Beste hotels onderweg naar Oostenrijk: 10 hotels langs de snelweg naar Oostenrijk

Volledige reisgids kopen voor € 10

Beste hotels onderweg naar Oostenrijk: 10 hotels langs de snelweg naar Oostenrijk

31 januari 2022 in Oostenrijk0 reacties

Overzicht met de beste hotels onderweg naar Oostenrijk

Reis je met de wagen naar Oostenrijk en wil je deze afstand niet in één keer afleggen? Dan kan het best handig zijn om op voorhand een verblijfplaats voor onderweg te boeken. Het is een ideale tussenstop en het zorgt ervoor dat jij ontspannen en zonder stress op je eindbestemming aankomt.

Hieronder vind je een handig overzicht met de beste hotels op je route naar Oostenrijk.

Inhoud artikel

  1. Wat is de beste route naar Oostenrijk?

Wat de beste route naar Oostenrijk is, hangt af van meerdere factoren. Niet alleen is het belangrijk om te weten waar je vertrekt maar ook naar welke bestemming je heen wilt. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de eventuele wegwerkzaamheden en de files onderweg.

Wanneer je via Duitsland naar Oostenrijk rijdt, heb je de keuze uit twee hoofdroutes. In dit blogartikel hebben wij alvast enkele hotels voor je opgelijst die langs deze routes liggen.

De Linksrheinische route naar Oostenrijk

  • Deze route gaat door Duitsland langs de Duitse steden Koblenz, Karlsruhe, Stuttgart, Ulm en München (of Memmingen Kempten, A7).
  • Het grote voordeel van deze route is dat je bij files de mogelijkheid hebt om een alternatieve route te kiezen.

De Rechtsrheinisch route naar Oostenrijk

  • Deze route langs de A3 gaat over Düsseldorf, Frankfurt en Wurzburg tot aan Nürnberg. Vanaf dan volg je de A8 naar München, of de A7 naar Ulm.
  • Volg je de A8 naar München? Dan kan je via de A93 of de A95 de grens met Oostenrijk oversteken richting Innsbruck.
  • Vanuit Würzburg kan je er echter ook voor kiezen om de A7 te blijven volgen naar Ulm en Kempten om daar vervolgens de grens met Oostenrijk over te steken.

TIP: Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Oostenrijk.

  1. Hotel Europa Garna in Pforzheim (tussen Karlsruhe en Stuttgart)

Hotel Europa Garna ligt in het centrum van Pforzheim, tussen Karlsruhe en Stuttgart. Het hotel biedt ruime kamers voorzien van alle luxe en comfort. Verder geniet je hier ook van een verzorgd ontbijtbuffet, gratis parkeergelegenheid en eetgelegenheden in de buurt. Hotel Europa is de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar het Zwarte Woud, Baden-Baden, Stuttgart en Karlsruhe. Meer info en boeken.

  1. Hotel Gasthof Adler in Ulm (tussen Stuttgart en München)

Hotel Gasthof Adler (Ulm) ligt op het platteland, net buiten de stad. Het hotel biedt moderne en verzorgde kamers en een restaurant met regionale Zwabische gerechten en een heerlijk ontbijt. Wil je na een vermoeiende dag rijden, nog even ontspannen? Dan kan je altijd terecht in de spa met sauna. Meer info en boeken.

  1. Hotel zum Maximilian (nabij München)

Bij München, in Bad Feilnbach, kan je verblijven in het Hotel zum Maximilian. Het driesterrenhotel ligt vlak naast de A8. Omdat je al zo’n 7 tot 8 uren gereden hebt, moet je de volgende dag nog slechts 5 uren rijden. Huisdieren zijn toegelaten, parkeren kan bij het hotel en er is gratis wifi aanwezig. 's Ochtends kan je nog snel een ontbijtje meepikken vooraleer je terug de baan op gaat. Meer info en boeken.

  1. AKZENT Hotel Krone (nabij Wurzburg)

AKZENT Hotel Krone is een traditioneel 3-sterren pension en ook prins Ludwig heeft hier ooit al verbleven. Het hotel is in 5 minuten te bereiken via de snelweg A3 en Würzburg en Wertheim zijn beide slechts 20 km verderop.

De kamers zijn ingericht in een Frankische stijl met een modern tintje, en hebben een eigen badkamer met een douche of bad. Verder beschikt het hotel over een biertuin en kan je tennissen, paardrijden en golfen in de nabije omgeving van het hotel. Meer info en boeken.

  1. B&B Hotel Erlangen (nabij Nürnberg)

B&B Hotel Erlangen is een gezinsvriendelijk hotel in Erlangen vlakbij de A3. Dit hotel beschikt over moderne comfortkamers die voorzien zijn gratis draadloos internet. Dit hotel is ideaal voor een tussenstop wanneer je op doorreis bent en ligt op 20 minuten rijden van het centrum van Neurenberg. Tegen betaling kan je in de ochtend nog genieten van een ontbijtbuffet. Verder kan je ook gratis parkeren bij het B&B Hotel Nürnberg-Erlangen. Meer info en boeken.

  1. NH Ingolstadt (tussen Nürnberg en München)

In Ingolstadt, tussen Nürnberg en München vind je het NH Ingolstadt. Dit viersterrenhotel is ideaal voor wanneer je op doorreis bent naar Oostenrijk. Het hotel heeft een uitstekende verbinding met de snelweg A9. Hier geniet je van een goed ontbijt vooraleer je terug de baan op gaat. Meer info en boeken.

  1. Gutshofhotel Winkler Bräu (tussen Nürnberg en Regensburg)

Gutshofhotel Winkler Bräu is een hotel gevestigd in een oude brouwerij. Bierbrouwen is hier een 570 jaar oude traditie. Het hotel is gelegen tussen Nürnberg en Regensburg en is de ideale aanrader als je op zoek bent naar een tussenstop en wat ontspanning. Je verblijft in gezellige kamers met internet en je kan er genieten van verfijnde Beierse gerechten. Meer info en boeken.

  1. Hotel Residenz Passau (vlakbij de Oostenrijkse grens)

Rijd je via Frankfurt, Neurenberg en Regensburg naar Oostenrijk en steek je de grens over bij Passau? Dan kan je verblijven in het Hotel Residenz Passau. Dit 4-sterrenhotel ligt op 10 km van de A9, in het hart van het historisch centrum aan de oevers van de Donau en is gevestigd in een 15e-eeuws gebouw. Meer info en boeken.

  1. My Parkhotel in Kempten (vlakbij de Oostenrijkse grens)

My Parkhotel is gelegen in het centrum van Kempten, in het vakantiegebied van Allgäu. Het hotel ligt op 3 km A7 van de biedt goed uitgeruste kamers, een gezellig restaurant met prachtig uitzicht en een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. BG Hotel in Memmingen (vlakbij de Oostenrijkse grens)

Op weg naar Tirol of Vorarlberg? Dan kan je in het BG Hotel in Memmingen overnachten vlak voor de Oostenrijkse grens. Het hotel is gevestigd in Bad Grönenbach naast de McDonalds. Ideaal voor als je na het rijden nog even een snackje lust. Je overnacht in moderne kamers voorzien van alle comfort. Meer info en boeken.

  1. Tips: Hoe voorbereiden op een rondreis door Oostenrijk?

  1. Inspiratieblogs en tips voor je rondreis Oostenrijk

Haal inspiratie en tips uit onderstaande blogpost voor je vakantie in Oostenrijk

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?