Stadswandeling Istanbul: Sultanahmet wijk en alle top bezienswaardigheden

Stadswandeling Istanbul: Sultanahmet wijk en alle top bezienswaardigheden

  • Startpunt: Divan Yolu Cd, Istanbul, Turkije
  • Eindpunt: Beyazıt Mh., Yeniçeriler Cd., Fatih/İstanbul
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,4 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: 1 x trappen + steiler vanaf punt H
  • Toeristische dienst Istanbul

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Istanbul 4 dagen

Alle promoties Istanbul 4 dagen

Onze promoties Istanbul brengen je naar het hartje van de stad met voorstellen in hotels 3* en 4* inclusief ontbijt. Ook promoties met vlucht inclusief vanaf Brussel (Turkish Airlines). Ook extra's inbegrepen.

Download de gratis wandeling Istanboel en zie alle top bezienswaardigheden

Met déze wandeling kom je in elk geval langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul. De wandelroute brengt je in de wijk Sultanahmet waar op wandelafstand de Blauwe Moskee, de Aya Sofia en het Topkapi Paleis zich bevinden.

Kom ook langs een aantal bijzondere plaatsen zoals het indrukwekkende ondergronds waterreservoir, kan je even uitblazen in een groot park (Gülhane Park). Uiteraard vergeten we het shoppinggedeelte niet en daarom nemen we je mee naar de Egyptische Bazaar, vooral gekend voor zijn eindeloos assortiment kruiden en de Grote Bazaar die zijn naam waardig is: groot en zeer divers.

Ook voor Istanbul is er een Tourist Pass beschikbaar. Je kan een Istanboel Tourist Pass kopen voor 3 of 7 dagen. De pas is zeker een aanrader voor iedereen die veel van de stad wil zien of veel excursies wil maken. Koop je Istanboel Tourist Pass vooraf online.

Je kan met de Istanboel Tourist Pass de wachtrij overslaan bij de belangrijkste bezienswaardigheden, een luchthaventransfer regelen, een Whirling Dervish avondshow bijwonen, een dinercruise over de Bosporus maken en zo veel meer. Andere voordelen zijn inbegrepen openbaar vervoer en gratis gebruik van de hop-on hop-offtour. Een aanrader dus!

Istanbul

Gratis stadswandeling Istanbul downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Istanbul: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

28 ervaringen

- 26 september 2023 - christa vervoort

Reisgids standswandeling Istanbul was top, zeer handig in gebruik.

- 23 januari 2023 - Phil

Een goede gids met een leuke wandeling voor de wijk sultanhamet. Wel de wijk met de belangrijkste sightseeing punten. Dus voor de andere wijken die minstens zo interessant zijn heb je een andere gids nodig. Goede tips in de gids. Extra tip: bezoek de haga Sophia na 21u. Er is dan niemand.

- 20 september 2022 - Barbara

Het is een bijzonder handig boekwerk dat me enorm geholpen heeft ons weekend in elkaar te zetten.

- 17 september 2022 - Michiel Meylaers

Aangename wandeling met belangrijkste bezienswaardigheden. Eventueel qanvullen tot cirkel zodat je overal kan inpikken

- 10 september 2022 - Dominique

Deze stadswandeling is net als de andere wandelingen weer een fantastische leidraad geweest tijdens ons verblijf. Het brengt je bij de belangrijkste bezienswaardigheden en zelfs nog bij enkele andere plekjes die je tijdens de meeste rondleidingen niet zou ontdekken. De routebeschrijving was niet altijd even duidelijk, vooral omdat de straatnamen niet overal vermeld staan in Istanbul, op deze manier moesten we geregeld de weg vragen wat ons in contact bracht met de lokale bevolking en soms wel tot grappige situaties leidde. We zijn ook verschillende malen "verloren" gelopen, en dat bracht ons dan weer op hele onverwachte plekjes die we anders niet ontdekt zouden hebben. De stadswandeling geeft je een beknopte uitleg over de bezienswaardigheden en laat nog ruimte om veel te ontdekken. Ik kan het iedereen aanraden en zal deze in de toekomst nog met veel plezier gebruiken.

Gratis stadswandeling Istanbul downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?