Welke stadspassen en tickets kopen in Venetië? Alle info om geld te besparen in Venetië

Volledige reisgids kopen voor € 5

Welke stadspassen en tickets kopen in Venetië? Alle info om geld te besparen in Venetië

20 juni 2023 in Venetië1 reactie

Overzicht van de stadspassen en kortingskaarten in Venetië: waar tickets kopen? + tips

Ben je van plan om veel te bezoeken tijdens je reis naar Venetië? Dan kan je flink besparen door een van de stadspassen aan te kopen. Je krijgt dan korting op de populairste bezienswaardigheden en je hoeft niet aan te schuiven aan de kassa.

Bezoek je Venetië en heb je geen zin om in wachtrijen te staan? Dan kan je hier vooraf je tickets online boeken om zo heel wat tijd uit te sparen.

Inhoud artikel

 1. Venetië Pas

Verblijf je niet zo lang in Venetië? Dan is de Venetië Pas een goed idee. Je hebt dan toegang tot de twee beroemdste bezienswaardigheden in de stad en je maakt een ritje op een gondel. Je kan zo de wachtrijen overslaan en je bespaart dus veel tijd. Daarbovenop krijg je nog eens 10% korting op de andere bezienswaardigheden in de stad.

Wat zit er inbegrepen in de Venetië Pass?

TICKETS: Dit is een absolute aanrader wanneer je de bekendste gebouwen in Venetië wil zien, een gondelvaart wil maken en de rest van de tijd vooral door de smalle straatjes wil rondwandelen. Je boekt je Venetië Pas hier.

 1. Venezia Unica Card: een stadspas Venetië op maat

De Venezia Unica Card is de officiële stadspas van de stad Venetië

De meeste grote, toeristische steden bieden een stadspas aan die je eenmalig aankoopt en waarmee je dan gratis binnen mag in de belangrijkste bezienswaardigheden of een grote korting krijgt. De Venezia Unica Card werkt echter een beetje anders.

 • Je gaat naar de officiële website en daar duid je aan welke bezienswaardigheden je precies wil bezoeken.
 • Je stelt met andere woorden zelf je eigen Venezia Unica Card samen.
 • Het spreekt voor zich dat het goedkoper is om de bezienswaardigheden via de Venezia Unica Card te bezoeken dan afzonderlijk ticketjes te kopen.
 • Eenmaal je de bezienswaardigheden uitgekozen hebt die je wil zien, krijg je de stadspas op maat toegestuurd naar je e-mailadres.
 • In Venetië moet je die voucher dan inwisselen voor de echte Venezia Unica Card. Dat kan in speciaal daarvoor voorziene automaten in de stad en de luchthaven.

Op de Venezia Unica Card kan je ook ticketjes voor het openbaar vervoer en excursies toevoegen. Je boekt ook snel vervoer van en naar de luchthaven. Het is dus een handige kaart, maar je moet wel eerst uitzoeken wat je precies allemaal wil bezoeken.

 1. Koop de Museum Pass en bespaar op museumbezoeken

Wil je vooral veel musea bezoeken in Venetië? Dan is het een goed idee om de Museum Pass te kopen. Met de museumpas van Venetië heb je toegang tot alle musea die in eigendom van de stad Venetië zijn. Daarbovenop krijg je ook toegang tot het must-see Dogepaleis.

 • Enkele van de bekendste musea die je kan bezoeken met de Museum Pass zijn het Museo Correr, het Ca’ Pesaro, het glasmuseum op Murano en het kantmuseum op Burano.
 • Je krijgt de kaart toegestuurd naar je e-mailadres. Die mail wissel je dan in een van de musea in voor de echte Museum Pass.
 • We vertellen er wel graag bij dat de twee beroemdste kunstmusea in Venetië, de Peggy Guggenheim Collection en de Galleriedell’Accademia, niet inbegrepen zijn.
De volledige lijst van musea die je kan bezoeken met de Museum Pass: Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale, Sale Monumentali della Biblioteca Nazionale Marciana, Palazzo Ducale, Ca’ Pesaro, Ca’ Rezzonico, Museo del Vetro, Museo del Merletto, Museo di Palazzo Mocenigo, Museo del Settecento Veneziano, Casa di Carlo Goldoni, Galleria Internazionale d’Arte Moderna en het Museo di Storia Naturale

TICKETS: Ben jij een echte musealiefhebber? Bestel dan zeker je Venetië Museum Pass online en geniet van toegang tot de meeste musea van Venetië en tot het Dogepaleis.

 1. Openbaar vervoer in Venetië

Ook in Venetië is er openbaar vervoer: de beroemde waterbussen of vaporetti. Die waterbussen varen door de kanalen van de stad, vooral door het Canal Grande. Je kan opstappen aan elke halte en vervolgens afstappen waar je wil. De vaporetti varen ook naar de naburige eilanden zoals Murano, Burano en Lido.

In totaal zijn er 20 waterbuslijnen, maar je zal vooral lijn 1 en 2 gebruiken in de stad. De vaporetti op lijn 1 stoppen bij elke halte langs het Canal Grande, die van lijn 2 stoppen enkel bij de belangrijkste, grootste haltes en zijn dus sneller.

Lees zeker ons uitgebreid blogartikel over 'hoe je verplaatsen in Venetië.'

Om een vaporetto te nemen, moet je vooraf een ticketje kopen. Elk ticket kost 7,5 euro en is 75 minuten geldig. Je kan in die tijdspanne zo veel vaporetti nemen als je wil. Wil je de beroemde vaporetti gewoon eens uitproberen, dan is zo’n ticket voldoende. Ben je van plan om vaak de waterbussen te nemen en veel te bezoeken, dan kies je beter voor een pas. Dit zijn de mogelijkheden:

 • Geldigheid van 75 minuten: 7,5 euro
 • Geldigheid van 24 uur: 20 euro
 • Geldigheid van 48 uur: 30 euro
 • Geldigheid van 72 uur: 40 euro
 • Geldigheid van 1 week: 60 euro

TICKETS: Je kan de kaartjes ter plaatse kopen, maar we raden aan om ze vooraf online te kopen. Het is eenvoudig en gaat snel. Tickets voor de vaporetto koop je hier.

 1. Koop je tickets vooraf online voor bezienswaardigheden in Venetië

Is een stadspas niet echt jouw ding, maar wil je wel enkele bezienswaardigheden bezoeken? Dan is het een goed idee om je tickets voor die bezienswaardigheden vooraf online te boeken. Zo vermijd je namelijk de wachtrijen. Je hoeft niet meer aan te schuiven aan de ticketbalie en kan gewoon doorlopen naar de ingang. Of bekijk meteen het volledige aanbod tours en tickets in Venetië.

We zetten tickets voor de bekendste bezienswaardigheden hieronder op een rijtje:

 1. Download je gratis stadswandeling Venetië

Citytrip naar Venetië? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Venetië. Ideaal om Venetië volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Venetië met volledig uitgewerkte stadswandeling + 35 highlights en heel wat verborgen pareltjes (én GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download zeker ook de gratis preview stadsgids Venetië en ga op pad!

Venetië

Gratis reisgids Venetië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?