Waar overnachten in Napels? De 15 x mooiste hotels (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Napels? De 15 x mooiste hotels (update 2024)

Tijdens je bezoek aan Napels wil je natuurlijk overnachten in een prachtige accommodatie. Als je van plan bent om in de omgeving van Napels kunnen wij jou daar alvast met helpen. Wij hebben speciaal voor jou de meest unieke accommodaties van Napels en omstreken in een overzicht gezet.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Wat is de beste buurt van Napels om te overnachten?

Wanneer je op vakantie bent in Napels, kan je best even nagaan in welke buurt je best overnacht. De stad is namelijk erg groot en heeft verschillende wijken waar je kan overnachten. Elke wijk is anders en heeft zijn eigen charme. Benieuwd naar welke wijk nu het beste bij jou vakantieplannen past? Wij hebben alvast de verschillende wijken voor je opgelijst telkens met onze favoriete verblijven, hotels en appartementen.

  1. Overnachten in Centro Storico (oude stadscentrum)

Wil je graag het oude stadscentrum van Napels verkennen? Dan raden we een verblijf aan in het historische centrum (Centro Storico). Het is hét hart van de stad. Na een heerlijke nachtrust kan je meteen de stad induiken en kuieren door de geplaveide straatjes met gezellige pleinen en oude huizen en gebouwen die goed bewaard zijn gebleven.. Onder het historische centrum bevindt zich ook het Ondergronds Napels waar je terug kan gaan in de tijd. Ook de beroemde Duomi di Napoli is hier gevestigd.

Onze favoriete verblijven in het historische centrum van Napels:

  • Hotel Piazza Bellini is gevestigd in een gebouw uit de 16e eeuw in het historische centrum van Napels, op wandelafstand van het metrostation Dante. De kamers hebben een unieke inrichting, waarbij een modern design wordt gecombineerd met artistieke elementen. Daarnaast zijn alle kamers ingericht met originele schilderijen van de lokale kunstenaar Alessandro Cocchia. Meer info en boeken.
  • Het Relais Della Porta is gelegen in het centrum van Napels aan de Via Toledo. Dit recente hotel beschikt over heel ruime kamers met zeer comfortabele bedden en zijn zeer fijn ingericht met oog voor detail. 's Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijt. Met al jouw vragen over Napels kan je terecht bij de vriendelijke staff van het hotel. Meer info en boeken.
  • The Grey pension is gelegen op wandelafstand van Chiesa dei Santi Filippo e Giacomo. Het luxe pension is gevestigd in een Renaissance Revival-gebouw dat dateert uit de 19e eeuw en biedt ruime kamers, een gemeenschappelijke lounge en een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Quarteri Spagnoli

Naast Centro Storico heb je ook nog de Spaanse wijk: Quarteri Spagnoli. Dit is de wijk waar de Spaanse soldaten en hun families waren gehuisvest in de 16e eeuw om de opstanden van de lokale bevolking tegen te gaan. Vandaag de dag is het een typische karakteristieke Napolitaanse volkswijk met smalle straatjes die overlopen van de gezellige restaurantjes en lokale winkeltjes. Daarnaast vind je hier ook heel wat prachtige street-art terug.

Een verblijf in deze wijk is ideaal als je op zoek bent naar een hotel dat centraal gelegen is. Quarteri Spagnoli grenst namelijk aan de winkelstraat van Napels: de Via Toledo en ligt om de hoek van Piazza del Plebiscito en Palazzo Reale. Ook het middeleeuwse Castel Nuevo is in deze wijk gelegen.

Onze favoriete verblijven in Quarteri Spagnoli:

  • Het Caruso Place is gelegen tegenover de Galeria Umberto I. De kamers zijn modern ingericht en zijn heel ruim, zelfs de badkamer is heel ruim. De badkamers beschikken over verschillende wellnessfaciliteiten zoals hot tub's en hydrotherapie douches. Het Caruso Place is de ideale uitvalsbasis om Napoli en omstreken te verkennen. Meer info en boeken.
  • B&B Spaccanapoli Comfort Suites is een gezellige B&B gelegen op de tweede verdieping van het 17e eeuwse gebouw Palazzo Magnocavallo. Je overnacht in één van de ruime kamers in modern of klassieke stijl. Sommige suites hebben een balkon of een sauna. Verder geniet je hier van gratis wifi en een heerlijk ontbijtbuffet. De B&B is gevestigd op wandelafstand van het kunstmetrostation Toledo, ideaal om de omgeving te verkennen. Meer info en boeken.
  • Gelegen op een gunstige locatie op 600m van Maschio Angioino, ligt het Le Corti del Re Hotel. Dit hotel biedt aangename accommodatie en alle stijlvolle kamers. Sommige kamers beschikken zelfs over een knus terrasje waar je 's avonds even kan tot rust komen. Graag in alle rust ontbijten? Het ontbijt wordt geserveerd op de kamer zodat je rustig kan wakker worden. Meer info en boeken.
  • Hotel Romeo kijkt uit over de dokken van de haven van Napels. Binnenin het hotel kan je de fantastische kunstcollectie vinden van de eigenaar van het hotel. Op de bovenste verdieping van het hotel kan je het restaurant Il Comandante vinden. Dit restaurant heeft een Michelin ster en serveert dan ook fantastische gastronomie. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in de Vomero-wijk

