Roadtrip Cappadocië (12 dagen): Complete route langs de mooiste plekjes + foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Roadtrip Cappadocië (12 dagen): Complete route langs de mooiste plekjes + foto's

7 januari 2024 in Turkije0 reacties

Alle info voor je roadtrip Cappadocië: Complete route 12 dagen + kaartje

De regio Cappadocië ligt in Centraal-Anatolië, in het hart van Turkije en is een sprookjesachtige bestemming die bij velen op de bucketlist staan. Dat is ook volkomen terecht, Cappadocië is namelijk rijk aan natuurwonderen en historische steden. Daarnaast kan de regio uitpakken met enkele bijzondere bezienswaardigheden als bizarre rotsformaties, uitgeholde grotwoningen en kerken, ondergrondse steden én uiteraard ook de magische ballonvaarten.

Kortom, het is de uitgelezen plek voor een Turks avontuur. Ben je zelf nog op zoek naar wat inspiratie voor je volgende rondreis? Met deze route maak je een 12-daagse roadtrip door Cappadocië langs alle mooie plekjes van de regio + tips in onze reisgids.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Cappadocië

Duur5 - 10 dagen ()
Vliegtickets4u15 vliegen naar Kayseri (rechtstreeks vanuit Luik) of Nevşehir, richtprijs € 129 vergelijk prijzen bij TUIFly of Cheaptickets of Momondo
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Kayseri naar het centrum, boek je ticket hier online € 10
eSim kaartKoop je eSim kaart: bel en surf goedkoop in Turkije, koop je eSim kaart online € 7
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenPakketreis boeken? Kijk bij Corendon (va. 341), TUI.nl (va. € 895) of bij Sawadee wandelvakantie (va. € 1419)
HuurautoIn Cappadocië is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met roadtrip door Cappadocië

Dag 1: Aksaray naar Ihlara

Je roadtrip door Cappadocië begint in Aksaray, een stad op iets meer dan 2,5 uur rijden van de Turkse hoofdstad Ankara. Boek je vlucht naar Ankara waar je huurauto op je staat te wachten en je rondreis kan beginnen! Eenmaal je de luchthaven van Ankara hebt verlaten, kan je de eerste bestemming in je GPS ingeven: Aksaray. (Optioneel: je kan er ook voor kiezen om één of twee dagen door te brengen in de Turkse hoofdstad Ankara om nadien Cappadocië te ontdekken).

Nog geen huurauto? Om zoveel mogelijk stress ter plaatse te vermijden, raden we je aan om je auto op voorhand te boeken. Boek je huurauto bij Sunnycars of Rentalcars. Lees hier alle info over je auto huren op vakantie.

Aksaray, beschouwd als een toegangspoort tot de meest bezochte delen van Cappadocië

De stad draagt een lange en fascinerende geschiedenis met zich mee. Zo was het eeuwenlang een belangrijke stopplaats langs de zijderoute. Er prijken hier een aantal belangrijke historische gebouwen die dateren uit de Seltsjoekse tijd (1050-1300). In het centrum kan je een bezoekje brengen aan de grote moskee Karamanoğlu Camii en genieten van een spectaculair uitzicht op Hasandağı, een bijzondere, oude vulkaan.

Niet ver van Aksaray, ligt het dorpje Ağzıkarahan, een belangrijke karavanserai uit het Seljuk-tijdperk. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste niet-koninklijke karavanserais. Het gebouw is uitzonderlijk rijkelijk versierd.

Karavanserais waren stopplekken en herbergen langs de zijderoute waar reizigers en hun lastdieren even konden uitrusten. In de 12e en 13e eeuw werden overal in het Seltsjoekse rijk karavanenserais gebouwd, waarvan er vandaag de dag in Turkije nog een behoorlijk aantal van bewaard zijn gebleven.

Ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van Aksaray ligt de historische site van Aşıklı Höyük, een oude nederzetting bovenop een heuvel. Deze fascinerende archeologische vindplaats in de vulkanische tufsteen van Centraal-Cappadocië was ooit een levendig stadje. Het werd al in het neolithicum gesticht.

Alvorens we de roadtrip verder zetten naar de Ihlara-vallei, stoppen we eerst nog in Selime. In Selime kan je een monumentaal graf bezoeken, Selime Sultan Türbesi (uit de13e eeuw). Het is het enige voorbeeld van zijn soort in de regio Anatolië. Maar het verbazingwekkende uit de rotsen gehouwen Selime-klooster, aan de overkant van de weg zal ongetwijfeld je aandacht trekken.

