Dé 25 x top bezienswaardigheden voor je vakantie in Oostenrijk

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 25 x top bezienswaardigheden voor je vakantie in Oostenrijk

6 september 2023 in Oostenrijk6 reacties

Oostenrijk mag dan wel vooral bekend zijn als een bestemming voor wintersport, ook wanneer je er in de zomer op vakantie gaat heeft het land ontzettend veel te bieden. De bezienswaardigheden en plekken gaan van prachtige paleizen en historische gebouwen tot interessante musea in de steden en van indrukwekkende bergtoppen tot spetterende watervallen in de Alpen.

Het is dan ook niet gek dat het in ieder seizoen een populair vakantieland is. Er is altijd wat te zien en te beleven. We hebben een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Oostenrijk voor je op een rijtje gezet.

Inhoud artikel

 1. Grot van Eisriesenwelt in Werfen

De Eisriesenwelt is een grote grot van kalksteen en ijs in Werfen, gelegen ten zuiden van Salzburg. De ijsgrot, die bekend staat als de Wereld van de IJsreuzen, is de grootste ijsgrot ter wereld en bestaat uit een gangenstelsel van ruim 42 km lang. Door het smeltwater van het ijs en de gure wind die door de tunnels blaast worden de tunnels nog steeds verder uitgesneden en ontstaan er in de tunnels figuren van ijs.

 • De grot is alleen in de periode tussen mei en eind oktober te bezoeken met een rondleiding.
 • Hierbij maak je een lange wandeling naar de grot waarna je vervolgens een stuk de tunnels in gaat.
 • Hierbij kom je langs verschillende uitgeholde ruimtes en formaties die door het ijs zijn ontstaan.
 • Zo kom je onder andere langs de Posselt toren, Hymr’s Kasteel, Frigga’s sluier, de kathedraal en het IJspaleis.

Wil je graag een georganiseerde tour door de Eisriesenwelt in Werfen? Bekijk het aanbod tours en excursies in Eisriesenwelt online! Wacht niet langer en bestel je tickets alvast, zo kan je lange wachtrijen vermijden!

 1. Kasteel Hohenwerfen

We raden je aan om je bezoekje aan de Grot van Eisriesenwelt te combineren met een bezoek aan het middeleeuwse kasteel Hohenwerfen. Schloss Hohenwergen is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Salzburgerland en dat is zeker niet overdreven.

Het hooggelegen imposante kasteel zit geklemd tussen de bergketens van het prachtige Salzburgerland. Je kan er niet alleen een interessante rondleiding door het kasteel volgen maar je kan er ook een spectaculaire roofvogelshow bijwonen. Ook kinderen zullen zich hier geen moment vervelen!

TIP TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor het kasteel Hohenwerfen online op voorhand. Zo kan je lange wachtrijen vermijden.

 1. Schloß Schönbrunn in Wenen

Schloß Schönbrunn is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Oostenrijk. Dit prachtige paleis ligt in het westen van de hoofdstad Wenen en wordt gezien als een van de belangrijkste culturele monumenten van het land. De grandeur van paleis Schönbrunn is dan ook goed te vergelijken met het paleis van Versailles in Frankrijk.

Het verhaal van Schönbrunn

 • Paleis Schönbrunn werd tussen 1696 en 1712 gebouwd in opdracht van keizer Leopold I op de locatie waar eerder een jachtslot stond van keizer Maximiliaan II.
 • De opvolger van Leopold, zijn zoon Karel VI, was echter niet geïnteresseerd, maar zijn dochter Maria Theresia maakte vervolgens van Schönbrunn de zomerresidentie van de Habsburgers.
 • Zij liet het paleis groots verbouwen, en alleen de slotkapel en de Blaue Stiege zijn nog overgebleven van het originele paleis.
 • Het paleis bleef door de Habsburgers bewoond tot aan het einde van de Eerste Wereldoorlog.
 • In de Tweede Wereldoorlog werd het paleis deels beschadigd, maar daarna is het bouwwerk in volle glorie hersteld.

Prachtige tuinen en oudste zoo ter wereld

Naast alle pracht en praal in de 1441 kamers van het bouwwerk zelf zijn ook de omringende tuinen de moeite waard om te bezoeken. De tuinen zijn gratis te bezoeken en staan vol met kunstwerken, fonteinen en andere bouwwerken, zoals het marmeren zomerhuis. Ook vind je de Tiergarten Schönbrunn, de oudste nog bestaande dierentuin ter wereld in de paleistuin.

