Dé 30 x mooiste bezienswaardigheden in Athene: Alle tips & info

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 30 x mooiste bezienswaardigheden in Athene: Alle tips & info

21 april 2021 in Athene7 reacties

Athene is de bakermat van de westerse beschaving en dat is in de hele stad zichtbaar. Tegenwoordig is de Griekse hoofdstad een behoorlijk moderne stad, maar op bijna elke straathoek kom je wel een eeuwenoude ruïne tegen. De stad staat vol mooie bezienswaardigheden en lijkt eigenlijk een openluchtmuseum. Wie aan Athene denkt, denkt natuurlijk aan de Akropolis, maar in de Griekse hoofdstad liggen nog veel meer indrukwekkende bezienswaardigheden verstopt.

Om je te helpen tijdens je bezoek aan Athene hebben we hier alle belangrijkste bezienswaardigheden opgesomd. Zo mis je zeker niets!

Tours & Tickets Athene online boeken

Wil je graag Athene bezoeken? Koop je tickets online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan en ben je zeker van je toegang. Bekijk hier het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide of Ticketbar voor nog meer aanbod.

Inhoud artikel

 1. De Akropolis van Athene

De Akropolis is een tafelberg van 156 meter hoog die boven de stad uittorent. Waar je je ook in Athene bevindt, de Akropolis verlies je onmogelijk uit het oog. Het is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad en hét symbool van Griekenland. Je vindt er onder andere het goed bewaarde Parthenon, het Erechteion, de tempel van Nike, het theater van Dionysus, het Odeon van Herodes Atticus en de Propyleeën.

Om de Akropolis te bereiken, maak je een mooie wandeling tussen de olijfbomen. Eenmaal boven krijg je als beloning een prachtig uitzicht over de hele stad. Houd er wel rekening mee dat het erg druk kan worden op de Akropolis.

Onze tip: we raden je aan om zo vroeg mogelijk naar de Akropolis te vertrekken om de grootste drukte voor te zijn. Boek je tickets online vanaf € 13, zo hoef je niet aan te schuiven in de wachtrijen. Bestel veilig en snel bij GetYourGuide of Ticketbar.

De bouwwerken op de Akropolis zijn dagelijks open tussen 8u en 19u in de zomer en tot 17u in de winter. Na je bezoek op de berg kan je ook het nabijgelegen Akropolis museum erbij nemen. Een ticket voor het Akropolis museum kan je hier online boeken.

 1. Het Parthenon

Bovenop de Akropolis prijkt het Parthenon, de bekendste tempel van Griekenland. De tempel werd ter ere van de godin Athena Parthenos gebouwd en zou op de plek staan waar die godin een olijfboom plantte om de stad te stichten. Ze was de beschermgodin van Athene en leende ook haar naam aan de stad.

De marmeren tempel is gebouwd in de Dorische stijl, maar bevat meer zuilen dan de meeste andere tempels in die stijl. De friezen aan de zijkanten van de tempel beelden verhalen uit over Athene en de strijd tussen de Grieken en de Perzen.

 1. Het Erechteion

Het Erechteion is net zo’n belangrijk bezienswaardigheid op de Akropolis als het Parthenon. Volgens de Griekse mythen werd er op deze plek tussen de goden Poseidon en Athena om de stad gestreden. Deze tempel in Ionische stijl is daarom een belangrijke plek voor de lokale bewoners. De tempel staat ook bekend voor de kariatiden, de vrouwenbeelden die het dak van de tempel ondersteunen.

 1. Het Theater van Herodes Atticus

Het Theater van Herodes Atticus ligt op de zuidzijde van de Akropolis. Deze bezienswaardigheid stamt niet uit de Griekse oudheid zoals de meeste gebouwen op de Akropolis, maar wel uit de Romeinse tijd. De Romeinse consul Herodes Atticus liet het theater in de tweede eeuw na Christus bouwen ter ere van zijn vrouw. Het bouwwerk bood plaats voor ongeveer 500 toeschouwers. Tegenwoordig worden er in dit theater nog steeds openluchtvoorstellingen gehouden!

 1. Het Olympieion

Het Olympieion dat je vandaag kan bezoeken zijn de resten van een grote tempel gewijd aan Zeus. Deze tempel werd in de zesde eeuw voor Christus gebouwd, maar er werd aan gewerkt tot de tweede eeuw na Christus. Toen de tempel klaar was, was het de grootste tempel van Griekenland. Het gebouw raakte echter al snel in verval nadat het bij vijandige invasies vernield werd. De tempel werd nooit hersteld en het marmer werd gebruikt om andere gebouwen neer te poten. Daarom zijn er van de 104 oorspronkelijke Korinthische zuilen nog slechts 15 over.

