Palazzo Barbarigo Minotto in Venetië bezoeken: wat te zien & doen?

Volledige reisgids kopen voor € 5

Palazzo Barbarigo Minotto in Venetië bezoeken: wat te zien & doen?

23 maart 2022 in Venetië0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan Palazzo Barbarigo Minotto: wat zien en doen?

Het Palazzo Barbarigo Minotto, vlakbij het San Marcoplein, is een groot stadspaleis. Het bestaat eigenlijk uit twee afzonderlijke paleizen die in de 17e eeuw met elkaar verbonden werden. Vandaag staat het Palazzo Barbarigo Minotto vooral bekend om de vliegende opera’s die er georganiseerd worden. Je krijgt een operavoorstelling te zien die zich in drie verschillende zalen afspeelt. Een bijzondere ervaring!

Alle info over een bezoek aan het Palazzo Barbarigo Minotto vind je hier.

Tickets voor je bezoek Venetië + wachtrijen vermijden

ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een Venice Pass, zo bespaar je gigantisch veel uit en kan je ook gebruik maken van het openbaar vervoer & watertaxi's + toegang tot het Dogepaleis + gondelvaart + de belangrijkste musea. De Venice City Pass is er voor 24u, 48u of 72u (kan je kiezen na het invullen van je datum). Klik hier en boek je Venice Pass online.

Enkel openbaar vervoer boeken? Boek je Vaporetto bootticket voor het openbaar vervoer online.
Wil je liever een cruise doen in Venetië? Bekijk hier het deze rondvaart op het kanaal Grande.

Gun jezelf de vrijheid en sla de wachtrijen over. Via GetYourGuide kan je online tickets boeken en zo wachtrijen overslaan bij de bekende bezienswaardigheden. Zo zie je meer tijdens je bezoek aan Venetië. Boek je ticket hier online.

Inhoud artikel

  1. De unie van twee stadspaleizen

Het stadspaleis Barbarigo Minotto kijkt op het Canal Grande en ligt op een steenworp van het San Marcoplein. Dit stadspaleis is opmerkelijk groot en dat komt omdat het vroeger uit twee afzonderlijke gebouwen bestond. Het oudste gedeelte van het stadspaleis is het Palazzo Minotto. Het dateert grotendeels uit de 15e eeuw en werd in de typische Venetiaanse gotische stijl opgetrokken. Op de gevel zie je opvallende, van oorsprong 12e-eeuwse afbeeldingen. Daardoor valt het Palazzo Minotto meteen op.

Het Palazzo Barbarigo werd in de 17e eeuw gebouwd en was de thuis van de invloedrijke familie Barbarigo. Later werd het eigendom van de familie Minotto en zij voegden het in diezelfde eeuw nog samen met het Palazzo Minotto ernaast.

REISGIDS: Wil je graag zoveel mogelijk zien tijdens je citytrip in Venetië? Download dan zeker onze reisgids Venetië en geniet ten volle van je verblijf.

  1. Venetiaanse kunst op maat

Ter gelegenheid van het huwelijk van Gregorio Barbarigo en Caterina Sagredo in 1739 werd een zaal in het stadspaleis helemaal opnieuw aangekleed. De grootste Venetiaanse kunstenaars van die tijd werden daarvoor uitgenodigd. Vandaag wordt die ruimte de zaal van Tiepolo genoemd. Vooral de plafondschildering spreekt tot de verbeelding.

Twee jaar later werd de schilder Mengozzi Colonna uitgenodigd om de huiskapel te schilderen. Hij staat bekend om zijn fresco’s en ook hier kan je een prachtig exemplaar van zijn hand bewonderen. Ook de houten decoraties, de vloeren en de terrazzotegels dateren uit die periode.

  1. Ga naar de vliegende opera in Palazzo Barbarigo Minotto

In Venetië staan twee plekken bekend om operavoorstellingen. Enerzijds is er natuurlijk het beroemde operagebouw Teatro La Fenice, maar voor een interactieve operavoorstelling moet je in het Palazzo Barbarigo Minotto zijn.

Het bijzondere aan de operavoorstellingen hier is dat ze zich afspelen in verschillende ruimtes van het stadspaleis. Na afloop van elke akte gaan de acteurs naar de volgende ruimte. Het publiek volgt de acteurs dan en kiest opnieuw een stoeltje uit. Zo geniet je van een indrukwekkende operavoorstelling en ontdek je terwijl het stadspaleis. Bovendien is de afstand tussen het publiek en de acteurs erg klein. Er is geen podium en dat maakt de voorstelling extra bijzonder.

In het Palazzo Barbarigo Minotto worden drie verschillende opera’s opgevoerd:

  • La Traviata
  • Rigoletto
  • Il Barbiere di Siviglia

TICKETS: We raden je aan om je tickets voor het Palazzo Barbarigo Minotto op voorhand te boeken online. Zo ben je zeker van je plekje. Aan de ingang worden slechts heel beperkt tickets verkocht en je bent niet de enige die deze operavoorstelling wil bijwonen.

  1. Tickets boeken voor het Palazzo Barbarigo Minotto

We raden je aan om je tickets voor de opera in het Palazzo Barbarigo Minotto vooraf online te kopen. Zo ben je zeker van je plaatsje, kan je kiezen wanneer je de operavoorstelling bijwoont en je kiest natuurlijk ook welke opera je wil zien. De meeste opera’s vangen aan tussen 20u en 21u. Boek je tickets voor het Palazzo Barbarigo Minotto.

  1. Waar bevindt zich het Palazzo Barbarigo Minotto?

Wil je graag het paleis bezoeken? Het Palazzo Barbarigo-Minotto bevindt zich in de straat Fondamenta Duodo o Barbarigo. Het paleis kijkt uit op het Canal Grande en ligt vlakbij het San Marcoplein.

Bekijk de ligging van het Palazzo Barbarigo-Minotto op de kaart

  1. Waar overnachten in Venetië?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor je vakantie in Venetië? Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Venetië.

  • Venetië: Het 4-sterren Hotel Rialto ligt tegenover de Rialtobrug en biedt kamers aan met een traditioneel Venetiaanse inrichting. Begin je dag op een onvergetelijke manier door buiten op het terras te eten, met een briljant uitzicht op het Canal Grande. Meer info en boeken.
  • Venetië: Genieten van een drankje op terras in hartje Venetië? Bij B&B Ca' San Rocco kan dat! Deze charmante accommodatie is omringd door planten en tuinen: de perfecte plek voor natuurliefhebbers om te ontspannen. Meer info en boeken.
  • Lido: Wandel langs het uitgestrekte strand van het eiland Lido en rust nadien lekker uit in het historische Hotel Byron. Je kan genieten van de schoonheid van de nabijgelegen Venetiaanse lagune, of volledig ontspannen in de smaakvol ingerichte kamers met uitzicht op het terras in de tuin. Meer info en boeken.
  • Burano: Wil je graag op het eiland overnachten? Boek dan een verblijf in het vakantiehuis Night Galleria - bed & art gevestigd in een van de gekleurde huisjes. De accommodatie biedt ook uitzicht op de lagune van Venetië. Meer info en boeken.
  1. Download je gratis stadswandeling Venetië

Citytrip naar Venetië? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Venetië. Ideaal om Venetië volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Venetië met volledig uitgewerkte stadswandeling + 35 highlights en heel wat verborgen pareltjes (én GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download zeker ook de gratis preview stadsgids Venetië en ga op pad!

Venetië

Gratis reisgids Venetië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?