag je de Naschmarkt zeker niet missen!

 1. Wiener Secession

Het allereerste wat je ongetwijfeld zal opvallen aan het Secessionsgebouw is de grote gouden bal op het dak. Het Secessionsgebouw, oftewel Wiener Secession werd in 1898 ontworpen door de architect Joseph Maria Olbrichen werd al snel dé plek waar kunstenaars van de Secession-stroming verzamelden. Dit gebouw is prachtig vanbuiten, maar nog mooier vanbinnen.

De kunstenaars Otto Wagner en Gustav Klimt zorgden hiervoor. In het gebouw vind je onder meer prachtige, sprookjesachtige muurschilderingen van Klimt. Dit gebouw is echt pronkstuk van de Weense 19de eeuwse architectuur.

 1. Weense sachertorte

Al gehoord van Weense sachertorte? Dit is een beroemde taart met een ondertussen rijke geschiedenis. Deze chocoladecake met abrikozenmarmelade werd voor het eerst gemaakt in 1832 en is vooral heel lekker. Kortom: ga de taart eens proeven. Je kan de sachertorte het best eten in Hotel Sacher, een Weens vijfsterrenhotel die gekend zijn voor hun heerlijke Sachertorte.

Laat je niet afschrikken door de uitstraling van dit chic hotel (of de prijs van een stukje taart), want we beloven dat elke hap het waard zal zijn!

 1. Wat is de beste periode om Wenen te bezoeken?

Wanneer plan je het best je reis naar Wenen? Wij zochten uit welke periodes het drukst zijn en hoe de weersomstandigheden er doorgaans uitzien.

 • De zomer is sowieso het meest populaire en toeristische seizoen, dus je komt beter in de aangrenzende maanden april-mei of september-oktober als je de massa wil vermijden.
 • Wanneer je Wenen bezoekt in november of maart kan je regen verwachten of zelfs mogelijk sneeuw. Het kan ook behoorlijk winderig en fris worden in Wenen, dus kleed je warm.
 • Onze tip: bekijk even op voorhand de eventkalender van Wenen om zo te achterhalen of er grote festivals of evenementen plaatsvinden de periode waarin je wil gaan. Dergelijke festiviteiten kunnen het véél drukker maken dan normaal. (Bv. Carnaval en Opera Ball in februari, OsterKlang-festival rond Pasen...)
 • Oostenrijkse schoolvakanties beginnen in juli, dus als je in de zomer gaat, is juni eenbetere keuze om te gaan.
 • Tijdens het kerstmarktseizoen zal het ook drukker zijn, maar wel erg gezellig! De kerstmarkten staan er vanaf half november tot eerste kerstdag. Download je gratis Kerstmarkt wandeling Wenen.
 1. Een stedentrip naar Wenen: budgettips

Is Wenen een dure stad voor een stedentrip? Met al die indrukwekkende paleizen, imposante gebouwen en chique winkelstraten zou je denken van wel maar een stedentrip naar Wenen hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij hebben alvast enkele tips verzameld om je verblijf zo goedkoop mogelijk te maken.

 • Bezoek bezienswaardigheden die gratis zijn (Rathaus en Hundertwasser Haus)
 • Boek een lowbudget hotel of hostel binnen het centrum van Wenen. Hier vind je alvast onze selectie van de mooiste verblijfplaatsen in Wenen. Soms komt het voordeliger uit een hotel te boeken net buiten het centrum
 • Openbaar vervoer is vrij goedkoop, veel goedkoper dan in Brussel of Amsterdam. Voor toeristen zijn er enkele mooie aanbiedingen om voordelig door Wenen te reizen
 • Koop een Vienna Card. Hiermee kan je onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer en heel wat bezienswaardigheden zijn een stuk goedkoper op vertoon van de kaart. Een Vienna Card van 24u kost 17€, 48u kost 25€ en 72u komt op € 29,00
 • Ga lekker picknicken in één van de gezellige mooi parken in Wenen. Zo hoef je niet telkens op restaurant en bespaar je toch wat geld uit
 1. Filmpje: breng een bezoek aan Wenen

Benieuwd naar hoe Wenen eruit ziet? In deze video nemen we je mee naar deze prachtige hoofdstad van Oostenrijk. Als je dit zelf ook eens wil ervaren, zal je natuurlijk zelf naar Wenen moeten afreizen.

 1. Waar overnachten in Wenen?

Voor je vakantie in het muzikale Wenen, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Wenen online bekijken.

Hotel Daniel Vienna

Hotel Daniel Vienna is een viersterrenhotel in het centrum van Wenen en ligt tussen het prachtige park van Schloss Belvedere en de Schweizergarten. Op het dak van het hotel staat een boot, die je al van ver kunt opmerken. De kamers zijn ruim en modern ingericht en iedere ochtend geniet je van een lekker ontbijtje. Meer info en boeken.

B&B The Rooms

The Rooms B&B is een charmante bed and breakfast in een rustige omgeving van Wenen. De B&B bevindt zich op een perfecte locatie om de stad van de muziek te ontdekken, dankzij de metrohalte Kagran op 200 meter. Gasten kunnen overnachten in een van de vier ruime kamers, elk met eigen badkamer vanaf €142/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Wenen met onze reisgids

Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Wenen? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Wenen. Ideaal Wenen te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Wenen kan je ook 1 stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in Wenen? Koop dan onze volledige reisgids Wenen en ontdek 2 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden.

Wenen stadsgids

Gratis reisgids Wenen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 8 augustus 2022 - rita somers

Als je deze reisgids ontdekt heb je gewoon zin om onmiddellijk te vertrekken !

- 11 juli 2022 - yvan everaert

Interessante info met het oog op een bezoek aan Wenen.

- 11 juni 2022 - Gerda

Vond het heel interessant, de gids heeft me heel goed geholpen om mijn trip te organiseren. Zeker als je maar drie dagen in Wenen bent. Zeer aan te bevelen Geert haar gratis reisgids.

- 10 mei 2022 - FRANK

TOP.

- 22 april 2022 - Klasiena Schoneveld

Goed leesbaar, veelzijdig en handig.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?