De 15 x mooiste rondreizen door Amerika: onze selectie (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 15

De 15 x mooiste rondreizen door Amerika: onze selectie (update 2024)

28 januari 2022 in Reisinfo1 reactie

Rondreizen is de beste manier om Amerika te leren kennen. Rij langs de bekende Route 66, bewonder adembenemende zonsondergangen aan de Pacific Coast Highway en geniet van sublieme landschappen in de Appalachian Mountains of langs de rotsachtige kustlijn van Massachusetts.

Het is lastig om het hele land tijdens een rondreis te zien, daarom hebben we hieronder een overzicht met de mooiste rondreizen door Amerika.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Inhoud artikel

  1. Pacific Coast Highway - Californië, Oregon & Washington

De Highway 1, beter bekend als de Pacific Coast Highway, loopt langs de prachtige westkust van Amerika. De Highway 1 passeert in Californië de Highway 101 en I-5, waardoor je van San Diego, via Los Angeles en San Francisco, naar Seattle kunt rijden. Breng in Los Angeles een bezoek aan Venice Beach, Santa Monica en Hollywood, dit zijn echte aanraders.

De route passeert langs vele levendige steden, oeroude bossen, prachtige stranden, een ruige kustlijn en besneeuwde bergtoppen. Bezoek San Francisco en bezoek er Alcatraz, spot beren in het Yosemite National Park, bezoek Crater Lake (het mooiste meer van Amerika), steek de Columbia River over naar Washington en het Olympisch National Park om uiteindelijk je reis te eindigen in Seattle.

Onze tip: Wil jij ook graag op roadtrip langs de Westkust van de USA? Download onze reisgids Westkust USA met een compleet uitgewerkte route langs alle highlights van de USA Westkust.

  1. Blue Ridge Parkway - Virginia en North Carolina

De Blue Ridge Parkway loopt dwars door de zuidelijke Appalachian Mountains (Appalachen) van Virginia en North Carolina. Over de gehele route van 750 kilometer is er niet één stoplicht te vinden. Langs de weg in Virginia kun je genieten van sublieme zonsondergangen en zoeken naar dieren in de wildernis.

Ga ’s nachts kamperen of overnacht in een motel langs de weg. Houd onderweg voldoende stops om de natuur in te wandelen en een bezoek te brengen aan steden zoals Floyd en Galax.

  1. Route 66

Route 66 is een van de beroemdste wegen in Amerika. De route begint in Chicago, bij het iconische Route 66 bord. Vanaf hier rij je 480 kilometer door de staat Illinois, vanwaar het nog 3400 kilometer is naar het einde van de route in Santa Monica, bij Los Angeles.

Onderweg kom je langs vele bezienswaardigheden. Enkele van de meest interessante zijn de oudste kerk van Amerika, St. Joseph, in Laguna Pueblo (New Mexico), het autodisplay op de Cadillac Ranch in Texas en 's werelds grootste schommelstoel in Fanning, Missouri. Langs de weg zul je ook veel wat de klassieke motels uit de films zien. Maak foto’s van alle attracties langs de weg en stop bij een van de diners voor een Amerikaans stuk taart. Ontdek nog meer bezienswaardigheden langs Route 66.

  1. Overseas Highway - Florida

Als een 10-tal dagen na elkaar in de auto zitten niet aantrekkelijk klinkt, dan kun je ook een kortere rondreis plannen. Een goed voorbeeld van een korte rondreis is de Overseas Highway in Florida. Deze snelweg is 180 kilometer lang en loopt over de oceaan, verwacht je dus aan prachtige uitzichten.

De route verbindt twee van de mooiste strandlocaties van Florida: Miami en Key West, en kun je in 3-4 uur rijden. Miami heeft prachtige standen waar je kunt surfen en kunt overnachten in een typisch art-deco-hotel. Key West is onderdeel van de Florida Keys, hier vind je Cubaanse invloeden terug en enkele mooie locaties om te duiken.

Onze tip: Wil je ook graag zelf op rondreis door Florida? Download onze gratis reisgids Florida en gebruik onze compleet uitgewerkte voorbeeldroute door Florida, de Sunshine State !

  1. Highway 12 - Utah

De Highway 12 loopt dwars door Zuid-Utah en is volgens velen de mooiste rit van Amerika. De route loopt langs een landschap met rode rotsen en torenhoge mesas (tafelbergen). De route leidt je langs het Bryce Canyon National Park en Grand-Staircase Escalante National Monument. Daarna passeert de route langs de rand van het Capital Reef National Park.

Highway 12 is een geweldige weg voor wie verschillende nationale parken en bekende plaatsen in Utah wilt bezoeken. De weg tussen de stad Escalante en Boulder is heel smal en ligt in een open landschap, hier heb je het mooiste uitzicht van de hele rit.

  1. Natchez Trace Parkway - Tennessee en Mississippi

De Natchez Trace Parkway heeft een lange geschiedenis. Vroeger werd het stuk tussen Nashville (Tennessee) en de rivieroevers in Natchez (Mississippi) gebruikt om de buffels te verplaatsen. Daarna werd dit stuk gebruikt door de indianen als jacht- en handelsroute. Later werd ze ook gebruikt door pelshandelaren, Europese kolonisten, slaven en soldaten. Met moerassen, wandelpaden, weelderige herenhuizen en een rijke geschiedenis, is de Natchez Trace Parkway een fijne route in het zuiden.

  1. Kust New England - Connecticut, Rhode Island en Massachusetts

Tot 1723 was er vanuit het perspectief van een piraat geen betere basis in koloniaal Amerika dan Newport in de staat Rhode Island. De reden hiervoor ligt bij de gemakkelijke toegang tot handelsroutes en vriendelijke lokale handelaars. Rij je langs de kust van New England, dan zie je nog veel kenmerken van deze tijd.

