Saalbach Hinterglemm bezoeken: wat zien & doen tijdens je verblijf in de zomer

Volledige reisgids kopen voor € 10

Saalbach Hinterglemm bezoeken: wat zien & doen tijdens je verblijf in de zomer

10 maart 2024 in Oostenrijk0 reacties

Mooiste plekjes in Saalbach-Hinterglemm en omgeving: wat zien & doen?

Op vakantie naar Oostenrijk? Saalbach-Hinterglemm is een ideale vakantiebestemming! Er valt hier van alles te zien en te beleven. Van een mooie wandeling over de Golden Gate Bridge van de Alpen tot klimmen in het grootste touwenpark van Europa en mountainbiken door de prachtige bossen.

Benieuwd naar meer? Ontdek hier alle info over een vakantie in Saalbach-Hinterglemm.

Inhoud artikel

  1. Vakantie in Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm is onderdeel van de regio Salzburgerland. Het ligt op een 20 minuutjes rijden van Zell am See en een uurtje rijden van het populaire Salzburg. Saalbach en Hinterglemm zijn eigenlijk twee afzonderlijke dorpjes die slechts op een paar kilometer van elkaar af liggen. Saalbach is het grootste toeristische dorpje en in Hinterglemm vind je nog de sporen terug van het authentieke dorpsleven.

De meesten kennen Saalbach-Hinterglamm natuurlijk als ideale vakantie voor wintersport, maar ook in andere seizoenen kan je je hier prima vermaken! Wandelend of fietsend stuit je hier op de mooiste panorama’s en na een dagje avontuur kan je samen ontspannen in een van de gezellige berghutten! Kan je haast niet wachten om het moois zelf te ontdekken? Lees gerust verder en ontdek de leukste manieren om Saalbach-Hinterglemm te ontdekken.

Ligging van Saalbach-Hinterglemm op de kaart

  1. Geniet van korting en gratis activiteiten met de JOKER Card

Ben je van plan om zoveel mogelijk uit je vakantie in Saalbach Hinterglemm te halen? Dan is de JOKER Card absoluut iets voor jou!

Wat heeft de JOKER Card allemaal te bieden?

  • Onbeperkt en gratis gebruik maken van maximaal 8 gondels/liften.
  • Gratis toegang tot diverse tennisbaden en zwembaden.
  • Korting en soms gratis toegang tot populaire attracties in de regio.
  • Gratis gebruik van de regionale bussen.

Je kan de Joker Card niet op voorhand aankopen. Je krijgt deze bij aankomst uitgereikt door de accommodatie waar je verblijft (check op voorhand best even of jouw hotel is aangesloten). Twijfel je nog? Dat is voor niets nodig. De JOKER Card is namelijk dé troef voor een perfecte zomervakantie in deze omgeving. Meer info op de website.

  1. Wandelen in Saalbach-Hinterglemm

Het zal je niet verbazen dat je hier prachtige wandelingen kan maken. Na een heerlijke nachtrust en een stevig ontbijtje, trek je je wandelschoenen aan en kan je de omgeving van Saalbach-Hinterglemm gaan ontdekken!
Er zijn maar liefst 400 km aan wandelpaden uitgezet die verschillen van moeilijkheidsgraad. Of je nu een recreatieve wandelaar of een gevorderde bergbeklimmer bent, de regio heeft voor iedereen wel een mooie route in petto. Het grootste deel van de wandelingen zijn ook geschikt voor families met kinderen.

De wandelroutes leiden je naar onvergetelijke toppen en brengen je langs pittoreske bergmeren, watervallen, schaduwrijke bossen en panoramische uitzichten. Uiteraard kan je af en toe even pauzeren bij een van de gezellige berghutten op de wandelroute. Een glaasje Schnapps en een bordje Kaiserschmarn daarbij!

