Premium

Stadswandeling Zadar, breng een ode aan de zon en de zee

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Stadswandeling Zadar, breng een ode aan de zon en de zee

  • Startpunt: Land Gate (Land poort)
  • Eindpunt: Zonnegroetmonument
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 1,5 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Zadar

Zadar is een kleine Kroatische stad die voorlopig nog gespaard is gebleven van het massatoerisme. Het is een bijzondere mengeling van het rijke verleden en moderne heden. Deze stadswandeling brengt je alvast langs de mooiste plekjes van Zadar. Laat je verrassen!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling door Zadar langs alle hoogtepunten

De wandeling begint bij de Land Gate, een zestiende-eeuwse poort die dienst doet als hoofdingang tot de oude stadskern. Daarna ga je verder naar het plein Piazza dei Signori waar je tussen eeuwenoude gebouwen staat. Het is al sinds de Renaissance het centrum van het stadsleven. Even later passeer je het Archeologisch Museum en Forum, waar geschiedenisliefhebbers zeker binnen moeten gaan. Als je de wandeling verder volgt kom je terecht bij de kerk van St. Donatus, een kerk uit de 9e eeuw die vandaag vooral gebruikt wordt als concerthal.

Vlak naast de kerk staat de kathedraal van St. Anastasia, de grootste kerk van Dalmatië. Deze kathedraal staat er al sinds de 12e eeuw en als je binnengaat, kan je een prachtig rozet bewonderen. Even verder passeer je het klooster van St. Franciscus van Assisi (Sveti Frane) waar zich achter de deuren een mooi binnenplein verschuilt. Op het einde van de wandeling kom je langs het Zeeorgel van Zadar, een experimenteel muziekinstrument. Het is een reeks pijpen waar de wind en de golven mee spelen met geheimzinnige muziek tot gevolg. De Zonnegroet van Zadar ernaast is een grote LED-vloer die de muzieknoten van het orgel in een kleurenspektakel giet. Ontdek nog meer bezienswaardigheden in Zadar.

VERBLIJFTIP: Overnacht in het Riva Palace - design rooms, een charmant pension op wandelafstand van de bezienswaardigheden in Zadar. De kamers kregen een elegante inrichting met stenen muren en uitzicht over de omgeving. Meer info en boeken.

Kroatië

Gratis preview reisgids Kroatië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Kroatië

Ontdek Kroatië via een compleet uitgewerkte rondreis en 5 stadswandelingen die je langs de mooiste bezienswaardigheden van Kroatië brengen. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 14 april 2024 - Raymond Ghys

Heel veel tips uit de reisgids gehaald die we zeker gaan gebruiken

- 5 maart 2024 - Hoffman Chris

Handige brochure om mee te nemen tijdens je verblijf. Gedetailleerde landkaarten en informatieve uitleg bij de foto's.

Gratis preview reisgids Kroatië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?