Stedentrip Napels: alle tips en info voor je citytrip naar Napels

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stedentrip Napels: alle tips en info voor je citytrip naar Napels

Praktische info, highlights en bezienswaardigheden voor je stedentrip Napels

Napels is een stad die ieder jaar populairder wordt als bestemming voor een stedentrip. Er is dan ook heel wat te zien en te doen en het is er ook iets kalmer dan in Rome of Venetië, die vaak overspoeld worden met massatoerisme. Sinds de maffiosi er wat naar het achterplan zijn verdreven, is het ook gewoon een veilige en leuke stad geworden.

Van de vele historische gebouwen tot de verering van voetbalgod Maradona en een wijk vol…kerststallen. Tijdens een stedentrip in Napels zal je aangenaam verrast worden door alle troeven van de derde grootste stad van Italië. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn de espresso en pizza daar ook uitgevonden. Moet het nog meer Italiaans worden?

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Napels

Duur2 - 5 dagen ()
Vliegtickets2,5 uur vliegen op Napels (Capodichino) - richtprijs € 99. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle transferVan de luchthaven naar het centrum van Napels, boek je luchthaven transfer hier
VerblijvenAan te raden verblijven in Napels zijn:
HuurautoWil je ook de Amalfikust verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenOp een Vespa langs de Amalfi (va. € 630)? Of rondreizen bij Euroreizen (va. € 599), Eliza was Here (va. € 800) of bij TUI (va. € 608)
Napels City PassMet deze Pass bespaar je geld als je de top bezienswaardigheden van Napels wil bezoeken
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

 1. Trek naar de top van de vulkaan Vesuvius

In Italië zijn nog verschillende actieve vulkanen te vinden zoals de Etna of de Stromboli op de Eolische eilanden. Maar de Vesuvius spreekt wellicht het meest tot de verbeelding door de historische uitbarsting die Pompeii, Herculaneum en nog 3 dorpen van de kaart veegde. Er zijn sindsdien nog uitbarstingen geweest en tot op vandaag roert de Vesuvius zich af en toe nog eens, maar gelukkig zonder veel erg.

De laatste keer dat de Vesuvius echt uitbarstte was in 1944. Toen gutste de lava niet langs boven maar via de zijkant. Volgens vulkanologen had hij al lang opnieuw actief moeten zijn, maar een uitbarsting blijft voorlopig uit, al stoot hij geregeld nog wel gassen en waterdamp uit. Er wonen de dag van vandaag ruim 700.000 mensen in de gevarenzone. Via een evacuatieplan moet het mogelijk zijn om binnen de twee weken de hele omgeving te evacueren. Napels, dat op 15 km van de krater ligt, is niet in de gevarenzone opgenomen.

De krater van de Vesuvius bezoeken

Vanuit Napels gaan er dagelijks georganiseerde tours met een gids op de Vesuvius. De krater is tegenwoordig 1281 m hoog, 200 m diep en heeft een diameter van 1.500 m. Meestal mogen bezoekers helemaal naar de top tot bij de krater, al hangt het natuurlijk af van hoe de vulkaan zich gedraagt. Als je er bent, zie je direct dat de vulkaan zeker nog niet slaapt. Op verschillende plaatsen zie je zwaveldampen opstijgen uit het gesteente.

Klik hier om je tickets te reserveren voor je bezoek aan de Vesuvius

 1. Daguitstap naar Pompeii vanuit Napels

Voor veel reizigers is een bezoek aan de wereldberoemde ruïnes van Pompeii de voornaamste reden om naar Napels af te zakken. De stad ligt op slechts een steenworp van de Romeinse stad die net als Herculaneum in het jaar 79 werd bedolven onder as na een hevige uitbarsting van de Vesuvius.

Ook wij zouden zeggen: laat deze uitstap niet liggen wanneer je op stedentrip in Napels bent. Het is een uniek stuk werelderfgoed dat je toch een keer in je leven moet gezien hebben.

Onze tip: Bezoek Pompeii in een begeleide tour of met privé gids. Bekijk hier de tours/tickets en prijzen. Je kan de trip ook combineren met een bezoek aan Herculaneum of de Vesuvius! Meer info en overzicht.