 1. Wiener Staatsoper in Wenen

De Wiener Staatsoper of Weense Staatsopera is het grootste operagebouw van het land en wordt gezien als een van de beste operahuizen ter wereld, hier kan je een prachtig concert of opera van Mozart bijwonen. Daarnaast staat het bouwwerk sinds de heropbouw na de Tweede Wereldoorlog ook symbool voor de vrijheid van Oostenrijk en wordt het daardoor gezien als een van de belangrijkste monumenten van het land.

Het prachtige neorenaissance gebouw werd tussen 1861 en 1869 gebouwd als onderdeel van de nieuwe Ringstraße. In 1869 opende de opera met een voorstelling van Don Giovanni, een opera geschreven door Mozart. Tijdens een bombardement van de Amerikanen op 12 maart 1945 werd het gebouw echter verwoest, waarbij de zaal en het toneel geheel afbrandden.

Na de oorlog werd het theater zoveel mogelijk in de oorspronkelijke stijl herbouwd al werd ook de stijl van de jaren ’50 in de bouw verwerkt. Het gebouw werd vervolgens in 1955 opnieuw geopend, deze keer met de opera Fidelio van Beethoven.

TICKETS: Koop je tickets voor een Mozart concert in Wenen online. Zo ben je zeker dat je binnen kan, en ben je zeker dat het originele tickets zijn. (Tip: koop nooit je tickets op straat).

 1. Hofburg en Spanische Reitschüle in Wenen

De Hofburg is het keizerlijk paleis in het centrum van Wenen. De bouw van het complex begon in 1279, waarna de burcht in de daaropvolgende eeuwen verder uitgebreid werd. Van de oorspronkelijke burcht is dan ook bijna niks meer over. De burcht was tot aan het einde van de Eerste Wereldoorlog de officiële winterresidentie van de Habsburgers, en elke heerser wilde een eigen werk toevoegen aan de burcht. De huidige burcht bestaat dan ook uit een groot complex met vleugels uit de Middeleeuwen, de Renaissance, de Barok, de 19deeeuw en zelfs nog uit de vroege 20ste eeuw.

Thuis van de beroemde Spaanse Rijschool

In het complex zijn onder andere de Augustijnenkerk, de Österreichische Nationalbibliothek, de schatkamer en de keizerlijke appartementen in hun authentieke staat te bezoeken. Daarnaast is er ook een museum te vinden over Elisabeth, beter bekend onder haar bijnaam Sisi. Maar de bekendste attractie in Hofburg is ongetwijfeld de Spaanse Rijschool, bekend van de parades met de witte Lippizaner-paarden.

TICKETS: Wil je de Spaanse Rijschool in Wenen bezoeken? Koop je tickets online, er zijn verschillende tickets beschikbaar: tickets voor een rondleiding door de Spaanse rijschool, tickets voor de ochtendtraining en tickets voor de voorstelling.

 1. Schloss Belvedere

Schloß Belvedere is weer een ander schitterend paleizencomplex in Wenen. Dit barokke paleis werd tussen 1714 en 1716 gebouwd in opdracht van Eugenius van Savoye, een generaal in dienst van de Habsburgers. Het paleis fungeerde als zijn zomerverblijf.

Het complex bestaat uit 2 barokke paleizen, de stallen en de Oranjerie, omgeven door prachtige tuinen. In het paleis is tegenwoordig de Österreichische Galerie Belvedere te vinden, een kunstmuseum met werken vanuit de Middeleeuwen tot het heden. Je kan er werken bewonderen van onder andere Frans Francken, Egon Schiele en Gustav Klimt en andere kunst uit de middeleeuwen.

Verder is Belvederepark één van de mooiste parken van Wenen. Vijvers, watervallen en de vele romantische hoekjes laten je hier volledig tot rust komen. Meer info op de website.

TICKETS: Bestel je tickets voor het Schloss Belvedere in Wenen online op voorhand en vermijd eventuele wachtrijen aan de kassa. Met dit combiticket heb je toegang tot het kasteel en het kunsthistorisch museum. Bestel je tickets hier.

 1. Karlskirche in Wenen

De indrukwekkende Karslkirche is een van de symbolen van de Oostenrijkse hoofdstad. Deze rooms-katholieke kerk is gelegen aan de Karsplatz en werd tussen 1716 en 1739 gebouwd. De kerk was een belofte van keizer Karel VI, die tijdens de pestepidemie aan het begin van de 18deeeuw beloofde een kerk voor de patroonheilige Carolus Borromeüs te laten bouwen als de epidemie tot een einde zou komen.

