Route Alpen rondreis van 2 tot 3 weken: De mooiste plekken + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Route Alpen rondreis van 2 tot 3 weken: De mooiste plekken + kaartje

10 oktober 2022 in Oostenrijk1 reactie

Bij de Alpen denk je aan besneeuwde bergtoppen, helderblauwe meren op grote hoogtes, charmante dorpjes en prachtige steden. Het prachtige Alpengebied is zowel in de winter als in de zomer een geliefkoosde bestemming voor toeristen.

De beste manier om dit schitterende gebergte te leren kennen is via een (lange) rondreis met de auto of camper, waarbij je meerdere Europese landen kan bezoeken.

In dit uitgebreid blogartikel krijg je een voorbeeldroute van je ultieme rondreis door de Alpen. Laat je alvast inspireren.

Inhoud artikel

  1. De Alpen

De Alpen zijn de hoogste en meest uitgebreide gebergten binnen Europa en strekken zich uit vanaf de Middellandse Zeekust in Frankrijk tot de Pannonische vlakte in zuidoost Europa. De oppervlakte van de Alpen is dan ook ruim 200.000 km2, en de bergketen heeft een lengte van zo’n 1200 km en een breedte variërend tussen de 150 en 250 km2. In het westen van de bergketen liggen er 129 toppen boven de 4000 m, waarvan de hoogste de Mont Blanc is van 4810 m.

De Alpen liggen verspreid over 8 verschillende landen, namelijk Frankrijk, Monaco, Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Slovenië. Hongarije wordt soms ook meegerekend tot de landen waarin de Alpen zijn gelegen, doordat het Ödenburgergebergte dat op de grens met Oostenrijk is gelegen ook nog tot de Alpen gerekend kan worden als de oostelijke uitloper van de bergketen.

  1. De ultieme rondreis door de Alpen plannen

Een dergelijk uitgebreid gebied zoals de Alpen is lastig om in 1 reis in zijn geheel te leren kennen, zeker als je maar enkele weken vakantie tot je beschikking hebt. Het is dan ook aan te raden om voor jezelf vast te stellen welke delen van de Alpen je wilt gaan bezoeken. Zo kan je de perfecte rondreis plannen.,

Heb je zelf een wagen ter beschikking?

Wanneer je een eigen auto voor de deur hebt staan kan je de reis natuurlijk vanaf je woonplaats beginnen. Indien je van thuis uit kan vertrekken, kan je beginnen door Duitsland Oostenrijk binnen te rijden. Zo kan je aan een route door Oostenrijk, Italië en Zwitserland beginnen en via Frankrijk weer terug naar huis rijden. Hier moet je dan ook rekening mee houden bij het plannen van de roadtrip.

Auto ter plekke huren

Maar wanneer je geen eigen auto hebt en eerst naar de Alpen wilt reizen om daar een auto te huren kan je het beste voor hetzelfde begin- en eindpunt voor de rondreis kiezen. Zo kan je beginnen in steden als Salzburg, Zurich, München of Basel, daar een auto huren en deze aan het einde ook weer hier inleveren.

Van plan om deze rondreis met een huurauto te maken? Lees dan ons uitgebreid artikel over hoe je een auto huurt op vakantie met 14 tips die je helpen bij het huren van een auto op vakantie.

Hoeveel tijd wil je besteden aan deze rondreis?

Hou bij het plannen van jouw ultieme rondreis door de Alpen ook rekening met de reistijden en de tijden die je op bepaalde plekken wilt besteden. Natuurlijk is het leuk als je zoveel mogelijk in 3 weken kan bezoeken, maar je wilt ook de tijd kunnen nemen om een plotselinge stop onderweg te maken om in een mooi stukje natuur te gaan wandelen of het schattige dorpje waar je langs rijdt te bezoeken.

Daarnaast zal je minder hard rijden over bergwegen vol bochten dan dat je gewend bent op een rechte snelweg, en weet je van tevoren ook nooit zeker wat voor weer je gaat krijgen wat in de bergen ook voor veel vertraging kan zorgen.

  1. Maak een ultieme rondreis door de Alpen

De onderstaande ultieme rondreis door de Alpen trekt door de 6 grote landen waarin de Alpen gelegen zijn: Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Liechtenstein en Frankrijk. Deze route is in zo’n 3 weken te doen maar het is aan te raden om iets langer de tijd te nemen om overal volop van te kunnen genieten.

