25 x D-day sites & Tweede Wereldoorlog bezienswaardigheden Normandië + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

25 x D-day sites & Tweede Wereldoorlog bezienswaardigheden Normandië + kaartje

25 maart 2024 in Normandië73 reacties

Bezienswaardigheden uit de Tweede Wereldoorlog & landingsstranden in Normandië

De Franse regio Normandië is een populair vakantiegebied dankzij de schattige dorpjes, mooie natuur en heerlijke streekproducten. In het buitenland staat de streek echter vooral bekend om de landingsstranden waar de geallieerden Frankrijk binnenkwamen tijdens de nacht van 5 op 6 juni 1944. Die dag staat bekend als D-Day en was het belangrijkste keerpunt in de Tweede Wereldoorlog. Er werd heftig gestreden en veel soldaten lieten in Normandië het leven.

Vandaag kan je her en der nog steeds sporen zien van die historische periode en er zijn verschillende musea opgetrokken waar je alles te weten komt over de invasiestranden. Hieronder lijsten we op welke plekken je zeker moet bezoeken tijdens je rondreis Normandië.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan de WO II sites in Normandië

Duur3 - 14 dagen ()
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
VerblijvenAan te raden verblijven aan de kust in Normandië zijn:
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met WO II bezienswaardigheden in Normandië

 1. De landingsstranden van D-Day in Normandië

Op D-Day kwam het merendeel van de geallieerde troepen, maar liefst 175.000 soldaten, via de stranden van Normandië Europa binnen. Op die manier begonnen ze het tegenoffensief om de Duitsers terug te dringen. 4900 mannen van de geallieerde troepen overleefden de strijd niet en meer dan 10.000 mannen raakten gewond. Aan de Duitse kant verloren tussen de 4000 en 9000 soldaten het leven bij de Normandische stranden.

De invasiestranden waar de geallieerden met op landden, zijn onderverdeeld in 5 regio’s: Utah Beach, Omaha Beach, Gold Beach, Juno Beach en Sword Beach. De Amerikanen kwamen Normandië binnen op Utah en Omaha Beach, de Britten landden op Franse grond op Gold en Sword Beach en de Canadezen bereikten het strijdterrein via Juno Beach. Rondom die stranden en in de nabijgelegen dorpen zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden. Bekijk ook onze rondreis Dieppe tot de stranden van D-Day.

 1. Utah Beach

Utah Beach was het meest westelijk gelegen strand. De geallieerden wilden vanuit deze sector zo snel mogelijk een groot deel van het schiereiland Cotentin innemen. Daar bevonden zich namelijk een aantal belangrijke havens, waaronder die van Cherbourg. Zo’n 21.000 Amerikanen van de 4e Infanteriedivisie kwamen aan op dit strand.

 1. Het Musée du Debarquement de Utah Beach

Het Musée du Debarquement de Utah Beach bij La Madeleine ligt in de duinen op het strand verscholen. Dit museum laat je in chronologische volgorde zien wat er precies op het strand gebeurde. Er liggen hier veel voorwerpen tentoongesteld die aan de Amerikaanse soldaten toebehoorden. Je kan er ook verschillende oorlogsvoertuigen zien, maar hét pronkstuk van het museum is een originele B-26 bommenwerper. Meer info op de site.

 • Het museum is in het zomerseizoen dagelijks open van 09:30 tot 19:00
 • In het winterseizoen van 10:00 tot 18:00.
 1. Sainte-Mère-Église

In de kerktoren van dit dorpje hangt een pop aan een parachute. Die pop herdenkt een parachutist die tijdens zijn landing vast kwam te zitten met zijn parachute aan de kerktoren. Hij deed twee uur lang alsof hij dood was en op die manier wist hij zijn leven te redden. Hij hield er wel gehoorschade aan over door de luide kerkklokken.

Je kan er ook binnengaan in een gerestaureerde bunker die er precies hetzelfde uitziet als op 6 juni 1944. In dit originele museum kan je verschillende wapens, kledij en andere voorwerpen zien van zowel Amerikaanse, Britse als Duitse soldaten. Boek je tickets hier voor het Airborne Museum.

TICKETS: Wil je alles te weten komen over de landing in 1944 en de paracommando aan de kerk? Breng een bezoek aan het Airborne Museum, bestel je ticket voordelig online.

