Dé 44 top bezienswaardigheden in Londen: Info, tips & foto's

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Dé 44 top bezienswaardigheden in Londen: Info, tips & foto's

27 juni 2024 in Londen9 reacties

Londen is een grote stad waar ontzettend veel te zien en te doen is. Zelfs wanneer je een week door de stad rond wandelt, zal je nog lang niet alles gezien hebben.

Natuurlijk vind je in deze stad grote monumenten zoals Buckingham Palace, de Tower of Londen en de Big Ben. Daarnaast kent de stad veel interessante musea, rustgevende parken, gezellige wijkjes en straatjes en verstopte parels van bezienswaardigheden.

De voornaamste bezienswaardigheden kan je gemakkelijk verkennen met de rode Hop On/Hop Off bussen. Het is dan ook een ideale manier om de stad snel even te verkennen. Je moet dus geen eindeloze kilometers wandelen en je kan bovendien genieten van het historische plaatje dat Londen zo uniek maakt.

Tickets en tours in Londen

Wil je graag Londen bezoeken? Boek alvast een interactieve tour over Jack the Ripper voor slechts €16.

Of wil je liever van het panoramisch uitzicht genieten vanuit de London Eye? Dat kan al voor €33.

Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel je tour bij GetYourGuide. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

 1. Buckingham Palace

Buckingham Palace is één van de bekendste symbolen van de Britse hoofdstad en is dan ook zeker een van de mooiste bezienswaardigheden. Het is de officiële residentie de koninklijke familie en is dit sinds koningin Victoria in 1837 werd gekroond. Het paleis werd echter al in de 18de eeuw gebouwd en gekocht door koning George III voor zijn vrouw, koningin Charlotte.

Tegenwoordig is het de woonst van koningin Elizabeth II, maar toch is het mogelijk het paleis in de zomermaanden zelf te bezoeken. Je kan er de prachtige kunstgalerijen in het paleis bewonderen. Daarnaast kan je in de zomer dagelijks om 11:00 de Changing of the Guards aanschouwen op het plein voor Buckingham Palace. Doorheen het jaar gebeurt dit slechts 4 keer per week. Boek je tickets online voor € 21.

 1. Westminster Abbey

Een ander bekend monument van Londen is de Collegiate Church of St.-Peter at Westminster, beter bekend als Westminster Abbey. De kerk werd reeds in de 10de eeuw gebouwd, waarna het klooster in de daaropvolgende eeuw opgericht werd. Koning Edward de Belijder wilde in de 11de eeuw een koninklijke uitvaartkerk bouwen, en hij was dan ook de eerste koning die in Westminster Abbey werd begraven.

Sindsdien wordt de kerk gebruikt voor de meeste koninklijke begrafenissen, alle kroningen en meerdere bruiloften. Zo werden meest recentelijk prins William en Kate Middleton in 2011 met elkaar getrouwd in deze prachtige kerk.

De buitenkant van Westminster Abbey is prachtig, maar ook de binnenkant is zeker de moeite waard, waarbij je de Coronation Chair, verschillende grafmonumenten en het bijzondere herdenkingsteken van de Poets’ Corner kan bekijken.

Een bezoekje is echter niet goedkoop en kost zo'n € 25 per persoon. Je tickets kan je hier online boeken.

 1. Palace of Westminster & The Big Ben

Achter Westminster Abbey ligt het Palace of Westminster, waar de Houses of Parliament te vinden zijn. Het Britse parlement werkt hier in de House of Commons en de House of Lords aan de politieke zaken van het land. Het paleis is zeer groot met maar liefst 1000 kamers, 100 trappen, en in totaal zo’n 3 km aan gangen.

Op zaterdagen kan je het paleis van binnen aanschouwen met een begeleide tour.

Aan het Palace of Westminster ligt wat waarschijnlijk het allerbekendste bouwwerk van Londen is: de Elizabeth Tower. Deze toren staat ook wel bekend als de Big Ben, maar eigenlijk is dit de naam van de grote klok in deze mooie klokkentoren. Helaas staat deze toren sinds 2017 ingepakt om het uurwerk te kunnen restaureren, en zo zal de toren er tot 2021 bij blijven staan.