Na het einde van de epidemie liet de keizer een ontwerpwedstrijd uitroepen voor de kerk. Het winnende ontwerp was gebaseerd op bouwwerken als de Hagia Sophia in Constantinopel en de Zuil van Trojanus in Rome.

Ook van binnen is de kerk een groot kunstwerk. Zo is de kerk versierd met prachtige reliëfs en schilderingen. Het fresco op het plafond van de koepel is van dichtbij te aanschouwen door middel van de glazen lift die bezoekers naar de top van de 30 m hoge koepel brengt. Vanaf hier kan je ook genieten van het uitzicht over de stad.

 1. Festung Hohensalzburg in Salzburg

Hoog uitstekend boven de prachtige stad Salzburg is de Festung Hohensalzburg te zien. Deze volledig ommuurde stenen burcht ligt aan de rand van het oude centrum van de stad gelegen op de top van de Festungsberg, op een hoogte van 506m. Door deze strategische ligging was het kasteel bijna niet te veroveren, waardoor het een van de best bewaarde middeleeuwse burchten van Europa is. Daarnaast is het met afmetingen van 250m lang en 150m breed ook één van de grootste middeleeuwse kastelen van het continent.

Hohensalzburg werd al in 1077 gebouwd en werd vervolgens eeuwenlang bewoond door de prins-aartsbisschoppen van Salzburg. In bijna 1000 jaar tijd is de burcht slechts een enkele keer belegerd, tijdens de Duitse Boerenoorlog van 1525 en 1526. Tijdens de latere napoleontische oorlogen werd de burcht zonder verzet prijsgegeven. Hierdoor is de burcht altijd goed bewaard gebleven.

In de burcht kan je onder andere de Gouden Hal en de Gouden Kamer aanschouwen, evenals een sobere kapel en de slaapkamer van de prins-bisschop. Daarnaast vind je in de Kruittoren een oud orgel, de Salzburg Bull. Dit orgel werd in 1502 gebouwd en omvat ruim 200 pijpen.

STADSWANDELING: Ontdek de Festung Hohensalzburg en nog veel meer met onze stadswandeling door Salzburg.

 1. Schloß Mirabell in Salzburg

Het paleis Mirabell is een van de bekendste bezienswaardigheden van Salzburg dankzij de filmklassieker The Sound of Music. Het paleis werd in 1606 gebouwd door de prins-aartsbisschop Wolf Dietrisch Raitenau voor zijn minnares Salome Alt. Voor 2 eeuwen lang woonde het hof van Salzburg in het paleis, tot het paleis in 1854 aan de stad geschonken werd.

De tuinen rondom het paleis, de Mirabellgarten, zijn tegenwoordig een zeer populaire toeristentrekker. De tuinen werden in 1687 ontworpen en staan vol met prachtige mythologische beelden. Vooral de paardenfontein in de tuin is zeer geliefd: in The Sound of Music gebruiken Maria en de Von Trapp kinderen de treden van de fontein als muzikale schaal tijdens het ‘Do-Re-Mi’.

Onze tip: Wist je dat je alle locaties van de Sound of Music kan bezoeken in en rond Salzburg? Ga mee met een georganiseerde Sound of Music tour. Lekker relax !
 1. Mozarts Geburtshaus in Salzburg

De Getreidegasse is tegenwoordig een zeer drukke winkelstraat in het centrum van Salzburg, maar jaren geleden woonden de rijkste burgers van de stad aan deze straat. Zo werd Wolfgang Amadeus Mozart hier in 1756 geboren. Zijn ouders woonden er sinds hun huwelijk in 1747, en ook Wolfgang’s zus Maria Anna werd hier geboren.Je kan het geboortehuis van Mozart ook bezoeken.

De familie woonde er tot 1773. Sinds 1880 is er een museum over de componist te vinden in het huis waar onder andere zijn eerste muzikale instrumenten te zien zijn, evenals portretten van de familie, documenten en brieven en eerdere versies van zijn muziek.

Toegang tot het geboortehuis van Mozart is 11 EUR. Maak je gebruik van de Salzburg Card? Dan is de toegangsprijs al inbegrepen.

Onze tip: je kan de muziek van Mozart ook op een unieke manier ervaren in de barokke hal van Salzburg! Reserveer hier je Mozartconcert incl. diner vanaf 60 EUR.
 1. Salzburger Dom

De Salzburger Dom wordt gezien als een van de mooiste barokke kerken van het land. De barokke kathedraal werd in de 17de eeuw gebouwd op de locatie waar al sinds de 8ste eeuw een kerk heeft gestaan. De kerk is 142 m lang en 33 m hoog, met een koepel die tot 71 m hoogte rijkt.