Liever zelfstandig Pompeii bezoeken vanuit Napels? Enkel je treinticket + toegangsticket voor Pompeii boeken? Dit kan online vanaf € 37. Dit is zonder begeleide gids, wil je graag ter plaatse nog een gids boeken, ga dan best wel vroeg in de ochtend.

 1. Bezoek het eiland Capri en de Grotta Azzurra

Capri is een eiland net voorbij de baai van Napels. Je vindt er de magische Grotta Azzurra of Blauwe Grot en ook de rotsformaties van de Faraglioni spreken tot de verbeelding. Verder geniet je er van het warme klimaat, prachtige zichten op zee en van een limoncello op het terras.
Lees nog meer over ons bezoek aan Capri. Al sinds de Grieken en de Romeinen wordt het eiland genoemd. Zo speelt het bijvoorbeeld een prominente rol in de Odyssee van Homerus.

Onze tip: Wil jij ook het eiland Capri bezoeken vanuit Napels? Boek je tour online naar Capri vanaf € 45 en ga op verkenning op het eiland en bezoek z'n verbluffende grotten. Bekijk hier alle excursies vanuit Napels.

 1. Het Archeologisch Museum van Napels

In het Archeologisch Museum (Museo Archeologico Nazionale di Napoli) vind je één van de grootste collecties aan artefacten en kunstwerken uit de Griekse en Romeinse periode. Eigenlijk is het museum een verlengstuk met een massa voorwerpen en kunstwerken die zijn gevonden bij de opgravingen in Pompeii, Stabiae en Herculaneum.

Mag het allemaal wat spannender voor jou? Dan verwijzen we je graag naar het gabinetto segreto ("geheime kabinet" ), waar je erotische vondsten en kunst kan vinden die bij de opgravingen is ontdekt. Deze collectie wordt pas sinds het jaar 2000 ongecensureerd tentoongesteld.

Het museum is een must voor iedereen die de Romeinse cultuur beter wil begrijpen, of die een idee wil krijgen van de schatten die gevonden werden in de dorpen die ten prooi vielen aan de Vesuvius.

Boek je ticket voor het museum online, voor € 21, wil je echter meer dan enkel dit museum zien kies dan voor de Napels Artecard voor € 32. Voor dezelfde prijs kan je dan 3 bezienswaardigheden naar keuze bezoeken in Napels + een 4de aan 50% korting

 1. Bezoek de catacomben van Napels

Onder Napels schuilt een indrukwekkend onderaards netwerk van honderden kilometers aan ondergrondse grotten, tunnels en schuilkelders die door de Grieken en de Romeinen zijn aangelegd. Tijdens oorlogen kwamen de inwoners van Napels zich erin verschuilen. Je kan de catacomben bezoeken via verschillende tours bij Neapolis Sotterrata, Galleria Borbonica en Napoli Sotterranea. Zeker een aanrader wanneer je de geschiedenis van de stad op een unieke manier wilt ontdekken. Lees meer over het bezoeken van de catacomben van Napels.

Verlaten vluchttunnel Galleria Borbonica

Galleria Borbonica is onze aanrader voor wanneer je het ondergrondse Napels bezoekt. Vlakbij het Plebiscito-plein vind je dit gangenstelsel van zo'n 30 meter diep. De tunnel werd aangelegd in de 19de eeuw maar werd al snel vergeten na de Tweede Wereldoorlog. Pas in de 21ste eeuw hebben ze de site weer herontdekt. Tijdens je bezoek wandel je tussen de smalle gangen waar vele gezinnen onderdoken zodra het luchtalarm klonk. Je zal ook onder een dikke laag stof enkele vintage auto’s en scooters tegenkomen.