 1. Musée Airborne in Sainte-Mère-Église

Op D-Day kwamen maar liefst 15.000 Amerikaanse luchtlandingstroepen aan in het dorp Sainte-Mère-Église. In het dorpje kan je een bezoek brengen aan het Airborne-museum dat helemaal gewijd is aan de landing van de Amerikaanse parachutisten. Je kan er verschillende voorwerpen uit die tijd bewonderen en er worden ook enkele vliegtuigen tentoongesteld die tijdens de invasie gebruikt werden. Meer info over het museum.

 • Het Musée Airborne is dagelijks open tussen 09:00 en 19:00 in mei, juni, juli en augustus
 • In april en september van 09:30 tot 18:30
 • Van 10:00 tot 18:00 in de wintermaanden

TICKETS: Wil je alles te weten komen over de landing in 1944 en de paracommando aan de kerk? Breng een bezoek aan het Airborne Museum, bestel je ticket voordelig online.

 1. Pointe du Hoc

La Pointe du Hoc was een versterkt gebied op een hoge klif ten oosten van Utah Beach en ten westen van Omaha Beach. De Duitsers hadden zich op het Pointe du Hoc verschanst en gebruikten het als een van hun uitvalsbasissen. Met grote kanonnen beschoten ze er de Amerikanen.

De dag voor D-Day was Pointe du Hoc al erg beschadigd geraakt door aanvallen van de Amerikaanse marine, maar het was van groot belang voor de Amerikanen om de strategische plek helemaal in te nemen. De soldaten moesten de 30 meter hoge steile klif beklimmen en slaagden er uiteindelijk in om de plek in te nemen.

Tegenwoordig kan je op het Pointe du Hoc nog een aantal intacte bunkers zien. Je wandelt er ook tussen de diepe kraters die door ontplofte bommen ontstaan zijn. Dichtbij Point du Hoc vind je ook Maisy Batter, een 2,5 km lang gangenstelsel waar heel wat soldaten het leven lieten. Een gedeelte van de gangen zijn te bezoeken.

Je vindt het Pointe du Hoc bij Cricqueville-en-Bessin. Het is gratis te bezoeken.

 1. Omaha Beach

Omaha Beach is het bekendste strand van alle landingsstranden. Zo’n 43.250 Amerikaanse troepen van de 29e en de 1e Infanteriedivisie kwamen aan op dit strand. Er werden hier grote verliezen geleden omdat dit strand het zwaarst verdedigde was van de vijf landingsstranden. Omaha Beach kreeg daarom al snel de bijnaam Bloody Omaha.

Op het strand staan in totaal 11 herdenkingsmonumenten, waarvan het standbeeld Les Braves het bekendste is, en je kan vlakbij ook twee musea bezoeken.

 • Het Omaha Beach Museum herbergt een grote collectie voorwerpen die tijdens de invasie gebruikt werden. Daarnaast worden er ook enkele verhalen verteld van soldaten die op Omaha Beach geland zijn op die beruchte nacht. Meer info op de site.
 • Het D-Day Omaha Museum vertelt daarentegen meer over het technologische aspect van de oorlog en laat de evolutie van verschillende wapens zien. Bezoek de museum site.
 1. Normandy American Cemetery

In het plaatsje Colleville-Sur-Mer, vlakbij Omaha Beach, kan je de grootste Amerikaanse begraafplaats van de regio bezoeken. De Normandy American Cemetery beslaat een gebied van maar liefst 70 hectare en kijkt uit op het beruchte strand. Op deze plek liggen 9386 Amerikanen begraven die tijdens de invasie op D-Day of in de daaropvolgende dagen overleden. 307 van hen konden niet geïdentificeerd worden.

Daarnaast staat er ook een herdenkingsmonument voor de 1557 soldaten die vermist zijn en wiens lichamen nooit gevonden of geïdentificeerd werden. Er ligt ook één Amerikaanse soldaat begraven die tijdens de Eerste Wereldoorlog om het leven kwam. De duizenden graven worden gesierd door een wit kruis en op de graven van Joodse soldaten werden enkele witte davidsterren aangebracht. De graven werden in rechte lijnen naast elkaar gelegd en maken iets los bij elke bezoeker.

De begraafplaats is dagelijks gratis te bezoeken tussen 09:00 en 18:00 van april tot en met september en tussen 09:00 en 17:00 van oktober tot en met maart, met uitzondering van 1 januari en 25 december.

