Peggy Guggenheim Collection Venetië bezoeken: wat zeker zien en doen? + waar je tickets kopen

Volledige reisgids kopen voor € 5

Peggy Guggenheim Collection Venetië bezoeken: wat zeker zien en doen? + waar je tickets kopen

19 maart 2022 in Venetië0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan Peggy Guggenheim Collection Venetië + waar tickets kopen

Niet alleen in Bilbao en New York (en binnenkort Abu Dhabi) kan je wereldberoemde Guggenheim-musea bezoeken. Het kan ook in Venetië. In het stadspaleis Palazzo Venier dei Leoni woonde Peggy Guggenheim. Ze spaarde een adembenemende kunstcollectie bijeen die na haar dood werd tentoongesteld in haar woning. Het is vandaag een van de populairste attracties in Venetië.

Lees hier meer over je bezoek aan het Peggy Guggenheim Collection Venetië en bestel je tickets online.

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van de Peggy Guggenheim Collection in Venetië

De Peggy Guggenheim Collection wordt tentoongesteld in het prachtige Venetiaanse stadspaleis Palazzo Venier dei Leoni, aan de Canal Grande. Dat stadspaleis werd opgetrokken in de 18e eeuw en is bijna even interessant als de kunstcollectie die erin bewaard wordt.

Het Palazzo Venier dei Leoni werd bewoond door Peggy Guggenheim, een nicht van kunstverzamelaar Solomon R. Guggenheim. Ze kocht het Venetiaanse paleis in 1949 en bleef er daarna wonen tot haar dood in 1979. Kunst verzamelen zat in de familie, want ook Peggy Guggenheim spaarde een indrukwekkende collectie bijeen.

Na haar dood werden de assen van Peggy Guggenheim (en dat van haar hondjes) begraven in de tuin van het Palazzo Venier dei Leoni. Na de dood van Peggy Guggenheim werd de kunstcollectie in het paleis tentoongesteld. Het museum werd opgenomen in de Guggenheim Foundation.

Bestel je tickets voor het Peggy Guggenheim Collection Venetië

 1. De Peggy Guggenheim Collection in Venetië

De kunstcollectie die Peggy Guggenheim verzamelde is enorm. Je kan hier werken bewonderen van klinkende namen zoals Pablo Picasso, Salvador Dali, René Magritte en Piet Mondriaan. Daarnaast kan je hier nog schilderijen zien van Chagall, Brancusi, Corneille, Kandinsky, Miró, Klee en Pollock. Elke grote naam van de schilderkunst is hier met andere woorden vertegenwoordigd. Er hangen ook enkele werken van Max Ernst, met wie Peggy Guggenheim getrouwd was.

Het interieur van het museum

Ook het interieur is erg bijzonder om te zien. Het ziet eruit als een museum met witte muren, maar je kan duidelijk zien dat het stadspaleis ooit gewoon bewoond werd. Je wandelt hier niet in grote zalen, maar in eerder kleine kamers en er hangt een intieme sfeer. Het terras, met prachtige uitzichten, steelt hier als het ware show.

Verder hoort er bij het Palazzo Venier dei Leoni ook een aangename tuin waar een paar opmerkelijke beelden tentoongesteld worden.

 1. Hoe bereik ik de Peggy Guggenheim Collection in Venetië?

 • De Peggy Guggenheim Collection wordt tentoongesteld in het Palazzo Venier dei Leoni.
 • Je bereikt het Guggenheim Museum van Venetië eenvoudig via de Accademia-brug.
 • Wandel eerst links voorbij het kunstmuseum Gallerie Dell’Accademia (een aanrader!) en sla daarna linksaf. Wandel rechtdoor, steek de brug over en je komt aan bij de Peggy Guggenheim Collection.
 • Kom je liever met de vaporetto-waterbus? Stap dan af aan de halte Accademia.

REISGIDS: Wil je graag zoveel mogelijk zien tijdens je citytrip in Venetië? Download dan zeker onze reisgids Venetië en geniet ten volle van je verblijf.

 1. Tickets en openingsuren van het Peggy Guggenheim Museum

 • Je kan je toegangstickets aankopen aan de ticketbalie, maar ook online.
 • We raden je echter aan om je tickets vooraf een ticket te boeken. Zo ben je zeker dat je een plekje hebt.
 • Openingsuren: De Peggy Guggenheim Collection is iedere dag open van 10u tot 18u, behalve op dinsdag.
 • Bestel je tickets online voor het Peggy Guggenheim Collection.
 1. Zo kan je wachtrijen voor het museum vermijden

Het Peggy Guggenheim Museum is een van de drukst bezochte attracties van Venetië. En aangezien Venetië jaarlijks miljoenen toeristen lokt, betekent dat dat er ook heel erg veel mensen naar het Peggy Guggenheim Museum willen. Kunstliefhebber of niet.

Om de onvermijdelijke wachtrijen te slim af te zijn, raden we je aan om vooraf een ticket te boeken voor het Peggy Guggenheim Museum in Venetië. Je kan zo de wachtrij voorsteken en meteen het paleis en de kunstcollectie gaan bewonderen.

 1. Waar overnachten in Venetië?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor je vakantie in Venetië? Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Venetië.

 • Venetië: Het 4-sterren Hotel Rialto ligt tegenover de Rialtobrug en biedt kamers aan met een traditioneel Venetiaanse inrichting. Begin je dag op een onvergetelijke manier door buiten op het terras te eten, met een briljant uitzicht op het Canal Grande. Meer info en boeken.
 • Venetië: Genieten van een drankje op terras in hartje Venetië? Bij B&B Ca' San Rocco kan dat! Deze charmante accommodatie is omringd door planten en tuinen: de perfecte plek voor natuurliefhebbers om te ontspannen. Meer info en boeken.
 • Lido: Wandel langs het uitgestrekte strand van het eiland Lido en rust nadien lekker uit in het historische Hotel Byron. Je kan genieten van de schoonheid van de nabijgelegen Venetiaanse lagune, of volledig ontspannen in de smaakvol ingerichte kamers met uitzicht op het terras in de tuin. Meer info en boeken.
 • Burano: Wil je graag op het eiland overnachten? Boek dan een verblijf in het vakantiehuis Night Galleria - bed & art gevestigd in een van de gekleurde huisjes. De accommodatie biedt ook uitzicht op de lagune van Venetië. Meer info en boeken.
 1. Download je gratis stadswandeling Venetië

Citytrip naar Venetië? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Venetië. Ideaal om Venetië volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Venetië met volledig uitgewerkte stadswandeling + 35 highlights en heel wat verborgen pareltjes (én GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download zeker ook de gratis preview stadsgids Venetië en ga op pad!

Venetië

Gratis reisgids Venetië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?