Top 21 x bezienswaardigheden Miami en omgeving + gratis reisgids

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Top 21 x bezienswaardigheden Miami en omgeving + gratis reisgids

8 februari 2020 in Florida5 reacties

Bienvenido a Miami! In het zuidoosten van Florida ligt deze zonovergoten metropool. Miami is een relaxte stad, waar je meer dan goed je vakantie kan doorbrengen en super veel toffe dingen kan beleven. De latino invloeden, vele shopping malls, musea en nog veel andere toeristische trekpleisters maken Miami tot een ideale vakantiebestemming voor jong en oud!

Benieuwd wat je echt niet mag missen & wat te doen in Miami tijdens jouw reis? Lees dan zeker mijn 21 x bezienswaardigheden & tips voor Miami!

Tickets, daguitstappen & excursies in Miami

Op rondreis door Florida? Dan zal je zeker alle highlights willen zien in Miami.

Onze tip: boek je tours vooraf online, altijd genieten van kortingen + is minder stress, gemakkelijker alles op te lijsten + je kan alles tot 24u voor aanvang annuleren met geld-terug-garantie. Bekijk hier alle mogelijkheden in Miami bij GetYourGuide.

Inhoud artikel

  1. Stranden & Art Déco in Miami Beach

Miami Beach: zonovergoten stranden, prachtige architectuur, een vleugje geschiedenis en misschien spot je daarbovenop nog eens een bekende celebrity. Wat te doen in Miami Beach, welke stranden zijn de moeite en hoe zit het met het beruchte nachtleven? Al mijn info over Miami Beach + tips lees je hier!

  1. Bezoek Zoo Miami: dé plek voor dierenliefhebbers

Het Miami-Dade Zoological Park and Gardens is de grootste en oudste zoo in de staat en tevens de enige subtropische zoo in de Verenigde Staten. Het unieke klimaat hier in Zuid-Florida, biedt de zoo de kans om heel wat dieren uit Afrika, Azië en Australië onderdak te bieden – een brede mix aan diersoorten die nergens anders in het land te zien zijn. De bomen, bladeren en zelfs de grond van de dierenwoonsten zijn zodanig geplaatst dat ze hun natuurlijke habitat zo getrouw mogelijk nabootsen. Dierenwelzijn is dan ook de eerste zorg van de dierentuin. De geschiedenis van de zoo gaat terug tot 1948, en heeft een lange geschiedenis in wereldwijd natuurbehoud.

De zoo huist meer dan 3.000 dieren, verdeeld over 500 verschillende soorten, waarvan er meer dan 40 bedreigd zijn. Je vindt er ook meer dan duizend soorten bomen en planten. Bezoekers kunnen de dieren bewonderen vanop een veilige, doch opvallend dichte afstand. Deze plek is een leuke aanrader voor alle dieren- en natuurliefhebbers, en vooral voor bezoekers met kinderen.

  1. Little Havana: het Cubaanse hart van de stad

Je leert Miami pas echt kennen als je door de straten van Little Havana kuiert. Dit is het bruisende, Cubaanse hart van de stad, vol Latijns-Amerikaanse kunstgalerijen, cafés met Cubaanse koffie, restaurants die de typische, Cubaanse keuken serveren en clubs waaruit de sterke, Latijnse beats weergalmen.

Begeef je zeker ook eens richting Maximo Gomez Park, waar de locals de politiek bediscussiëren tijdens een potje domino, bewonder de Calle Ocho Walk of Fame met alle Cubaanse sterren, bezoek het fascinerende Bay of Pigs (Varkensbaai) Museum, pik een filmpje mee in het historische Tower Theater, of wandel gewoon wat rond om de Cubaanse sfeer op te snuiven. Amusement gegarandeerd! Wil je graag meegaan met een tour door Little Havana en de mooiste plekjes ontdekken? Dat kan ook!

Op zoek naar een leuk of bijzonder hotel in Miami? Overzicht accommodaties Miami + prijzen.
  1. Ontdek de geschiedenis van stad & streek in HistoryMiami Museum

HistoryMiami Museum, oorspronkelijk opgericht in 1940 en vroeger bekend als Historical Museum of Southern Florida, is het grootste geschiedenismuseum in de staat. Je vindt er vier permanente galerijen en tot 3 tijdelijke, rondreizende tentoonstellingen. Dit museum reconstrueert op wonderbaarlijke wijze de rijke geschiedenis van de stad en de streek en het leven van haar inwoners.