Onze tip: Bezoek je graag deze ondergrondse tunnel en sta je liever niet in een wachtrij? Boek dan nu je tickets online! Openingsuren wisselen af per maand. Je kan op de website nagaan wanneer je Galleria Borbonica kan bezoeken.
 1. Kunst in de metrostations

Een andere ondergrondse bezienswaardigheid zijn de kunstwerken in de metrostations. Verschillende metrostations zijn voorzien van bijzondere kunstwerken maar het meest spectaculaire is toch het metrostation Toledo. Eens je hier halt houdt, zal het plafond meteen je aandacht trekken. Het wordt opgelicht door een blauwe lichtshow die zich non-stop afspeelt. De lichtjes flikkeren in allerlei blauwe tinten, het kreeg niet voor niets het thema 'water en licht'. De metrohalte Toledo werd ooit zelfs uitgeroepen tot het mooiste metrostation van heel Europa!

Wil je deze halte kost wat kost te zien krijgen? Neem de metro vanuit het centrale station van Napels (Napoli Garibaldi) en volg lijn 1 (derde stop moet je er af). Als je hierdoor gefascineerd bent, raden we je aan een kijkje te nemen naar alle andere kunststations. In totaal kan je meer dan 100 kunstwerken bewonderen, verspreid over een parcours van ruim 20km – van foto’s van Olivero Toscani tot mozaïeken van William Kentridge.
 1. Ontdek de kerststallen in San Gregorio Armeno

Zonder enige twijfel de wijk van Napoli die letterlijk en figuurlijk het meest tot je verbeelding zal spreken. In San Gregorio Armeno vind je talloze kunstateliers die zich het hele jaar door specialiseren in kerststallen. Denk nu niet aan een hele straat met kindjes Jezus in de kribbe. De kunstenaars zetten letterlijk vanalles in hun stalletjes: beeldjes van beroemde zangers, voetballers, wielrenners, acteurs, historische figuren, heiligen en nog veel meer.

Het mag niet verbazen dat je hier in december dan ook kan genieten van een unieke kerstsfeer, daar komt ieder jaar ook heel veel volk op af.

REISGIDS: Je stedentrip naar Napels voorbereiden? Download dan zeker onze reisgids Napels en de Amalfikust hierin vind je alle info voor je bezoek aan de bezienswaardigheden in Napels en omgeving + een complete standswandeling Napels.

 1. De Spaanse Wijk

De Quartieri Spagnoli is een authentieke volkswijk, in de zestiende eeuw werden de Spaanse militairen hier gehuisvest. Vandaag is het een van de gezelligste wijken van Napels. Je wandelt er door smalle steegjes met fijne restaurantjes, kleurrijke street art en ontelbaar veel kleine balkons.

 1. Neem de kabelbaan naar Vomero

Vomero is een hoger gelegen wijk in Napels. Van daaruit heb je een fraai stadspanorama terwijl je de straten verkent. Maar vooral de weg ernaartoe is een belevenis op zich: je komt er via de Funicolare of kabelbaan. In totaal zijn er 3 funicolare in de stad te vinden.

 1. Ga dé echte Pizza Margherita eten

Napels claimt de uitvinding van de Italaanse pizza zoals we die vandaag allemaal kennen. En die claim is gegrond: in een Napolitaans boek uit 1830 wordt de pizza voor het eerst genoemd als een plaatselijk gerecht. Later werd de moeder aller pizza's, de Pizza Margherita, vernoemd naar de Italiaanse koningin Margaretha die in 1889 samen met haar man, koning Umberto I, een bezoek aan de stad bracht.

Tip: Pizzeria Brandi, die destijds de pizza voor de koningin maakte, bestaat nog steeds, zet deze zeker op je checklijst tijdens je citytrip Napels!

Naast de klassieke pizza, kan je bij Zia Esterina Sorbillo ook gefrituurde pizza proeven. Nog gefrituurd zijn de cuòppo napoletano, hapjes met vis, vlees of zoet worden gemaakt, en verpakt in een puntzak van stropapier. Ideaal als street food, dus.

Ook zoetebekken komen in Napels aan hun trekken

Proef zeker eens de babà, een lekkernij in de vorm van paddenstoel, doordrenkt met rum, en soms ook gevuld met chocolade of room. Of onze favoriet, de sfogliatella, een driehoekig gevuld broodje uit knapperig bladerdeeg. En uiteraard vind je overal heerlijke Italiaanse gelato. Al dat lekkers neem je natuurlijk met een kopje espresso, want ook dat zou een Napolitaanse uitvinding zijn.