  1. Mountainbiken in Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm is hét walhalla voor mountainbikers. Je vindt er mountainbikers van over de hele wereld die hier hun eigen kunsten en trucjes uit proberen. In de wijde omgeving van Saalbach-Hinterglemm zijn er verschillende trails uitgewerkt. Op veel plekken mag je de fiets gewoon gratis in de gondel mee nemen zodat je enkel naar beneden hoeft te razen.

Downhill mountainbikers hebben keuze uit maar liefst 70 km aan trails! De ene al wat spannender dan de andere natuurlijk maar er zijn routes voor elk niveau. Houd er wel rekening mee dat de uitdagendere trails een goede techniek, conditie en een degelijke veiligheidsuitrusting vragen.

Een van de grootste uitdagingen is de Big-5 Bike Challenge

Zoals de naam al doet vermoeden, moet je bij de Big 5 Bike Challenge over vijf bergen met zes gondels. Dankzij de zes beklimmingen met de gondels kan je jezelf de nodige energie besparen zodat je meer krachten hebt om nadien 5.000 meter bergafwaarts te reizen. Onderweg wachten je natuurlijk enkele adembenemende panorama's.

Heb je zin in een mountainbike tochtje maar heb je je mountainbike niet bij? Geen probleem. Er zijn verschillende fietsverhuurders waar je zowel een fiets, moutainbike en veiligheidsuitrustingen kan huren.
  1. Klimmen in Hochseilpark, het grootste touwpark van Europa

In Saalbach-Hinterglemm vind je het oudste én grootste touwenpark van Europa: het Hochseilpark Saalbach Hinterglemm. Het park heeft een totale lengte van meer dan 8 km, 200 verschillende stations en 30 touwglijbanen die verschillende niveaus en platformen van 3 tot 40 meter hoog verbinden!

Het park biedt parcours met hindernissen voor zowel jong als oud. Bij aankomst krijg je eerst een korte instructie hoe je jezelf moet beveiligen en nadien kan je zelfstandig het park in trekken. Tussendoor kan je even pauzeren om wat te eten of te drinken. Houd je van klimmen of ben je op zoek naar een actieve bezigheid? Dan is een bezoek aan dit klimpark echt iets voor jou. Meer info op de website.

Enkele topattracties in het Hochseilpark Saalbach Hinterglemm

  • Jump & Slide park: Een van de leukste attracties in het klimpark. Met een grote band glijd je als het ware van een glijbaan in de vorm van een skischans naar beneden waarbij je landt op een groot zacht kussen.
  • Mega Flying Fox: Bij deze attractie hang je aan een zipline en leg je een afstand af van 2.5 kilometer met een snelheid die kan oplopen tot 80 km/u.
  • Giant Swing: Daarnaast is er nog de gigantische schommel waarbij je vanaf de Golden Gate Bridge op 45 meter hoogte naar beneden springt.

RONDREIS: Ontdek nog meer met onze roadtrip door Oostenrijk.

  1. Wandel over de Golden Gate Bridge of the Alps

De Golden Gate Bridge in San Francisco ken je ongetwijfeld wel, maar wist je ook dat je in het Saalbach-Hinterglemmdal een gelijkaardige "Golden Gate Bridge" kan bezoeken? De imposante roodkleurige brug bevindt zich aan het einde van het Glemmtal en wordt omringd door een prachtig en rustig natuurgebied waar je heerlijk kan wandelen.

De Golden Gate Bridge of the Alps werd speciaal aangelegd om natuurliefhebbers de kans te geven om de prachtige omgeving te verkennen. De 200 meter lange brug is tot 42 meter hoog en overspant een vallei, waarin de bron van de rivier de Saalbach stroomt. Hoogtevrees of niet, het adembenemende panoramische zicht over het dal is absoluut de moeite waard.

Glemmtaler Baumzipfelweg, he hoogste boomtoppenpad van Europa

De Golden Gate Bridge maakt ook deel uit van de hoogste boomtoppenroute van Europa! Deze luswandeling begint bij de parkeerplaats aan het einde van het dal (bekijk ligging) en is ongeveer 5 km lang. Je wandelt de Golden Gate Bridge der Alpen over en loopt zo verder door naar een grote houten constructie met een lengte van 600 meter lang. Je wandelt tussen de indrukwekkende boomtoppen met hier en daar een interactieve speel- of informatiestations.