 1. Tower Bridge

De Tower Bridge is één van de beroemdste bruggen ter wereld. De gotische brug met de 2 torens ligt naast de net zo symbolische Tower of London, maar werd pas aan het einde van de 19de eeuw gebouwd. De Tower Bridge werd in 1977 in de typerende kleuren rood, wit en blauw geverfd ter ere van het Zilveren Jubileum van koningin Elizabeth II.

Een paar jaar later werd een nieuw pad gecreëerd tussen de torens met delen van glas waardoor je naar het verkeer onder je kan kijken.

Hier is ook een tentoonstelling over de brug te zien, boek je tickets online voor zo'n € 11.

 1. Tower of London

De Tower of Londen is één van de oudere monumenten van de stad. De fortificatie werd in 1066 gebouwd door Willem de Veroveraar. Origineel deed de vesting dienst als een koninklijk verblijf, maar al snel begon de Tower of London ook dienst te doen als gevangenis. Er vonden alsook veel executies plaats.

Tegenwoordig worden de kroonjuwelen in 1 van de gebouwen van de Tower of Londen bewaard, en kan je ook de raven aanschouwen die de Tower of Londen en daarmee het Britse rijk beschermen.

Je bezoekt de Tower voor £22,70 en kan daarmee in de lange geschiedenis van het fort duiken.

 1. St Paul's Cathedral

Op de locatie van St Paul’s Cathedral staat al sinds de 7de eeuw een kerk. Helaas werd deze eerste kerk verwoest door een brand. Toevallig genoeg zijn de verschillende kerken die daarna op deze plek hebben gestaan ook steeds afgebrand.

Na de Great Fire van 1666 ging de kerk alweer in vlammen op, waarna er besloten werd om een nieuwe kathedraal te bouwen.

Deze kathedraal staat er gelukkig nog steeds, en is 1 van de symbolen van de stad geworden. In de kathedraal worden nog steeds diensten gehouden, maar St Paul’s is verder functioneel voor grote staatsevenementen. Zo werd het huwelijk tussen prins Charles en Diana hier voltrokken, werd Winston Churchil hier begraven en werden de jubileumvieringen ter ere van koningin Elizabeth II in de kerk gehouden.

Net als bij Westminster Abbey is de binnenkant van St Paul’s Cathedral prachtig en zou je ook zeker eens binnen moeten kijken, maar ook hier leg je £20 neer om de kerk te kunnen betreden.

 1. Millennium Bridge

De London Millennium Footbridge is na de Tower Bridge waarschijnlijk de meest iconische brug van Londen. Deze voetgangersbrug ligt tussen St Paul’s Cathedral aan de noordelijke oever en Tate Modern aan de zuidoever.

De brug werd gebouwd ter ere van de millenniumwisseling en opende in 2000, alhoewel het op de dag van opening ook gelijk weer voor 2 jaar gesloten werd, omdat de brug nog heel erg bleek te bewegen. In 2002 heropende de brug en sindsdien kan je er gewoon veilig overheen lopen en genieten van het prachtige uitzicht op onder andere St Paul’s.

 1. Trafalgar Square

Trafalgar Square werd aangelegd na de Britste overwinning tijdens de slag van Trafalgar, een zeeslag tijdens de Napoleontische oorlogen. Trafalgar Square is 1 van de beroemdste pleinen ter wereld en wordt nog steeds gebruikt als locatie voor samenkomsten, demonstraties en protesten.

Het plein wordt gekenmerkt door de 2 fonteinen en Nelson’s Column met de 4 leeuwen, met het prachtige neoklassieke gebouw van de National Gallery op de achtergrond.
 1. London Eye

Tegenover de Houses of Parliament, aan de zuidelijke oever van de Thames, rijst een reuzenrad hoog boven de omgeving. De Coca-Cola London Eye, zoals het reuzenrad tegenwoordig officieel heet, is tegenwoordig niet meer uit de skyline van Londen weg te denken.

De London Eye werd in 1999 in opdracht van British Airways gebouwd om de millenniumwisseling te vieren. Het rad is 135 m hoog en bevat 32 glazen capsules, 1 voor elke wijk van Londen, die in een half uur rond het rad draaien.