Je kan het Olympieion dagelijks bezoeken tussen 08:00 en 19:30. Op maandagen gaat het Olympieion pas open om 11:00 en in de winter sluit het om 15:00.

 1. De Agora

Dit plein was het centrum van het oude Athene en de belangrijkste plek van de stad. Het werd gebruikt om handel te drijven, voor de democratische verkiezingen, voor militaire parades, religieuze evenementen en theatervoorstellingen. Op de Agora stonden ook belangrijke gebouwen zoals het parlementsgebouw, het gerechtsgebouw en de senaat.

Tegenwoordig is het een groot park waar je ook de tempel van Hephaistos en de Stoa van Attalos kan vinden. De Agora is dagelijks tussen 08:30 en 19:30 te bezoeken. Op maandagen gaat de Agora pas open om 11:00 en in de winter is het open tussen 08:00 en 15:00.

 1. De Toren der Winden

Aan de rand van de Agora staat de Toren der Winden. Deze achthoekige witte toren van 12 meter hoog stamt uit de eerste eeuw voor Christus. De toren deed, zoals de naam al doet vermoeden, dienst als windwijzer, maar het was ook een wateruurwerk. De 8 verschillende hoeken van de toren en de reliëfs bovenaan wijzen de verschillende windrichtingen aan.

 1. Stadion Panathinaiko

In de vierde eeuw voor Christus werd het Panathinaiko stadion gebouwd door Lykourgos om er atletiekwedstrijden te organiseren. Hier werden de eerste Spelen ter ere van de godin Athena gehouden en het is ook de plek waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 plaatsvonden.

Het stadion is steeds gratis te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

 1. Het Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum werd in 1866 gebouwd. In het museum worden kunstwerken en archeologische vondsten uit de Griekse Oudheid tentoongesteld. Je kan er onder andere het bekende bronzen beeld van Poseidon zien en ook verschillende messen, kruiken, juwelen en lijkenmaskers uit de bloeiperiode van het oude Griekenland bewonderen.

Het museum is op maandag open tussen 12:30 en 19:00 en van dinsdag tot en met zondag tussen 08:00 en 19:30.

 1. De kathedraal van Athene

De kathedraal van Athene, officieel de Kathedraal van de Verkondiging aan de Moeder Gods of ook de Grote Metropolitaan, werd halverwege de negentiende eeuw gebouwd. De Grieks-orthodoxe kerk werd opgetrokken met stenen van ruïnes van verschillende Byzantijnse kerken. De kerk heeft een apart karakter omdat er verschillende stijlen gecombineerd werden. Je vindt er bovendien de graven van onder andere Sint-Philothei en Gregorius V van Constantinopel.

De kathedraal is dagelijks open tussen 07:00 en 19:00.

 1. De kathedraal van Sint-Dionysius

De kathedraal van Sint-Dionysius werd net als de kathedraal van Athene in de negentiende eeuw gebouwd. Deze kerk is gewijd aan de heilige Dionysius de Areopagiet en is eigendom van het Rooms-Katholieke aartsbisdom van Athene.

De kerk werd gebouwd in de neo-renaissancistische stijl naar het ontwerp van de Duitse architect Leo von Klenze. De Kathedraal van Sint-Dionysius lijkt daarom erg goed op de Sint-Bonifatiusabdij van München. Binnenin de kathedraal vind je mooie mozaïeken en beelden die door rijke families als gift aan de kerk geschonken werden.

Onze tip: Ontdek het mooiste van de stad met onze gratis stadswandeling Athene.

 1. Het Syntagmaplein

Het Syntagmaplein is het bekendste plein van Athene en tegelijk ook het drukste kruispunt van de stad. Het plein werd al in 1834 aangelegd en enkele jaren later werd het Paleis voor de Griekse koningen er opgetrokken. Vandaag zetelt het Griekse parlement in dat gebouw. Tegenwoordig worden er bovendien vaak betogingen op dit plein georganiseerd.

Op het Syntagmaplein kan je de wisseling van de wacht bij het parlement aanschouwen telkens wanneer de klok een nieuw uur slaat. De traditioneel geklede bewakers staan in voor de beveiliging van het parlementsgebouw en het Graf van de Onbekende Soldaat.

