Premium

Salzburg, stadswandeling op de tonen van Mozart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Salzburg, stadswandeling op de tonen van Mozart

  • Startpunt: Residenzplatz, Salzburg
  • Eindpunt: Residenzplatz, Salzburg
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,9 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Moeilijk, wegens klim
  • Toeristische dienst Salzburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Salzburg, gratis wandelroute langs bezienswaardigheden Salzburg

Zonder twijfel is Salzburg de meest bijzondere stad van Oostenrijk, al zullen de inwoners van Wenen dit niet graag horen. Meer dan twee eeuwen na zijn dood is Wolfgang Amadeus Mozart nog steeds de toeristische ambassadeur bij uitstek voor zijn geboortestad.

Meer dan Mozart alleen

Bij een eerste oppervlakkige indruk lijkt er heel veel om Mozart te draaien, maar eenmaal je de stad een keer verkend hebt zul je vaststellen dat ze nog zoveel meer te bieden heeft. Je wandelt langs gezellige straatjes, over schitterende pleinen en langs indrukwekkende gebouwen. Onderweg ontdek je beslist een plekje waar je wat langer wilt vertoeven, al dan niet in het gezelschap van ene Wolfgang Amadeus. Wist je dat ook de film Sound of Music met de familie Trapp zich hier afspeelde?

Oostenrijk

Download gratis preview reisgids Oostenrijk

Nog meer in de volledige reisgids Oostenrijk

Ontdek Oostenrijk via 3 uitgewerkte rondritten, met 3 stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Salzburg: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

137 ervaringen

- 19 maart 2024 - Didier Beurrier

Beste, Ik ben ongelooflijk verrast van onze reis naar Oostenrijk. We hebben 3 dagen Wenen gedaan en dan doorgereden naar Salzburg.Wat een mooie stad is Wenen,en een hele aangename knusse stad is Salzburg. Dankzij de hulp van Geert Reisroutes hebben we ons geen moment verveelt.Heel overzichtelijk,volledig en een must als je naar Oostenrijk gaat.Ik zou het iedereen aanraden. Bedankt Geert Reisroutes om mijn gids te zijn. Met vriendelijke groeten, Didier en Sandra Evergem

- 1 maart 2023 - J Amsing

De Salzburg stadswandeling ziet er goed uit. We weten nog niet precies wat we gaan bezoeken als we naar Oostenrijk gaan. We weten ook nog niet welke reisroute we willen gaan bestellen. Vorig jaar hebben we een reisroute in Italie besteld die beviel erg goed. Soms zou er iets meer over de te volgen route in kunnen staan bij een rondrit. mvg J Amsing

- 22 februari 2022 - Van Der Eecken Herman

Heb hem aangevraagd, omdat in het verleden gebleken is, uit andere gidsen, dat ze duidelijk, gemakkelijk en vol tips zitten.

- 9 april 2018 - Bert

Deze stadswandelingen zijn altijd leuk om de belangrijkste bezienswaardigheden te ontdekken, op een rustig tempo met een aangename/haalbare afstand.

- 19 maart 2018 - Griet

Leuke wandeling, goed beschreven,erg leuk om zo de stad te verkennen. Zonder deze beschrijving hadden we vast dit allemaal niet gezien!

Download gratis preview reisgids Oostenrijk

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?