De koepel werd echter in de Tweede Oorlog verwoest en is sindsdien gerestaureerd. Wel zijn er nog 2 originele kerkklokken te zien. Verder kan je ook de doopvont waarin Mozart na zijn geboorte werd gedoopt aanschouwen in de prachtige kerk.

 1. Zell am See

De Zellersee is één van de bekendste meren in de Oostenrijkse Alpen. Aan de rand van het meer vind je het sfeervolle stadje Zell am See, waar je heerlijk kan winkelen, kan neerstrijken op een terrasje of kan genieten van een maaltijd in een van de gezellige restaurants.

Vanuit het stadje kan je met de gondel naar de Schmittenhöhe om van het uitzicht over het meer te genieten, en in de omgeving kan je terecht voor excursies canyoning, themawandelingen en meer.

Wil je graag een rondreis maken langs Zell am See? Rondreis Grossglockner langs Zell am See, Lienz en Heiligenblut brengt je bij het hoogste punt van het land. Wellicht een van de mooiste routes die je in Oostenrijk kan maken.

 1. Hallstatt

Hallstatt is een klein stadje gelegen tussen de Hallstätter See en de hellingen van het Dachstein massief. Het stadje is bekend om de zoutproductie die er al sinds de prehistorie plaatsvindt en in latere jaren voor grote rijkdom heeft gezorgd. Deze rijkdom is te zien in de prachtige barokke bouwstijl waarin de huizen in de stad gebouwd zijn. Deze huizen gelegen aan de oevers van het meer met de groene berghellingen op de achtergrond zorgen voor een zeer idyllisch plaatje, en de stad is dan ook een van de meest gefotografeerde plaatsen ter wereld.

Hallstatt trekt al sinds de 19de eeuw veel toeristen, maar sinds de Disneyfilm ‘Frozen’ uit 2013 is de stad enorm populair geworden door de gelijkenis met de fictieve plaats Arendelle uit de film. Het is dan ook aan te raden om de stad vroeg op de dag te bezoeken, wanneer de grote tourbussen nog niet gearriveerd zijn.

 1. Krems an der Donau

Krems an der Donau is een mooi historisch stadje in de Wachau vallei, gelegen aan de rivier de Donau. De stad ontstond al in 995 en de kern van de stad is zeer goed bewaard gebleven, waardoor je er verschillende gebouwen kan aanschouwen die tot de 13de eeuw terug dateren. Zo kan je er nog verschillende stadspoorten uit de 15de eeuw en delen van de middeleeuwse stadsmuur aanschouwen, een bezoek brengen aan het Gozzoburg kasteel dat voor een deel uit de 13de eeuw stamt, of een bezoek brengen aan de Piaristenkerk en Dominikanerkerk.

De stad kent daarnaast ook een rijke wijngeschiedenis, waardoor je in Krems ook het Weinstadtmuseum kan bezoeken of mee kan gaan met een wijntour door de omgeving.

 1. Innsbruck Altstadt

De Tiroolse hoodfstad Innsbruck is omgeven door hoge bergen en ziet er dan ook zeer idyllisch uit. Gecombineerd met de pastelgekleurde gebouwen uit de Middeleeuwen is deze stad dan ook een plaatje.

In het centrum van de stad zijn veel middeleeuwse gebouwen terug te vinden, zoals de Kaiserliche Hofburg, de Hofkerk en het Neues Hof, een gebouw dat in 1500 voor keizer Maximiliam I werd gebouwd met een dak dat gedecoreerd is met duizenden vergulde koperen tegels. Daarnaast is Innsbruck ook een hele gezellige stad met veel boetieks en winkels, cafés, restaurants, bars en biertuinen.

 1. Stift Melk abdij

De Abdij van Melk is een van de beroemdste kloosters ter wereld. Deze benedictijnenabdij ligt hoog op een klif aan de oever van de Donau. De abdij werd in 1089 gesticht in een kasteel van Graaf Leopold II, die het kasteel aan de Benedictijnen schonk.

Het kasteel werd omgebouwd tot een rooms-katholiek klooster. Aan het begin van de 18de eeuw werd besloten om de abdij te herbouwen in de barokstijl. Dit project begon in 1702 en duurde tot 1736. Twee jaar later was er echter een grote brand en moest het klooster opnieuw deels herbouwd worden. Dit duurde tot 1746.