 1. De Eleftheríou Venizélou

De Eleftheríou Venizélou, ofwel de Panepistimíou, is één van de grootste en drukste straten van Athene. Heel wat historische gebouwen in neoclassicistische stijl flankeren deze boulevard. Je vindt hier onder andere de Universiteit van Athene, de Nationale Bibliotheek, de kathedraal van Sint-Dionysios, het huis van Heinrich Schliemann en het numismatisch museum.

 1. De markt Varvakios Agora

In de populaire winkelstraat Athínas staan 2 negentiende-eeuwse markthallen waaronder je de centrale markt Varvakios Agora kan bezoeken. Je kan er van maandag tot en met zaterdag de lekkerste lokale producten en gerechten kopen. Ze verkopen er verse vis, vlees, lokale groenten en lekkere olijven.

 1. De wijk Plaka

De wijk Plaka is de gezelligste wijk van Athene. Je kan er makkelijk verdwalen in de smalle straatjes tussen de witgekalkte huisjes en kleine kerkjes. De wijk ligt tegen de Akropolis aan. In Plaka kan je de Romeinse Agora en verschillende kleinere musea bezoeken, maar de wijk is vooral bekend voor de gezellige terrasjes en leuke restaurants.

Je vindt hier heel wat typische Griekse taverna's met specialiteiten als moussaka, gyros en tal van visgerechten. Je vindt ook heel wat kraampjes met souvlaki, het street food bij uitstek. Souvlaki is zowat de Griekse versie van de Turkse pita met blokjes kip of varken die in een broodje worden geserveerd.

 1. De wijk Anafiotika

De wijk Anafiotika is de oudste wijk van Athene en ligt naast Plaka aan de Akropolis. Deze wijk ontstond toen bouwvakkers vanop de Griekse eilanden overgebracht werden naar Athene om er te gaan werken. Volgens de legende zouden die vaklui in één nacht een hele wijk opgebouwd hebben met hun eigen huisjes. Als je rondwandelt tussen die kleine witte huisjes met hun gekleurde deuren lijkt het alsof je op een Grieks eiland bent beland.

 1. Upcoming wijk Kerameikos

Kerameikos grenst aan de oude stad en is een authentieke wijk, maar nog niet zo bekend bij de meeste toeristen. Nochtans heb je hier ook mooie ruïnes en heb je een vergezicht op de Akropolis. Kerameikos is vooral een upcoming buurtje dankzij de mooie street art en enkele hipje plekjes. Er heerst ook wel wat armoede, maar als je wat verder kijkt dan zie je dat de wijk best artistiek is en ook leuk om eens weg te zijn van het massatoerisme!

 1. Uitgaan in de wijken Gazi en Kolonaki

De wijk Gazi is de plek waar je moet zijn als je ’s avonds uit wil gaan. In deze wijk schieten de bars als paddenstoelen uit de grond. Je kan er de hele avond dansen op hiphop of elektronische muziek of meezingen in een karaokébar. Wil je liever naar een chiquere nachtclub? Dan kan je beter naar de wijk Kolonaki. Daar is alles net wat stijlvoller dan in Gazi en de muziek is er ook wat anders.

Tip: Wil je graag deze wijken bezoeken en ontdekken? Ga mee met een wandeltour of fietstour, bekijk de mogelijkheden online.

 1. De Nationale tuin van Athene

Het Ethnikós Kípos is het grote stadspark van Athene. Je kan er even de drukte van de stad achter je laten en de rust van de natuur opzoeken. Het park is zo’n 16 hectare groot en ligt bezaaid met verfrissende vijvers, mooie fonteinen en uitgestrekte grasvelden waar je heerlijk tot rust kan komen.

Er staan – hoe kan het ook anders – ook verschillende ruïnes, oude zuilen en beelden van lokale beroemdheden, zoals Aristotelis Valaoritis, Capodistrias en Dionysios Solomos. Ga ook even langs bij de poort van Hadrianus.

 1. De heuvel Lykavittos

De heuvel Lykavittos ligt aan de andere kant van Athene en steekt net als de Akropolis boven de stad uit. In tegenstelling tot de Akropolis is deze heuvel geen plateau, maar een gigantische rots van 277 meter hoog. Bovenop de heuvel is de witte kapel van Sint-Joris te vinden.

