15 x bezienswaardigheden op Key West Florida + hidden spots

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

15 x bezienswaardigheden op Key West Florida + hidden spots

1 juli 2019 in Florida0 reacties

Key West is een bruisende gemeenschap die bekend staat voor haar open en tolerante levenshouding. Één van de eerste dingen die je waarschijnlijk zal opvallen aan Key West, is de pastelkleurige, schelpvormige architectuur. Simpelweg kuieren door de aangename buurten van Key West is de perfecte manier om de sfeer op te snuiven. Je zal zonder twijfel de flamboyante en levendige culturele gemeenschap opmerken, waaronder ook een grote LGBTQ-buurt en heel wat aanlokkelijke uitgaansgelegenheden, maar daar stopt het niet. Je kan hier namelijk ook een groot aantal historische en culturele plekken bezoeken.

Zorg ervoor dat je niets mist tijdens je verblijf in Key West met mijn tips & aanbevelingen!

Onze tip: daguitstappen & excursies Key West

Op rondreis door Florida? Dan is een bezoekje aan de Keys een must-do tijdens je roadtrip. Ontdek alle mogelijkheden.

Onze tip: boek je tours vooraf online, dit is altijd genieten van kortingen + minder stress, gemakkelijker alles op te lijsten + je kan alles tot 24u voor aanvang annuleren met geld-terug-garantie. Bekijk hier alle mogelijkheden in de Everglades bij GetYourGuide. Er zijn ook full-options tours beschikbaar waarbij ze je komen ophalen aan je hotel of verblijf.

Inhoud artikel

  1. Filmpje: maak kennis met de Florida Keys

Benieuwd hoe het de Florida Keys er van bovenaf uitzien? Bekijk dan zeker dit filmpje waar je wordt meegenomen door de lucht met zicht op de spectaculaire Florida Keys!

  1. Geschiedenis op Higgs Beach: begraafplaats Afrikaanse slaven 1860

Het strand en het park van Higgs zijn één van de meest bezochte gebieden aan de waterkant van Key West. Afgezien van wit zand, tropische planten en warm water, is Higgs Beach Park ook dé locatie van veel belangrijke historische en culturele bezienswaardigheden. Zo kan je hier je respect komen betuigen op de enige Afrikaanse vluchtelingenbegraafplaats van de VS. Verder kan je ook rondleiding krijgen door een fort uit de burgeroorlog en door de Key West Garden Club die het fort omringt.

  1. Duiken & snorkelen in Dry Tortugas National Park

Dit nationale park ligt ten westen van Key West. De 7 eilanden vormen een archipel in de Golf van Mexico en huisvesten prachtige gekleurde koraalriffen. De vele bezoekers van Dry Tortugas National Park komen dan ook graag hier om te duiken, te snorkelen of gewoon kamperen in de natuur. De flora en fauna heeft daarnaast een bijzondere aantrekkingskracht op natuurliefhebbers. Als broedgebied kun je hier zo’n 300 verschillende vogelsoorten tegenkomen. En de zeeschildpadden ‘Las Tortugas’ verkiezen graag het strand van dit park om hun eieren te plaatsen. En met een bezoek aan het 19de eeuwse Fort Jefferson kom je meteen meer te weten over de Amerikaanse militaire architectuur!

  1. Ontdek de puurheid van Key West Wildlife Center

Als je van plan bent om een dagje te verblijven op Higgs Beach, neem dan zeker je picknick mee voor een lunchpauze in het Key West Wildlife Center. Dit is de ideale plek voor een rustige, schaduwrijke met kinderen. Het Wildlife Center verzorgt een aantal kustvogels, meeuwen, een grijs-witte reiger, een bruine pelikaan en een havik die allemaal niet in staat zijn om terug te keren naar het wild. Verder vind je er nog een loopbrug die door de tropische vegetatie slingert langs een zoetwatervijver en er is ook een overdekt paviljoen en veel picknicktafels. De toegang is gratis, maar donaties zijn uiteraard zeker en vast welkom.

  1. Key West Vuurtoren Museum: prachtig uitzicht & geschiedenis

Als je zin hebt in een klim, word je beloond met een prachtig uitzicht op Key West en de oceaan. De vuurtoren van Key West werd in 1825 gebouwd om de vele schepen die de haven binnenkomen te helpen de gevaarlijke riffen te vermijden. Tegenwoordig kan je de 88 ijzeren treden beklimmen naar de top van de toren voor een mooi zicht op wat de vuurtorenwachters al meer dan 120 jaar bewaakten. Bezoek het terrein om de bewakerskwartieren te bekijken die zijn gerestaureerd in hun oorspronkelijke charme en bekijk de displays van nautische artefacten, antieke meubels, kaarten en vintage foto's.