Wil jij ook graag Normandië verkennen? We hebben verschillende rondreizen in Normandië uitgestippeld. Download onze reisgids Normandië en ga zelf op ontdekking.

 1. La Cambe

La Cambe is een grote Duitse militaire begraafplaats. Op het gebied van 8,5 hectare groot hebben 21.160 soldaten hun laatste rustplaats gevonden. 207 lichamen konden niet geïdentificeerd worden. In het midden van de begraafplaats staat een groene heuvel waarop een basalten kruis geplaatst werd. De graven, verdeeld in 49 perken, zijn sobere platte tegels waartussen basalten kruisen liggen.

Je kan La Cambe vinden nabij Omaha Beach, dagelijks gratis te bezoeken tussen 08:00 en 19:00.

 1. Gold Beach

Gold Beach was het middelste van de landingsstranden. Hier landde op D-Day de Britse 50e Northumbrian Infanteriedivisie onder leiding van generaal Graham. Ze wisten al snel op te rukken tot Bayeux en namen die stad in op 7 juni.

Daarnaast bestond de missie van deze divisie er ook in om Arromanches zo snel mogelijk in te nemen om er een haven aan te leggen. Op die manier konden ze contact maken met de troepen die op Juno Beach geland waren. Dit was dé toegangspoort om soldaten, materiaal en munitie aan te voeren.

 1. Longues-sur-Mer

Dichtbij het strand in het plaatsje Longues-sur-Mer staan nog verschillende bunkers die deel uitmaakten van de Duitse Atlantikwall. In die bunkers stonden tijdens de oorlog kanonnen die gebruikt werden om de aanstormende geallieerde troepen te beschieten.

Een groot deel van de bunkers werden niet beschadigd en zien er nog precies zo uit als tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bunkers van Longues-sur-Mer liggen in openbaar gebied en zijn altijd vrij te bezoeken.

 1. Musée du Débarquemant in Arromanches

Arromanches is een klein vissersdorpje dat tijdens de oorlog door de Duitsers bezet was. De geallieerden slaagden er niet in om de havens in de buurt in te nemen waardoor ze besloten om een nieuwe haven aan te leggen op Gold Beach bij Arromanches. Dat deden ze met betonnen caissons. Dit soort Mulberries, ofwel kunstmatige havens, zorgden ervoor dat de soldaten makkelijker bevoorraad konden worden.

In het Musée du Débarquement leer je alles over deze bijzondere operatie. Je kan er ook een grote maquette van de haven bekijken en naast het museum vind je nog overblijfselen van de golfbrekers.

 • Het museum is van mei tot en met augustus dagelijks open tussen 09:00 en 19:00.
 • Buiten de zomermaanden gelden andere openingstijden. Raadpleeg de website voor actuele informatie.
 1. Musée Mémorial Bataille de Normandie

Bayeux was de eerste stad die tijdens de slag om Normandië bevrijd werd. Je kan er het groot museum bezoeken dat helemaal in het teken staat van D-Day en de zogenaamde Operatie Overlord. Hier worden verschillende voorwerpen, kledingstukken, wapens en voertuigen tentoongesteld en je leert er meer over de verschillende aanvalsplannen die de geallieerden helemaal uitgedacht hadden. In het museum kan je ook een exclusieve documentaire bekijken over de landing van Normandië. Bezoek de site.

 • Het museum is in het zomerseizoen open tussen 09:30 en 18:30
 • In het winterseizoen van oktober tot en met april van 10:00 tot 12:30 en van 14:00 tot 18:00.

Wil jij ook graag Normandië verkennen? We hebben verschillende rondreizen in Normandië uitgestippeld. Download onze reisgids Normandië en ga zelf op ontdekking.

Nog meer oorlogsgeschiedenis bij het Tapijt van Bayeux

Ben je in Bayeux en heb je interesse in geschiedenis dan kan je ook een omweg maken naar het Tapijt van Bayeux, je kan dit bijna 70 meter lange tapijt uit de 11de eeuw bezoeken in het Musée de la Tapisserie de Bayeux.

Een audiogids in 16 talen vertelt je alles over het ontstaan van het tapijt, de geschiedenis en de betekenis. Meer info op de website.