Vanaf Lykavittos heb je bovendien een prachtig uitzicht op niet alleen de stad, maar ook op de Akropolis. Je kan zelf naar boven wandelen of de kabelbaan nemen.

 1. Aereopagus

Aereopagus is een heuvel van 115 meter hoog die je één van de beste stadspanorama's geeft. Bij zonsondergang heb je een fantastisch uitzicht op de Akropolis en de vele lichtjes van Athene. Het mag dus niet verwonderen dat heel veel foto's van de Akropolis vanop deze heuvel worden gemaakt (en vice versa).

Ook deze berg is trouwens verbonden aan de Griekse mythologie. Hier zou de rechtbank van de Griekse Goden gevestigd zijn geweest. De Aeropagus wordt onder andere vermeld in het verhaal van Orestes en de mythe van de moord op de zoon van Poseidon door de God Ares. Een leuk weetje is dat het huidige hoogste gerechtshof van Griekenland nog steeds de naam "Aereios Pagos" heeft, naar deze heuvel. Dat is al sinds het oude Athene zo.

 1. Mount Lycabettus

Zoals je misschien al wist, ligt Athene verspreid over 7 heuvels, waarvan Lycabettus met 277 meter hoogte de grootste is van allemaal. Je kan deze heuvel bewandelen en op de top de mooie Griekse kapel ontdekken. Ook het pleintje voor de kapel is populair, vooral rond zonsondergang, want dan verzamelen hier een massa mensen om de prachtige uitzichten mee te pikken. Kom dus zeker ook eens genieten van de gouden schijn over Athene, een panoramisch zicht en de golven van de zee op de achtergrond.

 1. De vlooienmarkt van Monastiráki

De wijk Monastiráki moet je ongetwijfeld eens bezoeken, er is heel veel te zien en te doen, maar het is er ook erg druk. Op zondag vindt er in Monastiráki een typische vlooienmarkt plaats en verrassend genoeg is deze niet vol van toeristen. Dit marktje is erg authentiek en gaat door in kleine straatjes waar verkopers hun talloze verzamelingen en hebbedingen tentoonstellen. Bezoek op zondag dus zeker eens de vlooienmarkt van Monastiráki en ga rustig rondsnuffelen tussen leuke spulletjes.

 1. Het trendy & gezellige Psyri

Het wijkje Psyri, ook wel geschreven als Psirri, Psiri of Psyrri, moet je zeker eens bezoeken. Er heerst een alternatieve, hippe vibe en het is gelegen in de historische driehoek. De beste tijd om Psyri te verkenenn is ’s avonds, dan leeft de buurt pas echt. Er zijn een heleboel kleine steegjes en straatjes waar je tal van restaurants en bars kan vinden. Je vindt hier de allerleukste plekjes, verstopt in een klein straatje of tussen de street art.

Tip: ga op zoek naar Protogenous street, Pallados street en Karaskaiki street wanneer je leuke eet- en drinkplekjes wil vinden. Liever rondslenteren op een typisch marktje? Ontdek dan de Varvakeios Agora, de centrale markt van Athene.

 1. Makrygianni-wijk (Akropolis)

In de wijk Makrygianni vind je onder andere het Akropolismuseum. Aan de Makrygianni-kant zit je ver verwijderd van de hoofdingang, maar hier is ook een ingang, die als bijnaam de ‘Dionysus entrance’ gekregen heeft (doordat die ver verwijderd is van de hoofdingang). Deze buurt moet je zeker verkenenn als je de bouwwerken van Akropolis wil bewonderen. Je kan hier ook rustig wandelen langs de Dionysiou Aeropagitou promenade. Deze wandeling is zodanig mooi dat het ook wel eens een open air museum genoemd wordt!

 1. Ga naar een spelletjescafé

Wil je een rustig avondje? Ga dan even ontspannen in een van de vele spelletjescafés. ’s Avonds een spel spelen op café is een populaire bezigheid in Athene. Veel studenten spreken af om iets te drinken en zich ondertussen te amuseren bij een gezelschapsspel. Je kan natuurlijk kiezen uit een groot aanbod van strategische spellen, familiespellen… Meestal betaal je rond de 1 euro per persoon per spel.