Een korte wandeling bergop brengt je naar een reeks puntige rotsformaties of hoodoos - een eerste voorproefje van de typische verbazingwekkende rotsformaties waar Cappadocië bekend om staat. Vanaf hier kan je te voet op pad gaan (wat we ten zeerste aanbevelen) om de bezienswaardigheden van de Ihlara-vallei te verkennen.

Lunchen bij een van de drijvende restaurants in de Ihlara-vallei

De Ihlara-vallei is een adembenemende kloof van 14 km lang, uitgesleten door de rivier. De rotsachtige kliffen en de door bomen omzoomde rivier zullen je zeker weten te verrassen, ideaal om na je wandeling een van de drijvende restaurants te bezoeken. Maar wat deze vallei extra opmerkelijk maakt, is het duizelingwekkende aantal oude rotskerken en ondergrondse woningen. De hele canyon ligt bezaaid met die historische bouwwerkern, grotendeels gebouwd door de Cappadocische Grieken tijdens de Byzantijnse periode.

LEESTIP: Mis niets tijdens je roadtrip door Cappadocië, download onze gratis reisgids Cappadocië.

Dag 2: Ihara naar Nevşehir

De roadtrip door Cappadocië brengt je vandaag naar een aantal verbazingwekkende ondergrondse steden terwijl je je een weg baant naar het noordoosten om te eindigen in Nevşehir. De eerste bestemming is Güzelyurt. De naam van dit stadje betekent 'mooi vaderland', en het spectaculaire landschap, de historische rijkdom en de indrukwekkende ondergrondse bouwwerken doen het Turkse vaderland inderdaad eer aan. Neem hier zeker de tijd om de stad te verkennen.

Nog meer ondergrondse steden

  • Op korte afstand ligt de ondergrondse stad Gaziemir, een prachtig geheel van twee met elkaar verbonden grottenstelsels. De kerken, het wijnhuis, de pakhuizen, de baden, de ovens en de andere bijzondere plekken maken dit ondergrondse complex erg fascinerend om te verkennen. Deze plek werd ook gebruikt als karavanenserai.
  • In Derinkuyu vind je de grootste opgegraven ondergrondse stad van Turkije. Dit oud complex met meerdere verdiepingen is groot genoeg om wel 20.000 mensen onderdak te bieden. Ondergronds bevinden zich verschillende voorzieningen, opslagruimtes, gebedshuizen en eetzalen.
  • Deze ondergrondse stad is echter nog een tikkeltje indrukwekkender dan anderen in deze regio. De grotten werden aanvankelijk uitgehakt in het zachte vulkanische gesteente. Het werd toen ingezet als toevluchtsoord tegen de binnenvallende Arabieren tijdens de Arabisch-Byzantijnse oorlogen (780-1180). Boek hier alvast je begeleide tocht door de ondergrondse stad Derinkuyu met gids.
  • Een andere verbazingwekkende ondergrondse stad is Kaymaklı.
Er vallen nog veel meer ondergrondse steden in dit gebied te verkennen, maar de bovenstaande zijn de beste en grootste voorbeelden. Als je de tijd hebt, wil je misschien ook de kleinere sites in Mazı en Çardak Saray Yeraltı Evi verkennen op weg naar Nevşehir en het hart van Cappadocië.

We eindigen onze dag in Nevşehir

Nevşehir en zijn omgeving hebben zich de laatste jaren ontpopt tot een belangrijke toeristische bestemming. Deze stad wordt beschouwd als een van de belangrijkste uitvalsbasis om de beroemdste plekjes van Cappadocië te verkennen, maar heeft ook zelf een aantal interessante attracties in petto.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Nevşehir is de gerestaureerde ruïne van de Ottomaanse citadel. Deze citadel dateert uit de Seltsjoekse periode, is gratis toegankelijk en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. In het museum van Nevşehir vind je culturele en archeologische voorwerpen van groot belang.

VERBLIJFTIP: Takunya Cave Hotel, nabij het centrum van Nevsehir, biedt bijzondere grotkamers, met prachtig uitzicht op de omgeving, een gezellige bar en restaurant, een aangename tuin en een seizoensgebonden buitenzwembad. Verder geniet je ook van een continentaal ontbijt en is er parkeergelegenheid om je huurauto achter te laten. Meer info en boeken.