Tot slot kunnen wijnliefhebbers degusteren van de Lacryma Christi, de lokale wijn. De naam verwijst naar de tranen die Christus huilde bij de val van Lucifer. De tranen vielen op de hellingen van de Vesuvius en zouden gezorgd hebben voor extra vruchtbare grond om wijnranken te verbouwen. In werkelijkheid zijn de hellingen van de Vesuvius erg vruchtbaar dankzij de lava die geregeld uit de vulkaan stroomt.

 1. De anatomische machines van Cappella di Sansevero

In het Museo di Cappella di Sansevero kom je terecht in een 16e-eeuwse kapel die tegenwoordig dienst doet als kunstmuseum. Je vindt er een indrukwekkende reeks van 28 marmeren beelden, met de Cristo Velato of Gesluierde Christus als bekendste werk. Dit beeld is in 1 massief blok marmer uitgehouwen en zo fijn afgewerkt dat men destijds dacht dat het met behulp een of ander vreemd alchemistisch proces was vervaardigd.

In de kelder van het museum vind je twee andere blikvangers: de zogenaamde "anatomische machines”, een nagemaakt skelet van een man en een vrouw waarvan het bloedvatenstel en verschillende organen blootliggen. Heel lang dacht men dat het om echt organisch materiaal ging. Later onderzoek heeft echter uitgewezen dat er gewerkt werd met ijzerdraad, bijenwas en zijde. Het blijft wel een macaber zicht, en in samenspel met de bijna onderdrukkende sfeer in de kapel zelf, hangt er een erg bijzondere sfeer.

TOEGANGSTICKET: Wil je de Cappella Sansevero met een gids bezoeken en de wachtrijen vermijden? Dan raden we je een gegidste rondleiding door de kapel aan. Je krijgt alle informatie over de geschiedenis van de kapel, de beeldhouwwerken binnenin en de gids overspoelt je met weetjes over Napels. Boek je tickets voor Cappella Sansevero.

 1. Welke kerken bezoeken tijdens je citytrip in Napels?

Een terechte vraag, want Napels telt maar liefst 448 kerken. En dan tellen we de vele familiekapelletjes die de Napolitanen zelf optrekken om overleden dierbaren te eren niet eens mee. Het is dus onmogelijk om ze allemaal te bezoeken tijdens je stedentrip in Napels. Daarom maken we een kleine selectie van de belangrijkste Napolitaanse kerken.

Basilica di San Fransesco di Paola

De Basilica di San Fransesco di Paola staat op de Piazza del Plebiscito, daar vind je ook het Palazzo Reale. Je zal meteen merken dat de kerk is geïnspireerd op het Pantheon van Rome. De koepel is ruim 53 meter hoog en 34 meter wijd.

Chiesa del Gesù Nuovo

De Kerk van de Nieuwe Jezus is een Jezuïetenkerk die zich kenmerkt door de grauwe ornamenten in pyramidevorm. Het gebouw diende tot de 15e eeuw als paleis. De Jezuïeten vormden het om tot de kerk die er vandaag nog steeds staat. Het interieur is kleurrijk en zoals in veel Italiaanse kerken is er heel veel werk gestoken in de koepel.

Onder de vele heiligen die je in de kapellen kan vinden, is de heilige Giuseppe Moscati het vermelden waard. Hij was een dokter die zich ten dienste stelde van de arme Napolitanen en verschillende medische mirakels zou hebben verricht. Op de muren van de kapel vind je verschillende ledematen in zilver, offeranden van gelovigen. In een zijkapel vind je ook een reconstructie van zijn dokterspraktijk en slaapkamer.

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een Napels City Pass, zo bespaar 20% op je museumtickets uit en kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer + gratis toegang tot Pompei en luchthavenshuttle inbegrepen.

Wil je graag een stadstour boeken in Napels? Dat kan voor € 10 per persoon. Boek je tour in Napels online.