 1. Juno Beach

Op Juno Beach vlakbij het plaatsje Courseulles-Sur-Mer kwamen meer dan 14.000 Canadezen en 9000 Britten van de 3e Canadese Divisie van Graye aan land. Ze kregen de opdracht om Courseulles-Bernières te veroveren en vervolgens aan te sluiten bij de Britten op de stranden Gold Beach en Sword Beach.

De Canadezen leden hier grote verliezen omdat Juno Beach na Omaha Beach het zwaarst verdedigd werd, maar op het einde van D-Day waren zij wel het verst opgerukt van alle divisies. Ze slaagden er uiteindelijk ook in om dit kustgebied helemaal in te nemen.

Aan het strand ligt het Juno Beach Centre. Dit museum is helemaal gewijd aan de rol die de Canadezen gespeeld hebben in de Tweede Wereldoorlog. Bezoek de museum site. Je kan er ook een bezoek brengen aan het Canadese kerkhof: Bény-sur-mer Canadian War Cemetery.

 1. Sword Beach

Sword Beach, vlakbij het dorpje Ouistreham, is het meest oostelijke landingsstrand dat gebruikt werd tijdens Operatie Overlord. Op dit strand landde de 4e Frans-Britse Commandobrigade onder leiding van commandant Kieffer.

Deze soldaten hadden de opdracht om de bruggen van de plaatsjes Ranville en Bénouville in te nemen samen met de parachutisten van de 6e Airborne-divisie.

 1. Musée Le Grand Bunker

De bunker in het plaatsje Ouistreham was een belangrijk hoofdkwartier op D-Day voor de soldaten die geland waren op Sword Beach. In de bunker met 5 verdiepen vind je tegenwoordig een interessant museum dat je meer vertelt over de Atlantikwall en over hoe de Duitse bunkers er precies uitzagen. Meer info op de site.

 • Het museum is in de zomermaanden dagelijks open tussen 09:00 en 19:00
 • In de wintermaanden van 10:00 tot 18:00.
 1. Musée Mémorial Pegasus

De Pegasusbrug in Ranville was een strategische plek tijdens de oorlog. De geallieerden namen de Pegasusbrug (toen noemde deze nog Bénouville brug) in tijdens de nacht van 5 op 6 juni zodat de troepen die op de stranden aankwamen zich verder naar het binnenland konden begeven.

Het Musée Mémorial Pegasus vertelt het verhaal van deze missie en je kan er verschillende wapens en voertuigen bekijken die gebruikt werden tijdens de operatie Overlord. Je kan er ook de oorspronkelijke brug aanschouwen. Meer info op de site.

 • Het museum is dagelijks open tussen 1 februari en 15 december.
 • Van april tot en met september is het museum tussen 09:30 en 18:30 open
 • Buiten deze maanden kan je er terecht tussen 10:00 tot 17:00.

Wil jij ook graag Normandië verkennen? We hebben verschillende rondreizen in Normandië uitgestippeld. Download onze reisgids Normandië en ga zelf op ontdekking.

 1. Het Musée Mémorial de Caen

Het Mémorial de Caen, in het stadje Caen, is het grootste museum van Normandië. Caen was één van de eerste steden die de geallieerden moesten veroveren op D-Day. Het museum is verdeeld in verschillende secties die elk een ander onderdeel van de oorlog behandelen.

Een belangrijk deel van het museum gaat over de landingen in Normandië, de Tweede Wereldoorlog in het algemeen, waarna het overgaat naar de Koude Oorlog (en het einde ervan met de val van de Berlijnse Muur). Boek je tickets voor het museum online voor € 19.

 • Het Musée Mémorial de Caen is open van 09:00 tot 19:00.
 • Van oktober tot en met januari opent het museum de deuren een half uur later.
 • Op maandagen in november en december is het museum meestal gesloten.
 1. D-Day Experience

De site van D-Day Experience is gelegen in het hart van een historische plaats en strekt zich uit over 10000 vierkante meter. Je kan hier rekenen op een unieke ervaring die zowel educatief is als vermakelijk. D-day experience heeft verschillende gebieden waaronder twee musea, een gedenkteken gewijd aan de luchtlandingstroepen en twee winkels.

Sinds juni 2019 biedt D-Day Experience ook de mogelijkheid om een nieuwe dimensie te betreden, namelijk een 3D bioscoop waar je de gebeurtenissen van 6 juni 1944 kan herbeleven door middel van een 36 minuten durende documentaire gewijd aan de invasie gericht op de beslissende slag om Carentan in het tweede deel. Een erg leerrijke documentaire.

