23 x mooiste bezienswaardigheden in de Loirestreek: info, tips + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

23 x mooiste bezienswaardigheden in de Loirestreek: info, tips + kaartje

19 april 2024 in Loirevallei8 reacties

Dé mooiste highlights en bezienswaardigheden in de Loirevallei + verblijftips

Le Pays de la Loire is een prachtige regio in het westen van Frankrijk, net onder de regio Bretagne. De Loirestreek ligt in de 5 departementen Loire-Atlantique, Maine-et-Loire, Mayenne, Sarthe en Vendée. Hierdoor bestaat de regio uit een afwisselend landschap met ruige kusten, gouden stranden, groene heuvels en bossen en uitgestrekte wijngaarden, met verder nog veel leuke stadjes, pittoreske dorpjes en natuurlijk de bekende kastelen aan de Loire.

Er zijn dus heel wat prachtige bezienswaardigheden te vinden in de Loirestreek. Wij hebben alvast een lijstje met leuke bezienswaardigheden aan de Loire voor je verzameld.

Inhoud artikel

 1. Nantes

Nantes is de hoofdstad van de Pays de la Loire en is dan ook een van de drukst bezochte steden van de streek. De stad wordt al sinds de Middeleeuwen bewoond en was jarenlang een belangrijke havenstad. De stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar desondanks zijn er nog steeds veel prachtige historische bezienswaardigheden te vinden. Zo is de gotische kathedraal van Nantes een bijzonder bouwwerk, dat over ruim 400 jaar gebouwd werd. Tijdens de oorlog werd de kerk bijna geheel verwoest maar is daarna grondig gerestaureerd.

Château des Ducs de Bretagne en musea

Ook het prachtige kasteel van Nantes, het Château des Ducs de Bretagne, is een grootse bezienswaardigheid. Het kasteel dateert uit de 10de eeuw maar werd in de 15de eeuw grondig verbouwd. In het kasteel vind je tegenwoordig het Musée des Arts Décoratifs. Andere musea die je kan bezoeken in Nantes zijn het Musée d’Arts de Nantes, waar een grote collectie kunst tentoon is gesteld, en het Musée Jules Verne, gericht op de schrijver die in Nantes werd geboren.

Les Machines de l’Île

De grootste bezienswaardigheid van Nantes is echter Les Machines de l’Île. Dit bijzondere cultuurproject is te vinden in de oude scheepswerven van de stad en bestaat uit een groot aantal kunstprojecten die gebaseerd zijn op tekeningen van Leonardo Da Vinci en verhalen van Jules Verne. Veel van de kunstwerken bevatten bewegende delen of kunnen in zijn geheel bewegen. Zo is er een enorme olifant die een wandeling over het terrein kan maken en bezoekers nat kan spuiten. Ontdek nog meer bezienswaardigheden in Nantes.

Zelf ook Nantes ontdekken? Download onze stadswandeling door Nantes en zie de mooiste bezienswaardigheden.

 1. Tours

Ook het stadje Tours kent een lange geschiedenis waar nog veel van terug te zien is. De stad wordt ook wel Petit Paris genoemd en het is dan ook zeker een prachtige stad in de Pays de la Loire. Bij koersliefhebbers is de stad bekend als aankomstplaats van de wielerklassieker Parijs – Tours die ieder najaar wordt gereden.

Middeleeuwse gebouwen in de Rue Colbert

Het stadje staat vol met oude vakwerkhuizen en 15de-eeuwse gebouwen, zeker bij de hoofdstraat van het middeleeuwse Tours, de Rue Colbert. De prachtige Saint-Gaiten kathedraal dateert uit de 12de-eeuw en is een belangrijk onderdeel van het stadsaanzicht door de 2 indrukwekkende torens.

Ook de Saint-Julien abdijkerk is een prachtige bezienswaardigheid, waar je tegenwoordig ook een wijnmuseum vindt. Tours heeft daarnaast ook een mooi kasteel dat je kan bezoeken.

Mis niets van dit middeleeuwse stadje met onze stadswandeling door het historische centrum van Tours.
 1. Amboise

Amboise is een klein stadje dat tegenwoordig vooral bekend staat om de wijn. Jaren geleden was het echter de thuisbasis van de Franse koninklijke familie. Het kasteel van Ambois werd in de 15de eeuw opgekocht door het koningshuis en na een grootste verbouwing was het een van de favoriete woningen van de Franse adel.

