Premium

Stadswandeling Innsbruck langs alle bezienswaardigheden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Innsbruck langs alle bezienswaardigheden

  • Startpunt: Südtirolerplatz, Innsbruck
  • Eindpunt: Südtirolerplatz, Innsbruck
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,6 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk, mits aanpassingen
  • Toeristische dienst Innsbruck

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
 

Wandeling Innsbruck: langs alle bezienswaardigheden van het centrum

Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, telt ca. 130.000 inwoners en geniet van opmerkelijk veel uren zonneschijn (bijna 2.000 per jaar!). Daarbij stijgt de temperatuur in Innsbruck gedurende twee maanden per jaar boven de 25° C. Opmerkelijk voor een stad die grotendeels omgeven is door hooggebergte met als hoogste top de 2.641 m hoge Praxmarerkarspitze.

Innsbruck onderging het jongste decennium een ware metamorfose en groeide van een wat ingeslapen oord uit tot een hippe, trendy stad die in volle ontwikkeling is. De stad spreekt veel jongeren aan en is het heerlijk shoppen in de recenter geopende Rathausgalerie en in de Maria-Theresiastrasse, waar je tal van leuke boetieks vindt. Ook gastronomisch valt hier een en ander te ontdekken dankzij een nieuwe generatie jonge koks.

Oostenrijk

Download gratis preview reisgids Oostenrijk

Nog meer in de volledige reisgids Oostenrijk

Ontdek Oostenrijk via 3 uitgewerkte rondritten, met 3 stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Innsbruck: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

48 ervaringen

- 18 juni 2022 - Jo Bamps

Aangename wandeling met een indruk van Innsbruck. Na de Basilika Wilten zijn wij wel nog even verder gegaan = de Fritz-Konzert-Strasse overgestoken: daar hebben we eerst een bezoek gebracht aan het mooie kerkhof. Bij het buitenkomen van het kerkhof, even naar rechts - dan Brennerstrasse overgestoken om voor de kloosterkerk even halt te houden. Gezien er een misviering ging starten (Pinkstermaandag) hebben we helaas de overweldigende kerk niet kunnen bezoeken. Na het bezoek naar rechts en zo kom je terug in de Leopoldstrasse. Eventueel als optie, kan je bij het buitenkomen naar links en enkele honderden meters richting Bergisel wandelen (serieus stijgingspercentage); Maar eenmaal boven de schans, heb je een schitterend zicht op Innsbruck.

- 12 april 2022 - Martine De Beuckelaer

Het was een ideale reisgids om Innsbruck te ontdekken.

- 28 augustus 2021 - Monique

super goede stadsgids zodat je alle bezienswaardigheden kan zien en er de nodige uitleg bij hebt. TOP

- 28 maart 2018 - Martine

Mooie stadswandeling, had gerust nog wat langer mogen zijn. Je komt langs verschillende bezienswaardigheden. Innsbruck is een hele mooie, propere stad. Je komt voorbij gezellige konditoreien en langs café’s met terrasjes.

- 5 maart 2018 - Els

Een prima wandeling hoewel, als je hem helemaal loopt, is hij wel wat langer dan 4.6. Het laatste stuk niet heel erg boeiend en ook wat onduidelijk omschreven. Als je niet veel tijd hebt, kun je beter bij de triomfpoort linksaf terug baar het station lopen.

Download gratis preview reisgids Oostenrijk

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?