De abdij is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is dan ook een grote bezienswaardigheid. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de kloosterkerk, de prachtige bibliotheek, en de verschillende hofjes, en de indrukwekkende wandschilderingen en beeldhouwwerken te bewonderen.

VERBLIJFTIP: Hotel Restaurant zur Post bevindt zich midden in het centrum van Melk met een direct uitzicht op de abdij van Melk. Het hotel biedt moderne accommodatie, een sauna en gratis leenfietsen. In het restaurant serveert men seizoensgebonden Oostenrijkse gerechten bereid met regionale producten. Verder is er ook nog een vinotheek en een ijssalon. Meer info en boeken.

 1. Krimmler Wasserfälle

Nabij het dorpje Krimml, in het Nationaal Park Hohe Tauern kan je de 380 meter hoge Krimmler Wasserfälle vinden. Deze groep watervallen stort in 3 fases naar beneden en zijn hiermee dé hoogste gefaseerde watervallen van Europa.

Je kan al een blik werpen op de indrukwekkende watervallen vanaf de kant van de weg. Maar het loont natuurlijk ook de moeite om deze van dichtbij te bekijken. Vanaf de parkeerplaats loopt er een wandeling van 4 km langs de waterval, waarbij je langs meerdere prachtige panoramapunten loopt.

TIP: Vertrek je binnenkort op vakantie naar Oostenrijk? Weet je niet goed wat de beste route is? Lees hier meer over de beste route naar Oostenrijk met extra handige informatie over de tolwegen.

 1. Ramsau am Dachstein

Aan de voet van de Dachstein, de hoogste berg van het gelijknamige bergmassief, ligt op 1135 m het dorpje Ramsau am Dachstein. Het dorpsbeeld wordt gekenmerkt door de kerktoren die ver boven de huizen uitsteekt, maar het dorpje staat vooral bekend om de kabelbaan die vanaf het dorp naar de top van de Dachstein op 2995 m hoogte trekt.

Deze kabelbaan is zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Boven op de berg vind je een panoramaplatform vanwaar je prachtig uitzicht over de omgeving hebt, evenals een ijspaleis waarbij je een kijkje binnenin de ijswereld van een gletsjer krijgt.

 1. Großglockner-Hochalpenstraße

De hoogste berg van Oostenrijk is de Großglockner, een berg in de Hohe Tauern met een hoogte van 3798 m. De beste manier om deze berg te bekijken is via de Großglockner-Hochalpenstraße. Deze bergweg ligt tussen de plaatsen Bruck en Heiligenblut en is in totaal 47,8 km lang. Deze weg haalt op het hoogste punt de 2504 m en is speciaal gebouwd als een scenische route.

De weg komt dan ook langs verschillende prachtige vergezichten waarbij je naast de Großglockner ook vele andere bergtoppen kan aanschouwen. Je passeert ook langs het Frans Josef bezoekerscentrum. In verband met de veiligheid is de weg alleen open tussen mei en eind oktober. Je moet ook tol betalen om de bergweg te nemen, maar dat is het schitterende uitzicht vanaf de route meer dan waard.

 1. Heiligenblut

Heiligenblut, of Heiligenblut am Großglockner, is een pittoresk dorpje aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk. Bij het dorpje begint dan ook de Großglocknerpas, een prachtige panoramische route, maar het dorpje zelf is ook al een prachtige bezienswaardigheid. Het plaatsje wordt gekenmerkt door de hoge toren van de St. Vincent kerk, die mooi uitsteekt tegenover het groene landschap rondom Heiligenblut. De karakteriserende kerk is dé trots van het prachtige dorp.

 1. Silvretta-Hochalpenstraße

Nog een andere prachtige autoroute is de Silvretta-Hochalpenstraße, gelegen in het Silvretta gebergte. De weg verbindt het Montafon dal in Voralberg met het Paznauntal in Tirol. De weg is in totaal 22,3 km lang en op het hoogste punt bevind je je op 2037 m hoogte. Onderweg zie je vele hogere bergtoppen, waaronder de hoogste berg van het massief Piz Buin die een hoogte van 3312 m heeft.

Ook rij je langs vergezichten over uitgestrekte valleien en kom je verschillende stuwmeren tegen. Net als de Großglockner-Hochalpenstraße is de Silvretta alpenroute ook een tolweg en is de weg maar voor korte tijd geopend.De weg is toegankelijk tussen juni en oktober.