Om het Londen Eye te bezoeken betaal je betaal je zo'n € 30. Tickets kan je eenvoudig & snel online kopen. Dubbel zo handig want zo sla je de soms lange wachtrijen over.
Nog meer mogelijkheden en VIP toegang? Bekijk alle beschikbare tickets. (met mogelijkheid om te annuleren tot 24u voor aankomst)

 1. Shrek's Adventure

Shrek's Adventure strekt zich uit over 1900 m² op de zuidelijke oever van de Theems. Bezoekers, jong en oud, worden volledig ondergedompeld in een interactieve tour en een 4D vliegende busrit met de geliefde Shrek-figuren, allemaal tot leven gebracht door nieuwe DreamWorks-animatie, cutting-edge 3D-projectie, en live-acteurs in grappige scènes. Via deze link kan je je ticket boeken voor € 23.

Koop je tickets voor deze bijzondere attractie, of koop een combi-ticket en bespaar flink wat geld uit!

 1. Piccadilly Circus

Piccadilly Circus wordt vaak ook wel het Times Square van Londen genoemd. De vergelijking met het bekende plein van New York is dan ook zeker niet ver gezocht. Het plein ligt op een kruispunt en wordt omringd door grote reclameborden en neonlichten, drukbevolkt door constante stroom van voorbijgangers.

Het is een plek waar je minstens 1 keer geweest moet zijn, al stap je er alleen maar uit bij de metro om rondom het plein naar het theater of een film te gaan, of gewoon om door de stad te kuieren.
 1. Royal Albert Hall

De Royal Albert Hall is 1 van de belangrijkste concertzalen van Londen. Het ronde theater is een van de meest geliefde gebouwen van het Verenigd Koninkrijk en al sinds de opening in 1871 verschijnen de grootste artiesten op het podium. Er worden concerten, theatervoorstellingen, opera, ballet en tal van andere opvoeringen gehouden.

Zo worden de concerten van the Proms, 1 van de grootste evenementen van Groot-Brittannië, jaarlijks in de Royal Albert Hall opgevoerd. Het gebouw is prachtig gedecoreerd en er binnen rondlopen is al een ervaring op zich. Toch is het echt aangeraden om er zeker eens een opvoering bij te wonen.

 1. Shakespeare's Globe

In 1599 liet William Shakespeare, 1 van de grootste schrijvers uit de Engelse literatuurgeschiedenis, het Globe Theatre bouwen. Hier voerde hij met zijn toneelgezelschap de Lord Chamberlain’s Men veel van zijn toneelstukken op.

In 1613 brandde dit theater echter af, en de herbouwde versie werd vervolgens in 1642 gesloten en afgebroken. In 1997 werd echter een moderne reconstructie gemaakt van het originele theater, waar sindsdien regelmatig toneelstukken worden opgevoerd.

 1. 10 Downing Street

In een zijstraat van Parliament Street ligt 10 Downing Street, ook wel bekend als Number 10. Al sinds 1905 doet dit gebouw dienst als de woning en het kantoor van de Britse Prime Minister. De deur van de residentie is 1 van de meest gefotografeerde deuren ter wereld, en er staan dan ook altijd wel mensen voor de toegang naar het gebouw.

 1. Kensington Palace & Gardens

Kensington Palace is al sinds de 17de eeuw een belangrijke residentie van de koninklijke familie. Het paleis is verdeeld in meerdere appartementen en er wonen momenteel meerdere leden van het Britse koningshuis, waaronder prins William en Kate.

Prins Charles en prinses Diana woonde hier na hun huwelijk en na de scheiding bleef Diana hier tot aan haar dood wonen. Het kasteel en de daaromheen liggende Kensington Gardens zijn nog steeds enigszins met de prinses verbonden.

In het park vind je dan ook meerder herdenkingsmonumenten ter ere van Diana, zoals de Diana Memorial Playground en de Princess Diana Memorial Fountain.
 1. Hyde Park

Aan de Kensington Gardens ligt Hyde Park, 1 van de 8 koninklijke parken in Londen. Het park is ook het meest bekende park van Londen. Het park werd al in 1536 opgericht door koning Henry VIII en deed toen dienst als een jachtterrein. In 1637 werd het terrein echter geopend voor het publiek en al snel werd het een favoriete locatie. In 1872 werd vervolgens de Speakers’ Corner opgericht, waar men nog steeds elke zondag een toespraak kan houden en met elkaar in debat kan gaan.