 1. La Batterie d'Azeville

La Batterie d'Azeville is een must-see aangezien het een van de belangrijkste targets was om te veroveren op D-Day, aangezien de batterij erg groot was, met meer dan 350 meter aan tunnels ondergronds. Pas op 9 juni werd de batterij uiteindelijk veroverd. Je kan de batterij bezoeken (tegen betaling, maar zeker aan aanrader) of je kan de bunkers gelegen bij de parkeerplaats gratis bezichtigen.

Tijdens je bezoek aan de batterij word je overrompeld door de ellenlange ondergrondse gangen, bunkers en kamers. Het is erg indrukwekkend en boeiend om te zien hoe vernuftig alles in elkaar zat in de jaren van de oorlog. Er is een Nederlandse audio guide met goede uitleg, ook voor kinderen begrijpbaar. Verder is er een ruime parking en een picknickplaats.

 1. Batteries de Crisbecq

Ook bij Batteries de Crisbecq, oftewel de batterij van Crisbecq, krijg je een goed beeld van het verdedigingsmechanisme van de Duitsers en wat er zich achter de duinen afspeelde op D-Day. Deze batterij is een van de best onderhouden batteries van Crisbecq en het was bovendien ook een van de grootste en belangrijke van de Duitsers.

Er zijn hier wel 22 ondergrondse bunkers te vinden en zo'n 210 m² kanonnen. In de oorlog liepen er zo'n 400 soldaten door deze loopgraven. De site is ook erg goed onderhouden, waardoor je een heldere blik kan werpen op hoe het er toen aan toeging. Je werpt echt een blik in de geschiedenis. Bij de bunkers zijn bordjes uitleg aanwezig (ook in het Nederlands). Deze locatie is iets minder bekend dan andere batteries, wat ook een voordeel is, want hierdoor is het minder druk. Meer info en toegangsprijzen op de site

 1. Batterie de Maisy

Sinds 2006 is het mogelijk om ook de Maisy Battery te bezoeken

Deze batterij maakte deel uit van een gigantisch complex van zo'n 44 hectare groot. De site was geografisch belangrijk, omdat de Duitsers vanaf hier bereik hadden over Utah en Omaha Beach. Uiteindelijk werd de batterij veroverd door de Amerikanen op 9 juni. De Maisy Battery is anders dan de andere batteries, aangezien deze nog niet zo lang publiekelijk geopend is en dat merk je ook. Het is puurder, niet toeristisch, niet commercieel.

Een echt, puur beeld ...

Als het geregend heeft, zal je regelmatig door de modder moeten wandelen. Dat maakt het voor ons net nog meer de moeite waard, omdat je een veel echter beeld krijgt. Hoewel het een vrij primitieve plek is, zijn de voorzieningen wel mooi opgezet. Je kan door de loopgraven wandelen en alles wordt puur voorgesteld en niet te veel verbloemd. Er wordt goed Engels gesproken en je kan zeker bij iemand terecht voor vragen. Absoluut de moeite waard. Meer info op de website

 1. Major Richard Winters Memorial

Veel mensen rijden dit monument gewoon voorbij, maar wie de serie Band of Brothers gezien heeft, zal ongetwijfeld beter weten. Vooral Amerikanen zijn fan van Richard Winters en kennen hem allemaal. Hij was een van de vele helden die ervoor zorgde dat Europa bevrijd werd. De heldendaden van Richard Winters en zijn manschappen in Normandië en Bastogne zijn het dus ook zeker waard om even te stoppen bij het monument.

Je vindt het standbeeld van Major D. Richards aan de rechterkant op de weg tussen Utah beach museum en Sainte Marie du Mont. Zie ligging op de kaart

Nog meer ontdekken in Normandië? Lees ook deze artikels

 1. Waar verblijven in Normandië?

Campings

Normandië is een regio die door veel kampeerders wordt bezocht en je vindt dan ook heel wat goed onderhouden campings in de streek. Je kan hier bijvoorbeeld vlak aan het strand kamperen, of juist meer in het beboste binnenland van Normandië. Daarnaast heb je ook nog grote keuze uit luxe en minder luxe campings, campings met veel gelegenheden en activiteiten of juist rustigere campings, en campings met alleen maar kampeerplaatsen of ook met hutjes en stacaravans. Bekijk hier alle campings in Normandië

Onze Tip: Bekijk hier onze 10 x favoriete hotels en gîtes in Normandië.