Ook het Manoir du Clos Lucé, een prachtig herenhuis, werd door de adel gebouwd. Leonardo da Vinci verbleef hier nadat hij door koning Frans I werd uitgenodigd. Na zijn dood is hij in de kapel Saint-Hubert bij het kasteel begraven.

 1. Angers

Angers is een oude stad gelegen aan de oevers van de rivier Maine. Al sinds de Romeinse tijd is deze stad belangrijk geweest voor het noordwesten van het land. Tegenwoordig staat het echter ook bekend om de vele bloemenmarkten die in de stad gehouden worden en de stad wordt ook wel de meest bloemrijke stad van Europa genoemd.

Château d’Angers

Een van de symbolen van de stad is de prachtige Saint-Maurice kerk. Deze kerk werd in de 12de eeuw gebouwd en heeft versierde klokkentorens die ver boven de stad uitsteken. De grootste bezienswaardigheid is echter het Château d’Angers. Dit kasteel is gelegen aan de rivier en werd al in de 9de eeuw gebouwd, waarna het in de 13de eeuw uitgebreid werd.

Tapisserie de l’Apocalypse

De hertogen van Anjou woonden eeuwenlang in het kasteel, en in de 14de eeuw liet een van deze hertogen het Tapisserie de l’Apocalypse maken. Dit tapijt werd in 7 jaar tijd gemaakt en heeft een lengte van 103 m. Op het tapijt worden de Dag des Oordeels en de Honderdjarige Oorlog afgebeeld. Om het tapijt op te kunnen hangen werd een special ruimte in het kasteel gebouwd.

Daarnaast zijn in het kasteel nog verschillende andere wandtapijten terug te zien. Ook kan je verschillende vertrekken aanschouwen en een wandeling maken door het kasteelpark met prachtige bloemperken en fonteinen.

 1. Château de Brissac

Buiten Angers ligt een prachtig kasteel. Het Château de Brissac is gebouwd op een groene heuvel en bestaat uit 7 verdiepingen. Hierdoor is dit het hoogste kasteel van Frankrijk. Een deel van het kasteel is tegenwoordig opengesteld voor publiek en je kan onder andere de eetzaal, het theater, en verschillende galerijen bezoeken.

Wijn proeven in de kelder

Daarnaast kan je een bezoek aan het kasteel eindigen in de kelder om daar de wijnen te proeven die in de omgeving worden verbouwd. Ook kan je een heerlijke wandeling maken in de kasteeltuin, waar je tussen de bloemen, heggen en fonteinen van het uitzicht op de omgeving kan genieten.

RONDREIS: Wil je ook zelf de Loirestreek verkennen en de vele prachtige kastelen en andere bezienswaardigheden bezoeken? Download onze reisgids door de Loirevallei met een uitgewerkte rondreis door de Loire. Bevat de mooiste plekjes die je niet in andere reisgidsen zal lezen.

 1. Blois

Blois is een prachtige stad gelegen tussen 2 heuvels aan de oever van de Loire. Het historische centrum ligt vol met kronkelende straatjes en oude gebouwen, en de tijd lijkt er dan ook wel stil te hebben gestaan.

De laatgotische Saint-Louis kathedraal steekt ver boven de stad uit en is dan zeker ook een bezienswaardigheid die je niet kan missen in Blois. Ook de kerk van Saint-Nicolas en de basiliek van Notre-Dame de la Trinité zijn de moeite waard om even binnen te wandelen.

Château Royal de Blois

In Blois is een bezoek aan het koninklijke kasteel een must. Het Château Royal de Blois werd in de 13de eeuw als een burcht voor de graven van de stad gebouwd waarna koning Lodewijk XII het aan het einde van de 15de eeuw uit liet bouwen tot een weelderig renaissancistisch kasteel.

 • In het kasteel zijn tegenwoordig verschillende musea te vinden.
 • Zo kan je in het Musée des Beaux-Art prachtige wandtapijten, schilderijen en tekeningen bekijken.
 • Ook vind je het Musée Archéologique en het Musée Lapidaire in het kasteel.
 • Op zomeravonden kan je een voorstelling van muziek en licht bijwonen in het kasteel en er worden regelmatig riddershows gehouden.

