Dit zijn dé 5 x leukste activiteiten, excursies en tours in Rome

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Dit zijn dé 5 x leukste activiteiten, excursies en tours in Rome

7 mei 2024 in Rome1 reactie

Overzicht met de leukste excursies en tours in Rome + waar tickets boeken?

De Eeuwige Stad staat vol bezienswaardigheden. Van Romeinse overblijfselen uit de oudheid tot gerenommeerde musea en stadspaleizen, in Rome valt heel wat te zien en te beleven. Om alles helemaal in je op te nemen is het een goed idee om een excursie of tour door Rome te maken. Een gids vertelt je dan leuke anekdotes en je krijgt plekjes in de stad te zien waar je anders waarschijnlijk niet terechtgekomen zou zijn.

Je kan de klassieke stadswandelingen door Rome maken, de beroemdste bezienswaardigheden met een gids bezoeken, deelnemen aan culinaire tours in Rome, een fietstocht door Rome maken en er zijn ook heel wat leuke dagexcursies. Bekijk het volledige aanbod excursies in Rome.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Rome

Reisgids
VerblijvenAan te raden verblijven in Rome:
Tickets + rondleidingen
 • Bespaar tijd en geld met de Vaticaanstad Pas, €89 (boek je Vaticaanstad Pas)
 • Standaardticket voor de Sint-Pietersbasiliek incl. audiogids, €16 (boek je tickets)
 • Boek je rondleiding door de Sint-Pietersbasiliek & Koepel met gids, €49 (boek je rondleiding)
 • Verken de Vaticaanse musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek, €38 (boek je tour)
1. Bestel hier je tickets online 2. Bestel hier je kortingskaart
Bespaar-tipMeerdere monumenten in Rome bezoeken? Bespaar en koop de Toeristenkaart van Rome, hiermee krijg je toegang tot Colosseum, Forum Romanum & Palatijn, Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea, alle tickets in één handig toegangspas. Bekijk deze Rome kortingskaart hier.

Inhoud artikel

 1. Stadswandeling in Rome met een gids

Rome is een grote stad die uitpuilt van de bezienswaardigheden. De Romeinen hebben hun stempel op de stad gedrukt en achter elke hoek wacht je een nieuw verhaal. Tenminste, als je een gids hebt die je al die verhalen kan vertellen. In Rome valt zo veel te zien en te beleven.

 • Op een stadswandeling door Rome met een gids kom je langs de belangrijkste plekjes. De gids toont je de niet-te-missen bezienswaardigheden en vertelt je op een beknopte manier de geschiedenis van deze Eeuwige Stad. Boek je stadswandeling met gids hier € 15
 • Wil je de stad ’s avonds met een gids ontdekken? Dat kan ook! We raden je deze tour aan, die begint om 17u30 of 18u. Boek je avondtour door Rome € 24.

TIP: Om je snel door de stad te bewegen, van de ene naar de andere bezienswaardigheid, kan je een ticket kopen voor dehop-on-hop-off bus in Rome. Die rijdt de hele dag door het centrum van de Italiaanse hoofdstad. Je stapt op en af bij de bezienswaardigheden van jouw keuze.

 1. Maak een culinaire tour in Rome

De Italiaanse keuken is de thuis van heerlijke gerechten: pizza, paste, ijs, tiramisu en nog heel veel meer. Geen betere plek om al dat lekkers te proeven dan in de hoofdstad. Je kan natuurlijk zelf restaurantjes uitkiezen op goed geluk, maar er worden ook culinaire tours georganiseerd. Een gids brengt je dan naar enkele toprestaurants en –bars in Rome. Je proeft heerlijke gerechten en ontdekt leuke plekjes in de stad. Boek je culinaire tour met gids door Rome.

Ontdek alvast enkele heerlijke, typische Italiaanse gerechten.

Of steek zelf de handen uit de mouw!

Misschien wil je liever zelf pizza en pasta leren maken zoals een echte Italiaan? Ook dat kan! Er worden verschillende kooklessen georganiseerd. Tijdens deze kookles leer je in 4 uur tijd traditionele pizza en pasta maken met behulp van een echte chef. Boek je workshop pizza en pasta maken in Rome.

 1. Bezoek de populairste bezienswaardigheden met een gids

Het indrukwekkende Colosseum, het Pantheon, het Forum Romanum, de imposante Sint-PietersbasiliekIn Rome kom je ogen tekort. Verblijf je niet al te lang in Rome en wil je dan ook graag de populairste bezienswaardigheden van Rome met een gids bezoeken? Dan raden we je onderstaande tours aan. Zo leer je het verhaal achter enkele van ’s werelds beroemdste monumenten echt kennen.

Bespaar zoveel mogelijk tijd én geld, en bestel je tickets online op voorhand

 1. Ontdek de schoonheid van Rome vanop de fiets

Rome is niet de meest fietsvriendelijke stad, maar je kan de Eeuwige Stad wel degelijk vanop de fiets verkennen. Samen met een gids kan je het centrum van Rome rondfietsen. Tickets voor een fietstour door Rome boek je hier.

De bekendste fietstocht in Rome is echter de Via Appia. Deze Romeinse weg is uitstekend bewaard gebleven. De Via Appia verbond Rome met het zuidelijke Brindisi. Wanneer je vandaag over de Romeinse kasseistenen fietst, passeer je enkele opmerkelijke monumenten. Fietstochten met een gids over de Via Appia boek je hier.

TIP: Ontdek nog meer leuke fietstochten door Rome en omgeving.
 1. Verken de omgeving en maak een daguitstap vanuit Rome

Verblijf je een langere tijd in Rome of wil je de drukte van de stad even ontvluchten? Dan kan je altijd kiezen om een dagexcursie vanuit Rome te maken. De mogelijkheden zijn legio.

DAGUITSTAP: Uiteraard zijn er nog veel meer uitstappen die je kan maken. Bekijk onze favoriete daguitstappen vanuit Rome en plan je vakantie vol! kilome

 1. Download ook je gratis stadswandeling Rome

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Rome. Ideaal om Rome volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Rome? Koop onze reisgids Rome met 3 stadswandelingen langs 81 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Rome en ga op pad!

Rome

Gratis reisgids Rome downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 15 oktober 2023 - Marian mooijman

Erg goede informatie-bron. Heb ook al de gids over Amsterdam gekocht

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?