Vomero is een hoger gelegen wijk in Napels. De authentieke wijk is eenvoudig te bereiken met de funicolare kabelbaan. In deze levendige wijk geniet je van oogverblindende uitzichten over de stad, de baai van Napels én de Vesuvius. Het mooiste uitzichtpunt hier is ongetwijfeld San Martino. Het is ook de ideale buurt om te verblijven als je ’s avonds graag een stapje in de wereld zet.

Enkele bezienswaardigheden in de Vomero-wijk zijn het prachtige Certosa di San Martino en Castel Sant’Elmo. Ook het aangename Villa Floridiana park, met het boeiende Duca di Martina museum, is ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Onze favoriete verblijven in de Vomerowijk:

  • 7th Floor Suite is gunstig gelegen in de wijk Vomero. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de suite op de zevende verdieping waardoor je geniet van een prachtig uitzicht over Napels. Je verblijft tegen een redelijke prijs (€85/nacht) in ruime kamers voorzien van alle comfort en luxe. Meer info en boeken.
  • Ook het gezellige Suite Scarlatti is een aanrader als je in de Vomero-wijk wilt overnachten. Dit pension biedt ruime kamers gewijd aan de belangrijkste Napolitaanse theaters, zijn ingericht in een sobere en elegante stijl. Meer info en boeken.
  • Het stijlvolle Cimarosa Hotel biedt elegante en comfortabele accommodatie. Het hotel staat niet alleen bekend om zijn hoge kwaliteit van dienstverlening, maar ook om zijn unieke ontwerp. De kamers van het hotel zijn prachtig ingericht in een moderne stijl. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Chiaia

Chaia is een prachtige wijk vlakbij de romantische Caracciolo boulevard van Napels, iets verder van het historische centrum. Dé ideale buurt als je houdt van winkelen. Daarnaast is het ook een populaire plek voor uit te gaan. Je vindt hier verschillende wijn- en loungebars waar je een onvergetelijke avond kan beleven.

Onze favoriete verblijven in Chiaia:

  1. Overnachten in de buurt van het centraal station

Overnachten in de buurt van het Centraal Station, kunnen we aanraden als je veel daguitstappen vanuit Napels wilt maken en vaak gebruik wil maken van het openbaar vervoer. Zo kan je makkelijk de bezienswaardigheden rondom Napels bezoeken. Denk maar aan Pompeii, Sorrento en de Vesuvius.

Onze favoriete verblijven in de buurt van het Centraal Station:

  • B&B Hotel Napoli is gevestigd in een historisch gebouw uit de 19e eeuw op wandelafstand van het centraal station. Op het dakterras geniet je van een mooi uitzicht over de stad. Je kan bij de informatiebalie ook een leuke excursies boeken. Meer info en boeken.
  • Het Grand Hotel Europa & Restaurant is gevestigd in een gebouw uit de 19e eeuw naast het Centraal Station. Het personeel van het hotel staat 24u/dag ter beschikking en kan heel wat toeristische tips geven. Het hotel ligt ook vlakbij de Circumvesuviana-spoorlijn naar Pompeï en Sorrento. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Rione Sanità

Rione Sanità is een andere gezellige wijk net buiten het historische centrum van Napels (ten noorden). Deze wijk is een typische Napolitaanse volkswijk die nog vrij onbekend is bij toeristen. De wijk loopt over van de geschiedenis en tradities: ideaal om kennis te maken met het échte leven in Napels. Enkele bezienswaardigheden die in deze buurt liggen zijn het Cimitero delle Fontanelle, Chiesa Santa Maria en de Catacomben van San Gaudioso.

Onze favoriete verblijven in Rione Sanità:

  1. Overnachten in Posillipo

Posillipo is een heuvelachtig gebied in het zuidwesten van Napels en één van de meest elegante en prestigieuze delen van de stad. Deze wijk staat vooral bekend om het archeologische park Pausilypon, het openluchttheater dat je hier kan bewonderen.

Onze favoriete verblijven in Posillipo:

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels-Amalfi-Pompeii downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust
- 16 april 2023 - Frank Dezwarte

Praktisch, overzichtelijk, goede tips, goede kadrering, gewoon super handig.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?