Het is een perfecte plek om even tot rust te komen en om te picknicken, waarbij je vergezeld wordt door veel vogels en eekhoorns.
 1. St James's Park & Green Park

St James’s Park en Green Park zijn de parken waar Buckingham Palace aan ligt, waarbij the Mall dienstdoet als de grens tussen de 2 parken. St James’s Park bestaat uit een meer met twee eilandjes, waar niet alleen veel eenden te zien zijn maar ook een kolonie pelikanen.

Green Park aan de andere kant van de weg bestaat juist uit voornamelijk groen en bevat geen meren, gebouwen, monumenten of speelvelden.

Beide parken zijn perfect om even de drukte van de stad te vermijden en je kan gemakkelijk een wandeling van het ene park naar het andere park doen om tot rust te komen.

Tickets en Tours in Londen

 1. Regent's Park & Primrose Hill

Ten noorden van het centrum van Londen ligt Regent’s Park. Het park bestaat uit meerdere delen waarbij je onder andere een rozentuin en een meer kan bewonderen. Ook zijn verschillende gebouwen van architect John Nash te vinden in het park. Als je bovendien je wat meer richting het noordoosten wandelt, kan je de London Zoo bezoeken.

Aan Regent’s Park ligt Primrose Hill. Als je deze groene heuvel beklimt heb je een prachtig uitzicht over Londen.
 1. Battersea Park

Battersea Park ligt een stukje buiten het centrum van Londen in het district Battersea. Dit park wordt vaak als 1 van de mooiste parken van Londen gezien, maar wordt desondanks vaak over het hoofd gezien omdat het wat verder weg ligt van de meeste bezienswaardigheden van de stad. Het park ligt aan de Thames en werd in 1858 geopend.

Het is een prachtig park om doorheen te lopen en te gaan picknicken, maar er zijn ook sportvelden en een klimbos te vinden in het park.
 1. Hampstead Heath

Het Park Hampstead Heath ligt ten noorden van het centrum van Londen, gelegen tussen de wijken Hampstead en Highgate. Het park bestaat uit heuvels en groene velden omringd door bossen, sportvelden en speelvelden, en het 17de-eeuwse Kenwood House. In Hampstead Heath kan je Parliament Hill beklimmen, een groene heuvel met op de top een schilderachtig panorama over Londen.

 1. Highgate Cemetery

Vlakbij Hampstead Heath ligt de Highgate Cemetery. Deze 19de-eeuwse begraafplaats ligt vol met versierde familiegraven en prachtige tombes, waarbij er ook de graven van bekendere personen op de begraafplaats liggen. Zo vind je hier de graven van schrijvers George Eliot en Douglas Adams en de tombe van Karl Marx.

De begraafplaats is een privéterrein, maar het is mogelijk om een tour langs de graven te doen.
 1. Madame Tussauds museum

De Madame Tussauds musea zijn over de hele wereld te vinden. In elke stad waar een wassenbeeldenmuseum te vinden is zijn de musea ontzettend populair. Het Madame Tussauds in Londen is extra bijzonder, omdat dit niet alleen de grootste locatie van Madame Tussauds is maar ook het originele museum. In deze grote toeristentrekker kan je de beelden van honderden beroemdheden terugvinden.

Wil je graag het wassen beelden museum met al z'n celebraties bezoeken in Londen? Koop alvast je ticket online voor € 33, zo spaar je tijd uit aan de kassa.

Hoe combineren en geld besparen?

Wist je dat je al snel heel wat geld kan besparen door een combi-ticket te kopen?

 1. Tate Modern

Tate Modern is een moderne kunstgalerij gelegen op de zuidoever van de Thames, tegenover St Paul’s Cathedral. Het is 1 van de grootste moderne kunstmusea ter wereld en is het meest bezochte museum van het Verenigd Koninkrijk. De collectie van het museum bestaat veelal uit installaties en kunstwerken uit de 20ste en 21ste eeuw. Zo zijn er werken van onder andere Picasso, Warhol en Dalí te zien.