  1. Key West Butterfly and Nature Conservatory

Dichtbij het meest zuidelijke puntje van Key West in Duval Street, is een vlindertuin te bezoeken: het Key West Butterfly and Nature Conservatory. De medewerkers zijn erg begaan en staan je graag te woord met de uitleg over het proces van pop tot vlinder. De serre waarin de vlinders zich bevinden is ingericht met kleurrijke bloemen, planten en watervallen. Behalve de meer dan 50 verschillende vlindersoorten, zijn er ook nog exotische vogels te bewonderen. Relax & laat je verbazen terwijl je door het tropische paradijs wandelt met honderden van de mooiste gevleugelde wezens in de natuur!

  1. Sunset Pier: Geniet van dé perfecte zonsondergang

Het is haast een traditie op Key West om toch minstens één keer tijdens je verblijf een drankje te nuttigen op de beroemde Sunset Pier. Regelmatig treedt er een band op die je muzikaal begeleid tijdens een prachtige zonsondergang. Ook hier tref je een sfeer die perfect aansluit op de rest van het eiland. De pier is gelegen tussen de haven ‘Key West Harbor’ en Mallory Square.

  1. Southernmost Point: het symbool van het eiland

Het merendeel van de bezoekers van Key West staat op de foto met de rood/zwart met geel gekleurde boei die zich op de hoek van South Street en Whitehead Street bevindt. Het monument, wat het meest zuidelijk punt van de Verenigde Staten weergeeft, is tevens het symbool van het eiland. Vanaf hier ben je slechts negentig mijl (145 km) verwijderd van Cuba. De betonnen en verankerde boei werd in 1983 geplaatst.

  1. Ontdek Sloppy Joe's: executieplek vs. bar

Deze historische bar ligt op de hoek tussen Duval Street en Greene Street. Hier kan je iets drinken of een hapje eten en vaak ook naar livemuziek luisteren. (Dit is niet de Sloppy Joe’s waar Hemingway wel eens iets ging drinken – die bar is net om het hoekje op Greene Street en heet nu Captain Tony’s Saloon.) De bar in de huidige Sloppy Joe’s is rond een boom gebouwd die ooit als executieplek werd gebruikt. Deze interessante plek heeft een lange en gruwelijke geschiedenis, een must-visit voor geschiedenisliefhebbers, of gewoon als je iets wil gaan drinken.

  1. Straatmuzikanten & sfeer op Mallory Square

Dit kruispunt in het oude deel van Key West is altijd druk bezocht. Niet alleen komen de cruiseschepen hier aan in de haven, je bent namelijk ook op de plek waar elke avond de zonsondergang uitbundig wordt gevierd. Vooral tegen de avond zijn hier veel straatartiesten en muzikanten te vinden die het publiek maar wat graag entertainen. Kortom: het is gewoon echt een leuke plek waar je zeker eens moet passeren om de sfeer op te snuiven!

  1. Little White House: Duik in het verleden van Harry S. Truman

Wanneer de 33ste president van de Verenigde Staten, Harry S. Truman, in 1946 tijdens zijn tweede termijn merkt dat hij uitgeput raakt, besluit hij een tijdje rust te nemen. Hij kiest voor de Florida Keys en verblijft een periode in de ‘Little White House’ aan Front Street. Vanaf 1948 werd het huis gebruikt om er bijeenkomsten te organiseren voor het ministerie van defensie en andere politieke bijeenkomsten. Sinds 1987 is het huis openbaar en ingericht als museum. Je kunt er zien waar president Truman woonde, werkte en hoe hij zijn weekend doorbracht.

  1. Beleef het nachtleven in Duval Street

In het historische centrum van Key West is Duval Street het meest populair. De lange straat loopt dan ook vanaf noorden naar het zuiden en split hiermee het centrum in tweeën. Het is een energieke strook restaurants, bars en cafés waar je ‘s avonds naartoe kan gaan om van het nachtleven te genieten. In het noorden komen de cruiseschepen binnen en in het zuiden bevindt zich de vlindertuin met vlakbij het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten. Aan de Duval Street vind je ook nog veel sfeervolle terrasjes en leuke boetieks. Tijdens het Fantasy Fest in de laatste week van oktober trekt er door de Duval Street een parade met bontgekleurde feestgangers.