Wanneer je minder lang de tijd hebt kan de route ook op delen worden ingekort, door bijvoorbeeld bepaalde uitstappen niet te maken, vanuit Innsbruck direct naar Vaduz of Saint Moritz te rijden en Italië niet mee te nemen in de route of door het stuk in Frankrijk over te slaan.

  1. München, Duitsland

Begin de route in de hoofdstad van het Duitse Beieren, München, net ten noorden van de Alpen. Deze prachtige historische stad kent veel verschillende bezienswaardigheden, zoals de Residenz München, het 17de-eeuwse stadspaleis van eerst de Beierse hertogen en later de Beierse koningen, en de zomerpaleizen Schloss Schleißheim uit de 17de-eeuw en Schloss Nymphenburg uit de 18de-eeuw. Bezoek ook de verschillende prachtige kerken, zoals de 15de-eeuwse Frauenkirche of de 18de-eeuwse Asamkerk in rococo-stijl.

München is ook de perfecte uitvalsbasis voor uitstappen naar de omgeving. Zo kan je vanuit München het concentratiekamp Dachau bezoeken, dat op zo’n 20 km buiten München is gelegen. Daarnaast zou je ook vanuit de stad al uitstappen kunnen maken naar het Karwendelgebergte op de grens met Oostenrijk, het plaatsje Mittenwald en de kastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau.

Wil je graag München leren kennen aan de hand van een uitgestippelde wandeling? Dat kan! Bekijk onze stadswandeling door München en ontdek alles over hoofdstad van Beieren.

  1. Salzburg, Oostenrijk

Afstand 144 km - 1u45 rijden

Vanuit München rijd je richting het schitterende Salzburg, net over de grens in Oostenrijk. Salzburg is gelegen aan de voet van de Alpen en is een stad vol cultuur en geschiedenis, en het centrum van de stad staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Salzburg is de geboortestad van Mozart, en aan de drukke winkelstraat de Getreidegasse kan je het huis bezoeken waar de musicus in 1756 werd geboren.

Bezoek in Salzburg ook de Festung Hohensalzburg, de burcht in het centrum die hoog boven de rest van de stad uitsteekt. Dit kasteel is een van de best bewaarde middeleeuwse burchten van Europa. Ook de tuinen van Schloß Mirabell, waar scenes uit de geliefde film The Sound of Music werden opgenomen, zijn een grote bezienswaardigheid in de stad.

Wil jij ook graag de bekendste filmlocaties van de Sound of Music ontdekken? Lees ons blogartikel met de historische locaties waar deze klassieker The Sound of Music eerder werd opgenomen. Reserveer je tickets voor een Sound of Music tour tijdig online!

  1. Hallstatt, Oostenrijk

Afstand 73 km - 1u15 rijden

Trek vanuit Salzburg naar het pittoreske stadje Hallstatt, gelegen aan de Hallstätter See. Dit stadje werd door de zoutproductie in de Middeleeuwen al snel erg rijk, wat tegenwoordig nog te zien is aan de vele prachtige barokke bouwwerken die in het stadje gelegen zijn. Doordat de huizen gebouwd zijn aan het water aan de ene kant en groene berghellingen aan de andere kant leent dit plaatsje zich uitstekend voor foto’s, en Hallstatt is niet voor niets een van de meest gefotografeerde plekken op de wereld.

Wil je graag nog meer te weten komen over de mooiste plekjes in Oostenrijk? Dan kan je altijd onze preview reisgids Oostenrijk downloaden! Zo ontdek je alle verborgen pareltjes.

  1. Großglockner-Hochalpenstraße, Oostenrijk

Afstand 136 km - 2u30 rijden

Neem wanneer je richting het westen rijdt de langere route via de Großglockner-Hochalpenstraße. Deze bergpas wordt gezien als een van de mooiste ter wereld, waarbij je voor 48 km lang door het hoogste bergmassief in Oostenrijk rijdt. Via 36 scherpe haarspeldbochten stijg je tot een hoogte van 2504 m.

