Waar overnachten in Wenen? 15 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Koop de volledige gids voor € 5

Waar overnachten in Wenen? 15 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

11 januari 2023 in Wenen1 reactie

Tijdens je bezoek aan de charmante Oostenrijkse hoofdstad Wenen heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Wenen!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Waar overnachten in de Innere Stadt (binnenstad)?

De Innere Stadt is, zoals de naam alvast doet vermoeden, de binnenstad van Wenen. Deze buurt is dé place to be om te overnachten als je op zoek bent naar een verblijf dicht bij de topbezienswaardigheden van de Oostenrijkse hoofdstad. De Innere Stadt is het hart van Wenen en wordt omringd door de bekende boulevard ‘Ringstrasse’. Alle hotspots liggen hier op wandelafstand van elkaar en zijn makkelijk te bereiken. Breng zeker een bezoekje aan het Hofburg, de Nationale Bibliotheek, het Heldenplatz en de prachtige Stephansdom.

Daarnaast vind je in de Weense binnenstad ook tal van gezellige cafeetjes en restaurants waar je 's avonds terecht kan voor een onvergetelijke avond. Wanneer je Wenen voor het eerst bezoekt, is deze buurt eigenlijk de ideale uitvalbasis. Je vindt er verschillende hotels, van luxe hotels tot budgethotels en gezellige appartementjes.

  • Grand Ferdinand Vienna is een luxehotel aan de Ringstraße in het centrum van Wenen. Het 5* hotel biedt zowel standaardkamers als suites voorzien van een moderne inrichting en houten vloeren, 3 gezellige restaurants en een buitenzwembad op het dak. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Meer info en boeken.
  • Het Boutique Hotel O11 is centraal gelegen tegenover de wereldberoemde Weense Staatsopera. Het boetiekhotels biedt ruime kamers voorzien van alle luxe en comfort. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een lekker à-la-carteontbijt. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten in Neubau?

Grenzend aan de binnenstad van Wenen, ligt de charmante wijk Neubau. Neubau is dé hippe uitgaanswijk van Wenen! Je vindt er een breed scala aan gezellige cafeetjes, restaurants en trendy wijnbars, theaters en galerijen waar lokale kunstenaars hun werken tentoonstellen. Daarnaast bevindt het unieke MuseumsQuarter (MQ genoemd) zich ook in deze wijk. Ideaal voor de kunst- en cultuurliefhebbers onder ons.

Wil je na je Mozart concert in de Weense Staatsopera nog even nagenieten alvorens je naar het hotel gaat? Dan ben je in deze charmante wijk zeker aan het juiste adres.

  • HENRI Hotel Wien Siebterbezirk ligt op slechts 10 minuten wandelen van de Ringstraße en het Museumkwartier. Het 4* hotel biedt ruime kamers ingericht in een klassiek Weense stijl. In de ochtend wordt een traditioneel Weens ontbijtbuffet geserveerd. Meer info en boeken.
  • Max Brown 7th District is een hip en modern hotel midden in de uitgaanswijk van de stad. Iedere ochtend geniet je hier van een heerlijk ontbijtbuffet bestaande uit zoete en hartige gerechten. Meer info en boeken.
  • Hotel Am Brillantengrund is een klein maar knus hotel gevestigd in een monumentaal gebouw in Biedermeierstijl. De kamers zijn voorzien van vintage meubilair en in het restaurant kan je genieten van huisgemaakte Filipijnse specialiteiten. Bij mooi weer kan je ontbijten onder de palmbomen op de mediterrane binnenplaats. Nadien kan je de stad verkennen met de fiets, deze kan je huren bij het hotel. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten in Mariahilf?

