Wat zijn de beste plaatsen om te duiken of snorkelen in Kroatië?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wat zijn de beste plaatsen om te duiken of snorkelen in Kroatië?

22 december 2023 in Kroatië2 reacties

Aangezien Kroatië meer dan 1.200 eilanden en een gigantisch lange kustlijn heeft, is het vast geen verrassing dat dit een topbestemming is als het op duiken, snorkelen, zeilen, kajakken, windsurfen en andere watersporten aankomt.

Zo goed als elke stad aan de kust en zo goed als elk eiland biedt de mogelijkheid om deze sporten te beoefenen. Alvast een lijst met 12 suggesties.

Snorkelen en diepzeeduiken in Kroatië

Aangezien Kroatië zoveel eilanden en een lange kustlijn heeft, is het vast geen verrassing dat dit een topbestemming is als het op duiken, snorkelen, zeilen, kajakken, windsurfen en andere watersporten aankomt. Zo goed als elke stad aan de kust en zo goed als elk eiland biedt de mogelijkheid om deze sporten te beoefenen. Hieronder volgen een aantal van de hoogst aangeschreven duikplekken in Kroatische wateren. Misschien heb je wel de tijd om een aantal van deze te bezoeken tijdens je reis:

Enkele goede duiklocaties in Kroatië:

  • Wrak van Baron Gautsch – vlakbij Rovinj
  • Spectaculaire grot bij het eiland Mezanj – Dugi Otok
  • Rasip – Kornati Eilanden (er zijn veel mooie duikplekken in het Kornati Nationaal Park)
  • Grot bij de Baai van Lučice, Brač
  • Rif van Vodnjak, vanuit Pakleni Otoci, Hvar
  • Blue Grotto, Biševo, vanuit Vis
  • Wrak van Taranto, Dubrovnik

Een aantal fantastische snorkelplekken in Kroatië:

Dit is natuurlijk geen volledige lijst, er zijn nog veel meer snorkel-, duik- en zwemplekken in de Kroatische wateren. Het water van de Adriatische Zee is over het algemeen erg helder. Ben je een gepassioneerd wrakduiker? Neem dan zeker een kijkje op deze facebookpagina: https://www.facebook.com/WrecksOfTheCroatianAdriatic

Waar overnachten in Kroatië? Onze favorieten

Voor je vakantie in Kroatië, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Kroatië online bekijken.

Onderstaande blogartikels kunnen ook alvast als inspiratie dienen:

Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Kroatië?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis van Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Kroatië.

Kroatië

Gratis preview reisgids Kroatië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 2 mei 2022 - Elise Raeimakers

Toppie, hebben er zin in!

- 30 september 2018 - Cindy

Vond hem heel intressant, staan heel goede tips in

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?