Bestel je tickets voor het Kasteel van Blois hier

 1. Chinon

Chinon is een van de meest historische plaatsen van de Loirestreek. De stad werd al in de tijd van de Romeinen bewoond en vervolgens werd het een belangrijke stad in de Middeleeuwen. De oude stad is goed bewaard gebleven en Chinon staat vol met oude vakwerkhuizen.

Château de Chinon

Ook kan je een bezoek brengen aan de verschillende kerken in de stad en aan het kasteel van Chinon. Dit kasteel werd al in de 11de eeuw gebouwd op een heuvel en torent hoog boven de stad uit. Het is grotendeels een ruïne maar met de hulp van beeld- en filmmateriaal geeft het nog een goed beeld van het historische bouwwerk. Bestel je tickets voor het Koninklijk Fort van Chinon online op voorhand.

 1. Orléans

Orléans is historisch een erg belangrijke stad geweest, vooral door de strategische ligging op het noordelijke uiteinde van de Loire. Het was een van de weinige steden met een brug over de rivier en werd door de inkomsten van tolgelden al snel een van de rijkste steden van Frankrijk.

Kathedraal en universiteitsgebouwen

Een van de bekendste bezienswaardigheden is de Cathédrale Sainte-Croix die uit de glorieperiode stamt. Daarnaast is Orléans ook een belangrijke universiteitsstad en vind je er verschillende mooie universiteitsgebouwen.

Jeanne d’Arc: het symbool van Orléans

De heldin van de Honderdjarige Oorlog, Jeanne d’Arc, wordt overal in Orléans gevierd. Je kan er eigenlijk niet naast kijken. Zo is er op het Place du Martroi een standbeeld te vinden van Jeanne d’Arc op haar paard, en kan je een replica bezoeken van het huis waarin ze tijdens het Beleg van Orléans verbleef. Regelmatig gaan er ook tentoonstellingen en andere speciale evenementen door ter ere van Jeanne d'Arc.

VERBLIJFTIP: Hôtel d'Orléans is een 3* hotel in het historische centrum van Orléans, op wandelafstand van het geboortehuis van Jeanne d'Arc. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle comfort dat je maar kan wensen. Na het verkennen van de stad kan je genieten van een drankje in de bar van en in de ochtend kan je naar keuze uitgebreid ontbijten op je kamer of in het restaurant. Meer info en boeken.

 1. Saumur

Saumur is een oude stad die vooral bekend staat om de Cadre Noir. Deze beroemde rijschool is enigszins te vergelijken met de Spaanse Rijschool van Wenen. Naast de rijschool vind je in Saumur ook een tentoonstelling over paarden in het Musée du Cheval en een tentoonstelling over de geschiedenis van de cavalerie in het Musée de la Cavalerie te vinden.

Musea over champignons, carnaval en tanks

Saumur heeft nog veel meer musea zoals het Musée du Champignon over champignons en het Musée du Masque met een grote verzameling carnavalsmaskers. Verder is er ook het Musée des Blindés met een grote collectie tanks. Het Musée des Arts Décoratifs is samen met het Musée du Cheval in het kasteel van Saumur te vinden.

Grotwoningen nog steeds in gebruik

Ook staat de stad bekend om de grotwoningen die buiten de stad in de rotsen zijn gehakt. Hier verbleven de hugenoten tijdens de Franse godsdienstoorlogen. Tegenwoordig worden ze echter verhuurd als vakantiehuisjes of gebruikt als wijnkelder of champignonkwekerij door de ideale temperatuur in de grotwoningen.

 1. Gien

Rondom het plaatsje Gien zijn verschillende interessante bezienswaardigheden te bezoeken. Zo vind je in het dorpje zelf het kasteel Château de Gien. Dit kasteel is opgetrokken in baksteen en natuursteen en doet tegenwoordig dienst als het Internationaal Jachtmuseum. Je vindt hier dan ook een collectie over de jacht met schilderijen, keramiek, wandtapijten, trofeeën, jachtknopen en meer.

Brug van Gustave Eiffel

Verderop vind je de kanaalbrug Pont Canal de Briaire die de Loire overbrugt. Deze brug verving een gevaarlijke rivierkruising en maakte het voor de scheepsvaart een stuk makkelijker. De brug werd aan het einde van de 19de eeuw ontworpen door Gustave Eiffel (die je ongetwijfeld kent van de Eiffeltoren in Parijs).