Mariahilf in het 6e district van Wenen, ligt naast de charmante wijk Neubau en MuseumsQuartier. Deze buurt is vooral populair bij winkelliefhebbers. Je vindt er dan ook de beroemde Mariahilferstrasse, de drukste winkelstraat van Wenen met allerlei gezellige boetiekjes en grote modezaken. Heb je de bekende winkelketens gehad? Dan kan je even doorwandelen naar de Flohmarkt (vlooienmarkt) waar talloze antiek en tweedehands spulletjes kan kopen.

Naast de verschillende eettentjes, bohemian cafés en pubs kan je ook een bezoekje brengen aan de sfeervolle Naschmarkt. Wandel langs de verschillende kraampjes, proef er van de typisch Weense specialiteiten en geniet er van de geweldige ambiance.

  • Wie door de straten van Wenen wandelt, zal zeker het Hotel Kolping Wien Zentral opmerken. Het hotel is namelijk gevestigd in een kleurrijke gebouw en biedt kamers tegen een degelijke prijs. Het ontbijt wordt dagelijks geserveerd in de ontbijtzaal of bij mooi weer op het terras. Het budgethotel ligt op 500 meter wandelen van het moderne MuseumsQuartier. Meer info en boeken.
  • Boutiquehotel Das Tyrol is een 4* boetiekhotel waar je kan genieten van exclusief design in combinatie met moderne Weense kunst. Het hotel bevindt zich aan de Mariahilferstrasse tegenover het Museumkwartier. De kamers zijn ingericht met werken van hedendaagse kunstenaars en voorzien van design van bekende Weense ontwerpers, zoals Wittmann en Thonet. Verder kan je gratis gebruikmaken van een sauna en een stoombad en geniet je iedere ochtend van een Weens à-la-carteontbijt met Prosseco. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten in Leopoldstadt?

Leopoldstadt is het 2e district van Wenen en wordt door het Donaukanaal gescheiden van de historische binnenstad. In deze wijk vind je het indrukwekkende Prater park waar je heerlijk kan wandelen, kan je een bezoekje brengen aan het Hundertwasserhaus en kan je een ritje maken op het iconische Wieners Riesenrad vanwaar je prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Verder zijn de trendy strandbars aan het kanaal ook een populaire hotspot, vooral op warme zomerdagen.

  • Motel One Wien-Prater ligt naast het pretpark Prater, op slechts 200 meter van het metrostation Messe-Prater. Je overnacht moderne en stijlvolle kamers voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen. In de One Lounge kan je iedere dag genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  • Hampton By Hilton Vienna Messe is een 3* hotel dat moderne accommodatie biedt op wandelafstand van het Wiener Prater park. Het hotel biedt ruime kamers waarvan sommige uitzicht hebben op de prachtige omgeving, een conciërgedienst, een heerlijk ontbijtbuffet en er kunnen ook excursies georganiseerd worden op aanvraag. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten in Josefstadt?

De wijk Josefstadt ligt in het 8ste district van Wenen en is het kleinste district van allemaal. Deze rustige wijk ligt vlak achter het indrukwekkende Stadhuis van Wenen en wordt omringd door diverse musea, groene parken en charmante cafeetjes. Het centrale punt van deze wijk is de Josefstädter Strasse met hippe koffiebars en leuke boetiekwinkeltjes. Daarnaast bevindt het oudste en kleinste theater van Wenen zich ook in deze wijk, het Josefstadt Theater. Dit theater bestaat al sinds 1788 en kan je tot op heden nog steeds bezoeken.

  • Hotel Zipser is een door een familie beheerd 3 * hotel en is gevestigd in een jugendstil-gebouw. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders, een kluisje en een badkamer. Verder beschikt het hotel ook over een gezellige bar en een 24-uursreceptie. Zin in een avondje uit? Er bevinden zich vele restaurants, winkels en bars in de levendige omgeving. Meer info en boeken.
  • Hotel Josefshof am Rathaus combineert de charme van het historische Wenen met de hedendaagse levensstijl. Het hotel ligt in een rustige zijstraat in de charmante wijk op een steenworp van het stadhuis van Wenen en het Museumkwartier. De kamers weerspiegelen de klassieke flair van Wenen en sommigen zijn geïnspireerd op kunstwerken van de Oostenrijkse jugendstil-schilder Gustav Klimt. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met diverse thee- en koffiespecialiteiten, huisgemaakt gebak, vers fruit en vruchtensappen. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten in Margareten?

