Vakantie in Kvarner baai? 7 tips voor mooie daguitstappen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Vakantie in Kvarner baai? 7 tips voor mooie daguitstappen

8 maart 2021 in Kroatië0 reacties

Ben je op vakantie in de prachtige baai van Kvarner? En zoek je inspiratie voor een toffe daguitstap?

Kvarner heeft niet alleen prachtige kustlijn met talloze eilandjes. Je vindt er ook het adembenemende Plitvice Lakes Nationaal Park, en het pittoreske dorp Rastoke, met meer dan 22 molens. Of wat denk je van een bezoek aan een burcht uit de 16de eeuw?

Inhoud artikel

  1. Daguitstap naar Rastoke

Rastoke is een pittoresk dorpje langs de Korana. Het rust aan de oevers van de rivier en je komt er zowel kleine watervallen tegen, alsook historische molens en huizen in de landelijke, architecturale stijl van de streek.

Rastoke telt niet minder dan 22 molens. De oudste molen dateert uit de 17de eeuw. Veel watervallen dragen de naam van de molenaars die er werkten.

  1. Plitvice Lakes (Meren) Nationaal Park

Plitvice Lakes (Meren) is het grootste nationaal park in Kroatië en tevens één van de oudste in Zuidoost-Europa. Deze UNESCO Werelferfgoedsite bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn door watervallen.

Het nationaal park werd opgericht in 1949 en beschermt een bergachtige streek die rijk is aan rivieren en meren. De geologische eigenschappen van het gebied hebben een unieke topografie gecreëerd. De lokale fauna en flora zijn ook opmerkelijk. Dankzij verschillende ecosystemen die naast elkaar bestaan, wonen er diverse planten en dieren, waaronder zeldzame soorten zoals de bruine beer. Lees meer in ons blogartikel over Plitvice meren.

  1. De Burcht van Nehaj in Senj

De Burcht van Nehaj, die zich in de kust stad Senj bevindt, werd gebouwd in de periode dat de Turken en Venetië oppermachtig waren. De nederzetting en haar inwoners ondergingen verschillende aanvallen, waardoor in 1558 het fort gebouwd werd. Het staat bovenop de Heuvel van Trbušnjak, een smalle rots die ongeveer 62 m boven de zeespiegel uitsteekt. De overblijfselenvan de pre-Romaanse kerk van St Joris, die je ook hier terugvindt, dateren uitde 11de eeuw.

  1. Daguitstap naar Opatija

Kuier langs de mooie promenade van Opatija en herbeleef de plek waar de elite van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk haar dagen doorbracht. Opatija kende moeilijke tijden tijdens de Joegoslavische periode, maar heeft vandaag de dag wat van haar vroegere elegantie teruggewonnen. De stad is een stille getuige van de overdadigearchitectuur die zo typisch was tijdens haar hoogdagen, en een prima bestemming voor een daguitstap in Kvarner.

  1. De groene vallei van Senjska Draga

Senjska Draga is een groene vallei. De mooie weg doorheen de vallei, kruist de Dinarische Alpen. De weg werd aangelegdin de 18de eeuw op bevel van Keizer Jozef II. Ooit was dit de belangrijkste verbindingsweg tussen de kust en het binnenland. Langs de kant van de weg vind je ook veel beschermde bergbronnen.

  1. Waar overnachten in de Baai van Kvarner?

Er zijn heel wat mogelijkheden om te overnachten in de baai van Kvarner. Je kan dicht bij het Plitvice Lakes Nationaal Park verblijven in het binnenland, of kiezen voor een verblijf aan de kust, zoals in Rijeka of het elegante Opatija.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Kroatië met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis door Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Kroatië.

Kroatië

Op vakantie naar Kvarner? Alle info in 1 reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?