Waar overnachten in Istanbul? Van goedkoop tot luxe - Hotels + B&B's

Waar overnachten in Istanbul? Van goedkoop tot luxe - Hotels + B&B's

6 oktober 2023 in Istanbul0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Istanbul heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven in Istanbul.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Palde Hotel & Spa

Palde Hotel Istanbul ligt op een centrale locatie in het hart van Istanbul, direct naast het oude stadscentrum gelegen en op korte loopafstand van Eminonu Street. Het hotel biedt elegante, ruime kamers die uitgerust zijn met alle nodige moderne voorzieningen. Elke ochtend wordt er een Engels/Iers ontbijtbuffet geserveerd en in het restaurant wordt een verscheidenheid aan Turkse gerechten geserveerd. Graag even ontspannen? Dat kan in de sauna, het Turks bad en het binnenzwembad! Meer info en boeken.

  1. Sura Design Hotel & Suites

Sura Design Hotel & Suites ligt centraal gelegen in de wijk Sultanahmet. Meer nog, het hotel bevindt zicht naast de beroemde Hagia Sophia. Het designhotel beschikt over een interieur in de stijl van een paleis en elke verdieping is uniek ingericht met verschillende accenten als zilver, goud, turquoise.. Ook de moderne kamers zijn voorzien van een mooi interieur en decoratieve elementen. Vanuit sommige kamers heb je ook een mooi uitzicht over de tuin of de stad én de Hagia Sophia.

's Ochtends wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd met tal van streekgerechten. In het fraaie restaurant Deraliye kan je kiezen uit Ottomaanse gerechten en in restaurant Sura worden traditionele kebabs geserveerd, allemaal bereid met enkel biologische groenten en vlees van de eigen boerderij.

Ook in het Sura Design Hotel & Suites kan je gebruikmaken van de spa, inclusief een traditionele hamam. Je kan er o.a. wellness- en schoonheidsbehandelingen en massages boeken. Graag de omgeving verkennen? De Blauwe Moskee, de Hagia Sophia, het Topkapi paleis én de Grote Bazaar zijn allemaal op wandelafstand van het hotel te bereiken! Meer info en boeken.

  1. Soho House Istanbul

Het Soho House Istanbul ligt in de wijk Beyoglu en bestaat uit 3 originele gebouwen, waaronder de kanselarij en het bijgebouw, een nieuw glazen gebouw, en het 19e-eeuwse Palazzo Corpi. De kamers zijn gevestigd in het glazen gebouw en hebben elk een eigen balkon. Alle kamers hebben een smaakvolle inrichting in een eigentijdse stijl en beschikken over een super kingsize bed met lakens van Egyptisch katoen, een flatscreen-tv, Marshall-luidsprekers, huisgemaakte koekjes en gratis WiFi. De badkamers zijn uitgerust met een inloopregendouche. Sommige kamers hebben ook een tussenverdieping en een comfortabele zithoek met Anatolische kelims.

Aan de binnentuin bevindt zich het Cecconi's-restaurant. Een klassiek Italiaans restaurant dat handgemaakte pasta, gerechten met vis, schelp- en schaaldieren, cicchetti en specialiteiten uit Noord-Italië serveert. Je kan er zowel binnen als buiten dineren. Heerlijk zo'n tafeltje tussen de olijfbomen in de tuin. Na een heerlijk dinertje kan je altijd kiezen voor een van de ontspanningsbehandelingen van de Cowshed Spa of je uitleven in de Cowshed Active sportschool.

Het Soho House Istanbul is gevestigd op slechts 300 meter van de levendige straat İstiklâl Caddesi, met talloze restaurants, bars en winkels. De accommodatie bevindt zich 200 meter van het metrostation Sishane. Vanaf hier reis je eenvoudig naar de vele andere bezienswaardigheden van de stad. Meer info en boeken.

  1. The Westist Hotel & Spa

Het Westist Hotel ligt in het hart van de stad, op slechts een steenworp afstand van de beroemde Istiklal-straat. Samen met de perfecte harmonie van geschiedenis en modernisme in dit gebied, hoef je alleen maar jezelf te laten gaan op het ritme van het leven hier. The Westist bevindt zich in Pera, de populaire plek van vele culturele, artistieke en internationale plekken, en ook de thuisbasis van de meest gerespecteerde en eersteklas hotels van de stad sinds de 19e eeuw.

Het hotel beschikt over ruime, moderne kamers die voorzien zijn van alle comfort. 's Morgens wordt er telkens een continentaal ontbijt en een à-la-carte ontbijt geserveerd. Na een vermoeiende dag verkennen van de stad, kan je even bekomen in de spa met hot-tub en sauna. Meer info en boeken.

