Lido di Venezia bezoeken? Alle bezienswaardigheden op het eiland + tips

Volledige reisgids kopen voor € 5

Lido di Venezia bezoeken? Alle bezienswaardigheden op het eiland + tips

16 maart 2022 in Venetië0 reacties

Praktische info en bezienswaardigheden op Lido di Venezia + verblijftips

Lido di Venezia is een langgerekt eiland net ten zuiden van Venetië. Het eiland ligt bezaaid met mooie stranden, zowel private als publieke. Je beleeft er een dagje zon, zee en strand op 15 minuten varen van Venetië. Natuurlijk kan je ook op Lido enkele prachtige villa’s en andere bezienswaardigheden bezoeken en je kan er ook overnachten.

Wil jij ook graag dit eiland bezichtigen? Ontdek alles wat je moet weten over het eiland Lido di Venezia.

Inhoud artikel

 1. Strandvakantie op Lido di Venezia

Zon, zee en strand in Venetië

Wie Venetië bezoekt, denkt niet meteen aan een strandvakantie. Toch kan je in Venetië uitstekend van een dagje zon, zee en strand genieten. Het eiland Lido, ten zuiden van het stadscentrum van Venetië, is maar liefst 12 kilometer lang en vormt één lang strand.

Op Lido is het merendeel van de stranden eigendom van een hotel. Je vindt er dus vooral privéstranden. Het bekendste privéstrand is dat van het mythische Hotel Excelsior. De grote openbare stranden vind je vooral in het uiterste noorden en zuiden van het eiland.

VERBLIJFTIP: Boek je verblijf in het mythische Hotel Excelsior en geniet ten volle van je bezoek aan Lido di Venezia. Meer info en boeken.

 1. Spiaggia degli Alberoni

Het zuidelijkste deel van Lido di Venezia is een beschermd natuurgebied op Lido di Venezia. Spiaggi degli Alberoni bestaat voornamelijk uit hoge duinen maar er groeien ook bomen. Hier leven zelfs beschermde vogelsoorten. Ideaal voor de vogelliefhebbers onder ons of als je even genoeg hebt van de vele bezienswaardigheden in Venetië. Vergeet dus zeker je verrekijker niet mee te nemen wanneer je dit eiland bezoekt.

 1. Bewonder de villa’s van Lido

Lido is al eeuwenlang een populaire daguitstap voor de Venetianen. En dat heeft zich geuit in de vorm van grote villa’s die de tand des tijds uitstekend doorstaan hebben. Je kan er de dag van vandaag enkele prachtige villa’s in Liberty-stijl bewonderen die omgeven worden door weelderige tuinen. Een ervaren gids laat je een kijkje nemen in de zomerretraites van de rijke en adellijke Venetiaanse families.

TOUR: Wil je graag zoveel mogelijk te weten komen over de villa's op het eiland? Boek je georganiseerde tour langs de prachtige villa's op het Lido-eiland.

 1. Bezoek het Joodse kerkhof

Wanneer je Lido bezoekt, kan je ook een Hebreeuws kerkhof bezoeken dichtbij de San Nicolo kerk. Het kerkhof werd al gebouwd in de 14e eeuw en heel wat gedenktekens zijn in de afgelopen 30 jaar grondig gerenoveerd.

 1. Tempio Votivo

Een van de eerste gebouwen die je zal opmerken wanneer je het eiland Lido nadert, is de Tempio Votivo. De gigantische witte zuilen en de groene koepel zullen meteen je aandacht vestigen. Dit monument werd opgetrokken in 1925 als een plaats van gebed, maar ook als oorlogsmonument na de Eerste Wereldoorlog.

 1. Malamocco

Het dorpje Malamocco is een andere absolute must-see op Lido. Het is een pittoresk dorpje waar je heel wat leuke restaurantjes en historische gebouwen kan terugvinden. Je wandelt er over een mooie brug en bewonder het mooie gotische Palazzo del Podestà, dat dienst deed als burgemeesterswoning van Malamocco tot 1339.

 1. Maak een fietstocht op Lido di Venezia

Lido di Venezia is een behoorlijk groot eiland. Er valt dus ook veel te zien. Wil je je stranddag combineren met een beetje cultuur en terwijl het hele eiland zien? Maak dan samen met een gids een leuke fietstocht op Lido. Je krijgt de bijzonderste plekjes te zien, leert over de lokale geschiedenis en de gids vertelt je leuke anekdotes. Boek je fietstocht op Lido di Venezia online op voorhand en geniet ten volle van je vakantie.

 1. Het filmfestival van Venetië

In de eerste week van september vindt het filmfestival van Venetië plaats, het Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica. Het wordt al georganiseerd sinds 1932 en daarmee is het filmfestival van Venetië het oudste ter wereld. De eerste editie werd georganiseerd in het Hotel Excelsior.

 1. Hoe bereik je het eiland Lido?

 • Het langgerekte Lido di Venezia ligt ten zuiden van de stad. Het is een groot eiland dat de Adriatische Zee afscheidt van de lagune van Venetië.
 • Je bereikt Lido di Venezia makkelijk met de vaporetto, de waterbus van Venetië.
 • Zowel de lijnen 1, 5.1 en 5.2 maken een stop op Lido. De rit duurt een kwartiertje.
 • Je kan gemakkelijk opstappen bij het Piazza San Marco.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je ACTV-dagkaart online. Hiermee kan je onbeperkt gebruik maken van de waterbussen en -bussen in Lido.

 1. Waar overnachten op Lido di Venezia?

Wil je graag wat langer vertoeven op het eiland Lido? Dat kan natuurlijk ook. Er is namelijk een ruim aanbod accommodaties te vinden op het eiland. Hieronder hebben wij alvast onze favoriete verblijven op het eiland voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen op Lido di Venezia.

 • Hotel Villa Delle Palme is een charmant hotel in artnouveau stijl. Het hotel biedt aangename kamers die voorzien zijn van alle luxe en comfort dat je maar kan wensen. Na een heerlijke nachtrust geniet je van een gratis ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
 • Hotel Biasutti is gevestigd in een typische Venetiaanse villa en biedt elegante accommodatie met klassiek meubilair op 15 minuten wandelen van het strand. Meer info en boeken.
 • Mag het wat luxueuzer zijn? Dan kan je een verblijf boeken in het Hotel Excelsior Venice. Het vijfsterrenhotel is gevestigd op een rustige locatie aan het strand van Lido en biedt ruime kamers in een bijzondere Moorse architectuur. Verder biedt het hotel ook nog een verwarmd buitenzwembad, een Moorse binnenplaats en een fitnessruimte. Meer info en boeken.
 1. Download je gratis stadswandeling Venetië

Citytrip naar Venetië? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Venetië. Ideaal om Venetië volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Venetië met volledig uitgewerkte stadswandeling + 35 highlights en heel wat verborgen pareltjes (én GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download zeker ook de gratis preview stadsgids Venetië en ga op pad!

Venetië

Gratis reisgids Venetië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?