Dag 3: Nevşehir naar Göreme

Het meest populaire toeristische gebied binnen Cappadocië is dat tussen Nevşehir, Avanos en Ürgüp. Vandaag is de eerste dag waarop je de hoogtepunten van dit gebied verkent, maar eerst moet je een stukje naar het noorden gaan om een paar andere belangrijke bezienswaardigheden te bekijken. Daarna zet je koers naar de grote toeristische trekpleister Göreme.

Dé hoogtepunten van vandaag:

  • Gülşehir, aan de oever van de Rode Rivier, is een voormalig klooster en ziekenhuis. In het openluchtmuseum (Mantarkaya Peribacası Gülşehir) kan je een complex van grotstructuren uit de 11e eeuw bezichtigen.
  • Bezoek het Hajibektash-complex, dichtbij het centrum van de gelijknamige stad Hacıbektaş. Het complex is een voormalige klooster, dat nu dienst doet als museum.
  • Daarnaast bezoek je nog een andere ondergrondse stad: Özkonak. De stad werd uitgehakt uit vele lagen vulkanisch graniet en bestaat uit grote ondergrondse gebieden die door tunnels met elkaar verbonden zijn. Interessant is het buizenstelsel dat elk van de niveaus bereikt. Het zorgde voor ventilatie wanneer de ondergrondse stad tijdens belegeringen moest worden afgesloten van de buitenwereld.
  • Uiteindelijk brengen we nog een bezoekje aan de oude stad Avanos, een van de belangrijkste steden in het hart van Cappadocië. Het is al eeuwenlang beroemd als een productiecentrum van aardewerk, tot de dag van vandaag. De geplaveide straatjes van de oude stad lenen zich tot een mooie wandeling, met uitzichten over de Rode Rivier, de langste rivier van het land.

In zuidelijke richting naar Göreme kom je eerst nog bij Çavuşin

Dit pittoreske dorp is een charmante plaats om te verkennen. Het heeft twee belangrijke bezienswaardigheden. De eerste is de bovenste Johanneskerk (uit de 5e eeuw). Je kan deze grotkerk en de kliffen erboven op eigen houtje gratis verkennen. Dit is een van de oudste en meest prestigieuze grotkerken in Cappadocië. Je kan er een paar fragmenten van middeleeuwse schilderingen zien. De tweede is de lagere kerk, Nicephorus Phocas, uit de jaren 960 met enkele verbazingwekkende schilderingen. Nadien rijden we verder door richting Göreme waar we ook overnachten.

Göreme is het hart van het beroemdste en bekendste deel van de regio Cappadocië

Het nationaal park Göreme werd in 1985 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is een ideale uitvalsbasis om talrijke historisch plaatsen in de omgeving te verkennen. Tot de historisch belangrijke plaatsen van Göreme behoren verschillende kerken, het openluchtmuseum van Göreme, en een aantal huizen en duiventillen die in de rotsformaties van de stad zijn uitgehouwen.

VERBLIJFTIP: Op zoek naar een aangenaam verblijf hier? Sultan Cave Suites Hotel is een absolute aanrader. Hier kan je op de rooftopbar genieten van een heerlijk drankje en hapje met spectaculair uitzicht over de stad en de vele luchtballonnen. Boek hier je overnachting in een van de prachtig ingerichte kamers.

Dag 4 - 6: Göreme & omgeving

Er valt enorm veel te zien en te beleven in de omgeving van Göreme. Daarom raden we je ten zeerste aan om ten minste een paar dagen in dit deel van Cappadocië door te brengen. Zo kan je echt genieten van alles wat het te bieden heeft zonder je te hoeven haasten. We stellen voor dat je de tijd neemt om de auto achter je te laten en op andere manieren te reizen, namelijk met een luchtballon!

Een ballonvaart is een van de meest iconische ervaringen in de sprookjesachtige regio Cappadocië. Het is dé uitgelezen manier om de grootsheid van de bizarre rotsformaties en het buitenaardse landschap te ervaren. Je kan verschillende type ballonvaarten in Cappadocië maken. Je kan kiezen uit een aantal verschillende opties wat betreft de locatie en de duur van je vlucht. We raden je een vlucht bij zonsopgang over het prachtige landschap aan, een niet-te-missen en onvergetelijke ervaring.