De collectie van het Tate Modern is gratis te bezoeken en alleen voor tijdelijke tentoonstellingen dien je een ticket aan te kopen.

 1. Tate Britain

Tate Britain is het originele Tate museum, gelegen aan de Thames bij Vauxhall Bridge, een stukje voorbij het Palace of Westminster. Tot de opening van Tate Modern was er in dit museum een collectie te zien van 16de-eeuwse kunst tot contemporaine kunst. Maar met de verhuizing van de moderne werken richt Tate Britain zich nu op Britse meesterwerken uit de 16de tot de 20ste eeuw. In het museum zijn onder andere werken van William Blake en John Constable te zien, maar ook van J.M.W. Turner, wiens gehele collectie aan het museum was geschonken.

Net als Tate Modern is Tate Britain gratis te bezoeken, op de tijdelijke tentoonstellingen na.

 1. British Museum

Na Tate Modern is het British Museum het belangrijkste museum van de stad. Het museum doet dienst als een instituut voor de menselijke geschiedenis, kunst en cultuur. De gehele collectie van het museum bestaat uit zo’n 8 miljoen werken, waarmee het een van de grootste collecties ter wereld bevat.

Het museum werd al in 1753 opgericht en is hiermee het oudste publieke nationale museum ter wereld.

De collectie bestaat uit kunstwerken en objecten van over de hele wereld en in het museum wordt een selectie van ongeveer 50.000 van de werken tentoongesteld. De tentoonstellingen beslaan verschillende regio’s en tijdsperiodes. Zo is er bijvoorbeeld een tentoonstelling over de klassieke Griekse en Romeinse tijd te zien, evenals een tentoonstelling over Azië en een aparte tentoonstelling over het Midden-Oosten.

 • Het is zeker de moeite waard om eens binnen te kijken in het British Museum, bovendien is de toegang gratis en kan je hier gemakkelijk even binnenlopen.
 • Wil je graag het museum met een gids bezoeken? Boek je gidsbeurt online voor € 22.

De National Gallery aan Trafalgar Square is na Tate Modern en het British Museum het meest bezochte museum van het land en 1 van de belangrijkste musea ter wereld. De kunstgalerij bevat een collectie van ruim 2300 schilderijen uit de 13de tot 20ste eeuw.

Er zijn dan ook werken te zien van grootmeesters als Vincent van Gogh, Claude Monet, Leonardo da Vinci en Caravaggio. Daarnaast is het gebouw zelf ook een architectonisch kunstwerk.

Net als de meeste andere musea in Londen is de National Gallery gratis te bezoeken.

 1. Griezelmuseum London of Amsterdam Dungeon

Londen is een populaire bestemmingen tijdens Halloween. Een bezoekje aan griezelmuseum London Dungeon is dan ook een échte must-do! The London Dungeon is een unieke en opwindende attractie die je terugbrengt naar het donkere verleden van de Britse hoofdstad.

Neem de middeleeuwse ligt naar de diepten van de kerker en begin je avontuur! Tijdens een spannende grieltocht, kom je oog in oog te staan met de meest beruchte historische personages van Londen, waaronder seriemoordenaar Jack the Ripper, Sweeney Todd en Mrs Lovett. Hoor, voel en ja hoor ruik meer dan 1000 jaar van de gruwelijke geschiedenis van Londen. Let op: een uitstapje naar de London Dungeon is niet geschikt voor mensen die snel schrikken!

De London Dungeon is één van de populairste attracties in Londen. We raden je dan ook aan om je tickets voor The London Dungeon op voorhand aan te kopen. Zo ben je gegarandeerd van je tickets op de dag dat jij de Dungeon wilt bezoeken.

 1. Victoria & Albert Museum

Het V&A, zoals het Victoria and Albert Museum ook wordt genoemd, is nog zo’n belangrijk museum, met ’s werelds grootste collectie van toegepaste kunst. De collectie bestaat uit ruim 2 miljoen objecten, waarvan een deel in de 145 galerijen van het museum tentoon wordt gesteld.