Château de la Bussière

Een andere bezienswaardigheid bij Gien is het kasteel van Bussière in het nabijgelegen dorpje. Dit kasteel werd in de 11de eeuw gebouwd en vervolgens in de 17de eeuw groots verbouwd. Het kasteel wordt door water omringd en staat ook wel bekend als het Visserskasteel. Je vindt hier dan ook een tentoonstelling over de hengelsport.

 1. Le Puy du Fou

Bij het plaatsje Les Epesses ligt het themapark Le Puy du Fou. Dit attractiepark heeft wat weg van een grote versie van Bokrijk. Het is gericht op de geschiedenis van de Loirestreek en bestaat uit gereconstrueerde middeleeuwse stadjes en vikingdorpen, waarnaast er ook de ruïnes van een oud kasteel te vinden zijn. Echter focust het park vooral op de voorstellingen.

Historische show: de Cinéscénie

In verschillende shows wordt in ongeveer een half uur tussen de gereconstrueerde bouwwerken een deel van de geschiedenis getoond. De belangrijkste show is de Cinéscénie, de show waar het park omheen is gebouwd. In deze voorstelling wordt de laatste 700 jaar van de lokale geschiedenis verteld met de hulp van duizenden acteurs en honderden paarden. Om deze show te kunnen zien dien je wel vooraf te reserveren.

TICKETS: Kan je haast niet wachten om je bezoek aan themapark Puy du Fou te plannen? Boek je tickets voor Puy du Fou online en geniet van 5 EUR vroegboekkorting per persoon!

 1. Wijngaarden van de Muscadet

De Muscadet wijnen worden in de Pays de la Loire bij Nantes gemaakt. Hier worden voornamelijk droge witte wijnen geproduceerd die in de hele streek volop geserveerd worden. Het wijngebied ligt tussen de rivieren Loire en Vendée en bevat heel wat wijnhuizen.

Een stukje Italiaans landschap in Frankrijk

De groene wijngaarden worden afgewisseld met rode bakstenen huizen en je zou je hier dan ook bijna in Italië kunnen wanen. Je kan een bezoek aan een van de 30 wijnhuizen brengen of tussen de wijngaarden door fietsen of wandelen. Zo loopt er een lange fietsroute langs de wijngaarden, de Vignoble à Vélo, waarmee je het gebied op een fantastische manier kan leren kennen.

 1. Abdij van Fontevraud

Het klooster dat bij het plaatsje Fontevraud-l’Abbaye ligt is een van de best bewaarde kloostercomplexen ter wereld. Het klooster werd al in 1101 gesticht en is altijd in zeer goede staat gebleven. Vandaag kan je er verschillende vertrekken als de keuken, de abdijkerk, de ziekenzaal, de priorij en de kapittelzaal met eeuwenoude muurschilderingen bezoeken.

Ook kan je hier heerlijk door de grote middeleeuwse tuinen wandelen, vergeten plantjes in de kruidentuinen ontdekken en een bezoek brengen aan de oude stallen.

 1. Île d’Yeu

Het Île d’Yeu is een van de 2 eilanden voor de kust van het departement Vendée. Het eiland is met de boot vanuit de Côte de Lumière te bereiken en biedt een prachtig landschap van ongerepte natuur. Het kleine eilandje is bedekt met huisjes met pannendaken en geschilderde luiken en biedt een idyllisch beeld.

De kliffen van het eilandje zijn ruig en de duinen en weiden uitgestrekt. Er zijn ook een paar prachtige stranden te vinden. Op het eilandje kan je een bezoek brengen aan de leuke vissersdorpjes, zoals Port Joinville, en je kan de ruïnes van een oud kasteel opzoeken.

 1. Île de Noirmoutier

Het Île de Noirmoutier is het andere eiland voor de kust van de Vendée, maar dit eiland is tegenwoordig met een brug verbonden aan het vasteland en dus ook met de auto te bezoeken. Het eiland is groter dan het Île d’Yeu en kent zo’n 50 km aan zandstranden, afgewisseld met ruige kliffen en uitgestrekte duinen.

Ook dit eiland kent verschillende dorpjes, waar de witgekleurde huizen een strak contrast vormen met de groene natuur. Ook is er een kasteel op het eiland te vinden, het Château de Noirmoutier, waarvan de torens het aanzicht van het eiland domineren.