Camping Sainte-Mère-Eglise

Camping Sainte-Mère-Eglise ligt op een steenworp van het gelijknamige dorp dat vooral bekend is om de kerk waar een parachutist aan hangt. De camping met comfortabele chalets ligt op een halve kilometer van het Airborne Museum. Het is bovendien een ideale uitvalsbasis om de stranden van D-Day te gaan bezoeken en ook de steden Caen en Cherbourg liggen niet ver weg. Meer info en prijzen via deze link.

Camping le Clos de Balleroy

Camping le Clos de Balleroy heeft comfortabele chalets en stacaravans. Er is ook een buitenzwembad aanwezig. Ideaal voor gezinnen met kinderen of voor koppels. Meer info en prijzen via deze link.

Hotels

Op het platteland zal je vooral campings zien, maar in de voornaamste Normandische steden en gemeenten vind je ook aardig wat hotels voor een aangenaam verblijf in de regio. Ook hier kan je kiezen voor luxe of gewoon comfort.

Brit Hotel Caen Nord

Het Brit Hotel Caen Nord - Mémorial ligt aan de rand van Caen. Het bekende museum Le Mémorial de Caen ligt op zo'n 500 meter van het hotel. De accommodatie is comfortabel en er is gratis parking nabij het hotel. Meer info en prijzen via deze link.

Hotel Le Central - Trouville-sur-Mer

Hotel Le Central ligt op goed 500 meter van de zee in Trouville-sur-Mer in de buurt van Deauville. Op sommige kamers heb je uitzicht op de plaatselijke haven. Er is eetgelegenheid bij het hotel en je kan er ook ontbijt nemen. Meer info en prijzen via deze link.

 1. Filmpje: de landingsstranden van Normandië

Benieuwd naar de landingsstranden in Normandië? Bekijk alvast dit filmpje waarin je alle D-Day stranden te zien krijgt. Wil je de wereldberoemde stranden zelf bewonderen? Aarzel dan niet en vertrek op rondreis door Normandië.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Normandië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Normandië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Normandië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Normandië.

Normandië

Gratis reisgids Normandië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 15 mei 2024 - Natasja van Ermingen

Goedemorgen, Ik was een rondreis Frankrijk aan het plannen waarbij wij vanuit Nederland militair gerelateerde plaatsen gaan bezoeken. Normandië met de D Day Stranden en daarna diagonaal door Frankrijk naar La Courtine alwaar mijn vader vroeger tot 2 x toe in zijn diensttijd in het Leger heeft gediend. Daarna willen we op doorreis naar Zuid-Frankrijk alwaar mijn man zo’n 36 jaar geleden kok is geweest. Allemaal erg memorabele plaatsen om te bezoeken. Om deze reis in te plannen kwam ik tot de conclusie dat ik toch wel wat extra benodigde informatie nodig had;) Ik kwam bij deze Normandië Reisgids uit. Wat een ontzettend duidelijke en interessante informatie. Door het gebruik van deze informatie kreeg ik het overzicht in onze reis en dit heeft er in geresulteerd dat wij nu een prachtige reis voor de boeg hebben. Wij zullen voortaan zéker gebruik blijven maken van deze reisinformatie Gidsen want dat werkt werkelijk ontzettend fijn en het draagt er op deze manier aan bij dat je met véél plezier met de juiste voorbereidingen bezig kunt zijn. Met zoveel goede informatie gaan wij in ieder geval vol vertrouwen over 1 week aan deze rondreis beginnen. Complimenten en een échte aanrader om deze Gidsen hiervoor te raadplegen;) Wij zijn er erg blij mee, héél erg bedankt!

- 26 april 2024 - jozef Relaes

volledige gids, bijzonder practisch om onze route uit te stippelen. Een aanrader.

- 2 april 2024 - schuerwegh willy

duidelijke en overzichtelijke gids over Normandie en de WW2 sites. We gaan volop gebruik maken van deze gids om onze geplande trip met onze 12-jarige kleinzoon naar Normandie (augustus 2024) zo interessant mogelijk te maken.

- 2 januari 2024 - Jef

heel nuttige gids wie ons echt geholpen heeft het maximale uit ons bezoek aan Normandie te halen

- 2 januari 2024 - Guido

Kan ik mee verder

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?