Premium

Wandeling SoHo, East village, Little Italy & Chinatown in New York

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling SoHo, East village, Little Italy & Chinatown in New York

 • Startpunt: SoHo, Manhattan
 • Eindpunt: Please Don’t Tell
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 5,2 km
 • Duur: 8 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Met deze wandeling kom je in SoHo, NoHo, Nolita, The Bowery, East Village, Little Italy, Chinatownen Lower East Side

Deze wandeling start in SoHo (South of Houston). Ooit was dit een artistieke wijk met kunstgalerijen, vandaag is SoHo bekend om zijn chique boetieks en internationale upper class winkels. Tussen alle moderne winkelcentra door vind je hier en daar nog steeds eigenzinnige en originele adresjes.

Wil je graag een begeleide wandeling of tour door SoHo, Little Italy en Chinatown maken? Klik hier voor alle beschikbare fietstours en wandelingen.

Bezienswaardigheden en highlights tijdens deze wandeling

 • Old St Patrick’s Cathedral is een van de opmerkelijkste bezienswaardigheden in Nolita. Dit bouwwerk werd gebouwd tussen 1809 en 1815 in de stijl van de Gotische Revival. De ondergrondse mortuariumgewelven onder de oude kathedraal vormen een geheim van Underground New York. Boek je underground tour online.
 • Doyers Street stond bekend als 'Murder Alley' aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw vanwege de criminaliteit hier, maar deze verborgen straat in het hart van Chinatown is nu een van de meest aantrekkelijke plaatsen.
 • New Museum is Manhattan's enige museum specifiek voor hedendaagse kunst. Opgericht in 1977, wordt het nu internationaal gerespecteerd voor zijn collecties en tentoonstellingen.
 • Bowery Wall Mural moet je hier zeker gezien hebben. Sinds begin jaren ’80 is deze straathoek het canvas van heel wat straatartiesten. Dit is de plek waar Keith Haring zijn eerste grote openbare werken schilderde. Dit stuk muur is een steeds wisselend kunstwerk. Ga mee met een Rock ‘n Rolling wandeling door East Village.
 • Tenement Museum toont de 'immigrant experience in New York' aan de hand van tentoonstellingen die het leven laten zien van de bewoners die tussen 1863 en 2011 in de huurwoningen in Orchard Street hebben gewoond. Je kan een rondleiding volgen door de gerestaureerde appartementen en winkels, er is personeel verkleed als voormalige bewoners en je kan een documentaire bekijken.

Chinatown in Manhattan

Chinataown in Manhattan een van de negen Chinese towns in de stad. Vroeger leefden hier het grootste aantal Chinezen van alle westerse steden. Dit is niet de grootste Chinatown van New York, maar wel een van de oudste Chinese wijken. Aanrader: neem een dessertje bij de Chinatown Ice Cream Factory. Ga mee met een lokale gids en ontdek de verborgen plekjes van Chinatown.

Jing Fong is een andere optie om iets te gaan eten in Chinatown. Dit is het bekendste dim sum restaurant van New York. Op de tweede verdieping, in een gigantische eetzaal van meer dan 120 tafels, serveert men het beste van de Cantonese keuken. Reserveer vooraf, want het is vaak volzet.

Pastrami op roggebrood bij Katz's Deli

Katz's Deli is een bekende koosjere delicatessenzaak, beroemd om zijn pastrami op roggebrood. De delicatessenwinkel is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen en werd opgericht in 1888. Waarschijnlijk komt de zaak je bekend voor. Katz’s is in de loop der jaren dan ook opgedoken in talrijke films en tv-series. De meest bekende filmscène van hier is misschien wel die van Meg Ryan's 'orgasme' uit ‘When Harry Met Sally’.

Ga iets drinken in The Back Room

Loop door de poort van Lower East Side Toy Company en volg het pad naar the Back Room, een authentiek jaren ‘20 praatcafé. The Back Room is met zijn schemerig verlichte zitkamer, theekopjes en VIP-ruimte die achter een boekenkast wordt verborgen, een van de beste plaatsen in de stad om even in de tijd terug te keren.

Wat heb ik nodig voor een citytrip naar New York?

Op citytrip naar New York City, dan heb je maar 2 zaken nodig, een paar goede stapschoenen en een city pass. Koop je Sightseeing pass online vanaf € 57 of een New York Explorer Pass, hiermee bespaar je tot 55% op toegangsgelden voor je bezienswaardigheden naar keuze.

New York City

Gratis preview reisgids New York downloaden

Nog meer in de volledige reisgids New York

Ontdek New York City via 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids New York downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?