Onderweg heb je prachtig uitzicht op de omgeving en kan je onder andere genieten van het zicht op de hoogste berg van Oostenrijk, de 3789 m hoge Großglockner. Het is aan te raden om voorbij de Großglockner-Hochalpenstraße een stop in te lasten, bijvoorbeeld in Zell am See, vanwaar je de volgende dag doorrijdt naar Innsbruck. Wie graag wat meer in de buurt ziet kan ook onze blogpost met de mooiste bezienswaardigheden in Salzburgerland nalezen.

Op en rond de Grossglockner zal je mond meerdere malen openvallen van verbazing. Lees de mooiste bezienswaardigheden en plekjes op en rond de Grossglockner.

  1. Innsbruck, Oostenrijk

Afstand 181 km - 3u rijden

Innsbruck is de hoofdstad van het Oostenrijkse deel van Tirol. De stad heeft een mooi historisch centrum vol pastelgekleurde gebouwen en wordt omringd door hoge bergen, waardoor het er vanop een afstand al prachtig uitziet.

In het centrum vind je heel wat interessante bezienswaardigheden terug, en je kan hier onder andere de 16de-eeuwse Kaiserliche Hofburg bezoeken, langs de Goldenes Dachl lopen, of de Dom zu St Jakob kathedraal aanschouwen.

  • Buiten Innsbruck kan je heerlijk wandelen of lange fietstochten maken, maar je kan ook een bezoek brengen aan de Swarovski Kristallwelten, een museum rondom het kristalbedrijf Swarovski vol met bijzondere werken gemaakt van kristal.
  • Vanuit Innsbruck kan je ook een perfecte dagtrip maken naar Duits grondgebied, waar je het sprookjeskasteel Neuschwanstein kan bezoeken in combinatie met het Hohenschwangau kasteel, of maak een wandeling rondom de Zugspitze, de hoogste bergtop van de Alpen in Duitsland.
Je kan Innsbruck ook verkennen met een stadswandeling. Met deze wandeling door het centrum van Innsbruck kom je langs alle topbezienswaardigheden. Een hippe, trendy stad die in volle ontwikkeling is.
  1. Dolomieten, Italië

Afstand 123 km - 1u50 (naar Bozen) rijden

Vanuit Innsbruck rij je in 2 uur het noorden van Italië binnen. Hier bevind je je in de Dolomieten, een prachtige bergketen in het zuiden van de Alpen. De bergen hier zijn ruig, vol met kronkelende bergpassen, helderblauwe meren en bijzondere rotsformaties. De steden Bolzano/Bozen en Merano/Meran is een perfecte uitvalsbasis om een paar dagen in dit gebied te verblijven.

  • Maak bijvoorbeeld een dagtrip naar de Tre Cime di Lavaredo, ook wel bekend als de Drei Zinnen, waar je een prachtige wandeling kan maken naar en/of rondom de 3 bijzondere rotsformaties.
  • Wandelingen naar het idyllische Lago di Braies meer, bekend van het houten boothuisje dat op de voorgrond van veel foto’s van het meer prijkt, het afgelegen Lago di Sorapiss of het smaragdgroene Lago di Carezza zijn ook zeer aan te raden.
  1. Nationaal Park Stelvio, Italië

Afstand 105 km - 1u55 (vanuit Bozen) rijden

Voor je vanuit Italië de grens oversteekt met Zwitserland kan je een bezoek brengen aan het Nationaal Park Stelvio. Dit is het grootste nationale park binnen de Italiaanse Alpen en beschermd al sinds 1935 de flora en fauna in het gebied. In het park kan je dan ook heerlijk wandelen en fietsen over verschillende routes.

Door het park loopt ook de Passo dello Stelvio, de op een na hoogste bergpas van de Alpen. Deze bekende bergpas wordt ook regelmatig beklommen tijdens de Giro d’Italia. De bergpas loopt via 48 haarspeldbochten tot een hoogte van 2757 m en geeft je een prachtig uitzicht over de prachtige natuur van de omgeving.

  1. Saint Moritz, Zwitserland

Afstand 85 km - 1u40 rijden

Eenmaal aan de andere kant van de Stelvio pas rij je door naar Saint Moritz in Zwitserland. Deze schitterende bergstad ligt op een prachtige locatie op 1800 m hoogte aan de St Moritzersee. Het is een fantastische locatie in de winter, wanneer er volop geskied en gesnowboard wordt maar ook een paardenrace wordt gehouden op het bevroren meer. In de zomer kan je daarentegen heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving en het wordt druk bezocht door atleten die op hoogte willen trainen. Aan het einde van de dag kan je vervolgens heerlijk relaxen in een van de (hotel)spa’s in de stad.