De eyecatchers van de tentoonstelling zijn een kabeltram uit de jaren 1920, schatten die uit 17de- en 18de-eeuwse scheepswrakken gerecupereerd werden, artefacten van Pan American World Airways en vlotten die vluchtelingen naar Miami hebben gebracht. Dit is één van de beste plaatsen, nadat je Little Havana hebt bezocht, om meer te weten te komen over de exodus die zo veel mensen vanuit Cuba naar hier heeft gebracht tijdens de 20ste eeuw.

  1. Jungle Island & Children's Museum voor de kleinste bezoekertjes

Jungle Island is een trekpleister in de vorm van een pretpark. De kinderboerderij heeft alles in huis om de kleinste bezoekertjes helemaal te vermaken. Je vindt hier bijna 3.000 dieren, vogels en plantensoorten. Sta oog in oog met heel wat exotische dieren terwijl je deze attractie op Watson Island verkent, halverwege de MacArthur Causeway. Je kan ook het Children's Museum op het eiland bezoeken. Hier zijn een aantal coole, op kinderen gerichte evenementen en tentoonstellingen.

  1. Moderne & hedendaagse kunst in het Pérez Art Museum

Nog een andere artistieke bezienswaardigheid is het Pérez Art Museum. Dit huis aan de waterkant biedt onderdak een grote collectie moderne en hedendaagse kunst, van de hand van nationale en internationale artiesten. Er lopen ook een aantal educatieve programma’s. Dit kunstmuseum is het vlaggenschip der musea in Miami en een must-see voor iedereen met ook maar de geringste interesse in moderne en hedendaagse kunst uit de 20ste en 21ste eeuw.

  1. Freedom Tower: de tentoonstellingsruimte van Cubaanse artiesten

De Freedom Tower bij het Miami Dade College is een vroegere krantenredactie en immigratievoorziening uit de jaren 1920. Vandaag de dag is het omgebouwd tot een tentoonstellingsruimte met kunst van Cubaanse artiesten. Deze plek wordt soms beschreven als het ‘Ellis Island van het Zuiden’, omwille van de rol die het speelde als Cubaans Assistentie Centrum en zo hulp bood aan zij die politiek asiel zochten, op de vlucht voor het regime van Fidel Castro in Cuba.

De toren vermengt Italiaanse en Spaanse architecturale elementen met versieringen in de Moorse stijl. Het is losjes gebaseerd op de Giraldatoren van de Kathedraal van Sevilla en heeft 17 verdiepingen – niet slecht voor een gebouw uit die tijd.

  1. Bayside Marketplace: shoppen & lekker eten

Bayside Marketplace is één van Miami’s topbestemmingen als het op winkelen en eten aankomt. Hier ervaar je de echte Miamivibe, geniet je van Latino eten, lokale artiesten en karaktervolle muziek in een aangename setting bij het water. Dit is een goed plekje om iets te drinken of een hapje te eten voor je verder trekt.

  1. Rondwalen in Vizcaya Museum & tuinen

Geschiedenisliefhebbers moeten zeker het Vizcaya Museum bezoeken. Hier kan je rondwandelen in de aangelegde tuinen en het landhuis dat dateert uit 1914. Het landhuis, dat vroeger de thuis was van zakenman James Deering, ligt valk aan Biscayne Bay. Het landschap en de architectuur van het landgoed werden beïnvloed door de Venetiaanse en Toscaans-Italiaanse Renaissance en werden ontworpen in de Mediterraanse Revivalarchitectuur, met een paar barokke elementen.

James Deering was een natuurbeschermer en wou een deel van het tropische woud bewaren. Hij gebruikte deze plek als winterverblijf van 1916 tot aan zijn dood in 1925. Naast de tuinen en het landhuis, kunnen bezoekers ook overgebleven delen van het originele tropisch woud bewonderen.

  1. Zeedieren en kinderamusement in Miami Seaquarium

Op Virginia Key in Biscayne Bay vind het Miami Seaquarium, een attractie met veel zeedieren en een speeltuin voor kinderen. Bezoekers kunnen er marineshows bijwonen of met dolfijnen zwemmen (mits bijbetaling). Als dierenwelzijn je echter nauw aan het hart ligt, wil je dit misschien overslaan en wat meer tijd doorbrengen in het beach park.

Terwijl je op Virginia Key bent, is het ook een goed idee om even het Historic Virginia Key Beach Park te verkennen. Hier kan je genieten van een anderhalve kilometer lang strand, moerassen, een promenade, een netwerk van wandelpaden en picknickgebieden.

