9 x leukste activiteiten, excursies en tours in Venetië + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 5

9 x leukste activiteiten, excursies en tours in Venetië + tickets

29 maart 2022 in Venetië0 reacties

Overzicht met de leukste activiteiten, tours en daguitstappen in Venetië + waar tickets boeken?

De wereldberoemde kanalen, talloze stadspaleizen en sprookjesachtige gondels van Venetië lokken elk jaar miljoenen toeristen. Je kan er rondwandelen in de smalle straatjes, ijsjes likken en de beroemdste bezienswaardigheden bezoeken, maar door af en toe een gids in te schakelen, haal je veel meer uit je bezoek aan Venetië.

Wij hebben alvast de leukste en mooiste daguitstappen vanuit Venetië voor jou op een rijtje gezet. Zo haal je het meeste uit je bezoek aan Venetië!

Inhoud artikel

  1. Maak een gegidste stadswandeling door Venetië

Geen betere manier om de geschiedenis van de stad te leren kennen dan door met een deskundige gids op pad te trekken. In Venetië kan je verschillende stadswandelingen maken. We raden je deze georganiseerde wandeltocht door Venetië aan.

Samen met een gids verken je het doolhof van smalle straatjes, blauwe kanalen en prachtige stadspaleizen. Je wandelt langs de belangrijkste monumenten van Venetië en terwijl vertelt de gids je over de geschiedenis van de stad. Het is de ideale kennismaking met Venetië.

TICKETS: Boek je wandeling door Venetië met gids online op voorhand en vertrek zorgeloos op vakantie!

  1. Avondwandeling in teken van lokale legendes

Wil je een ietwat specialere stadswandeling door Venetië maken? Kies dan voor de avondwandeling die helemaal in het teken staat van lokale legendes. Je leert Venetië zo op een heel nieuwe manier kennen en de geschiedenis van de stad komt terug tot leven.

Je komt langs de spookachtige Venetiaanse wijken Castello en Cannaregio en je komt meer te weten over de populaire spookverhalen en beroemde mysteries op Venetië. Een aanrader! Boek je avondwandeling door Venetië en kom meer te weten over de lokale oude legendes.

  1. Culinair genieten in Venetië

Italië staat natuurlijk bekend om de heerlijke lokale keuken. En Venetië is daar geen uitzondering op. Benieuwd naar de lokale lekkernijen? Dan raden we je deze tours aan. Op deze foodtour door Venetië wandel je met een gids langs de lokale markten en kom je langs de beste eetplekjes.

Je bezoekt de Rialtomarkt, proeft regionale kazen, buranelli-koekjes en natuurlijk ook tiramisu, het beroemdste Venetiaanse dessert. Daarnaast proef je ook de befaamde cicchetti, een soort tapasachtige gerechtjes, in leuke lokale restaurantjes.

TICKETS: Boek je streetfoodtour met lokale gids in Venetië online op voorhand.

  1. Leer zelf traditionele tiramisu maken

Wil je liever zelf de handen uit de mouwen steken? Ga dan op kookles in Venetië! Een van de vele kookworkshops die we kunnen aanraden is een snelcursus waarbij je twee pastagerechten en een traditionele tiramisu leert maken van een echte Italiaanse kok.

TICKETS: Of je tijdens dat koken ook prosecco en lekkere hapjes voorgeschoteld krijgt? Wees maar zeker! Boek je kookworkshop in Venetië.

  1. Gondelvaren in Venetië: een absolute must-do

Je kan Venetië niet verlaten zonder een ritje te maken op een gondel. Met deze leuke tour maak je een ritje door Venetië op een gondel zonder je blauw te moeten betalen. Je vaart met een authentieke gondel langs de beroemdste gebouwen en bezienswaardigheden van Venetië en ondertussen krijg je uitleg van een ervaren gids in het Engels en het Italiaans. Een romantische rit op een gondel in Venetië? Check!

Heb jij ook altijd al een rondvaart willen maken op de kanalen van Venetië? Lees er alles over in onze uitgebreide blogpost 'Met de gondel varen in Venetië'.
  1. Het Dogepaleis en de basiliek van San Marco bezoeken

Het Dogepaleis en de basiliek van San Marco zijn absolute must-sees in Venetië. Wil je graag de ellenlange wachtrijen vermijden aan de kassa? Dan kan je altijd je voorrangsticket voor het Dogepaleis en de basiliek boeken online en de wachtrij overslaan.

