Stadswandeling Ljubljana: Draken en bruggen in Slovenië + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Ljubljana: Draken en bruggen in Slovenië + kaart

9 155 x gedownload18 ervaringen
  • Startpunt: Kongresni trg (Congres plein)
  • Eindpunt: Kongresni trg (Congres plein)
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,2 km
  • Duur: 8 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk toegankelijk

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en wellicht de meest bekende stad van het land.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Stadswandeling Ljubljana: zie alle bezienswaardigheden op 1 dag

Een hoofdstad met het gevoel van een dorp

We starten op het centrale Congresplein uit 1821, vanaf hier gaan we naar het St Francis Church of the Annunciation en via de 3 bruggen het autorvrije gedeelte van de stad in.

We wandelen via de Robbov fontein naar de kathedraal van Ljubljana waarna we de kabelbaan naar het kasteel van Ljubljana nemen.
Via de Herculov fontein op het Levstikov plein lopen we naar de Cobber's brug. We brengen een bezoekje aan het stadsmuseum met z'n schat aan cultureel erfgoed en het bijzondere Museum of Illusions. Uitrusten doen we in het Tivoli Park.

Loop ook zeker even over de bijzondere Drakenbrug (Zmajski most) en de Butcher's Bridge.

Alternatief Metelkova

Voor wie het allemaal iets alternatiever mag zijn, breng zeker een bezoekje aan Metelkova City, een verlaten legerbasis en ideale plek voor een avondje uit. Deze zelfverklaarde autonome stad is de plek waar 's avonds studenten, creatievelingen en artiesten samenkomen. Meer bezienswaardigheden Ljubljana in onze blog.

Waar overnachten in Ljubljana?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw rondreis in Slovenië? Dan heb je heel wat keuze. Een appartement of hotel Ljubljana. Zoek de natuur op rond de meren van Bled en Bohinj? Bekijk onze lijst van onze 5 favoriete glampings, wedden dat je er ook wil verblijven!

Slovenië

Gratis stadswandeling Ljubljana downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Slovenië

Ontdek Slovenië via 2 uitgewerkte stadswandelingen, verkenning langs de mooiste meren en Sloveense kust en kom op bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

18 ervaringen

- 18 augustus 2020 - Heidi

Ik heb de gratis reisgids gedownload en ben een dag tourguide geweest voor mijn vriend, was super leuk!

- 9 augustus 2020 - Reiner

Helft van de wandeling Ljubljana gedaan op 1 augustus 2020. Parking aan Pri Bvri bleek gratis te zijn. We zijn even afgeweken om de Drakenbrug ook te zien. Nu ja: dat is een brug. Feit is dat zoals in de gids staat, er wel wat te beleven is in de stad. Dan wijk je af van de route. De moeite van een uitstap. Een gpx-track zou behulpzaam zijn want hier en daar waren we de route even kwijt.

- 29 januari 2020 - Ko Onderdijk

Met deze gids kan ik echt wat!!

- 10 oktober 2019 - Bart

Bij het verlaten van het kasteel is het niet duidelijk in welke richting we moeten gaan. We zijn dan maar op goed gevoel vertrokken en kwamen, welliswaar vanuit de verkeerde richting, op de juiste plaats aan. Een beetje verder kwam de beschrijving in de tekst niet overeen met het plannetje. We hebben wel genoten van deze vrij complete wandeling. Dank

- 26 augustus 2019 - Paul

fantastische reis gehad, met heel veel dank aan de reisgids over Slovenië. Wandeling Ljubljana gedaan. Prachtig. verbleven aan het meer van Bled en hebben heel wat voorgestelde uitstappen uit de gids gedaan.

Gratis stadswandeling Ljubljana downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?