  1. Boottochtje naar het prachtige Biscayne National Park

Terwijl je in Miami bent, kan je ook, mocht je daar de tijd voor hebben, een boottochtje maken om het Biscayne National Park te ontdekken. Het ligt ten noordoosten van Key Largo en ten zuidoosten van de binnenstad van Miami. Het ongerepte nationaal park ligt op een boogscheut van het bruisende Miami, en toch voelt het mijlenver weg. Dit natuurlijk toevluchtsoord is de thuis van heel wat wilde dieren en is alleen toegankelijk per boot. Als je tijd over hebt na het verkennen van de stad, is dit zeker een excursie die je kan overwegen.


  1. Genieten in Bill Baggs Cape State Park

Bill Baggs Cape Florida State Park is een populaire weekendbestemming voor de inwoners van Miami. Zij komen hier wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Het strand hier werd beoordeeld als één van de top 10 stranden in Amerika en het water voor de kust levert naar verluidt de beste visvangst in de streek op.

Je kan er tevens de historische vuurtoren bezoeken. Dit is de oudste, nog rechtopstaande structuur in Miami-Dade County. De vuurtoren werd gebouwd in 1825 en heropgebouwd in 1846. Tweemaal per dag, van donderdag tot maandag, worden er rondleidingen in de vuurtoren en het bijhorende conciërgehuisje gegeven. Er zijn voorzieningen voor bezoekers die hun eigen picknick meebrengen, en ook een aantal restaurants waar je kan genieten van de authentieke, Cubaanse keuken. Tijdens je verblijf kan je fietsen, strandbedden en parasols huren.

  1. Amerikaanse kunst in Patricia & Phillip Frost Art Museum

Het Patricia and Phillip Frost Art Museum ligt op een campus van de Florida International University. Dit museum, dat opgericht werd in 1977, is uitgegroeid tot een belangrijke culturele instelling in de staat Florida. Het is vooral noemenswaardig door de geweldige collectie van Latijns-Amerikaanse en 20ste-eeuwse Amerikaanse kunst.

De hoogtepunten zijn zeker de Haïtiaanse schilderijen en moderne, Amerikaanse sculpturen, schilderijen en foto’s. De permanente collectie alleen al omvat zo’n 6.000 items, en er zijn ook een aantal tijdelijke tentoonstellingen en evenementen doorheen het jaar.

  1. Ontspannen in de iconische Venetian Pool

De iconische Venetian Pool (Venetiaans Zwembad) is de ideale plaats om even af te koelen na een warme dag in Miami. Het buitenzwembad, waar het water wordt aangevuld door bronwater, heeft watervallen, grotten en een fantastische, tropische atmosfeer. Dit populair zwembad werd aangelegd in 1924 en is erg populair bij locals en toeristen.

Het is het enige zwembad dat werd opgenomen in het National Historic Register, en is ’s werelds grootste zoetwaterzwembad. Oorspronkelijk werd het zwembad gevuld met natuurlijk bronwater, maar dit draineerde de plaatselijke grondwaterlagen. Natuurbeschermers besloten daarom om een natuurlijk filtersysteem te plaatsen waardoor het water op een duurzamere manier gerecycleerd wordt.


  1. Wegdromen in de tuinen van Kampong

De adembenemend mooie botanische tuinen van de Kampong zijn nog zo’n must-see voor natuurliefhebbers in de streek van Coconut Grove in Miami. De Kampong werd als winterverblijf gekocht door tuinbouwer Dr David Fairchild en diens vrouw Marian in 1916. Fairchild is bekend omwille van het feit dat hij ongeveer 30.000 plantensoorten introduceerde in de Verenigde Staten. In de tuin staan veel vondsten die hij verzamelde tijdens zijn plantenzoektochten.

De levende collecties in de tuinen omvatten onder andere tropische vruchten, waaronder ook de pompelmoes, 23 soorten avocado’s en 65 mangovariëteiten. Je vindt er ook palmbomen, bloeiende bomen, ficus, aronskelken en bamboe.

  1. Genieten op een terrasje in Coconut Grove

Coconot Grove is een populaire wijk in Miami die volgens ons werkelijk iedereen zal bekoren. Deze wijk, gelgen ten zuiden van Bayside Marketplace, is de oudste bewoonde wijk in Miami en barst van de boetiekjes, leuke kunstwinkeltjes, cafés, gezellige terrasjes, eetplekjes enzovoort.

Daarnaast is er ook een open winkelcentrum (CocoWalk) waar de shoppers hun hartje kunnen ophalen. In deze wijk heerst een warme en relaxte sfeer waardoor je je meteen thuis voelt. Deze plek is ideaal wanneer je wil genieten van een aperitief op een terrasje, want je zou het misschien niet denken, maar in Miami zijn er heel weinig terrassen. Je vindt die enkel bij Coconut grove en Miami Beach. Perfect om een ontspannen namiddagje door te brengen!

