Reisgids Wenen gratis downloaden PDF [ebook]

Wenen stadsgids

De stadsgids Wenen bevat:

 • 2 volledig uitgewerkte wandelingen, kant-en-klaar, langs alle hoogtepunten van Wenen!
 • Verken bekende plekken, maar ook enkele verborgen pareltjes
 • Ontdek waar Mozart de "Bruiloft van Figaro" heeft gecomponeerd
 • Treed in de voetsporen van Sissi en verken de vele paleizen in de stad
 • Kom alles te weten over de rijke muzikale geschiedenis van Wenen
 • Proef de originele "Sachertart" in Hotel Sacher
 • Met ook enkele tips voor een geslaagde shopping namiddag

FAQ: Veelgestelde vragen over de reisgids Wenen stadsgids

Is de reisgids Wenen reisgids gratis te downloaden?

Ja de reisgids Wenen reisgids is gratis te downloaden via deze link. Geef je e-mail adres in en je ontvangt onze printbare reisgids in PDF formaat met alle toeristische informatie binnen de 5 minuten in je mailbox.

Welke info staat er in de reisgids Wenen reisgids?

Reisgids Wenen gratis downloaden PDF [ebook]

Wat is het verschil tussen de gratis en de betalende reisgids Wenen reisgids?

De gratis versie bevat het 1ste deel (gratis route) van de reisgids Wenen reisgids. De koop de volledige gids voor € 5, hiermee haal je ook direct alle waardevolle info over Wenen reisgids in huis.

 • De reisgids Wenen reisgids is gemakkelijk uit te printen of te lezen op tablet/smartphone.
 • Is na aankoop meteen te downloaden.
 • Mis niets, beleef meer.
 • Ontdek verborgen plekjes & bezienswaardigheden.
 • Overzichtelijke & kant-en-klare routes.
 • Bespaar veel tijd bij het voorbereiden van je reis.

Waar kan ik het best overnachten in Wenen?

Nog op zoek naar een hotel of B&B in Wenen om te overnachten? Dan hebben we voor jou een mooie selectie gemaakt van de leukste hotels en B&B's, deze kan je via deze link bekijken en direct boeken.

Hoe kan ik het best de wachtrijen vermijden in Wenen reisgids?

Wil je graag een daguitstap/tour maken in Wenen reisgids of dé top bezienswaardigheden in Wenen reisgids bezoeken? Dan raden we je aan om je tickets tijdig online te bestellen via deze link. Zo kan je binnen zonder wachten en ben je zeker van je toegang.

Wat moet je zeker zien in Wenen?

Wenen is natuurlijk de stad van Mozart. Het is een unieke ervaring om een klassiek concert bij te gaan wonen in de Oostenrijkse hoofdstad. Je kan vrijwel het hele jaar door genieten van concerten in een van de vele paleizen, kerken of concertzalen die Wenen rijk is. In ons artikel vind je alvast meer over de mozartconcerten in Wenen.

De paleizen en kerken kan je ook gewoon als bezienswaardigheden bezoeken. Zo heb je Schloss Schönbrunn, Hofburg, Hermesvilla of de Stephansdom of Jesuïienkirche als blikvangers, samen met nog veel meer andere prachtige architectuur. Liever iets moderner en bevreemdender? Dan moet je zeker het Hundertwasserhaus eens bezoeken.

Daarnaast is Wenen ook de thuishaven van de Spaanse Rijschool, met de beroemde Lippizaner-paarden.

Hoe kan je een paardenshow bijwonen in Wenen?

In de Spaanse Rijschool kan je de bekende witte hengsten in actie zien op verschillende manieren.

 • Je kan een rondleiding van 60 minuten boeken door de stallen.
 • Je kan de ochtendtraining van de paarden bijwonen, dit duurt ongeveer twee uur.
 • De echte paardenshows vinden voornamelijk in de weekends plaats. Ook daar kan je tickets voor proberen bemachtigen.

Een bezoek aan de Spaanse Rijschool is een uniek spektakel voor jong en oud. Zet dit dus zeker op je to-do lijstje wanneer je er bent.

Wat zijn de belangrijkste musea in Wenen?

Wenen is een culturele trekpleister, dat had je wel al door. Dus ook voor museumfanaten is er heel wat te zien. Een aantal aanraders zijn het populaire Belvedère Museum, Het Kunsthistorisches Museum en het meer hedendaagse MUMOK.