Wie van plan is om de leuke wandeling over de Golden Gate Bridge der Alpen te doen, krijgt bij de ticketbalie ook een leuke groene kaboutermuts!
  • Met hoogtevrees is de route een stuk minder prettig, maar het is zeker aan te raden.
  • Je kan de brug het hele jaar door bezoeken.
  • Van december t/m eind maart, dinsdag t/m zondag van 11u tot 21u.
  • Van mei t/m oktober, dagelijks van 9u30 tot 18u.
  • In de zomer heb je de mogelijkheid om het kleine daltreintje te gebruiken om heen en terug te gaan.
  • Op warme zomerdagen kan je je altijd even afkoelen bij Teufelswasser die aan het einde van de route ligt!
  1. Paragliden met Fly’n Soul

Altijd al eens willen paragliden? Met Fly’n Soul kan het! Geniet van een onvergetelijk uitzicht over Saalbach-Hinterglemm en omgeving van bovenaf. Wanneer je bij Fly’n Soul aankomt, krijg je wat informatie over de vlucht en voeren ze de laatste voorbereidingen uit.

Na een paar startoefeningen is het tijd om samen met een ervaren tandempiloot de berg af te rennen. Je ziet zo de grond onder je voeten verdwijnen en je voelt je zachtjes door de lucht zweven. Je wordt omgeven door het adembenemende alpenlandschap van Saalbach Hinterglemm. Een bijzonder gevoel dat je amper kan beschrijven! Meer info op de website.

  1. Op vakantie in Saalbach Hinterglemm met kinderen

Ook kinderen zullen zich geen moment vervelen in Saalbach-Hinterglemm! Naast de verschillende attracties in Avonturenpark Hochseilpark Saalbach Hinterglemm zijn er nog tal van andere kindvriendelijke activiteiten te ondernemen in deze omgeving. We sommen even de leukste activiteiten voor je op:

  • Op het avonturenparcours van Montelino op de Kohlmais kunnen de kinderen de clown Montelino helpen om zijn speelgoed en vrienden te vinden. Onderaan de lift ontvang je een boekje met daarin allerlei opdrachten die je tijdens de route kan oplossen.
  • Jonge motorrijders kunnen hun vaardigheden verbeteren in het nieuwe Learn To Ride Park aan de voet van de Kohlmais.
  • Daag elkaar uit voor een potje minigolf! Nabij het bergstation van de 12er KOGEL Bahn vind je een minigolfbaan van hout, waar alles draait om het thema natuur.
  • Laat de kinderen hun hartjes kloppen in de kinderspeeltuin op de top van de Zwölferkogel. Geniet van het panoramische uitzicht over Saalbach Hinterglemm, terwijl de kinderen de speeltuin verkennen.
  • Volg het pad van de knikkerbanen langs het bospad vanaf het bergstation Reiterkogelbahn. Een houten balletje kost €2 maar kan je meenemen als souvenir naar huis.
  1. Ook een populaire wintersport bestemming

Het skigebied van Saalbach heeft maar liefst 270 km aanééngesloten piste en is een van de bekendste skigebieden in Oostenrijk. De bekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn vormen samen het prachtige en kindvriendelijke skigebied waar je dagenlang plezier kan beleven. Het indrukwekkende skigebied heeft voor ieder wat wils: zo zijn er talloze blauwe en rode pistes, die toegankelijk zijn voor beginners tot gevorderden.

Maar ook buiten de pistes geniet je hier volop vak je wintervakantie. Maak een ritje op een van de rodelbanen of ga mee met de paardenslee of pistebully. Kortom: beleef onvergetelijke avonturen vol afwisseling in een adembenemend winterlandschap.

