5 x leuke fietstours in Wenen: Ontdek de omgeving van Wenen op de fiets + tickets boeken

Koop de volledige gids voor € 5

5 x leuke fietstours in Wenen: Ontdek de omgeving van Wenen op de fiets + tickets boeken

14 januari 2024 in Wenen1 reactie

Mooiste fietstochten in en rond Wenen + waar je fietstour Wenen boeken?

Wenen is uitstekend te verkennen met de fiets. Het is de uitgelezen manier om je van de ene bezienswaardigheid naar de andere te verplaatsen. Bovendien kan je ook in de omgeving van Wenen prachtige fietstochten maken.

Wil je Wenen graag verkennen vanop de fiets? Lees dan vooral verder en boek je fietstocht in Wenen online op voorhand.

Fietstours in Wenen en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Wenen 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietsen in Wenen: een goed idee?

Wenen leent zich uitstekend tot een fietstocht. Meer zelfs, de fiets is mogelijk een van de beste manieren om Wenen te verkennen. Wenen is een grote stad en bezienswaardigheden liggen soms nogal ver uit elkaar.

De Oostenrijkse hoofdstad is uitgerust met behoorlijk wat fietspaden. Je kan dus veilig rondfietsen in de stad. Houd er wel rekening mee dat het merendeel van de fietspaden ook als voetpad dient. Wenen is bovendien uitgerust met een uitgebreid netwerk van trams. Opletten met de tramsporen dus!

Boek je fietstour in Wenen hier online

  1. Waar fietsen in Wenen?

Fietsen in hartje Wenen is altijd een goed idee. Baan je een weg door de gezellige straten van het centrum, bewonder alle mooie gebouwen, rust uit op de pleinen en stop onderweg voor een kopje koffie of een Oostenrijkse lekkernij. Het historische hart van Wenen wordt omringd door de Ringstrasse. Dat is een grote ringweg van 4,5 kilometer die de oude stadsmuren heeft vervangen. Langs de Ringstrasse liggen enkele van de bekendste bezienswaardigheden van Wenen, zoals de Weense Staatsopera, de Hofburg, het gemeentehuis en het parlementsgebouw.

  1. Huur een fiets in Wenen

In Wenen kan je bij verschillende bedrijven een fiets huren. Je hebt de keuze uit een gewone stadfiets, maar ook e-bikes, mountainbikes en koersfietsen behoren tot het aanbod. Enkele van de populaire fietsverhuurbedrijven in Wenen zijn: Vienna Explorer en Bike Vienna.

Je kan natuurlijk zelf een fiets huren en Wenen verkennen, maar je kan ook deelnemen aan een georganiseerde fietstocht. We zetten de leukste fietstochten in Wenen hieronder op een rijtje.

REISGIDS: Mis niets tijdens je verblijf in de Oostenrijkse hoofdstad met onze reisgids Wenen.
  1. Maak een fietstocht met gids in Wenen

Wil je Wenen verkennen met de fiets en ondertussen uitleg krijgen bij alles wat je ziet? Dan is deze fietstour door Wenen van 3 uur iets voor jou. Je fietst over de grote Ringstrasse en trekt door het centrum van de stad.

Je fietst over de machtige boulevards die het Habsburgse Rijk terug tot leven wekken en pauzeert natuurlijk bij de belangrijke monumenten. Onder andere de Weense Staatsopera, de Hofburg, het parlement en het Hundertwasserhaus staan op het programma. Je neemt ook een prachtige fietsroute langs de Donau. Boek je gegidste fietstour door Wenen hier.

  1. Fietstocht met e-bike in Wenen van 1 uur

Is een fietstocht van 3 uur iets te uitdagend? En wil je liever met een e-bike de Weense straten trotseren? Dan is deze e-biketour in Wenen van 1 uur precies wat je zoekt. Je trekt samen met een gids door het hartje van Wenen en passeert de bekendste monumenten.

Telkens krijg je een beknopte uitleg, het is de ideale kennismaking met de stad. Je passeert onder andere de Opera, het Albertinamuseum, Hofburg, het gemeentehuis en de bekendste pleinen van de stad. Je kan de e-bike eventueel nog de hele dag huren om bezienswaardigheden te bezoeken die iets verder afgelegen zijn. Boek je fietstocht met e-bike door Wenen hier.

  1. Fietstocht langs de verborgen plekken van Wenen

Wenen is een prachtige stad met veel bekende bezienswaardigheden. Ben je al eens in Wenen geweest of wil je graag eens meer zien dan alleen de bekende bezienswaardigheden? Volg dan deze fietstocht langs de verborgen plekjes in Wenen.