Santa Chiara

Het complex van Santa Chiara bestaat uit de Kerk van Santa Chiara, 2 kloosters, koninklijke graftombes en tegenwoordig ook een archeologisch museum. Alle koningen van de Anjou-dynastie liggen er begraven, en je vindt er nu enkele van de mooiste Italiaanse, middeleeuwse graftombes.

In de Tweede Wereldoorlog, werd een groot deel van het 14e-eeuwse complex verwoest door bombardementen. De kerk brandde bijna volledig uit. Veel van het originele gebouw ging dus verloren. Tijdens de restauratiewerken greep met wel terug naar de sobere gotische stijl waarin de kerk oorspronkelijk was opgetrokken. De kerk en de kloosters zijn gedeeltelijk toegankelijk voor het grote publiek. Ga zeker eens kijken in de kloostergang met fraaie pergola’s en opvallende faïencetegels.

Duomo di Napoli

De Duomo di Napoli, ook bekend als de Cattedrale metropolitana di Santa Maria Assunta is een kerk uit de 13e eeuw. De voornaamste bezienswaardigheid hier is het gestolde bloed van de Heilige Januarius (of San Gennaro). Dat is de patroonheilige van Napels. Zijn bloed wordt volgens de legende af en toe terug vloeibaar, liefst zelfs 3x per jaar om de stad tegen rampspoed te beschermen. Wordt het niet vloeibaar, dan kondigt dit onheil aan.

Dat zou het geval zijn geweest in 1944, het jaar van de laatste uitbarsting van de Vesuvius. Ook in 1980 zou het niet zijn gebeurd, waarna een aardbeving plaatsvond. In 1988 gebeurde het opnieuw niet, en verloor Napels dan weer een belangrijke voetbalmatch tegen Milaan. Je zou er voor minder bijgelovig van worden.

 1. De begraafplaats van Cimitero delle Fontanelle

Dit is een kerkhof dat bestaat uit een aaneenschakeling van Romeinse en Griekse catacomben, tunnels en een aantal natuurlijke grotten. In de middeleeuwen werd het gangenstelsel gebruikt om de vele doden tijdens de pestepidemie onder te brengen. Zo zijn hier vele duizenden skeletten te vinden.

De begraafplaats is al eeuwenlang controversieel. Zo hebben veel mensen hier geen echte begrafenis gehad en werden ze bestempeld als “bezeten van verloren zielen” en compleet genegeerd. In de 19de eeuw werd de begraafplaats opgeruimd en werden de skeletten wel netjes op planken en in cryptes gezet..

Leuk weetje: Heel wat inwoners van Napels, voornamelijk vrouwen, begonnen mettertijd de botten en schedels schoon te maken. Zo ontstond er een ietwat macabere cultus, die uiteindelijk leidde tot de sluiting van de begraafplaats halverwege de 20ste eeuw om de obsessie voor al die skeletten en schedels te stoppen. Nu is de begraafplaats echter weer te bezoeken. Je kan dit ook per gids of in privégroep doen.

 1. De 3 kastelen van Napels

Breng tijdens je stedentrip Napels zeker een bezoek aan één van de 3 middeleeuwse kastelen die Napels telt in de binnenstad.

Castel Nuovo

Het Castel Nuovo dateert uit 1279, maar van het oorspronkelijke gebouw rest enkel een kapel. Toen Napels in 1443 in handen kwam van Alfonso V van Aragon liet deze het huidige kasteel herbouwen, met als meest opvallende element de marmerwitte toegangspoort met basreliëf die de triomfantelijke intrede van Alfonso viert. De vervorming in de bronzen poort komt van een kanonbal uit een oorlog in 1495.

Nu vind je in het kasteel het Museo Civico met schilderijen, sculpturen en andere kunst uit de 14de-19de eeuw. Vanop de hoger gelegen verdiepingen heb je overigens een prachtig panorama op de baai van Napels en de Vesuvius.

Castel dell'Ovo

Het eierkasteel of Castel dell’Ovo ligt op een klein schiereiland bij de baai van Napels. Het is gebouwd op de overblijfselen van een Noors fort die het dan weer op een Romeins bolwerk hadden gezet. Dit is dan ook het oudste kasteel van de stad.

