Stadswandeling Istanbul: Sultanahmet wijk en alle top bezienswaardigheden

Stadswandeling Istanbul: Sultanahmet wijk en alle top bezienswaardigheden

1 089 x gedownload15 ervaringen
  • Startpunt: Divan Yolu Cd, Istanbul, Turkije
  • Eindpunt: Beyazıt Mh., Yeniçeriler Cd., Fatih/İstanbul
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,4 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: 1 x trappen + steiler vanaf punt H
  • Toeristische dienst Istanbul

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Alle promoties Istanbul 4 dagen

Alle promoties Istanbul 4 dagen

Onze promoties Istanbul brengen je naar het hartje van de stad met voorstellen in hotels 3* en 4* inclusief ontbijt. Ook promoties met vlucht inclusief vanaf Brussel (Turkish Airlines). Ook extra's inbegrepen.

Download de gratis wandeling Istanboel en zie alle top bezienswaardigheden

Met déze wandeling kom je in elk geval langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul. De wandelroute brengt je in de wijk Sultanahmet waar op wandelafstand de Blauwe Moskee, de Aya Sofia en het Topkapi Paleis zich bevinden.

Kom ook langs een aantal bijzondere plaatsen zoals het indrukwekkende ondergronds waterreservoir, kan je even uitblazen in een groot park (Gülhane Park). Uiteraard vergeten we het shoppinggedeelte niet en daarom nemen we je mee naar de Egyptische Bazaar, vooral gekend voor zijn eindeloos assortiment kruiden en de Grote Bazaar die zijn naam waardig is: groot en zeer divers.

Istanbul stadswandeling

Gratis stadswandeling Istanbul downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Istanbul: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

15 ervaringen

- 26 mei 2019 - Vranckx

Goede samenvatting met duidelijke info.

- 12 december 2018 - Mariëlle Blankestijn

We hebben de Istanbul stadswandeling van A tot Z gelopen. Verdeeld over 2 dagen, omdat de bezoekjes onderweg de nodige tijd vroegen. Wél zo leuk! Tip: het zou zonder meer de moeite waard zijn de wandeling uit te breiden, of een 2e wandeling uit te werken aan de andere kant van de Galatabrug. Dit is nu heel karig. We hebben o.a. geluncht op het dakterras van Kat 5. Een aanrader!

- 16 oktober 2018 - lemiere anne

heel mooi uitgewerkte wandeling, die het ons gemakkelijk maakte de bijzonderste punten van Istanbul te ontdekken een aangename open stad dank u voor de beschrijving anne

- 3 oktober 2018 - ritva bontinck

prachtige wandeling , maar als je alles wil zien en bezoeken best spreiden over een 4 tal dagen. We hebben er van genoten . Istanbul was een zeer aangename verrassing !

- 26 september 2018 - Liesbeth van Woerkom

Afgelopen weekend 2 dagen a.d.h.v. de stadwandeling die ik via internet (google) op de website van reisroutes.be heb toegestuurd gekregen, Istanbul ontdekt. Wat een fantastische stad en mede dankzij deze zeer nauwkeurige beschrijving hebben we in 2 dagen alle hoogtepunten van de historische stad gezien. SUPER!! We hebben alleen het trappetje bij de Valedi Han niet gevonden. Heel jammer, dat had ik graag willen meemaken. Diverse Han's ingelopen op zoek naar de eerste trap aan de linkerkant, maar helaas. Dankzij de nauwkeurige beschrijving hebben we de volledige route kunnen lopen. Jammer alleen dat de blauwe moskee van binnen volledig in de steigers stond. Ik had verwacht hier met open mond door heen te kunnen lopen en misschien wel een uur lang van al het moois te genieten. Niks was minder waar. We stonden binnen 10 minuten weer buiten. De koepel was aan het zicht ontnomen. Er was een poging gedaan om een doek op te hangen die dan de koepel moest representeren, maar dat was helemaal niks. Dus jammer, maar daar kan degene die de wandeling heeft geschreven dan weer niks aan doen. Ik weet zeker dat eenieder die mij zegt naar Istanbul te gaan, ik ze deze stadswandeling in handen druk.

Gratis stadswandeling Istanbul downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?