Met een Nederlandse gids fiets je langs de minder bekende bezienswaardigheden van de stad. Ondertussen vertelt de lokale gids je enkele leuke anekdotes over de plekken waar je langs fietst. De fietstocht duurt ongeveer 3 uur en voert je dwars door het Prater richting de oevers van het Donaukanaal. Geniet van de panoramische uitzichten over de stad en neem pauze bij een van de gezellige terras voor een lekke drankje en om foto’s te maken van het schitterende uitzicht.

TICKETS: Boek je deze fietstocht langs verborgen plekjes in Wenen en leer de stad van een hele andere kant kennen.

  1. Verken de wijnregio Wachauvallei tijdens deze fietstocht

Op zoek naar een originele fietstocht in de omgeving van Wenen? We kunnen je deze fietstour langs wijnhuizen in de Wachauvallei niet genoeg aanbevelen. De Wachau is een beroemde wijnregio waar droge, fruitige witte wijnen gemaakt worden. Tussen de uitgestrekte wijngaarden liggen romantische dorpjes verstopt. Kortom, de ideale bestemming voor wie even aan de hectiek van Wenen wil ontsnappen.

  • Je reist eerst met de trein vanuit Wenen naar de Wachauvallei.
  • In de Wachauvallei krijg je een fiets en trek je met de gids door deze prachtige, glooiende regio.
  • Onderweg houd je halt bij verschillende kleinschalige wijnhuizen waar al eeuwenlang witte wijn geproduceerd wordt.
  • Ook het prachtige historische stadje Dürnstein, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt, staat op het programma.
  • In het stadje ontdek je er de ruïnes van een middeleeuws kasteel.
  1. Onze tip: Bespaar tijd en geld met de Vienna Pass

Ben je slechts enkele dagen op vakantie in Wenen en wil je toch graag zoveel mogelijk zien? Dan raden we aan om de Vienna Pass aan te kopen. Met deze kaart kan je zowel kostbare tijd als geld besparen. Je hebt toegang tot verschillende bezienswaardigheden in Wenen en omgeving mét voorrang en je geniet van korting op sommige attracties.

Welke voordelen heb je allemaal met een Vienna Pass?

  • Je koopt de pas voor 1, 2, 3 of 6 dagen en kan gedurende deze tijd meer dan 60 bezienswaardigheden in de stad gratis bezoeken (bezienswaardigheden zoals Schloss Schönbrunn en de Zoo, het enorme reuzenrad, de Spaanse Rijschool, het Albertina Museum en veel meer.
  • Hierbij komt ook nog dat je bij een groot aantal attracties snelle toegang krijgt met de kaart.
  • Met de pas kan je ook gebruik maken van de Hop-on, Hop off bus tour door de stad.
  • Gratis stadsgids met informatie over de stad en de bezienswaardigheden, een stadskaart, tips en kortingsvouchers. De gids is beschikbaar in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans.
  • Let op: nadat je de Vienna Pass gekocht hebt, krijg je een voucher toegestuurd die je moet inwisselen in een kantoor in Wenen, vlak tegenover de Weense Staatsopera.
Bestel je Vienna Pass online
  1. Waar overnachten in Wenen?

Voor je vakantie in het muzikale Wenen, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Wenen online bekijken.

Hotel Daniel Vienna

Hotel Daniel Vienna is een viersterrenhotel in het centrum van Wenen en ligt tussen het prachtige park van Schloss Belvedere en de Schweizergarten. Op het dak van het hotel staat een boot, die je al van ver kunt opmerken. De kamers zijn ruim en modern ingericht en iedere ochtend geniet je van een lekker ontbijtje. Meer info en boeken.

Hotel Max Brown 7th District

Max Brown 7th District is een hip en modern hotel midden in de uitgaanswijk van de stad. Iedere ochtend geniet je hier van een heerlijk ontbijtbuffet bestaande uit zoete en hartige gerechten. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Wenen met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Wenen? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Wenen. Ideaal Wenen te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Wenen kan je ook 1 stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in Wenen? Koop dan onze volledige reisgids Wenen en ontdek 2 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden.

Wenen stadsgids

Gratis reisgids Wenen downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 4 april 2024 - Jolanda Snijders

Super leuke en interessante fietstour, wij zijn op plekken gekomen die anders niet hadden gezien. goede uitleg bij de bezienswaardigheden via de tekst!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?