  1. Een boottocht door Miami

Wanneer je een boottochtje maakt, krijg je een heel ander zicht op Miami. Vanaf het water is de skyline nòg indrukwekkender en naast het bijzondere uitzicht op de stad, passeer je ook langs de haven van Miami, Biscayne Bay, waar je je ogen zal uitkijken naar de vele cruiseschepen. Daarnaast vaar je ook langs Fisher Island, het bekende Miami Beach en de Millionaire’s Row waar je een blik kan werpen op de huizen van beroemdheden.

Er zijn natuurlijk meerdere soorten boottours met verschillende opties, om je keuze te maken raden we je aan om het overzicht van boottrips vanaf € 35 te bekijken en vooraf te boeken. Ter plaatse wordt het echter moeilijker om het ruime aanbod en de verschillende prijzen te vergelijken.

  1. Ontdek de prachtige openlucht kunstgalerij in Wynwood

Wynwood is ook één van de beter gekende buurten in Miami, bezaaid met winkels, restaurants, dancings en nog veel meer. Eén van de meest noemenswaardige artistieke bezienswaardigheden in deze kunstzinnige buurt zijn de Wynwood Walls. Deze openlucht kunstgalerij werd opgericht in 2009 en is gratis toegankelijk voor het publiek. Het is een hippe en inspirerende plek waar je echte meesterwerken kan bewonderen van diverse straat- en graffitiartiesten. Verken ook Noord-Wynwood, het kunstdistrict, om nog meer street-art en verschillende galerijen te ontdekken. Je vindt hier onder andere ‘s werelds best beoordeelde graffitikunst. Zeker de moeite waard! Wij ontdekten de Wynwood wijk met een lokale tour.

  1. Waar shoppen in Miami?

Het zal je misschien niet verbazen, maar in Miami en Miami Beach kunnen shoppingfans hun hartje ten volle ophalen. Er zijn heel wat leuke plekken waar je kan winkelen en vergeet ook niet de grote shoppingmalls. Tip: Amerikaanse merken kunnen hier goedkoper zijn dan bij ons. Wil je graag gaan shoppen? Dit zijn onze tips:

  • Lincoln Road Miami Beach: hier vind je vooral toffe boetiekjes en kleinere winkeltjes zoals kledingzaken. Deze plek is gezellig om te shoppen dankzij de vele eetplekken en terrasjes. De meeste winkels zijn ’s avonds ook open.
  • Aventura Mall: dit is dé grootste mall van Miami, dus als je het hier niet vindt, zal je het nergens vinden! Je vindt hier vooral de dure merken en ketens. Openingsuren: 10-21.30 uur / op zondag van 12-20 uur.
  • Bal Harbour Shops: in deze mall vind je de dure merkwinkels zoals Chanel, Prada, Dior… De mall is erg mooi versierd met fonteinen en dergelijke en is daarom leuk om te bezoeken, ook al kom je hier niet echt shoppen.
  • Dolphin Mall: in deze giga-outlet vind je meer dan 200 merken die aan een lagere prijs te verkrijgen zijn. Score! Dolphin Mall ligt dichtbij de luchthaven, dus je kan je reis hiermee beginnen of afsluiten. Openingsuren: 10-21.30 uur op zondag van 11-20 uur.
  1. Dromerige daguitstap naar de Bahama’s

Vanuit Miami kan je ook enkele daguitstappen maken. Bovenaan op ons lijstje? Een dagtrip naar... de Bahama's! De eilandjes van de Bahama's worden gezien als dromerige bestemmingen met prachtige stranden en een betoverende onderwaterwereld. Hemel op aarde als je het ons vraagt! Vanuit Miami kan je een dagtour maken naar Bihimi. Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden, de natuurlijke schoonheid van het eiland en geniet van de leukste (water)activiteiten. Vergeet zeker niet om je dagtour op voorhand te boeken en vaar relaxt heen en terug van Miami naar het prachtige Bimini. Genieten maar!

  1. Bezoek Everglades Nationaal Park (dagtour)

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van het Everglades Nationaal Park. Dit moerasgebied is erg populair en staat vooral bekend om de vele alligators. Everglades is een echte must-see wanneer je in de buurt bent. En het moet er natuurlijk om doen dat je vanuit Miami eenvoudig het park kan bezoeken!

Wij raden aan om een dagtour te boeken die je vanuit Miami naar het Nationaal Park brengt en een tour voorziet. Er zijn verschillende dagtours: zo kan je het park tijdens een boottocht verkennen of een alligatorshow meepikken. Meer info: overzicht dagtours Miami - Everglades.

