Tiergarten Schönbrunn in Wenen bezoeken? De oudste dierentuin ter wereld + tickets kopen

Koop de volledige gids voor € 5

Tiergarten Schönbrunn in Wenen bezoeken? De oudste dierentuin ter wereld + tickets kopen

16 december 2023 in Wenen0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan de zoo Tiergarten Schönbrunn + waar tickets kopen

Bezoek je Wenen met kinderen? Dan is een bezoekje aan de dierentuin Schönbrunn een uitstekend idee. Dit is de oudste dierentuin ter wereld! Al sinds 1752 komen Oostenrijkers hier dieren spotten uit alle uithoeken van de wereld. Een leuke daguitstap voor het hele gezin.

Ontdek hier alle info voor je bezoek aan de Tiergarten Schönbrunn in Wenen en bestel je tickets online op voorhand.

Tickets & tours boeken voor je bezoek aan Wenen

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Wenen bezoeken aan de hand van een georganiseerde tour of met een deskundige gids? Bekijk hier alle daguitstappen en tours in Wenen.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

  1. De geschiedenis van de Tiergarten Schönbrunn in Wenen

Als er één dierentuin is met geschiedenis, dan is het wel de dierentuin Schönbrunn. Deze dierentuin opende zijn deuren in 1752 en is daarmee de oudste, nog bestaande dierentuin ter wereld. Al meer dan 270 jaar komen bezoekers hier langs om bijzondere dieren te bewonderen. Daarom verdiende Tiergarten Schönbrunn een plekje op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De dierentuin bevindt zich in de tuinen van het beroemde Schloss Schönbrunn. Het is een behoorlijk grote dierentuin die bovendien gebruikmaakt van de natuur rondom. Sommige dieren wonen er in natuurlijke bossen!

  1. De dierentuin van Schönbrunn in Wenen bezoeken

Meer dan 700 verschillende diersoorten wonen in Tiergarten Schönbrunn. Er zijn dieren van over de hele wereld. Je doorwandelt alle continenten, van de Afrikaanse savanne en het Zuid-Amerikaanse regenwoud tot Aziatische bossen en de koraalriffen van Australië. De allerpopulairste bewoners van de dierentuin Schönbrunn zijn de twee reuzenpanda’s. Daarnaast kan je hier ook pinguïns, slangen, ijsberen, olifanten en nog veel meer coole dieren zien.

Verder is het park ook heel erg mooi aangelegd. De dieren verblijven in natuurgetrouwe omgevingen en het lijkt alsof je een reis door de hele wereld maakt. Bovendien spant de dierentuin Schönbrunn zich ook in om wilde dieren te beschermen. Zo kan je er bijvoorbeeld een expositie bezoeken over ijsberen en hun strijd om te overleven.

Reis je met kinderen naar de dierentuin Schönbrunn? Dan moet je zeker nagaan wanneer de voedertijden van bepaalde dieren zijn. Dat zie je op het kaartje dat je krijgt bij de ingang. Je ziet de dieren dan actief rondwandelen en eten, ontzettend leuk om te zien.

Klik hier om je toegangstickets te reserveren

  1. Bezoek ook het paleis van Schönbrunn

De dierentuin Schönbrunn behoort tot het gelijknamige paleis. En ook dat is absoluut een bezoek waard. Dit paleis behoorde tot de Habsburgers en diende ooit als zomerresidentie voor keizerin Sisi. Hier werd in 1815 bovendien het Congres van Wenen georganiseerd, na de val van Napoleon. De kaarten van Europa werden toen volledig hertekend.

De kamers van het paleis zijn rijkelijk aangekleed. Je lijkt wel terug te keren in de tijd wanneer je door de keizerlijke vertrekken wandelt. Het paleis Schönbrunn kan je enkel bezoeken met een gids. Je krijgt heel wat leuke anekdotes te horen. Een absolute aanrader!

TICKETS: Tickets voor een bezoek aan het Schloss Schönbrunn koop je makkelijk online. Zo kan je eventuele wachtrijen aan de kassa vermijden.

  1. Hoe koop ik tickets voor de Tiergarten Schönbrunn in Wenen?

Tickets voor de Tiergarten Schönbrunn kan je gewoon bij de ingang kopen, maar we raden je aan om vooraf online tickets voor de dierentuin Schönbrunn te kopen. Zo kan je namelijk meteen naar binnen en hoef je niet aan te schuiven in de wachtrij. Bestel je tickets voor de Tiergarten Schönbrunn online op voorhand.

EXTRA TIP: Met de Vienna Pass heb je gratis toegang tot het Schloss Schönbrunn. Reserveer de stadspas online en geniet van gratis toegang tot 60 bezienswaardigheden in de stad. Ideaal voor als je stedentrip. Bestel je Vienna Pass hier.

  1. Waar bevindt zich de Tiergarten Schönbrunn in Wenen?

  • De hoofdingang van de dierentuin Schönbrunn bevindt zich bij de toegangspoort Hietzinger Tor.
  • Je bereikt die toegangspoort tot het park makkelijk met de metro.
  • Neem lijn 4 en stap uit bij de halte Hietzing.
  • Kom je met de tram? Dan stap je eveneens uit aan de halte Hietzing (via tramlijnen 10, 58 en 60).
Mis niets tijdens je stedentrip met onze reisgids Wenen.

Ligging van Tiergarten Schönbrunn in Wenen op de kaart


  1. Openingsuren van de dierentuin van Schönbrunn in Wenen?

  • De dierentuin Schönbrunn is elke dag open van 9u tot 16u30.
  • In de zomerperiode blijft het park open tot 18u30.
  • Het Schloss Schönbrunn opent de deuren om 8u en sluit om 17u30.
  • Meer info op de website.
  1. Waar overnachten in Wenen?

Voor je vakantie in het muzikale Wenen, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Wenen online bekijken.

Hotel Daniel Vienna

Hotel Daniel Vienna is een viersterrenhotel in het centrum van Wenen en ligt tussen het prachtige park van Schloss Belvedere en de Schweizergarten. Op het dak van het hotel staat een boot, die je al van ver kunt opmerken. De kamers zijn ruim en modern ingericht en iedere ochtend geniet je van een lekker ontbijtje. Meer info en boeken.

Hotel Max Brown 7th District

Max Brown 7th District is een hip en modern hotel midden in de uitgaanswijk van de stad. Iedere ochtend geniet je hier van een heerlijk ontbijtbuffet bestaande uit zoete en hartige gerechten. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Wenen met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Wenen? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Wenen. Ideaal Wenen te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Wenen kan je ook 1 stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in Wenen? Koop dan onze volledige reisgids Wenen en ontdek 2 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden.

Wenen stadsgids

Gratis reisgids Wenen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?