 1. Nockalmstraße

De Nockalmstraße wordt gezien als een van de mooiste Alpenwegen. Deze route ligt tussen de plaatsen Innerkrems in Ebene Reichenau in Karinthië. De weg is 35 km lang en slingert via 52 haarspeldbochten door de bergen. Onderweg kom je langs prachtige plekken in het Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge en kan je genieten van prachtige vergezichten.

Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge

Dit nationaal park én UNESCO biosfeerreservaat op de berghellingen van de Nocken bestaat uit mooie bergweides omringd door glooiende bergtoppen en bevlekt met schitterende bergmeren. Er is een grote diversiteit aan fauna en flora te vinden, die door de benoeming tot biosphärenpark beschermd worden.

 1. Graz

Na de Nockalmstraße rij je door naar het zuidoosten van het land, naar de stad Graz. Graz is na Wenen de grootste stad van Oostenrijk, maar wordt toch minder vaak bezocht dan de kleinere steden Salzburg en Innsbruck.

 • Graz is de hoofdstad van de deelstaat Styria en is een belangrijke universiteitsstad, met maar liefst 4 universiteiten en 4 hogescholen.
 • Het historisch centrum, de Altstadt staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gezien als een van de best-bewaarde historische centra van Centraal Europa.
 • Beklim ook zeker de Schlossberg. Op deze heuvel was vroeger een fort gelegen, maar tegenwoordig staat er vooral de bekende klokkentoren, het symbool van de stad, terugvinden, waarnaast je er ook van een prachtig uitzicht over de stad kan genieten.
 • Verder zijn gebouwen als de Dom van Graz en het Opernhaus zeker de moeite waard om te bezoeken, evenals de Burg van Graz, het 15de-eeuwse kasteel dat gebouwd werd nadat het kasteel op de Schlossberg te klein werd.
 • Ook buiten het historisch centrum is er nog genoeg te ondervinden. Zo kan je er een bezoek brengen aan het barokke Schloss Eggenberg, een paleis dat in 2010 aan het historisch centrum werd toegevoegd op de lijst van UNESCO.
 • Ook zou je zeker de Ruine Gösting op moeten zoek, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de stad.

Ontdek de leukste daguitstappen in en vanuit Graz

 1. Achensee

De Achensee is een prachtig bergmeer in het midden van de deelstaat Tirol, op zo’n 30 km afstand van Innsbruck. Het meer ligt op een hoogte van ruim 900 m en is zo’n 9,4 km lang en 1 km breed. De omgeving van het weer leent zich zeer goed voor de wintersporten in het winterseizoen, maar ook in de zomer kan er op verschillende manieren van het meer genoten worden.

Op het water kan je verschillende activiteiten doen zoals zwemmen en varen. Rondom het meer ligt een wandel- en fietsnetwerk van zo’n 500 km, waarbij je ook door het Karwendel Park en het Rofangebergte komt.

 1. Swarovski Kristallwelten

In 1995 opende in Wattens, vlakbij Innsbruck, de Swarovski Kristallwelten, een park en museum van het kristalbewerkingsbedrijf Swarovski dat een eeuw eerder in het stadje was ontstaan. Het museum heeft de vorm van een reus gelegen in een heuvel.

Binnen zijn verschillende tentoonstellingsruimtes met bijzondere creaties van kristal. Natuurlijk is er ook een grote Swarovski-winkel in de Kristallwelten te vinden, evenals een luxe restaurant en een speeltuin.

Verken alle facetten van kristal in het museum van Swarovski Crystal Worlds in Wattens. Bestel je toegangsticket voor Swarovski Crystal Worlds nu online en vermijd lange wachtrijen!

 1. Waar overnachten in Oostenrijk?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Oostenrijk? In Oostenrijk kan je over het hele land veel hotels vinden. Dankzij de vele skigebieden zijn er namelijk heel wat hotels te vinden die ook in de zomer open zijn. Het grootste aanbod aan hotels vind je natuurlijk in de grote steden zoals Wenen, Salzburg en Innsbruck.

Booking.com

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden


Geschreven door

Davy Haegeman

- 8 augustus 2022 - SM van Doorn-Zwarts

We gaan met de camper op stap,ik heb de reisgids aangevraagd.

- 26 juni 2022 - K

Snel ontvangen in de mail en duidelijk leesbaar. Alles is goed omschreven

- 23 juni 2022 - Wim Leffers

Informatief.

- 4 april 2022 - [email protected]

ik gebruik met plezier deze roures werk bespaard

- 22 februari 2022 - Mari

super info de moeite waard

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?