De ultieme stedentrip: een reis door Europa's mooiste steden

Koop de volledige reisgids voor € 10

De ultieme stedentrip: een reis door Europa's mooiste steden

7 mei 2023 in Reisinfo0 reacties

Europa heeft talloze prachtige steden die je betoveren met hun architectuur, geschiedenis en cultuur. Van de bruisende straatjes in Barcelona tot aan de bekende boulevard van Nice. Plan uw reis met Transavia vliegtickets en ontdek de unieke steden van Europa. Een stedentrip is ideaal om nieuwe culturen te ontdekken, de geschiedenis van een ander gebied te leren kennen en om andere keukens te proeven.

In dit artikel bespreken we enkele steden die je gezien, geproefd en beleefd moet hebben.

Inhoud artikel

  1. Barcelona

Een van de populairste steden van Europa, naast Parijs en Amsterdam, is Barcelona. De reden is ook niet ver te zoeken, de stad heeft een unieke combinatie van oude geschiedenis en moderne vooruitgang.

De stad staat bekend om zijn beroemde architect Antoni Gaudí en heeft vele gebouwen in de stad ontworpen. Bekende werken van Gaudí zijn de Sagrada Familia, Park Güell en Casa Batlló. Hou je van architectuur, dan is Barcelona de stad die jij gezien moet hebben! Naast de prachtige bouwwerken heeft Barcelona ook een bruisend nachtleven en mag je ook de Spaanse tapas, paella en sangria niet vergeten.

  1. Nice, Frankrijk

Onze volgende bestemming is Nice, een mooie stad aan de Côte d'Azur. Nice staat bekend om zijn prachtige stranden, boulevard en het milde klimaat. Je vindt er een rijke geschiedenis en heeft vele bezienswaardigheden. Neem een bezoek aan de kathedraal van Sainte-Réparate en bezoek het kasteel van Nice en geniet van het adembenemend uitzicht.

De stad heeft vele restaurants, bars en boetiekjes die een bezoekje waard zijn. Bij een stedentrip naar Nice mag je de lokale specialiteit socca niet overslaan! Een pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel in een speciale pan.

TIP: Wil jij ook de Cote d'Azur bezoeken? Download zeker onze gratis reisgids met een stadswandeling door Nice.

  1. Praag, Tsjechië

Vanuit Frankrijk vliegen we door naar de hoofdstad van Tsjechië. Praag staat bekend om zijn prachtige oude stad en de indrukwekkende Karelsbrug die je dan ook niet mag missen. De stad heeft veel culturele bezienswaardigheden, zoals de Praagse Burcht en het Nationaal Museum.

Hou je van bier, dan is Praag een stad die je moet bezoeken! Proef een van de vele lokaal gebrouwen bier en vergeet niet de lokale gerechten, zoals goulash en trdelník, te proeven!

  1. Corfu, Griekenland

Als enige eiland-stad op ons lijstje staat Corfu. Het is een van de Ionische eilanden voor de kust van Griekenland en staat bekend als een van de groenste eilanden van Griekenland. Corfu heeft een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn.

Een bezoek aan Corfu betekent ook dat je tenminste één dag hebt doorgebracht op een van de vele prachtige stranden met kristalhelder water waar je kunt zwemmen, duiken en snorkelen.

Graag op reis naar Corfu? Download je gratis reisgids Griekse Eilanden en ontdek alles over Corfu.

  1. Lissabon, Portugal

We vliegen van Corfu door naar het vasteland van Portugal. Lissabon is een prachtige stad aan de oever van de rivier de Taag. Als je Lissabon bezoekt, mag je een bezoekje aan het kasteel van São Jorge en het Hiëronymietenklooster niet missen. De stad staat ook bekend om zijn prachtige tegelwerken en de vele gebouwen en kerken die hiermee versierd zijn.

De avonden kun je prima doorbrengen in de vele restaurants en bars die de stad te bieden heeft, waar je kennis kunt maken met de Portugese keuken en wijn. Download zeker onze reisgids Portugal met een wandeling langs alle top bezienswaardigheden van Lissabon.

Côte d'Azur en Marseille

Gratis reisgids Côte d'Azur downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?