Het kasteel dankt zijn naam aan een verhaal over de Romeinse dichter Vergilius die een ei zou hebben achtergelaten in de funderingen. Volgens de legende zou het kasteel instorten wanneer het ei zou breken. Vandaag kan je in het kasteel terecht voor tal van tentoonstellingen en andere culturele activiteiten. Het zicht op zee en de Vesuvius krijg je er zomaar bovenop.

Castel Sant’Elmo

Het Castel Sant’Elmo ligt in de wijk Vomero, op de hoogste heuvel van Napels. Tot 1952 was dit een militaire buitenpost en militaire gevangenis. Vandaag zijn er een paar musea in ondergebracht.

Maar wat we je vooral kunnen aanraden is om hier naar de zonsondergang te komen kijken. Je krijgt een prachtig uitzicht op de stad, de zee en de Vesuvius.

De stad van Diego Armando Maradona

Napels is ook voor altijd verbonden aan de voormalige Argentijnse stervoetballer Diego Armando Maradona, die voor veel voetbalfanaten de beste speler in de geschiedenis is.

Overal in de stad eren de Napolitanen hun volksheld van weleer met street art en andere leuke initiatieven. Ook het stadion van SSC Napoli draagt tegenwoordig zijn naam en voor de voetbaltempel is er ook een standbeeld van Maradona opgetrokken.

 1. Doe een street art tour in Napels

Behalve de muurschilderijen van Maradona, vind je in de stad ook werk van Banksy, Jorit en nog meer bekende street art kunstenaars.
Wij gingen mee met een street-art tour door Napels en ontdekten werken van Banksy, Bosoletti, Jorit, Pasquini en Blu, ... Dompel jezelf onder in de excentrieke cultuur van Napoli. Boek je tour online
 1. VIDEO: ga mee op stadsverkenning

Benieuwd wat je van je stedentrip Napels mag verwachten? In deze video krijg je alvast een eerste impressie van de belangrijkste wijken en bezienswaardigheden.

 1. Hoe reizen naar Napels?

Met het vliegtuig naar Napels (waar tickets kopen?)

Vanuit België en Nederland is de snelste en goedkoopste manier om in Napels te geraken per vliegtuig. De luchthaven van Napels ligt op 7 kilometer van het stadscentrum en is bereikbaar met de Alibus of per taxi. Bekijk prijzen voor vliegtickets hier.

Hoe je van de luchthaven Napels naar het centrum verplaatsen?

Er zijn verschillende manieren om van de luchthaven van Napels naar het stadscentrum te reizen. Wil je graag zo goedkoop mogelijk reizen? Dan neem je best de Alibus. Ga je liever voor comfort? Maak het jezelf dan gemakkelijk en boek op voorhand je taxi transfer van en naar de luchthaven in Napels.

TIP: Boek je shuttle transfer voor de luchthaven hier online.

Reizen met de trein naar Napels?

Je kan ook per trein naar de Napels. De stad ligt op een belangrijke hogesnelheidslijn. De trein brengt je aan maximum 300 km/u naar Salerno, net ten zuiden van Napels. Noordelijke bestemmingen zijn onder meer Rome, Firenze, Bologna, Verona en Milaan.

Hoe met de auto richting Napels?

Tot slot kan je ook nog met de wagen naar Napels reizen. De stad is makkelijk te bereiken met de auto vanuit heel Italië via verscheidene snelwegen.

 • De A1 vanuit Milaan
 • De A3 vanuit Reggio Calabria en Salerno
 • De A16 vanuit Avellino en Benevento
 • De A14 – A16 uit Bari
 1. Waar overnachten in Napels?

Pompeï en de Vesuvius bezoeken? Je kan dit perfect doen met Napels als uitvalsbasis. Het aantal hotels en accommodaties is er groot, en daardoor ook betere prijzen. Bekijk het volledige aanbod hotels in Napels hier.

Wijzelf verbleven in het NapoliMia Hotel, gelegen in het centrum van Napels in de gezellige Plebiscito-wijk. Of bekijk onze eigen selectie aan favoriete hotels en verblijven in Napels.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels en Amalfikust downloaden


Geschreven door

Davy Haegeman

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?