Een echte aanrader is het Kulm Hotel St. Moritz, een luxe hotel met een bijzondere geschiedenis. Geschikt door Johannes Badrutt, de grondlegger van het wintertoerisme. De over 2.000 m² uitstrekte, volledig herziene Kulm Spa St. Moritz beschikt over een groot zwembad, een bubbelbad, een kinderbad, een buitenzwembad, een Kneipp-voetpad, een zoutgrot, een stoombad, een saunawereld en een fitnesscentrum met de nieuwste apparatuur. Meer info en boeken.

  1. Vaduz, Liechtenstein

Afstand 123 km - 1u45 rijden

Vanuit Saint Moritz kan je ook direct een bezoek brengen aan het Vorstendom Liechtenstein, een van de kleinste landen ter wereld. De hoofdstad Vaduz is ondanks deze titel niet erg groot en kan je goed in korte tijd leren kennen. Bezoek onder andere het 15de-eeuwse Schloss Vaduz, gelegen op een heuvel die uitsteekt boven de rest van de stad, maar zeker ook de prachtige kathedrale St Florin uit de 19de-eeuw.

Ook kan je Das Rote Haus aanschouwen in de stad, of de hoofdstad uittrekken om een bezoek te brengen aan Burg Gutenberg, dat oorspronkelijk uit de 12de-eeuw stamt maar in de 20ste-eeuw geheel gerestaureerd moest worden na een grote brand. Vergeet zeker niet de Alte Rheinbrücke over te steken. Via deze laatste houten brug over de Rijn loop je vanuit Vaduz zo naar Sevelen in het buurland Zwitserland.

Bekijk ook onze favoriete kastelen in Duitsland! Slot Lichtenstein is er eentje van!
  1. Interlaken, Zwitserland

Afstand 198 km - 2u30 rijden

Vervolgens rij je richting het centrale deel van Zwitserland, waar je een stop kan maken in de stad Interlaken. Deze stad ligt in de schitterende Jungfrau regio tussen de Brienzersee en de Thunersee, die met elkaar verbinden worden door de Aare rivier die dwars door de rivier stroomt. Door de geweldige omgeving waar de stad zich bevindt is Interlaken de perfecte uitvalsbasis voor verschillende wandelingen. Zo kan je een wandeling over de Augstmatthorn maken vanaf de Harderkulm, of een bezoek brengen aan Jungfraujoch of het Schilthorn Observatiedek voor prachtig uitzicht.

Maak vanuit Interlaken ook zeker een uitstap naar het plaatsje Lauterbrunnen. Dit dorp is gelegen in een vallei en wordt omringd door steile rotswanden vanwaar watervallen naar beneden storten. Onder andere de Mürrenbachwaterval en de Buchenbachwaterval, de 2 hoogste watervallen van Zwitserland zijn in dit dal gelegen. Een wandeling door het dal is dan ook zeer aan te raden.

Ontdek de leukste daguitstappen en excursies in Interlaken

  1. Zermatt, Zwitserland

Afstand 112 km - 2u20 rijden

Vanuit Interlaken maak je een mooie rit door de Zwitserse Alpen naar Zermatt, een stadje gelegen in het zuidwesten van het land. Dit autovrije plaatsje is gelegen aan de voet van de 4478 m hoge Matterhorn, de iconische berg met typerende driehoekige vorm. Het plaatsje trekt dan ook veel bezoekers, maar is ook een van de duurste plekken in Europa. Om luchtvervuiling te voorkomen zijn auto’s verboden in het stadje en wordt er in Zermatt gebruik gemaakt van elektrische voertuigen en wagens getrokken door paarden.

  • Vanuit Zermatt lopen veel verschillende wandelingen door de bergen, en je zou hier aan de langeafstandsroute Haute Route naar Chamonix in Frankrijk kunnen beginnen.
  • Ook kan je een kabellift naar verschillende plekken in de bergen kunnen nemen om daar een wandeltocht langs de indrukwekkende bergtoppen te kunnen maken.
  • Neem bijvoorbeeld de kabelbaan naar Klein Matterhorn op 3883 m hoogte voor een prachtig uitzicht over de gehele omgeving, inclusief op de top van de Matterhorn.