Margareten is het vijfde district van Wenen. Deze wijk heeft zijn charme deels te danken aan de bijzondere uitstraling van de historische panden en de aangename sfeer die hier rondhangt. Vroeger was dit een van de armere wijken van Wenen en woonden hier vooral ambachtslieden. Later, wanneer de Sociaaldemocraten aan de macht waren, werden er grote appartementsgebouwen bijgebouwd en veranderde de wijk stilletjes aan.

Neem plaats op een van de terrasjes op het centrale Margaretenplatz, bezoek het Chocolade museum van Wenen en sluit de avond af met een filmavondje in het Filmcasino Oh ja heb je een eigen appartement gehuurd in deze wijk? Koop dan zeker wat verse ingrediënten op de oudste markt van de stad, de Naschmarkt en knutsel zelf een lekkere maaltijd in elkaar!

  • Art Hotel Vienna bevindt zich in een rustige straat in de Weense wijk Margareten en zal je meteen opvallen door de kleurrijke gevel met graffiti. Het Art Hotel Vienna is ingericht met veel kunstwerken, biedt moderne eenvoudig ingerichte kamers en er vinden regelmatig culturele evenementen plaats, zoals wijnproeverijen en kunsttentoonstellingen. Meer info en boeken.
  • Eerder op zoek naar een gezellig appartementje in deze wijk? Vienna City Apartments Castelligasse biedt accommodatie voor max. 6 personen. Het appartement is voorzien van een moderne meubels, twee ruime slaapkamers, een gezellige woonkamer met slaapbank en een volledig uitgeruste keuken met vaatwasser. Meer info en boeken.
  1. Waar overnachten op de rand van het centrum in Wenen?

Wanneer je voor de eerste keer op stedentrip bent in Wenen, zijn bovengenoemde wijken een ideale uitvalbasis. De meeste accommodaties liggen op wandelafstand van topbezienswaardigheden in Wenen en zijn eenvoudig te bereiken.

Vind je het niet erg om het openbaar vervoer te nemen om de binnenstad te bereiken? Of ben je toch eerder op zoek naar een verblijf, dat net iets meer uit het centrum van Wenen ligt? Hieronder vind je alvast enkele van onze favoriete adresjes of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Wenen.

  • The Rooms B&B is een charmante B&B in een rustige omgeving van Wenen (Alte Donau). De B&B bevindt zich op een perfecte locatie om de stad van de muziek te ontdekken, dankzij de metrohalte Kagran op 200 meter. Je overnacht in een van de kleurrijke kamers ingericht met veel designstukken en voorzien een eigen badkamer. Na een stadswandeling kan je even uitrusten in de tuin met terras. Meer info en boeken.
  • Hotel Daniel Vienna is een populair 4* hotel in Wenen, tussen het prachtige park van Schloss Belvedère en de Schweizergarten. Wil je graag de omgeving verkennen? Bij het hotel kan je fietsen en Vespa’s huren. Op het dak van het hotel zie je ook een boot, een kunstwerk van de beroemde Oostenrijkse kunstenaar Erwin Wurm. Meer info en boeken.
  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Wenen met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Wenen? Ontdek dan de stad met onze gratis stadswandeling Wenen. Ideaal Wenen te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Wenen kan je ook 1 stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in Wenen? Koop dan onze volledige reisgids Wenen en ontdek 2 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden.

Wenen stadsgids

Gratis stadswandeling Wenen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 16 februari 2023 - Janna Nijgh

Ik ga er nog naar toe, dus deze gids is ter voorbereiding.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?