Fans van de grote filmklassiekers die in de kerstvakantie ieder jaar opnieuw worden herhaald zullen zich zonder twijfel ook vermaken in het Sisi Museum. Dit museum vertelt het verhaal van de beroemde Oostenrijkse keizerin Elisabeth of 'Sisi'. Een andere notabele historische figuur met een eigen museum is uiteraard Mozart. Je kan dus ook het Mozarthaus bezoeken om meer te weten te komen over de invloedrijke klassieke componist.

Hoe je best verplaatsen in Wenen?

In Wenen kan je jezelf comfortabel door de stad verplaatsen met het openbaar vervoer. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden met bussen, trams, metro's of treinen die je kan nemen. In ons artikel over het openbaar vervoer in Wenen lees je alles en boek je ook meteen je tickets.

Een andere leuke manier om de stad te verkennen is een fiets huren. Wenen heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, er is meer dan 1.000 kilometer fietspad aangelegd door de jaren heen. Een absolute aanrader is de fietsroute langs de Donau. Maar je kan ook diverse fietstours met een gids boeken om sightseeing per fiets te doen.

Hoe ga je van luchthaven Wenen naar het centrum?

Reis je met het vliegtuig naar Wenen? Dan heb je meerdere mogelijkheden om de stad te bereiken. Een taxi boeken of auto huren kan uiteraard, maar in de luchthaven vind je ook een treinstation terug met frequente treinen die je naar Station Wien Mitte brengen. Ook de bus nemen is een optie, maar de trein is net iets makkelijker en comfortabeler naar onze mening. Meer info in ons artikel over hoe je van luchthaven Wenen naar het centrum afreist.

Hoe lang duurt een autoreis naar Wenen?

Wenen ligt op ongeveer 1100 kilometer van Brussel of Utrecht. Reken dus op een rit van ongeveer 12 uur als je met de wagen afreist. Het is dus aan te raden om een etappehotel te boeken onderweg.

Gezien de reistijd en het feit dat je toch al zal moeten overnachten onderweg, zou je als alternatief ook gebruik kunnen maken van de nachttrein vanuit Brussel of Amsterdam naar Wenen. Die treinrit duurt 13 à 14 uur maar je hebt het voordeel dat je gewoon op de trein kunt slapen en in de ochtend arriveert in Wenen. Zo verlies je in principe minder tijd.

Filmpje: een eerste impressie van Wenen

Benieuwd wat je kan verwachten van je bezoek aan Wenen? Deze video geeft je alvast een eerste indruk.

Wat is de beste reisperiode voor Wenen?

Wenen kan je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. De grootste drukte mag je verwachten in de zomervakantie en tijdens de Weense kerstmarkt die er traditioneel van half november tot Kerstmis is.

Liever geen drukte van het hoogseizoen of geen fan van kerstmarkten? Dan kies je dus best voor de periode april-mei of september-oktober. Het begin van het jaar kan ook, maar verwacht je dan wel aan winterse weersomstandigheden.

Een leuke tip: het hele jaar door zijn er tal van events en festivals in de stad. Je zou je reisdatum dus ook kunnen prikken na een blik te werpen op de evenementenkalender van Wenen.

Waar ligt Wenen in Oostenrijk?

Wenen ligt in het noordoosten van Oostenrijk aan de oever van de Donau en nabij de grens met Slowakije. De Slovaakse hoofstad Bratislava ligt slechts 80 kilometer verderop. Wenen telt bijna 2 miljoen inwoners en is dan ook de grootste stad van het land.

Welke daguitstappen kan je doen vanuit Wenen?

Ook wanneer je even aan de stad wil ontsnappen, heb je meer dan genoeg mogelijkheden om een excursie te maken vanuit Wenen. Een paar aanraders zijn een bezoek aan de hoofdstad van Slowakije, Bratislava, of ook de Hongaarse hoofdstad Boedapest is een optie.

Iets dichterbij? Dan is een wijnexcursie naar de Wachau-vallei een aanrader. Dit is de bekendste wijnregio van Oostenrijk. Een andere trekpleister is de Abdij van Melk, die op slechts een uurtje met de trein ligt.

Meer daguitstappen vanuit Wenen in ons artikel.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?