De objecten die verzameld zijn komen uit de laatste 5000 jaar en laten dus ook werk uit de oudheid zien. Zo zijn er keramieken, textiel, zilver- en ijzerwerken, sieraden en meer te zien in het museum.

Het museum is 1 van de meest bezochte musea van de stad en is gratis te bezoeken.

 1. National History Museum

Vlak bij het V&A ligt een ander interessant museum, het National History Museum. In dit prachtige gotische gebouw vind je een grote tentoonstelling van botanische, paleontologische, zoölogische en mineralogische collecties. Het museum bestaat al sinds 1881, waardoor bepaalde delen van de collectie ook een grote historische waarde hebben, zoals de exemplaren die door Charles Darwin zijn verzameld.

Daarnaast staat het museum bekend om de tentoonstelling van dinosaurusskeletten. Er is dan ook meer dan genoeg te vinden in het National History Museum.

Ook dit museum is gratis te bezoeken.

 1. Museum of London

Een ander maar zeker niet minder interessant museum is het Museum of London. Dit museum gaat over de geschiedenis van de stad, vanaf de oudheid tot de moderne tijd. De galerijen van het museum staan in chronologische volgorde. Artefacten, modellen, installaties, videobeelden en meer worden er uitgestald om de invloed van verschillende tijdsperiodes op de stad weer te geven.

Een bezoek aan het Museum of Londen is dan ook een perfecte manier om in de geschiedenis van de stad te duiken, en ook hier is dat weer gratis mogelijk.

 1. Sky Garde

De Sky Garden is de tuin die in de glazen koepel van het 20 Fenchurch Street gebouw is gelegen. De stadstuin ligt verdeeld over 3 verdiepingen en biedt een oase van planten waar je ook goed terecht kan voor een hapje of drankje in een van de restaurants.

Een andere reden om de Sky Garden te bezoeken is het prachtige uitzicht dat je vanuit de tuin hebt over Londen. Daarnaast is een bezoek aan de tuin geheel gratis.

Je moet er wel op tijd voor reserveren, want de plaatsen om de tuin te bezoeken zijn snel volgeboekt.

 1. The Shard

The Shard is het typische glazen puntige gebouw dat boven heel Londen uitsteekt. Met een hoogte van 310 meter is de toren het hoogste gebouw van West-Europa. Boven in het gebouw is een observatieplatform gelegen waarbij je een spectaculair en ver uitzicht hebt over de stad.

Om hier te komen moet je wel zo'n € 22 betalen, maar dan bevind je je ook wel op de hoogste plek van de stad. Boek je ticket alvast online.

 1. ArcelorMittal Orbit

De Orbit Tower is een minder bekende bezienswaardigheid, toch zou je de toren zeker eens moeten bezoeken. Dit is namelijk het grootste publieke kunstwerk van Groot-Brittannië, met een hoogte van 114,5 meter. De toren staat in het Queen Elizabeth Olympic Park in het district Stratford, ten noordoosten van het centrum van Londen, en werd gebouwd voor de Olympische Spelen van 2012 die in Londen werden gehouden.

Het kunstwerk bevat 2 uitkijkplatformen, vanwaar je over het centrum van de stad heen kan kijken. Om van de platformen gebruik te kunnen maken betaal je € 12.

Je kan echter ook een bezoek brengen aan de platformen, om vervolgens met de glijbaan van het kunstwerk weer naar beneden te gaan. Hiervoor betaal je ongeveer € 18.

 1. Borough Market

Borough Market is de oudste en bekendste streetfood markt van Londen en 1 van de grootste ter wereld. Je kan hier dan ook van alles vinden, van groente en fruit tot vis en vlees, van kazen tot chocolade en zelfs hele gerechten zoals burgers en de lekkerste fish and chips van de stad.

De markt bestaat al sinds de 13de eeuw, en nog steeds kan je hier iedere donderdag tot en met zondag terecht voor de beste ingrediënten voor een lekkere maaltijd. Al is het voor je ontbijt, lunch, avondeten of gewoon een tussendoortje, er is voor elk wat wils.