  1. Hotel Ibrahim Pasha

Hotel Ibrahim Pasha ligt op wandelafstand van het Museum van Turkse en Islamitische Kunst. Het hotel biedt zowel standaard als deluxe kamers aan die ingericht zijn met moderne meubels en traditionele elementen. Het ontbijt wordt in het restaurant geserveerd, en drankjes zijn verkrijgbaar aan de bar van het hotel. Na het ontbijt of 's avonds kan je even rustig genieten op het dakterras waar je een panoramisch uitzicht krijgt over Istanboel en de Blauwe Moskee. Meer info en boeken.

  1. Room Mate Emir

Room Mate Emir biedt 4-sterrenaccommodatie op slechts 100 meter van de levendige Istiklal-straat. De inrichting van het hotel zal je onmiddellijk opvallen, het is namelijk ontworpen door de beroemde ontwerper Lázaro Rosa Violán, die dit klassieke gebouw voorziet van avant-garde stijl. Een trendy boetiekhotel middenin het stadscentrum.

Room Mate Emir is in 2014 gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke gevel. Het hotel biedt designkamers met een hoogwaardige inrichting om van elk verblijf een unieke ervaring te maken. Elke dag geniet je van een heerlijk ontbijt en je kan ook altijd gebruikmaken van de spa en het fitnesscentrum. Meer info en boeken.

  1. Plus Hotel Bostanci Atasehir

Het drie-sterren Plus Hotel Bostanci Atashir is gunstig gelegen in Bostanci en biedt moderne accommodatie aan. De serene kamers met een moderne en minimalistische inrichting zijn voorzien van alle comfort. 's Morgens geniet je van een ontbijtbuffet voorzien van allerlei biologische, lokale specerijen uit de Turkse keuken. Het hotel beschikt ook over spacentrum en massagebehandelingen. Heerlijk genieten na een dagje verkennen! Meer info en boeken.

  1. Hagia Sofia Mansions Istanbul, Curio Collection by Hilton

Hagia Sofia Mansions Istanbul, Curio Collection by Hilton biedt een unieke hotelervaring op een steenworp afstand van de culturele bezienswaardigheden van Istanbul. Het pand bestaat uit individuele herenhuizen in het hart van het historische stadscentrum, op een uitstekende locatie nabij de Hagia Sophia, het Topkapi-paleis, het Hippodrome-plein, de Blauwe Moskee en de Basilica Cisterne.

De ruime elegante kamers beschikken over grote badkamers met diepe badkuipen en aparte Turkse douches en zijn voorzien van alle comfort die je maar kan wensen. Dineren kan je in het Green House Garden Restaurant en Bar in openlucht naast een betoverende stenen fontein en weelderig groen. 's Morgens kan je dan weer genieten van een à la carte ontbijt, een ontbijtbuffet. Daarnaast beschikt het hotel ook over een goed uitgerust fitnesscentrum, een binnenzwembad en een spa waar je kan genieten van een rustgevende massage. Meer info en boeken.

  1. Ardilas Residence

Het Aparthotel Ardilas Residence ligt op 200 meter van de beroemde Istiklal-straat. De moderne accommodaties zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken met een eethoek, een flatscreen-tv met satellietzenders en een eigen badkamer met een douche en een haardroger. Graag de omgeving verkennen? Er is een tramhalte op wandelafstand van je appartement! Meer info en boeken.

  1. Régie Ottoman Istanbul - Special Category

Régie Ottoman Istanbul - Special Category is gevestigd in een 150 jaar oud gerenoveerd Ottomaans gebouw. De suites en de kamers van het Régie Ottoman hebben natuurstenen muren, houten vloeren en elegante meubels. Dagelijks wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd met ruime keuze aan Turkse en internationale lekkernijen. Het restaurant Can Oba heeft een stijlvolle en comfortabele inrichting en hier kan je culinair genieten van een gastronomisch concept van een bekende én bekroonde chef-kok! Het hotel ligt op zo'n 10 minuten wandelen naar de historische wijk Sultanahmet waar er heel wat te beleven en bezichtigen valt. Meer informatie en boeken.

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Istanbul met onze gratis wandeling

Ontdek de mooiste plekjes van de stad met onze gratis stadswandeling Istanbul. Ideaal om Istanbul volledig te verkennen op eigen tempo. Tijdens deze wandeling ga je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul. Ga op pad & geniet ten volle van je stedentrip.

Istanbul

Gratis reisgids Istanbul downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?