 1. Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Een klein stadje aan de Côte de Lumière

Saint-Gilles-Croix-de-Vie wordt gekenmerkt door de prachtige haven met de vele boten en de uitgestrekte zandstranden. Het is dan ook een gezellig badplaatsje, dat geclassificeerd is als een Petite Cité de Caractère. Aan de schilderachtige haven is in de zomer ontzettend veel te doen. Zo vindt er jaarlijks een jazzfestival plaats, en ook de nationale feestdag op 14 juli wordt grootst gevierd met een vuurwerk op het strand.

Download je reisgids in de Loirestreek inclusief een compleet uitgewerkte rondreis, bezienswaardigheden en weetjes.
 1. Vouvant

Vouvant is een klein dorpje gelegen op een groene heuvel aan de oevers van de rivier de Mère. Het dorpje is een van de Les Plus Beaux Villages de France en de tijd lijkt er dan ook stil gestaan te hebben. De stad is nog deels omringd door de oude stadsmuren en boven op de heuvel zijn de restanten van het middeleeuwse fort terug te zien. De stenen huisjes van het dorp worden gekenmerkt door de geschilderde luiken en de straten zijn versierd met bloemen.

De mooie kerk van Notre-Dame de l’Assomption dateert uit de 11de eeuw en is een van de grootste bezienswaardigheden in het dorp, maar ook de oude stenen brug over de rivier, die in de 13de eeuw gebouwd was, kan je bij een bezoek zeker niet missen.

 1. Bos van Mervent-Vouvant

Aan de noordkant van Vouvant begint het bos Mervent-Vouvant, dat vernoemd is naar de 2 plaatsen waar het tussen is gelegen. De rivieren de Mère en de Vendée stromen door het bos waardoor er veel bruggetjes in het bos te vinden zijn tussen het heuvelachtige- en rotsachtige terrein en de groene bomen.

Mervent-Vouvant is een van de grotere bossen van de Loirestreek en biedt uitstekend de gelegenheid voor een rustgevende wandeling door een sprookjesachtige omgeving.

 1. Marais Poitevin

In de Pays de la Loire ligt nog een ander prachtig natuurgebied, de Marais Poitevin. Dit unieke landschap wordt ook wel het Groene Venetië genoemd door de vele smalle kanalen die omringd worden door al het groen. Het park bestaat uit een oud moerasgebied waarvan een deel is ingepolderd.

Met een oppervlakte van 970 km² is het ook het grootste moerasgebied van Frankrijk. Je kan er heerlijk wandelen maar je kan ook varen op een van de platte boten of met roeiboten.

LEESTIP: Op vakantie naar de Loire met kinderen? Ontdek onze blogpost met kindvriendelijke activiteiten in de Loirevallei.
 1. Guérande

Het plaatsje Guérande is beroemd om de zoutwinning. De stad wordt dan ook omringd door zoutvelden. Het plaatsje wordt ingesloten door de middeleeuwse stadsmuren en is nog te betreden door de oude stadspoorten.

Zoutvelden en vakwerkhuizen

Het stadje kent verschillende bezienswaardigheden, zoals de vele oude vakwerkhuizen die er te zien zijn. Verder zijn er veel boetiekjes en ateliers. Ook kan je de torens van de stadsmuren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad en de omringende zoutvelden.

 1. Saint Brévin

Saint Brévin wordt eigenlijk gevormd door de 2 badplaatsjes Brévin l’Océan en Saint Brévin les Pins. Het plaatsje wordt omringd door bossen aan de ene kant en zandstranden en duinen aan de andere kant en je kan hier dan ook perfect terecht voor een dagje aan het strand.

Enorm kunstwerk van zeeslang

Op het strand vind je ook het bijzondere kunstwerk Le Serpent d’Océan. Dit kunstwerk van het skelet van een enorme zeeslang is gemaakt door de Chinese kunstenaar Huang Yong Ping en is in totaal 120 m lang, waarvan de laatste paar meter van het strand de zee in slingert.

 1. Clisson

Het plaatsje Clisson laat je even denken dat je in Italië bent beland. Het pittoreske dorpje wordt gekenmerkt door de rode bakstenen huizen met balkonnetjes die volgens de Toscaanse architectuur gebouwd zijn. In de 19de eeuw arriveerden 2 broers in het dorpje nadat ze een tijdje in Italië waren geweest, en ze besloten het dorpje om te bouwen tot een openluchtkunstwerk.

Wijnregio bij uitstek

Het stadje wordt omringd door wijngaarden en is voor vele wijnhuizen ook een thuisbasis, wat meehelpt aan het idyllische plaatje. Op een hoog punt in de stad vind je ook de ruïnes van het kasteel van Clisson, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het plaatsje en de groene omgeving.