BALLONVAART BOEKEN: De dag van vandaag zijn er verschillende organisaties die een ballonvaart aanbieden. Boek je ballonvaart in Cappadocië via GetYourGuide vanaf € 99. Hiermee heb je het voordeel dat je op voorhand kan reserveren en tot 24 op voorhand gratis kan annuleren.

Een luchtballonvaart zou een van de eerste dingen op de agenda moeten zijn, maar je zou ook de vele wandelroutes en andere buitenactiviteiten kunnen overwegen. Zo kan je de verbazingwekkende rotsformaties, prachtige vergezichten en andere attracties van dichtbij bekijken. Hieronder sommen we alvast enkele van de mooiste gebieden op.

  • De feeënschoorstenen van de Paşabağ-vallei. Dit is een gebied met bijzondere rotsformaties van tufsteen en vulkanische basalt, waarvan sommige zijn omgebouwd tot hotels.
  • Openluchtmuseum Zelve, een historische grottenstad waar vroeger een grote en diverse gemeenschap woonde. Er zijn drie valleien in het Openluchtmuseum die je langs een aantal religieuze en wereldlijke kamers, woningen, stallen en het stadsplein voeren.
  • De Fantasievallei (Devrent-Valley), bekend om zijn maanlandschap. De verscheidenheid aan grillige rotsformaties zal je zeker weten te verrassen. Als je je fantasie gebruikt kan je hier kamelen, slangen, dolfijnen, zeehonden, vogels, huizen en nog veel meer figuren herkennen. Vandaar de bijnaam 'fantasievallei'.
  • De roodroze rotsen van Red Valley. Wat deze vallei extra bijzonder maakt, zijn de door de mens gemaakte duiventillen en de oude kerken. Er is een panoramisch uitkijkpunt in de vallei (bekijk ligging) dat geldt als een van de beste plaatsen om de zonsondergang te bekijken.
  • Daarnaast heb je ook nog de Love Valley en Pigeon Valley.

TIP: Boek hier een begeleid bezoek aan Göreme & omgeving en verken onder andere Paşabağ, het openluchtmuseum Zelve, de Liefdesvallei, de Devrent-vallei en nog veel meer.

Dag 7: Göreme naar Kayseri

Als je een paar dagen hebt genoten in en rond het nationaal park Göreme in het hart van Cappadocië, stellen we voor dat je vervolgens verder reist naar Kayseri. Van daaruit heb je de mogelijkheid om deze tocht uit te breiden naar de berg Nemrut, ver in het oosten, of om naar Niğde te gaan. Daar kan je de stad en de belangrijkste nabijgelegen attracties verkennen via een mooie route langs de berg Erciyes en het nationaal park Sultan Sazlığı.

Ortahisar

De eerste bestemming van vandaag is Ortahisar. Een gezellige plek overschaduwd wordt door een rotskasteel van 90 meter hoog. Het is een prachtig voorbeeld van de uit de rotsen gehouwen architectuur die zo typerend is voor de streek. Het diende als schuilplaats tegen aanvallen in de Byzantijnse tijd. In de stad staat ook de Cambazlı Kilise (Kerk van de Acrobaten), een kruisvormige kerk met 13e-eeuwse muurschilderingen en net buiten de stad ligt een sprookjesschoorsteen met daarin nog een Üzümlü Kilise (Kerk van de Druiven) uit de 8e of 9e eeuw.

LEESTIP: Wakker worden in een grot dat is omgetoverd tot een hotel? Het is een unieke ervaring die je misschien geen twee keer zal meemaken. Ontdek alvast de bijzondere grothotels in Cappadocië.

We zetten onze reis verder naar het volgende dorpje: Mustafapaşa. Dit kleine dorpje is doordrenkt van Grieks-orthodoxe geschiedenis. Een niet-te-missen bezienswaardigheid hier is de kleine kerk van Sint-Nicolaas. In de omliggende straten pronken talrijke mooie huizen en er werd ook een karavanserai gebouwd tijdens de Ottomaanse periode. Je kan er knappe staaltjes van steenhouwerij en houtbewerking aanschouwen.