 1. Camden Town

Camden is gelegen ten noorden van Regent’s Park en is een zeer alternatieve wijk. Je hoort overal muziek en vind ook veel podia terug waar ’s avonds muziekoptredens worden gehouden. De gevels van gebouwen in de wijk zijn versierd met kunstwerken en over het kanaal varen constant bootjes. Het is dan ook een bijzondere wijk om doorheen te kuieren.

Daarnaast staat Camden ook bekend om de markten die gehouden worden, waarbij de verschillende stalletjes en winkels aan het water zijn gelegen.

Tickets en Tours in Londen

 1. Notting Hill

De wijk Notting Hill ken je waarschijnlijk wel van de gelijknamige film met Julia Roberts en Hugh Grant. Deze trendy en chique wijk staat bekend om de gezellige pastelgekleurde huizen, en vooral Portobello Road is een straat waar je doorheen gewandeld moet hebben.

Op deze straat vind je heel veel gezellige cafétjes, maar ook een markt waar antiek en kleding wordt verkocht. Loop vervolgens ook zeker door Lancaster Road, Westbourne Park Road en St Lukes Mews en de aangrenzende straatjes om de sfeer van de wijk op te kunnen snuiven.

 1. Streetart in Shoreditch

De wijk Shoreditch wordt gezien als de hipste wijk van Londen, waar je veel trendy restaurants, kunstzinnige cafétjes en gezellige pubs kan terugvinden, evenals vintage- en designwinkels.

Daarnaast is de hele wijk vol geschilderd met prachtige kunstwerken op de muren van gebouwen. Oude streetart verdwijnt constant om plaats te maken voor nieuwere kunstwerken, waardoor je elke keer dat je er rondloopt, weer andere werken terugvindt.

Je kan zelf door de wijk lopen om alle streetart te bewonderen, maar er gaan ook verschillende wandeltours door de wijk waarbij een gids je meer kan vertellen over de kunstwerken en kunstenaars.
 1. Soho

Soho is de wijk waar je ’s avonds naar toe wilt. Hier vind je tal van restaurants, cafés, en bars waar je terecht kan voor heerlijk eten. Verder vind je er ook heel wat uitgaansgelegenheden.

Daarnaast ligt Soho langs de grote winkelstraten van Oxford Street en Regent Street, en bevind je je in de buurt van de theaters van West End. Zoek dus een lekker restaurant op voor na het winkelen of bezoek een van de pubs voor een maaltijd voor je naar het theater gaat. Ga mee op foodtour of fotografietour door SOHO, bekijk de leuke tours en boek je plekje online.

 1. West End

West End is het centrum van de Londense entertainmentindustrie. Hier vind je tientallen theaters waar je naar voorstellingen van musicals, theatervoorstellingen en komedies kan gaan. Zo kan je hier al jarenlang naar musicals als The Phantom of the Opera en Les Miserables, maar ook naar nieuwere voorstellingen zoals Hamilton en Frozen. Lees ook onze blogpost met de mooiste musicals op Londen West-End.

Tickets voor de voorstellingen zijn online en bij de theaters te verkrijgen, maar het is ook mogelijk om bij de kramen op Leicester Square tickets met korting voor dezelfde dag te krijgen voor een groot aantal voorstellingen. Wil je graag een Musical bijwonen op West End? Bekijk hier de mogelijkheden en boek online.

 1. Covent Garden

Covent Garden ligt ten oosten van West End en staat bekend om de vele straatartiesten die hier optreden, en de ouderwetse overdekte markt waar je kleine winkels en gezellige cafés terug kan vinden. De wijk zit boordevol met leuke bezienswaardigheden, zoals het Royal Opera House en St Paul’s Church.

Ook vind je hier het Seven Dials kruispunt, waaromheen veel boetiekjes en authentieke zaken terug te vinden zijn.

Eén van deze verborgen parels is het prachtige Neal’s Yard, een verborgen steegje vol kleurrijke gebouwen waar je tegenwoordig heel veel leuke plekjes vindt waar je terecht kan voor een heerlijk ontbijt.
 1. Harry Potter en Warner Bros. Studio Tour

Een eindje buiten Londen vind je de Warner Bros. Film Studios. Hier worden al jarenlang vele films gemaakt, waaronder de films van de succesvolle Harry Potter-reeks.

