FB

Wandeling Wenen, van Strauss tot Hofburg

495 x gedownload67 ervaringen
  • Startpunt: Lothringerstrasse, Wenen
  • Eindpunt: Lothringerstrasse, Wenen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,3 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Wenen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Koop je tickets Wenen vooraf! Geen lange wachtrijen

Koop je tickets Wenen vooraf! Geen lange wachtrijen

Dus geen verloren tijd = geen stress en je haalt meer uit je vakantie. Bovendien is de prijs veelal voordeliger en krijg je gegarandeerd toegang. Keuze uit: citypas, openbaar vervoer, kortingskaarten, museatickets, excursies, geleide bezoeken, transfers, rondvaarten, rondritten ...

va.20
Boek nu
 

Wandeling Wenen, wandelroute van Strauss tot Hofburg downloaden

Deze wandeling is een must. Je komt langs zowat alle belangrijke locaties van de binnenstad. We geven je ook de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Kaisersgruft, de Stephansdom, het stadspark en nog veel meer. Eindigen doen we aan de Hofburg waar je rustig een halve dag of meer kan vertoeven. Uiteraard hebben we tips voor shopping en om te smullen van de originele Sachertaart. In een tweede deel brengen we je langs de bezienswaardigheden van de ring en breng je een uitgebreid bezoek aan de Hofburg.

Wenen reisgids

Download gratis preview reisgids Wenen

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Wenen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

67 ervaringen

- 14 juni 2018 - Lieven Huybs

Ik heb de reisgids afgedrukt en heb ondertussen mijn Wenenreis gepland vanaf 13 september tot 16 september. Vermits ik samen met mijn reisgezelschap twee volledige dagen in Wenen ben , en op die dagen de nodige paleizen en musea wil bezoeken , heb ik mijn wandelingen gepland op onze aankomstdag en vertrekdag . Ik verwacht er veel van en kijk ernaar uit .

- 16 mei 2018 - Jac

Net terug uit het zonovergoten Wenen. Van de eerste wandeling stukken gelopen, de tweede geheel gelopen. Ontzettend mooi.

- 13 april 2018 - el

Leuke wandelingen, prima te doen, zelf met een 85 jarige. De juiste tips wat betreft het bezoeken van de diverse dingen zoals bijvoorbeeld de Kaisersgruft. Musea liefhebbers kunnen inderdaad een halve dag vertoeven op de Hofburg. Tip voor iemand die drie dagen gaat: halve dag Schönbrun, dan langs het 100 Wasserhaus (Metro tot Schwedenplatz, dan tram 6 richting Prater en er bij de Hetzgasse uit), door naar de Prater.

- 29 maart 2018 - Leon

Het weekend van 17/03 was ijskoud in Wenen met lichte sneeuw. Dit deed echter niets af om de pracht van de stad te aanschouwen. De stad is gemakkelijk via wandelingen te verkennen. Alle bezienswaardigheden liggen niet ver van elkaar.Ook goed trein en metronetwerk.

- 7 maart 2018 - Nicole Haaksbergen

Net terug uit (het koude) Wenen. We hebben stukken van beide wandelingen gedaan en deels zelf een omweggetje eraan gekoppeld en deze met elkaar gecombineerd. Dit omdat het te koud was om een hele dag buiten te zijn. Erg leuke wandelingen, ook voor kinderen (12 en 9). Een absolute aanrader dus. Je komt net even op andere plekken. Leuke weetjes en tips. Ik ga zeker jullie site vaker raadplegen voor wandelingen in andere steden!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?