  1. Ontdek het huis van schrijver Ernest Hemingway

De Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway is onlosmakelijk verbonden aan het eiland Key West. Hij schreef zijn romans en non-fictie verhalen onder andere vanuit zijn huizen in Key West, Cuba en Idaho. Tegen het einde van zijn carrière won hij de Pulitzerprijs en de Nobelprijs voor de Literatuur. Het Ernest Hemingway House staat aan de Whitehead Street. De schrijver woonde en werkte hier van 1931 tot 1939. Het huis, wat in 1851 werd gebouwd, is sinds 1968 toegankelijk voor publiek. Eerst als boekhandel en later als museum. Op en rondom het landgoed zijn opmerkelijk veel katten te bespeuren. De liefde voor deze wezens zijn door de zoon van Ernest Hemingway voortgezet. Het speciale ras heeft een bijzonder kenmerk, ze hebben namelijk 6 of 7 tenen aan de voorpoten.

  1. Bezoek het museum van Robert the Doll (als je durft)

Een laatste plek die je kan bezoeken – als je durft tenminste – is dit museum waar je Robert the Doll (Robert de Pop) vindt, de meest creepy tentoonstelling in Key West. Deze verontrustende, levensgrote, strooien pop zou verantwoordelijk zijn voor een aantal mysterieuze en sinistere gebeurtenissen, en er wordt gezegd dat hij de mensen die zonder toestemming een foto van hem maken, vervloekt. Let dus op! De glazen muren rond de tentoonstelling worden nu bedekt met smekende brieven van eerdere bezoekers, die zich verontschuldigen bij de pop en vragen of hij zijn vloek ongedaan wil maken.

  1. Bezoek Fort Zachary Taylor & mooie kustlijn

Het beste strand van Key West is niet alleen beroemd om het hagelwitte zand, maar ook om het fort van voor de Burgeroorlog. Maak een tour bij dit historische monument en vergeet daarna niet af te koelen met een plonsje aan de mooie kustlijn. Fort Taylor ligt aan de zuidrand van Key West en is een Nationaal Historisch Monument met de grootste bewapening van de Burgeroorlog in de wereld.

Loop door de rode bakstenen gangen van Fort Zachary Taylor, voorbij kanonnen en kanonpoorten, en geschiedenis wordt meer werkelijkheid dan boeken en foto's je ooit kunnen weergeven! Je leert hier beter begrijpen hoe soldaten leefden terwijl ze de zuidoostelijke kustlijn van het land verdedigden. Gidsen en uitlegborden vertellen je hoe het fort een belangrijke rol speelde in de Burgeroorlog en de Spaans-Amerikaanse oorlog.

  1. Audubon Huis & Tropische Tuinen bezoeken

De tuinen met baksteenpadden bieden een weelderig uitzicht van 4000 hectare op orchideeën, bromelia's en ander tropisch gebladerte, een kruidentuin en kwekerij in 1840-stijl. Het huis bevat 28 eerste-editie werken van de beroemde ornitholoog John James Audubon. Audubon bezocht de Florida Keys en Dry Tortugas in 1832. Er wordt aangenomen dat veel van zijn tekeningen zijn bedacht in het Audubon huis en de -tuin. Ook het schilderij van Audubon van de wit-gekroonde duif werd hier gevonden, namelijk in een boom in de voortuin van het huis.

  1. Waar overnachten in Key West? Welk hotel kiezen?

Ontspan & geniet van de informele en losse sfeer op Key West, maak er kennis met de lokale bevolking en tal van bijzondere bezienswaardigheden. Om je verblijf in Key West helemaal compleet te maken, hoef je enkel nog een geschikte slaapplaats te vinden. Maak je keuze uit een ruim aanbod van hotels. Overzicht + prijzen Key West vind je hier.

  • Als je graag in het centrum van Key West verblijft, dan is mijn tip The Gardens Hotel. Deze accommodatie is helemaal in de sfeer van Key West en bovendien erg mooi!
  • Ben je op zoek naar een budgetvriendelijk hotel? Dan kan ik je Best Western Key Ambassador aanraden. Een resort dat iets goedkoper is dan de doorsnee en ook nog eens de nodige luxe biedt.
  • Heb je liever een luxeus verblijf waar je de volle honderd procent kan relaxen, dan is Oceans Edge iets voor jou: een hotel dat je alles beidt wat je maar kan wensen.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie naar Key West?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie naar Key West? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Florida met uitgewerkte rondreis die je langs alle bezienswaardigheden brengt + kaart! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Klaar voor je 12-daagse rondreis? Download alvast je gratis preview reisgids en ontdek meer over Florida!

Florida

Gratis reisgids Florida downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?