Jaarlijks metalfestival in de wijnvelden

Leuk weetje: ieder jaar in juni reizen tienduizenden festivalgangers af naar Clisson voor Hellfest. Een meerdaags rock- en metalfestival dat letterlijk tussen de wijngaarden van Clisson plaatsvindt. Het festival brengt ook zijn eigen wijn uit van de druiven uit de omliggende landerijen.

 1. Meer kastelen aan de Loire

Er kwamen al enkele van de mooiste kastelen van de Loire hierboven aan bod, maar er zijn uiteraard nog veel meer iconische kastelen die je in deze prachtige regio kan bezoeken. Hieronder een aantal die ook zeker een bezoekje waard zijn:

 • Chambord: wellicht het bekendste kasteel, zie hieronder op de foto
 • Cheverny: bekend als inspiratiebron voor kasteel Molensloot uit de avonturen van Kuifje
 • Chenonceau: het zogenoemde kasteel boven de rivier
 • Villandry: het kasteel met de indrukwekkende geometrische vormen in de kasteeltuin
 • En nog vele andere..

NOG MEER KASTELEN: Zin om ook die kastelen te bezoeken? Lees hier ook ons artikel met de 12 mooiste kastelen van de Loire. Je vindt er ook de nodige info over toegangstickets en bezoeken met een gids. Meteen vertrekken? Onze reisgids van de Loirevallei helpt je op weg met een complete autorondreis.

 1. Overnachten in een kasteel

Als je de kastelen van Loire bezoekt, waarom dan niet zelf verblijven in een kasteel? Een bijzondere ervaring is het zeker en bovendien word je ondergedompeld in heel wat luxe en verwennerij. Hier hangt natuurlijk een prijskaartje aan verbonden, maar dit is wel echt een buitenkans!

 • Ga voor een 5-sterrenbehandeling in Château D'artigny. Dit kasteel heeft een 18de eeuwse stijl en ligt in het hart van de Loire-vallei. Er zijn een spa, zwembad en uitstekend restaurant in het kasteel aanwezig. Je vertoeft in een buitengewoon mooie omgeving en je kan helemaal tot rust komen in je authentieke kamer.
 • Château de Vaux ligt in Yvré-l'Évêque en is perfect voor in de lente of zomer, aangezien het beschikt over een buitenbad en een zonneterras. Ook in dit kasteel krijg je werkelijk alles wat je je maar kan wensen. De omgeving is erg rustig en je kan er heerlijk eten.
 • Een uur van de Loire-vallei vandaan ligt het Château Le Prieure. Deze accommodatie heeft over een heel goed restaurant en een terras met panoramisch uitzicht op de rivier de Loire.
 1. Kaartje met bezienswaardigheden in de Loire

 1. Filmpje: dronebeelden van enkele highlights van de Loirevallei

Benieuwd naar je vakantie in de Loirestreek? Dit filmpje toont enkele indrukwekkende kastelen van de Loirevallei vanuit vogelperspectief. Al zin gekregen om de kastelen van de Loirevallei te bezoeken?

 1. Mis niets tijdens je verblijf in de Loirevallei met onze reisgids!

We hebben onze route door de Loirevallei volledig uitgeschreven in een overzichtelijke reisgids zodat je zorgeloos op reis kan gaan. Nog meer weten? Koop onze complete reisgids Loirevallei. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Loirevallei!

Loirevallei

Gratis reisgids Loirevallei downloaden


Geschreven door

Davy Haegeman

- 16 april 2024 - Ludo Hayen

Zeer vlugge afhandeling voor het verkrijgen van de gids. Top!! Deze streek is zeker de moeite waard om te gaan bezoeken. Gaan we zeker doen. Heb ze 45 jaar geleden al eens bezocht. Zien wat er veranderd is!!!

- 1 april 2024 - Johan Augustyn

Ik ben zo overtuigd van de kwaliteit dat ik net drie extra gidsen bestelde. Ik ben nu al in vakantiestemming. Johan

- 10 augustus 2023 - Rob

Leuke en informatieve gids

- 4 oktober 2022 - Robert Verrydt

heel duidelijk zal goed te pas komen bij ons bezoek aan de loire streek

- 12 februari 2022 - Van Poucke William

Zijn van plan om in mei die richting uit te gaan. Leuke info en tips.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?