 1. Ontdek Athene met een e-bike

Een van de leukste manieren om een stad te ontdekken is en blijft een fiets huren. Het best ga je met een gids op pad die je voorziet van heel wat interessante informatie en geschiedenisverhalen. Bovendien kent een gids de mooiste of leukste plekjes van een stad als de beste. Daarnaast zouden wij ook aanraden om een elektrische fiets te huren, waardoor je meer kan focussen op de stad en minder op je uithoudingsvermogen (wat je wel eens parten zou kunnen spelen tijdens de hitte en op hellingen)!

Verken tijdens de tour heel wat hoogtepunten zoals het Akropolismuseum, de oude begraafplaats van Kerameikos en de wijk Thission, waarbij je ook een geweldig uitzicht hebt op de Akropolis en het Parthenon. Interesse? Info over de leukste e-bike tours.

 1. Stranden bij Athene

Athene is niet alleen een prachtige stad voor een stedentrip, het ligt ook vlakbij de zee. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dan kan je een dagje op het strand verblijven.

 • Voula Beach is een goede optie, net als het strand van Alimos.
 • Een andere aanrader is Vouliagmenis, daar kan je helemaal ontspannen in de warmwaterbronnen die verborgen liggen tussen de hoge rotsen.
 1. Waar overnachten in Athene?

Wanneer je je zoektocht naar een hotel in Athene begint, zal je al snel merken dat Athene best een grote stad is, met tal van opties. Handig om te weten voor je boekt is welke wijkjes leuk zijn om te verblijven of welke hotels wij kunnen aanbevelen. Hier alvast onze tips om te overnachten op de leukste plekjes en met een gunstige locatie:

29.1. Nubian Hostel

Wil je budgetvriendelijk overnachten in een hostel? Dan is het Nubian Hostel een aanrader. Dit leuke hostel ligt centraal in Athene, tussen de chique wijk Kolonaki en een meer alternatieve wijk, genaamd Exarchia. Op 10 minuutjes wandelen bereik jet het metrostation (Panepistimio). Dit hostel is modern ingericht en heeft een gemeenschappelijke lounge en kamers met parketvloeren en levendige kleuren. In de buurt van het hostel zijn er heel wat leuke barretjes en restaurants te vinden. Meer info & prijzen.

29.2. St. Bjur Suites

St. Bjur Suites is gelegen in het hart van Athene, op slechts 80 meter wandelen van het Monastiraki-plein en op een steenworp afstand van het metrostation. Het is ook dichtbij de vlooienmarkt van Monastiraki, de Akropolis en nog andere bezienswaardigheden. Bovendien ligt dit hotelletje in de hippe wijk Psyri. Een super gezellige locatie met een positieve vibe! Verder kan je hier genieten van een lekker ontbijtje en de kamers zijn netjes ingericht. 'St. Bjur Suites' klinkt misschien erg chic, maar je kan hier overnachten voor een schappelijke prijs (plusminus 80-90 euro per nacht). Meer info & prijzen.

29.3. InnAthens

Designhotel InnAthens is gebouwd rond een binnenplaats: prachtig en super rustig. Het ontbijt hier is erg uitgebreid en lekker. Ook de locatie is perfect: je kan de grote baan oversteken en wandelt meteen de levendige wijk Plaka binnen waar je heel wat leuke winkeltjes en restaurantjes vindt en ook de belangrijke musea en archeologische sites. De kamers zijn modern ingericht, net zoals de rest van het hotel. Meer info & prijzen.

29.4. Αbsolute Athens VIII

Het appartementencomplex Αbsolute Athens VIII heeft een geweldige locatie! Het is niet ver gelegen van Plaka, de Akropolis en heel wat andere bezienswaardigheden. Bovendien ligt het vlakbij de metro, waardoor je van de luchthaven eenvoudig het appartement kan bereiken. Deze plek is ongelooflijk mooi ingericht en netjes, er is 1 slaapkamer, 1 badkamer en een woonkamer. Je krijgt toegang voor de WiFi en er is ook verwarming en airconditioning. Nog niet overtuigd? Neem dan eens een kijkje naar de mooie foto's. Meer info & prijzen.

Nog meer inspiratie nodig? We hebben een speciale blogpagina met een overzicht van favoriete hotels en appartementen in Athene, per wijk.

 1. Vervoer in Athene

Athene heeft behoorlijke voorzieningen qua openbaar vervoer met een metronetwerk en vele tram- en buslijnen. Deze worden allemaal beheerd door dezelfde vervoersmaatschappij, waardoor je er bijvoorbeeld een 24-uursabonnement kunt kopen van €4,50 waarmee je zowel de metro, tram en de bus kan gebruiken (behalve voor verplaatsingen naar de luchthaven, daarvoor heb je een apart ticket van €10 nodig).

