5 x leuke fietstours in Rome: Fiets huren in Rome + tickets boeken

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

5 x leuke fietstours in Rome: Fiets huren in Rome + tickets boeken

6 mei 2024 in Rome1 reactie

Mooiste fietstochten in en rond Rome + waar je fietstocht boeken?

Fietsen in Rome is een fantastische manier om de Eeuwige Stad te leren kennen. Wat dacht je van een fietstocht langs de Romeinse weg Via Appia? Of de straatjes van de kleurrijke wijk Trastevere? Huur een fiets in Rome en trek erop uit.

Er worden ook heel wat leuke fietsexcursies in en rond Rome georganiseerd. We zetten alle mogelijkheden om te fietsen in Rome hieronder op een rijtje. + Boek alvast je fietstour in Rome online.

Fietstours in Rome en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je fietstocht met e-bike Rome 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

 1. Fietsen in Rome: is dat veilig?

Fietsen in Rome brengt enkele uitdagingen met zich mee. Er rijden veel auto’s door de straten, bromfietsen zoeven voorbij en er wordt behoorlijk wat geclaxonneerd. Rome is ook erg heuvelachtig en dat maakt het er natuurlijk niet makkelijker op. De weinige fietspaden die er zijn, worden bovendien ingenomen door wandelende toeristen.

Rome met de fiets verkennen het kan!

De Italiaanse hoofdstad is behoorlijk groot en met de fiets kan je op een efficiënte manier veel van de stad zien. Bovendien wordt een deel van het historische centrum op zondag autovrij. Het uitgelezen moment voor een fietstochtje door Rome! De beste plekken om te fietsen in Rome bevinden zich wel buiten het stadscentrum. We geven je even verderop enkele ideetjes.

Fietsen in Rome kan je op je eentje door een fiets te huren, maar je kan ook met een gids op schok. Je fietst dan in en rond Rome en verkent plekjes die je anders nooit zou zien. Een unieke blik op de Eeuwige Stad – en heel wat interessante weetjes – zijn dan verzekerd.

Klik hier om je fietstocht te reserveren

 1. Huur een fiets in Rome

Wil je zoveel mogelijk Rome zien zonder kilometers te hoeven wandelen of het openbaar vervoer te gebruiken? Dan is een fietstocht een uitstekend idee.

Je huurt dan een fiets of een e-bike en kan zelf een route door de stad uitstippelen. Of natuurlijk gewoon rondfietsen en verdwalen in de mooie Romeinse straten. Zo ontdek je gegarandeerd enkele verborgen pareltjes en je treedt buiten de gebaande, toeristische paden. Je leert het dagelijkse leven in Rome zo vanuit een ander perspectief kennen.

HUURFIETS: Je huurt hier makkelijk een fiets in Rome online. Je hebt de keuze uit een gewone fiets, een e-stadsfiets of een e-mountainbike. Een helm en een fietsslot zijn inbegrepen. Hieronder geven we je enkele leuke ideetjes voor een unieke fietstocht in Rome.

 1. De populairste fietsroutes in Rome

Omdat het centrum van Rome zich niet erg goed leent tot een fietstocht, kan je beter uitwijken naar plaatsen die iets verder van de toeristische trekpleisters liggen. We geven je hieronder enkele ideetjes voor leuke fietsroutes waar je niet bang hoeft te zijn voor botsingen. Of bekijk hieronder alvast enkele leuke fietstours in Rome:

 1. Fiets op de Via Appia

Dé plek om te fietsen in Rome is de Via Appia. Dit was een belangrijke Romeinse weg die van Rome naar Brindisi loopt, in het zuiden van Italië. Delen van de weg zijn opvallend goed bewaard gebleven. Je fietst er over de oorspronkelijke Romeinse straatstenen en je passeert indrukwekkende Romeinse ruïnes. Dat alles in het groen. Een absolute aanrader dus!