Na je bezoekje aan het charmante dorpje Mustafapaşa, is het tijd voor iets anders. Er staat namelijk een leuke activiteit op de planning: wijn proeven! Cappadocië is een van de grootste wijnproducerende regio's van Turkije en Ürgüp geldt als dé wijnstad bij uitstek. Je breng er een bezoekje aan de Turasan-wijnhuis. Hier maak je een rondleiding over de wijngaard en kom je meer te weten over het productieproces. Je sluit je bezoek af met een proeverij in de uit de rotsen gehouwen kelder. Boek je rondleiding hier.

Enkele leuke tours en rondleidingen met gids in Cappadocië

Na je bezoek aan het wijnhuis, eindig je de dag in Kayseri

Deze stad is vooral bekend als vervoersknooppunt voor het gebied, en veel mensen flitsen er gewoon doorheen. Wij hebben wat tijd uitgetrokken om het levendige stadscentrum in te gaan, om te zien wat Kayseri te bieden heeft. Wandel door de smalle marktstraatjes en bewonder de Seltsjoekse en Ottomaanse monumenten, met uitzicht op de torenhoge berg Erciyes in het zuiden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het kasteel van Kayseri. Het werd gebouwd in de oudheid, en vele culturen hebben er later hun stempel op gedrukt, van de Romeinen tot de Byzantijnen. Het is een indrukwekkend bouwwerk met in totaal 18 torens. Het huidige gebouw dateert grotendeels uit de 13e eeuw. Er vallen ook verschillende historische gebouwen en musea in het stadscentrum te bezoeken.

Dag 8: Kayseri naar Niğde

Heb je wat meer tijd over om de regio te verkennen? In dat geval kan je er ook voor kiezen om een lus te maken door enkele van de hoogtepunten van Oost-Turkije - Malatya, de berg Nemrut en Mersin, zoals beschreven in de optionele dagen 9-12 - en dan verder te gaan met dit deel van de route (dag 8) van Kayseri naar Niğde.

Vanuit Kayseri trek je richting de stad Niğde

Onze eerste bestemming van vandaag, is de berg Erciyes. Je zal deze 3916 meter hoge stratovulkaan misschien al gespot hebben wanneer je door de straten van Kayseri wandelde. De stratovulkaan wordt omgeven door vele grotten en lavakoepels. Vandaag de dag is het een populaire bestemming voor bergbeklimmen in de zomer (tussen juni en september) en voor skiën en andere wintersporten zodra er sneeuw ligt op grotere hoogte. Nadien breng je nog een bezoekje aan twee nationaal parken.

  • Nationaal park Aladağlar waar je de prachtige Kapuzbaşı-watervallen kan bezichtigen. De Aladağlar-bergketen, ook bekend als de Alpen van Turkije, is een van de meest populaire plaatsen voor bergbeklimmen en trektochten in het land.
  • Nationaal park Sultan Sazlığı (Sultan Marshes) wordt gezien als een belangrijk broed- en overwinteringsgebied voor verschillende soorten bedreigde watervogels. Dit nationaal park vormt een opmerkelijk contrast met de droge landschappen van Cappadocië en is een essentiële stop voor fervente vogelliefhebbers. Vergeet je beste verrekijker dus niet in te pakken!

Alvorens je verder rijdt richting Niğde, stop je eerst nog even bij het verbazingwekkende uit de rotsen gehouwen kloostercomplex Gümüşler. Dit kloostercomplex is een van de best bewaarde in de regio en versierd met indrukwekkende fresco's. Hoge stenen muren omringen de open binnenplaats en je komt het complex binnen via een tunnel. Het klooster ligt in het gelijknamige dorp. Het werd ongeveer 1200 jaar geleden uitgehouwen, en de fresco's werden al rond 1050 geschilderd.

Niğde, vlakbij oude handelroutes

Niğde was dankzij haar ligging aan de handelroutes, een belangrijke pas door het Taurusgebergte. Talrijke volkeren hebben zich hier door de eeuwen heen gevestigd, waaronder Hettieten, Assyriërs, Grieken, Armeniërs, Romeinen, Byzantijnen en Turken. Bezoek zeker eens de Alaeddin-moskee, met ingewikkeld steenwerk boven een sierlijk portaal en het kasteel vanwaar je een geweldig uitzicht hebt.

Als je geen tijd meer hebt, kan je je avontuur afsluiten in Niğde. Als je echter nog een paar dagen hebt, keer dan terug naar Kayseri en verken van daaruit meer van Turkije in oostelijke richting.