Een deskundige gids geeft je tijdens de rondleiding wat meer uitleg over alles wat je ziet. Je bewondert er de meesterwerken, steekt de Brug der Zuchten over en bezoekt de gevangeniscel van Giacomo Casanova. Daarna ga je naar de basiliek van San Marco en geniet je van het uitzicht op het San Marcoplein. Een absolute aanrader!

TICKETS: Boek je toegangsticket voor het Dogepaleis en de basiliek van San Marco online op voorhand en profiteer van voorrangstoegang!

Wil je enkel de basiliek van San Marco bezoeken met een gids? Ook dat kan. Boek je tour door de Basiliek van San Marco met gids en krijg toegang tot het terras. Of misschien wil je liever alleen het Dogepaleis bezoeken? Boek je toegangtickets voor het Dogepaleis.

  1. Bezoek aan het operahuis La Fenice

Of breng een bezoekje aan het operahuis La Fenice. Het Teatro La Fenice is één van de beroemdste operahuizen van Europa. Op eerste zicht oogt het gebouw minder interessant dan alle andere gebouwen in Venetië maar toch is het een bezoekje waard! In dit prestigieuze muziektheater kan je namelijk in alle rust het prachtige interieur en indrukwekkende ruimtes komen bewonderen.

Heb je geen tijd om een voorstelling te bezoeken? Geen zorgen: met dit skip the line-ticket voor het operahuis La Fenice geniet je tijdens je bezoek van het sensationele gebouw in avant-garde-stijl. Met deze rondleiding kan je gebruikmaken van een audiogids uit vijf verschillende talen.

Wil je graag nog meer voorbereiding? Lees dan alles over je bezoek aan het Teatro La Fenice in Venetië.
  1. Beleef het carnaval van Venetië

Venetië is beroemd om het jaarlijkse carnaval, maar de kans is groot dat jij dan niet in Venetië bent. Toch kan je het hele jaar door van het Venetiaanse carnaval proeven. Op de workshop kan je bijvoorbeeld je eigen carnavalsmasker maken. Je leert het vak van een authentieke maskermaker. Plezier verzekerd! Boek je workshop in Venetië hier.

Toch graag zelf carnaval vieren in Venetië? Het evenement duurt traditioneel 12 dagen en eindigt 40 dagen voor Pasen. Je kan het carnaval jaarlijks bezoeken in de maanden februari/maart.

  1. Maak een daguitstap vanuit Venetië

Wist je dat Venetië bestaat uit een groep eilanden? Als je tijd genoeg hebt, raden we aan om je bezoek aan de stad uit te breiden en ook enkele eilanden in de lagune van Venetië te leren kennen. De kleurrijke eilanden Murano en Burano zijn een absolute must-see. Er worden dan ook verschillende tours georganiseerd vanuit Venetië naar deze eilanden.

TICKETS: Boek je dagtour naar Burano, Murano en Torcello en bewonder de kleurrijke huizen op Burano en bezoek de glasfabriek op het eiland Murano.

  1. Waar overnachten in Venetië?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor je vakantie in Venetië? Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Venetië.

  • Venetië: Het 4-sterren Hotel Rialto ligt tegenover de Rialtobrug en biedt kamers aan met een traditioneel Venetiaanse inrichting. Begin je dag op een onvergetelijke manier door buiten op het terras te eten, met een briljant uitzicht op het Canal Grande. Meer info en boeken.
  • Venetië: Genieten van een drankje op terras in hartje Venetië? Bij B&B Ca' San Rocco kan dat! Deze charmante accommodatie is omringd door planten en tuinen: de perfecte plek voor natuurliefhebbers om te ontspannen. Meer info en boeken.
  • Lido: Wandel langs het uitgestrekte strand van het eiland Lido en rust nadien lekker uit in het historische Hotel Byron. Je kan genieten van de schoonheid van de nabijgelegen Venetiaanse lagune, of volledig ontspannen in de smaakvol ingerichte kamers met uitzicht op het terras in de tuin. Meer info en boeken.
  • Burano: Wil je graag op het eiland overnachten? Boek dan een verblijf in het vakantiehuis Night Galleria - bed & art gevestigd in een van de gekleurde huisjes. De accommodatie biedt ook uitzicht op de lagune van Venetië. Meer info en boeken.
  1. Download je gratis stadswandeling Venetië

Citytrip naar Venetië? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Venetië. Ideaal om Venetië volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Venetië met volledig uitgewerkte stadswandeling + 35 highlights en heel wat verborgen pareltjes (én GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download zeker ook de gratis preview stadsgids Venetië en ga op pad!

Venetië

Gratis reisgids Venetië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?