Ideale bestemmingen met een (omgebouwde) lichte vracht

Koop de volledige reisgids voor € 10

Ideale bestemmingen met een (omgebouwde) lichte vracht

24 april 2024 in Reisinfo0 reacties

Het avontuur roept! En wat is een betere manier om hieraan gehoor te geven dan door Europa teverkennen met je eigen omgebouwde lichte vracht? Het ombouwen van een lichte vracht tot een reisvriendelijke metgezel biedt tal van voordelen.

Zo'n voertuig heeft niet alleen slaapfaciliteiten en voldoende opbergruimte, maar biedt ook de flexibiliteit om te gaan en staan waar je wilt. Bovendien is het een budgetvriendelijke optie. Het is zelfs geschikt voor gezinnen. Je beschikt dan over bijvoorbeeld een Volkswagen-bestelwagen met een dubbele cabine waarin je met het hele gezin kunt reizen, terwijl alle vakantiebenodigdheden in de laadruimte passen.

Toch zijn niet alle bestemmingen even geschikt om met zo’n bestelwagen te ontdekken. De onderstaande bestemmingen zijn dat in ieder geval wel.

Inhoud artikel

  1. De Schotse Hooglanden, Schotland

In de ruige schoonheid van de Schotse Hooglanden vind je vrijheid en avontuur op elke hoek. Met een omgebouwde lichte vracht kun je gemakkelijk de iconische routes, zoals de North Coast 500, verkennen. Dit is een route die je langs kastelen, diepe lochs en mysterieuze landschappen voert. Overnachten doe je op afgelegen plekjes waar je de sterrenhemel kunt bewonderen op een manier waarop je dat nergens anders in Europa kunt doen. De Schotse Hooglanden zijn ideaal voor de avontuurlijke reiziger die houdt van natuur en geschiedenis.

  1. De Provence, Frankrijk

De lavendelvelden, de zonovergoten wijngaarden en de historische dorpjes maken van de Provence een idyllische bestemming voor roadtrippers. Je lichte vracht is hier perfect op zijn plaats, want je kunt gemakkelijk van het ene schilderachtige dorpje naar het andere rijden. Stop voor een picknick tussen de lavendelvelden of overnacht in de buurt van een olijfgaard! De Provence combineert natuurlijke schoonheid met culinaire verwennerijen, wat het een topkeuze maakt voor gezinnen en koppels.

  1. Algarve, Portugal


Als je droomt van zon, zee en zand, dan is de Algarve dé plek om te zijn. Met je omgebouwde lichte
vracht kun je de kustlijn verkennen en verborgen baaitjes en uitgestrekte stranden ontdekken die
minder toegankelijk zijn voor de grote toeristenmassa's. De regio biedt niet alleen prachtige
stranden, maar ook charmante vissersdorpjes en historische sites, zoals de stad Lagos. Deze regio is
ideaal voor wie houdt van een relaxte strandvakantie in combinatie met culturele uitstapjes.

  1. Toscane, Italië

Toscane is een ware ode aan het Italiaanse leven. Met je lichte vracht reis je door een landschap vol
wijngaarden, kunststeden en pittoreske heuveldorpen, zoals San Gimignano. De regionale wegen zijn
goed onderhouden en bieden spectaculaire uitzichten, ideaal voor wie houdt van een rustige rit door Toscane.
Toscane is ook een fantastische keuze voor wijnliefhebbers en artistieke zielen. Het heeft een rijke
culturele geschiedenis en een voortreffelijke keuken.

  1. De fjorden van Noorwegen

Noorwegen staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en de fjorden zijn hiervan het hoogtepunt. Met een omgebouwde lichte vracht heb je de vrijheid om deze majestueuze landschappen op eigen tempo te verkennen. Rij langs diepe Noorse fjorden, klim naar uitkijkpunten die een panoramisch uitzicht bieden en verblijf op afgelegen campings te midden van de natuur. De Noorse fjorden zijn perfect voor natuurliefhebbers en avonturiers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring.

  1. Wat neem je mee tijdens je roadtrip?

Nu je dé ideale route voor je roadtrip in gedachten hebt, kan je aan de laatste voorbereidingen beginnen: het maken van je paklijst. Begin weken voor je reis vast met het maken van de lijst zodat je zeker weet dat je belangrijke dingen niet vergeet. Zoek de juiste kleding uit en zorg dat je genoeg entertainment voor onderweg en in de vrije uurtjes meeneemt.

Geen idee hoe je hieraan begint? Geen zorgen, gelukkig hebben wij een zeer uitgebreide inpaklijst voor op reis opgesteld zodat je een duidelijke checklist hebt en zeker niets vergeet.

Enkele tips bij je voorbereiding

Duitse Alpenstraße

Gratis preivew reisgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?