De boekenserie werd nog gepubliceerd tijdens het filmen van de eerste films waardoor veel sets en objecten bewaard bleven om eventueel in latere films herbruikt te kunnen worden. Nadat de laatste film in 2011 uitkwam werd besloten om een deel van de studio’s op te kopen en tot een grote tentoonstelling van de wereld van Harry Potter om te toveren.

Sindsdien kan je de studio’s bezoeken en langs de verschillende filmsets lopen, bijzondere objecten aanschouwen die in de films werden gebruikt, en voor green screens jezelf laten vliegen op een bezem.

De tickets zijn redelijk prijzig, maar ze raken snel uitverkocht dus zorg dat je ze op tijd boekt als je deze magische reis mee wilt maken.

 1. Kew Palace & Gardens

Een stukje buiten Londen vind je Kew Palace & Gardens. Dit koninklijke paleis bestaat uit nog maar een aantal gebouwen, waaronder het statige rode gebouw the Dutch House. Het paleis deed dienst als het kinderhuis voor de prinsen en prinsessen, maar is tegenwoordig een vakantiehuis van de koninklijke familie.

Het paleis is een mooi beeld, maar de reden om deze plek te bezoeken zijn de Kew Gardens, de grootste botanische tuin ter wereld. De tuin werd in 1840 opgericht en bestaat uit zo’n 30.000 plantensoorten in een gebied van 121 hectare.

Dit is dan ook de perfecte plek om de hectiek van de stad te ontsnappen. Boek je tickets om de tuinen te bezichtigen online vanaf € 15.

 1. Hampton Court Palace

Ook het Hampton Court Palace ligt een stukje buiten Londen. Dit paleis stamt uit de 16de eeuw en was de woning van koning Henry VIII, de koning die bekend staat om zijn zes huwelijken. Het paleis is opgetrokken in de tudor- en barokstijl en is omgeven door prachtige tuinen met een doolhof, een tennisbaan en vele wijnstokken.

Dit paleis is dan ook een leuke uitstap vanuit Londen. Koop je tickets alvast online.

 1. Windsor Castle

Nog een mooie uitstap is naar Windsor Castle in het plaatsje Windsor. Dit koninklijke kasteel is het grootste en oudste koninklijke verblijf dat nog steeds in gebruik is. Het is het favoriete paleis van de koningin en de koninklijke familie is hier dan ook veel te vinden.

Het paleis is echter ook gedeeltelijk open voor het publiek, waarbij je de prachtige staatsappartementen en andere kamers van het paleis kan bezichtigen en een wandeling kan maken door de tuinen van het kasteel. Koop je tickets alvast online en sla de wachtrijen over.

 1. Filmpje: breng een bezoek aan Londen

Benieuwd naar hoe Londen eruit ziet? In deze video nemen we je alvast mee naar deze historische hoofdstad. Als je dit met je eigen ogen wilt zien, zal je natuurlijk zelf naar Londen moeten afreizen.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Londen met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Londen? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Londen met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Londen met meer dan 50 bladzijden up-to-date info inclusief tips van locals, + 100 highlights

Londen

Gratis reisgids Londen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 15 februari 2024 - Chris van der jonckheyd

We gaan met zussen en schoonzussen en onze 85 jarige moeder op stap naar Londen . Jullie gids is hiervoor een geweldig hulpmiddel . Alvast dank je wel en we staan voor een geweldige 3 -daagde !

- 6 november 2023 - Tine

Ik vind deze gids mega makkelijk om met weinig tijd een citytrip voor te bereiden, een aanrader!

- 22 oktober 2023 - Geraedts

Zeer goede handleiding voor het bezichtigen van Londen in vogelvlucht in 'n paar dagen tijd. m.vr.gr. Tom Geraedts.

- 24 april 2023 - Nelleke Hofs

Wat een goede site, met deze reisgids mis je helemaal niets van Londen. Echt een aanrader!!

- 7 april 2023 - frank de lie

Wederom een heel leuke, leerrijke en afwisselende wandeling. De grote trekpleisters en gewoontegetrouw ook af en toe weg van de massa.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?