  1. Filmpje: ontdek de must-sees van Miami

Wat mag je verwachten tijdens je reis naar Miami? In dit filmpje kan je kennismaken met een aantal must-sees die je zeker niet mag missen!

  1. Vervoer in Miami

Hoe kan je je verplaatsen in Miami? Het meest logische is natuurlijk met een huurauto. Maar er zijn ook nog andere opties:

Een auto huren in Miami

De meeste mensen gaan naar Miami als onderdeel van een grotere rondreis door Florida, dus wellicht reis je dan met een huurauto. We raden aan om zeker je auto op voorhand te boeken, zo kan je ook makkelijk online prijzen en opties vergelijken. De belangrijke car rentals hebben allemaal een locatie op de luchthavens, dus kan je je auto eenvoudig oppikken.

Overig vervoer in Miami

Wat heel leuk is in Miami, is dat er veel gratis vervoer beschikbaar is tussen de verschillende wijkjes. Zo zijn er bijvoorbeeld gratis bussen voorzien. Deze zogenaamde trolley bussen doen dienst als een betrouwbaar vervoersalternatief dat het bestaande transitnetwerk in Miami aanvult waardoor de mobiliteit van bewoners en bezoekers wordt verbeterd. Er rijdt een trolley bus door Miami en een andere trolley bus door Miami Beach.

  1. Hoe van luchthaven naar centrum Miami?

De internationale luchthaven van Miami is zeer gunstig gelegen. Downtown Miami ligt op slechts 10 kilometer van de luchthaven en Miami Beach bevindt zich op zo'n 18 kilometer van de luchthaven. Om van de luchthaven naar het centrum te gaan, heb je verschillende opties:

Met de auto

Huur je een auto? Simpel, ga dan gewoon met je huurauto naar je accommodatie.

Met de taxi

Voor een taxi betaal je ongeveer 40 euro tot aan Miami Beach. Ben je met meerdere personen, dan kan je die prijs natuurlijk delen.

Met het openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer naar Miami is natuurlijk de goedkoopste optie. Voor zo'n 3 euro kan je al in het centrum van Miami of Miami Beach geraken. Vanaf de luchthaven kan je de MIA Mover nemen tot aan het metrorail station. Vanaf hier kan je dan de bus nemen naar Miami Beach.

  1. Waar verblijven in Miami? Welk hotel kiezen?

Ben je helemaal weg van Miami? Wacht dan niet langer met je vakantie te plannen en ga alvast op zoek naar een geschikte accommodatie om te overnachten. Overzicht accommodaties Miami + prijzen vind je hier.

Verblijf je liever op het bruisende Miami Beach, boek dan je accommodatie in één van de mooie hotels en bezoek de interessantste trekpleisters in & rond Miami van hieruit. Overzicht Miami Beach + prijzen hier.

Als je graag wil wakker worden in pure luxe met zicht op Miami City dan is EAST Miami iets voor jou! Mag het allemaal wat eenvoudiger, maar ervaar je toch graag de echte Miami vibes, dan raden we je de Krymwood Flats Wynwood aan: gezellige individuele appartementen die perfect in de mooie buurt passen!

  1. Extra: Download onze gratis Florida en Miami

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie naar Miami? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Florida met uitgewerkte rondreis die je langs alle bezienswaardigheden brengt + kaart! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Klaar voor je 12-daagse rondreis? Download alvast je gratis preview reisgids en ontdek meer over Florida!

Florida

Gratis reisgids Florida downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 31 oktober 2022 - Luc

Mooie brochure. Ofwel is het geen stad om te wandelen ofwel is het spijtig dat er geen wandeling door de stad is voorzien welke de culturele en fauna of flora bezienswaardigheden aan elkaar koppelt.

- 6 februari 2022 - Silvia Stam

Super leuke gids, met het hele gezin gelezen en ideeen op gedaan. Ondanks dat het nog even duurt voor ons lijkt het met het lezen van de gids of je het al beleeft.

- 2 februari 2022 - Claudia

De gedownloade reisgids is erg handig en geeft een goed overzicht (voor zover dat kan met de gedownloade gids). Mochten wij gaan dan bestellen we zeer zeker de “echte” gids.

- 7 maart 2020 - Guido Damnsteeg

Mooie opsomming! Wij komen net terug uit Miami en zeker veel van de lijst gedaan. Key West was echt top en heerlijk gewandeld over Ocean Drive!

- 29 oktober 2019 - van den branden patrick

Toffe reisgids, aangenaam om te lezen. De te bezoeken plaatsen worden duidelijk aangewezen op de kaarten. Interessante weetjes en niet alleen over de super toeristische plaatsen. Kortom een aanrader.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?