Onderweg kun je stoppen en meer leren over de Amerikaanse geschiedenis, van de eerste piraten tot kustforten en van vissers uit Gloucester tot de abolitionisten van New Haven.

  1. Gold Coast - Michigan

Hoewel de kust van Michigan al meer dan een eeuw een bekende vakantiebestemming is, verrast de stad je nog steeds. Langs de Gold Coast vind je azuurblauw water dat doet denken aan de Caribische eilanden, overal langs de kust kom je surfers tegen die de krachtige golven trotseren.

Ernest Hemingway bracht zijn zomers door in de noordelijke streken van Amerika, zelfs nadat hij de hele wereld had gezien, schreef hij dat ‘Noord Michigan de beste lucht heeft in de herfst’.

  1. Black Hills Loop - South Dakota

In het begin van de 19e eeuw zwierven er meer dan 60 miljoen buffels over de vlakten van South Dakota. In 1889 bleven hier slechts een 1000-tal van over, ondertussen is het aantal wel weer gestegen naar 500.000 buffels. Langs de weg vind je verschillende Black Hills parken waar gezonde kuddes leven.

Tijdens een rondreis langs de Black Hills Loop zie je buffels en andere bezienswaardigheden als: de Badlands, Mount Rushmore, het Crazy Horse Memorial, uitgestrekte parken en de wetteloze stad Deadwood.

  1. San Juan Skyway Scenic Byway - Colorado

De San Juan Skyway is een 380 kilometer lange weg die de zogenaamde Million Dollar Highway omvat. Je komt langs een aantal van de mooiste bergsteden in de regio en het Nationaal Park Mesa Verde. Via deze weg leer je het landschap van San Juan op de beste manier kennen zonder je wandelschoenen aan te trekken. Na elke bocht zie je torenhoge bergen, pittoreske stadjes en oude mijnen.

  1. De Hana Highway - Hawaii

Er zijn veel unieke wegen in Hawaï, maar deze op Maui is een van de mooiste. De Hana Highway kronkelt naar beneden, door jungle-achtige valleien en torenhoge kliffen. De weg kruist maar liefst vierenvijftig bruggen en heel wat watervallen. Vergeet niet om onderweg uit te stappen en te genieten van de prachtige meren, verse guave en lekkere kokosnoten.

  1. De Dalton Highway - Alaska

De 800 kilometer lange Dalton Highway loopt van Fairbanks naar de Noordelijke IJszee en is niet de meest comfortabele rit die je zult maken, maar toch een van de mooiste. Op deze weg is er weinig asfalt te vinden, de prachtige natuur en het mooie uitzicht maken dit wel goed. Onderweg kom je heel wat bossen, bergen en moerassen tegen.

  1. Olympic Peninsula Loop - Washington

De Olympic Peninsula Loop cirkelt rond het Olympic National Park, een van de meest ongelooflijke nationale parken van Amerika. De weg loopt door een afwisselend landschap langs het kalme, rustige water van het Hood Canal. Onderweg rij je langs de groene met sneeuw bedekte bossen en langs de oevers van het prachtige en diepe Lake Crescent.

Maak je roadtrip compleet door te rijden naar de Hurricane ridge en het Hoh Rainforest. Bij deze laatste kun je de berg Olympus beklimmen.

  1. Zion & Bryce Nationale parken - Utah

Rij door Red Rock Country en ontdek het spectaculair mooie rotslandschap van de stad Sedona. De bergen in het Zion National Park zijn ongelofelijk groot en zullen je mond doen openvallen. Het park heeft meer dan 800 plantsoorten en er leven zo’n 400 verschillende soorten dieren. Een park dat je absoluut niet mag missen tijdens je rondreis in het zuidwesten. Het Bryce National Park is al even indrukwekkend.

Deze rondreis neemt je mee langs de klassieke hoogtepunten van beide parken en enkele kleine westerse steden.

  1. Rondreis New York, Boston, Philadelphia, Niagara Falls en Washington DC

Bezoek New York City, the city that never sleeps. In de Big Apple bezoek je de highlights zoals Empire State Building, wandel je over de Brooklyn Bridge en zie je het Vrijheidsbeeld te zien. Bezoek Wall Street en de New York Stock Exchange 's avonds kijk je je ogen uit aan de neon verlichting van Times Square bezoeken. Voor kunstliefhebbers zullen we ook een bezoek brengen aan het Metropolitan Museum of Art, natuurlijk kan je ook het hoofdkwartier van de Verenigde Naties, Ground Zero, Freedom Tower, Fifth Avenue en Rockefeller Center zien.

Je rondreis brengt je naar Philadelphia, waar je het Independence Park zal zien; National Independence Hall en de Liberty Bell. Je zal ook het het House of Congress en het standbeeld van Washington bezoeken, rij dan door naar naar Washington D.C. met het Witte Huis en het US Capitol.

Van daar rij je naar de Niagara Falls. Duik in de mist terwijl je de populaire Maid of the Mist-rit maakt. Geniet 's avonds later van de verlichting van de Niagara Falls. Doorkruis de staat New York richting Boston.

Onze tip: Wil jij ook graag New York bezoeken? Download onze gratis reisgids New York.

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Mis niets tijdens jouw rondreis in het zuidwesten van Amerika

Bespaar uren tijd en opzoekingswerk en koop deze rondreis, volledig uitgewerkt in een reisgids van 187 bladzijden met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zuidwest-USA.

Zuidwest USA

Gratis preview reisgids downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 5 maart 2021 - Stephanie

Dit is oprecht 1 van de mooiste blogs die ik heb gelezen. En ik hoop zeker met deze blog een rondreis te maken door USA.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?