Dag 9 - 12: Kayseri naar Mersin (optioneel)

Heb je nog wat tijd over en wil je graag de roadtrip wat uitbreiden? Dan rijd je op dag 9 in oostelijke richting verder. Je verkent onder andere Sivas, Malatya, Gaziantep en Mersin.

Nog meer hoogtepunten de komende vier dagen:

  • Kangal, de thuishaven van de Kangal, een groot en erg trouw herdershondenras. Kangal betekent "hond van de Galaten" en het dier werd voor het eerst vastgelegd in de 3e eeuw v.Chr.
  • De regio Sivas is ook beroemd om zijn warm- en koudwaterbronnen en kuuroorden waar het water geneeskrachtige eigenschappen zou hebben. Een van de beroemdste is Balıklı Kaplıcası, 12 kilometer ten noordoosten van Kangal.
  • Harran dat vooral bekend staat om zijn iconische bijenkorfhuizen. Dat zijn kleine gebouwen van baksteen, steen en modder met opmerkelijke kegelvormige daken.
  • Mount Nemrut, met een hoogte van 2134 meter, is beroemd om zijn top. Daar pronkt een groot aantal iconische standbeelden rond wat vermoedelijk een koninklijk graf uit de 1e eeuw v.Chr. is. Dit is een van de hoogste toppen van het Taurusgebergte. Het gebied op de top werd in 1987 toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst.
  • In Adıyaman bezoek je het museum van Adıyaman waar artefacten te vinden zijn uit heel wat van die tijdperken, waaronder het Hellenistische, Romeinse en Byzantijnse tijdperk, maar ook veel voorwerpen die toebehoren tot het islamitisch-Turkse erfgoed.
  • De oude stad Perre, oftewel Pirin, ligt op 5 kilometer van Adıyaman. De stadsruïnes en de 208 grotten in de rotsen, waarin zich enkele begraafplaatsen bevinden, hebben historische waarde.
  • Mersin, een de grootste zeehaven van Turkije. Deze staat bekend als de 'Parel van de Middellandse Zee'. Het is niet alleen belangrijk knooppunt van de Turkse economie, maar ook de ideale uitvalsbasis om nabijgelegen historische plaatsen en stranden te bezoeken.

Bekijk de volledige route van je 4-daagse roadtrip door zuidoost Turkije (Anatolië) en begin alvast je roadtrip door Cappadocië te plannen.

Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Waar overnachten in Cappadocië?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats in een idyllisch decor voor je vakantie in Cappadocië? De beste en populairste plek om te verblijven is Göreme waar je talloze hotels met dakterrassen vindt. Daarnaast is het ook zeker de moeite om te overnachten in Avanos, Uçhisar en Ürgüp. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Cappadocië.

  • Göreme: Henna Hotel-Adults Only is een klein en rustiek hotel in het stadscentrum van Göreme. Het charmante hotel biedt traditioneel, landelijke ingerichte kamers met hoge plafonds. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een Turks ontbijtbuffet. Vanaf het terras heb je een weids uitzicht op de stad en de omgeving. Bij het hotelpersoneel kan je een excursie of bezoek aan het Turks bad boeken. Meer info en boeken.
  • Göreme: Lowbudget overnachten? The Dorm Cave By Travellers is een sfeervolle hostel die beschikt over met de hand uitgehouwen slaapzalen in grotten met stenen muren. 's Ochtends kan je de zon zien opkomen vanop het gezellige terras. Nadien kan je genieten van Turks ontbijt. Verder kan je gebruik maken van de gratis pendeldienst, fietsen of huurauto's en worden er verschillende tours aangeboden. Meer info en boeken.
  • Uçhisar: My Story Cave Hotel beschikt over ruime kamers, gratis privéparking, een leuke lounge, een lekker ontbijtje en service om tours en activiteiten te doen in de omgeving. Meer info en boeken.
  • Nevşehir: Narı Aşk Cave Hotel biedt ruime kamers en beschikt ook over een sfeervol restaurant, een gemeenschappelijke lounge, een aangename tuin en directe toegang tot de skipistes in Nevsehir. Iedere ochtend kan je genieten van een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

Filmpje: Sfeerbeelden van Cappadocië

Ben je benieuwd naar je bezoek aan het sprookjesachtige Cappadocië? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Cappadocië in Turkije.

Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Cappadocië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Cappadocië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Cappadocië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Cappadocië.

Cappadocië

Gratis reisgids Cappadocië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?