Je kan je fietstocht beginnen bij de Porta San Sebastiano, de stadspoort die het begin van de Via Appia markeert. Dan kan je fietsen zover je zelf wil. Wie een stevige fietstocht wil, kan bijvoorbeeld naar het Lago Albano fietsen, een goede 20 kilometer verderop.

TICKETS: Wil je de Via Appia verkennen met een gids? Dan kan je hier tickets boeken voor een e-biketour op de Via Appia. Een gids geeft je dan uitleg over alle ruïnes en catacomben die je onderweg passeert.

 1. Fietsen langs de Tiber

In Rome zal je niet veel fietspaden vinden, maar langs de Tiber heb je er wel! Een fietstocht langs de oevers van de beroemde rivier is een uitstekend idee. Je vertrekt waar je wil, bij de Engelenburcht bijvoorbeeld. Vervolgens geniet je van alle mooie uitzichten op de Eeuwige Stad.

Je passeert heel wat historische bruggen die voor mooie plaatjes zorgen. Zo kan je helemaal tot aan de Ponte Guglielmo Marconi fietsen, ten zuiden van Rome. Je keert dan terug via dezelfde weg naar het centrum van de stad.

 1. Fiets door het park Villa Borghese

Het park Villa Borghese is een bekende bezienswaardigheid in Rome. Het is een groot openbaar park waar verschillende gebouwen staan. Je kan het park gewoon te voet verkennen, maar je kan dus ook met de fiets gaan. Zo kan je je sneller verplaatsen van de ene naar de andere trekpleister in het park.

 • Bezoek er bijvoorbeeld de Galleria Borghese, waar enkele wereldberoemde kunstwerken hangen. Bewonder er zeker de schilderijen van Leonardo da Vinci, Titiaan en Rafaël.
 • Er zijn ook nog de musea Galleria Nazionale d’Arte Moderne en het Museo Nazionale Etrusco.
 • Verder zie je nog de overblijfselen van de tempel van Asclepius, de Villa Medici en het Museo Civico di Zoologia.
 • Het hele park rondfietsen kan je in een half uurtje, maar als je enkele stops maakt, kan je hier makkelijk een hele dag doorbrengen.

TICKETS: Je kan de Villa Borghese ook per fiets verkennen samen met een gids. Tickets voor die tour boek je hier.

 1. Verken Rome op de fiets met een gids

Verken Rome met een ervaren gids

Wil je een fietstocht maken door Rome en onderweg uitleg krijgen van een gids? Dat kan! Hier kan je tickets boeken voor een informatieve fietstocht door Rome. Je krijgt een coole cruiser-fiets en passeert de beroemdste bezienswaardigheden, maar ook enkele verborgen pareltjes.

Rome verkennen met een e-bike

Fietsen door Rome kan behoorlijk uitdagend zijn door de vele heuvels. De oplossing: deze e-biketour door Rome. Je hoeft je zo minder in te spannen en tegelijkertijd zie je nog veel meer van de stad. De gids brengt je langs de beroemdste plekken en vertelt je leuke anekdotes.

Je kan ook een avondtour met een e-bike maken door Rome. Er is dan minder verkeer en je ziet de Eeuwige Stad helemaal verlicht. Een unieke ervaring. Boek je avondtour met de fiets door Rome.

Genieten van lokale wijn en heerlijke hapjes?

En de leukste tour? Dat is deze avondtour op een e-bike met wijn en hapjes. Je ziet de mooiste bezienswaardigheden van Rome helemaal verlicht en je sluit af met Italiaanse lekkernijen. Als dat niet leuk klinkt!

REISGIDS: Tijdens je fietstocht niets missen? Download dan zeker onze reisgids Rome.

 1. Download ook je gratis stadswandeling Rome

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Rome. Ideaal om Rome volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Rome? Koop onze reisgids Rome met 3 stadswandelingen langs 81 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Rome en ga op pad!

Rome

Gratis reisgids Rome downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?