Verder zijn de taxi's ook betaalbaar in Athene en vaak zijn die nog de snelste manier om je door de stad te verplaatsen. Er zijn heel wat taximaatschappijen actief dus je zal nooit lang moeten zoeken langs de weg. Ook wanneer je een taxi belt om je bijvoorbeeld aan je hotel op te pikken, is die doorgaans binnen de 15 minuten ter plaatse.

Let op: er is een dag- en een nachttarief voor taxi's. De meeste van de 14.000 taxi's in de stad zijn betrouwbaar, maar er rijden ook wat bedriegers rond. Het beste wat je kan doen om die cowboys te vermijden is je taxi online boeken zodat je rit al vooraf betaald is en je niks aan de chauffeur moet geven.

 1. Wat is de beste periode om Athene te bezoeken?

 • De beste periodes om Athene te bezoeken als je zin hebt in een aangenaam zonnetje zijn vanaf maart tot begin juni en vanaf half september tot en met eind oktober.
 • Vanaf juni gaat de temperatuur er drastisch omhoog. In juli en augustus stijgen de middagtemperaturen regelmatig boven de 40 graden en dat maakt het meerdere uren per dag bijna ondraaglijk om bezienswaardigheden te gaan bezoeken.
 • Je zal er in de zomermaanden ook een pak minder Grieken zien, de stadsbewoners trekken dan naar de kust om wat verkoeling op te zoeken.
 • In de lente en in het najaar zijn de temperaturen er het beste, tussen de 25 en 35 graden.
 • Ben je geen zonneklopper of wil je liever in de kalme wintermaanden gaan? Dan heb je met temperaturen die op hun laagst nog steeds rond de 15 graden schommelen ook geen klagen.
 1. Daguitstappen vanuit Athene

Bezoek de 7 zwevende Meteora kloosters

Ga tijdens je verblijf in Athene op daguitstap naar de "zwevende" Meteora kloosters. Deze daguitstap kan je per trein doen, deze prachtige kloosters elk op een hoge rots gelegen zal je nooit vergeten. De ideale plaats om bijzondere video's en foto's te maken. Je kan deze uitstap al maken vanaf € 49 per persoon.

Lees nog meer over ons bezoek aan de Meteora kloosters.

Begeleide daguitstap naar Delphi

Vanuit Athene op daguitstap naar het centrum van het oude Griekenland, naar Delphi. Je bezoeket er het hart van de oude Griekse wereld, ga er te rade bij het Orakel van Delphi, en verken het museum en de ruïnes van het beroemde amfitheater en de tempel van Apollo. Een daguitstap naar Delphi kan al vanaf € 70.

Halve-daguitstap naar Korinthe

Dit geweldige halve dag tour naar oude Korinthe zal u de beroemde Kanaal van Korinthe, de stad van Korinthe met zijn oude marktplein en Apollo's Temple. Je kan deze uitstap doen voor € 62.

Nog meer daguitstappen vanuit Athene

 1. Filmpje: de hoogtepunten van Athene

Benieuwd naar Athene? Bekijk alvast dit filmpje waarin je alle highlights van de stad te zien krijgt. Wil je de wereldberoemde Akropolis en de rest van de stad zelf bewonderen? Reis dan Athene!

 1. Download je gratis stadswandeling Athene

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Athene en ga op pad. Ideaal om Athene volledig te verkennen op eigen tempo!

Griekenland

Gratis stadswandeling Athene downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 8 juni 2021 - Wim van Steenhoven

Aan de hele familie verstrekt ter oriëntatie. Speciaal Athene waar we heen gaan. Veel wetenswaardigheden. Dank. Wim

- 4 februari 2021 - Johan Lagache

Dit is ons volgend perspectief. Zeker een aanrader en een gouden gids. Goede gedetailleerde gids met tips voor bezoeken aan een toch enorme stad.

- 25 oktober 2020 - Geert Rampelbergh

Het ziet er super uit. Ik hoop alleen dat we volgende week kunnen vertrekken en dan lijkt het me een fantastische gids.

- 19 oktober 2020 - Laurent

Goede tips. In Athene zijn de meeste bezienswaardigheden te voet te bereiken. Zeer lekker eten voor heel democratische prijzen.

- 27 januari 2020 - Annie

Mooie overzichtelijke gids met veel informatie

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?