Het Alpen Resort Hotel is het perfecte startpunt voor een vakantie in Zermatt. Na een hele dag skiën of wandelen midden in de hoogste bergen van de Alpen, zorgt het hotel voor je welzijn. Sluit je dag juist af door je te laten verwennen door de chef-koks met specialiteiten uit Zwitserland en de rest van de wereld en ook de wijnkelder is zorgvuldig geselecteerd! Meer info en boeken.

  1. Chamonix, Frankrijk

Afstand 144 km - 2u15 rijden

Vanuit Zermatt kan je richting Frankrijk rijden, door het deel van de Alpen met een aantal van de hoogste toppen. Neem dan ook zeker de tijd om in dit deel van de Alpen regelmatig te kunnen stoppen. Vanuit Zermatt rij je in een paar uur naar Chamonix, een Frans stadje gelegen aan de voet van de Mont Blanc, de hoogste berg van de Alpen van maar liefst 4808 m hoog.

Tours en tickets voor een daguitstap in Chamonix

Chamonix is een van de oudste ski resorts van Frankrijk en je kan hier in de winter dan ook perfect terecht om te wintersporten, maar ook in de andere seizoenen is Mont Blanc levendig door de ligging bij de Mont Blanc. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de prachtige omgeving, of neem de kabelbaan naar de Aiguillu du Midi, een bergtop van 3842 m hoog, met een geweldig panoramaplatform met zicht op de Mont Blanc.

Wil je graag een georganiseerde tour op de Chamonix doen? Bekijk het aanbiedingen dagexcursies in Chamonix online! Reserveer je tickets tijdig online en haal het beste uit je vakantie.

  1. Meer van Genève

Afstand 100 km - 1u30 (naar Thonon-les-Bains) rijden

Vanuit Chamonix rij je een stuk richting het noorden, over de Route des Grandes Alpes naar het meer van Genève. Dit grote meer is gelegen tussen Frankrijk en Zwitserland en is een van de grootste meren van Europa. In en op het water zijn volop activiteiten te doen, zoals zwemmen en zeilen maar ook duiken. Rondom het meer zijn daarnaast volop schitterende stadjes en dorpjes te vinden, waaronder Thonon-les-Bains in Frankrijk en de wereldstad Genève in Zwitserland.

  • Ook de steden Montreux en Lausanne in Zwitserland zijn de moeite waard.
  • Montreux is al decennialang een grote trekpleister vanwege het milde klimaat en staat daardoor vol met schitterende paleizen en hotels uit de Belle Époque.
  • Lausanne is een van de grootste steden van Zwitserland en ligt vol met belangrijk erfgoed, zoals de Notre-Dame Cathedral van Lausanne.

TIP: Download onze stadswandeling door Genève, langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Wil je Genève liever met een gids verkennen? Boek online je gegidste wandeltocht door Genève. Er worden ook tickets verkocht voor een stadstour én een boottocht. Een aanrader!

  1. Bern, Zwitserland

Afstand 92 km - 1u5 (vanuit Montreux) rijden

Wanneer je vanaf de oostkant van het Meer van Genève vertrekt ben je in iets meer dan een uur in Bern, de Bondsstad van het land. Het is een van de grootste steden van Zwitserland en heeft een prachtig historisch centrum dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Onder andere de 15de-eeuwse kathedraal Münster en de Zytglogge klokkentoren uit de Middeleeuwen zijn belangrijke bezienswaardigheden van de stad.

Verder kan je in Bern het Einsteinhaus bezoeken, een museum waar Albert Einstein een aantal jaar met zijn vrouw en zoon woonde. Ook het Historisch Museum van Bern is de moeite waard. Het 19de-eeuwse gebouw is zelf al een mooie staaltje architectuur, waarnaast het als het op een na grootste historische museum van Zwitserland ook een uitgebreide collectie heeft. In het museum vind je ook het Einstein Museum, gericht op het werk van Albert Einstein.