  1. Leukste uitstapjes vanuit Saalbach-Hinterglemm

Er valt meer dan genoeg te doen en te beleven in Saalbach-Hinterglemm en omgeving. Verblijf je meerdere dagen in Saalbach-Hinterglemm? Dan raden we aan om ook deze prachtige omgeving te verkennen. Hieronder hebben wij alvast enkele bijzondere uitstapjes opgelijst die je kan ondernemen tijdens je vakantie.

Zell am See aan de Zeller See

Zell am See is een pittoresk stadje aan het gelijknamige bergmeer de Zellersee. Zowel in de winter als in de zomer is dit een erg geliefde vakantiebestemming in Oostenrijk. Vervelen zal je hier zeker niet want er is meer dan genoeg te zien en te doen. Of je nu op zoek bent naar een actieve wandelvakantie, skivakantie of een ontspannen vakantie aan het meer, Zell am See heeft het!

Bezoek de Krimmler Wasserfälle

In het Nationaal Park Hohe Tauern, op 1u15 rijden, kan je de 380 meter hoge Krimmler Wasserfälle bezoeken. Deze groep watervallen stort in 3 fases naar beneden en zijn hiermee dé hoogste gefaseerde watervallen van Europa.

Je kan al een blik werpen op de indrukwekkende watervallen vanaf de kant van de weg. Maar het loont natuurlijk ook de moeite om deze van dichtbij te bekijken. Vanaf de parkeerplaats loopt er een wandeling van 4 km langs de waterval, waarbij je langs meerdere prachtige panoramapunten loopt.

TIP: Vertrek je binnenkort op vakantie naar Oostenrijk? Weet je niet goed wat de beste route is? Lees hier meer over de beste route naar Oostenrijk met extra handige informatie over de tolwegen.

De prachtige muziekstad Salzburg

Salzburg is gelegen aan de voet van de Alpen en is een stad vol cultuur en geschiedenis. Het centrum van de stad staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Salzburg is de geboortestad van Mozart, en aan de drukke winkelstraat de Getreidegasse kan je het huis bezoeken waar de musicus in 1756 werd geboren.

Bezoek in Salzburg ook de Festung Hohensalzburg, de burcht in het centrum die hoog boven de rest van de stad uitsteekt. Dit kasteel is een van de best bewaarde middeleeuwse burchten van Europa. Ook de tuinen van Schloß Mirabell, waar scenes uit de geliefde film The Sound of Music werden opgenomen, zijn een grote bezienswaardigheid in de stad.

  1. Filmpje: ga mee op ontdekking in het avonturen park

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten tijdens je bezoek aan het avonturen park van End of the Valley in Saalbach Hinterglemm? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Wandel mee over de Golden Gate brug van de Alpen en loop mee door de boomtoppen.

  1. Waar overnachten in Saalbach-Hinterglemm?

Vertrek je binnenkort op vakantie naar Saalbach-Hinterglemm en ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Wij hebben alvast onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en appartementen in Saalbach-Hinterglemm.

  • Boutique Hotel ANYBODY ligt op wandelafstand van Saalbach Hinterglemm en biedt accommodatie in boetiekstijl. Na een heerlijke nachtrust kan je hier genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  • Hotel Vorderronach is een typische chalet met kamers in alpine stijl waarvan sommige een balkon hebben met uitzicht op de omliggende bergen. Het hotel ligt naast de skipistes van het skigebied Saalbach-Hinterglemm. Meer info en boeken.
  • Ben je eerder op zoek naar een gezellig appartement? Apartments Niederseer ligt op wandelafstand van het centrum van Saalbach en beschikken over moderne appartementen met terras, een grote tuin en een spa. Meer info en boeken.
  • Liever luxueus overnachten? Dan raden we een verblijf aan in het stijlvolle Hotel Alpine Palace. Het hotel beschikt over elegant ingerichte kamers, gezellige restaurants waar je kan proeven van culinaire gerechten, verschillende sauna's en stoombaden om te ontspannen en uitzicht van 360° biedt op de omliggende bergen. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?