Je kan de Zwitserse hoofdstad ook bezoeken aan de hand van onze stadswandeling. Geniet tijdens je wandeling door Bern van de Middeleeuwse romantiek, en hoogtepunten als de Käfigturm tot de Zytglogge.

  1. Lucerne, Zwitserland

Afstand 110 km - 1u15 rijden

Rij vanuit Bern door naar de volgende gezellige stad, Lucerne. Dit is de grootste stad in het centrale deel van Zwitserland en kent ook weer een prachtig historisch centrum. Hier kan je enkele mooie bezienswaardigheden bewonderen.

  • De bekendste bezienswaardigheid van de stad is echter de Kapellbrücke uit de 14de-eeuw, een indrukwekkende houten brug over de Reuss rivier die aan de binnenkant gedecoreerd is met beschilderde panelen uit de 17de-eeuw die de geschiedenis van de stad vertellen.
  • Een stuk verderop vind je over de Reuss ook nog de 15de-eeuwse Spreuerbrücke, een andere houten brug met 17de-eeuwse beschilderde panelen, ditmaal met de pest als onderwerp.
  • In het centrum van Lucerne vind je verder nog verschillende authentieke vakwerkhuizen, evenals delen van de originele stadsmuren en wachttorens.
  • Ook een bezoek aan de St. Leodegar kerk kan niet missen tijdens een verblijf aan Lucerne.

Wil je graag nog meer te weten komen over de mooiste plekjes in Zwitserland? Dan kan je altijd onze preview reisgids Zwiterseland downloaden! Zo ontdek je alle verborgen pareltjes.

  1. Zurich, Zwitserland

Afstand 53km - 50 rijden

Voor je eindigt met je rondreis door de Alpen kan je nog een bezoek brengen aan de grootste stad van Zwitserland, Zürich. De stad kent een geschiedenis die op zijn minst teruggaat tot aan de tijd van de Romeinen en heeft dan ook heel veel verschillende bezienswaardigheden. De Lindenhof in het oude centrum van de stad toont onder andere een Romeinse grafsteen en oude fortificaties, maar tegenwoordig doet het vooral dienst als een rustig stadspark met mooi uitzicht op het oude deel van de stad.

In het centrum van de stad vind je ook de Grossmünster, de Fraumünster, de Predigerkriche en St Peterskirche, de 4 grote kerken van de stad. Ook loop je hier langs verschillende middeleeuwse Gildewoningen, maar je kan ook een bezoek brengen aan een van de vele musea in Zurich, zoals het Landesmuseum en het Kunsthaus Zürich.

Ontdek Zürich tijdens een uitgestippelde stadswandeling. Zo kom je onder meer langs prachtige gebouwen zoals het Haus zum Rech maar ook tal van andere mooie bezienswaardigheden in Zürich komen aan bod.

  1. Bodensee

Afstand 71 km - 55 (naar Konstanz, Duitsland) rijden

Eindig je rondreis door de Alpen aan de oevers van de Bodensee, ook wel bekend als het Meer van Konstanz. Dit meer ligt tussen de landen Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland in aan de voet van de noordelijke Alpen. Het meer is een bekende trekpleister in de 3 landen en rondom het meer zijn vele prachtige steden en interessante dorpjes te vinden die je kan bezoeken.

Ook vind je een aantal grote bezienswaardigheden langs het meer, zoals de Rheinfall, de grootste waterval van Europa, bij de grens tussen Zwitserland en Duitsland. Kijk vooral nog een keer om richting het oosten en het zuiden voor een laatste aanblik op de Alpen.

  1. Zelf deze Alpen route doen met onze reisgidsen

Wil jij ook deze Alpenroute rijden en de mooiste plekjes van Italiaanse, Duitse, Zwitserse en Duitse Alpen ontdekken? Dat kan: download onze gratis reisgidsen, zo ben je zeker dat je niets mist.

OostenrijkZwitserlandDuitse AlpentraßeFranse Alpen
Reisgids OostenrijkReisgids ZwitserlandReisgids Duitse AlpenstrasseReisgids Franse Alpen
  1. Kaartje met de rondreis door de Alpen

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 22 februari 2022 - Paula Goossens

Lijkt me een handige gids om te gebruiken tijdens een rondreis! Zijn nu nog in oriënteringsfase :-) maar wie weet gaan we naar Oostenrijk in de zomer.....

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?