Stadswandeling Nice: ontdek mooie & bijzondere bezienswaardigheden

Stadswandeling Nice: ontdek mooie & bijzondere bezienswaardigheden

1 787 x gedownload87 ervaringen
  • Startpunt: Avenue de Thiers, Nice
  • Eindpunt: Avenue de Thiers, Nice
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 10,2 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard, soms trappen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Nice

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

4-daagse unieke trips naar Monaco

4-daagse unieke trips naar Monaco

Inbegrepen: 3 nachten met rijkelijk ontbijtbuffet, Vlucht Brussel-Nice h/t met Brussels Airlines, Helikoptertransfer Nice-Monaco, Transfer h/t helihaven-hotel, Le Passeport Monte-Carlo met gratis toegang musea en attracties

Download de reisgids en verken dé stad bij uitstek aan de Côte d'Azur

Nice is wellicht de kuststad bij uitstek van de Côte d'Azur of Franse Azurenkust. Onze wandelroute in Nice is 10 km lang en brengt je langs een paar opmerkelijke kerken, zoals de Russisch-Orthodoxe katedraal.

We wandelen in Nice dwars door residentiële wijken, langs bekende musea zoals dat van Chagall, door het oude centrum van Nice en op de heuvel van het Parc du Château waar je kan genieten van een uniek uitzicht over Nice.

Deze stadswandeling is enorm veelzijdig en laat je van alle aspecten van Nice proeven. Daarom wandelen we ook een groot stuk langs de strandboulevard 'Promenade des Anglais'. Je merkt het al dat er veel te ontdekken valt in Nice!

Nice stadswandeling

Gratis stadswandeling Nice downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Nice: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

87 ervaringen

- 14 oktober 2019 - Verlinden Nicole

De reisroute was gelijk het beschreven was op de site. Mooie culturele wandeling. Een aanrader.

- 13 oktober 2019 - eric danneels

Op 2 oktober Nice bezocht als dag uitstap met de wandeling als basis.De 10 km was een beetje te veel van het goede. Haven en kasteel laten wegvallen en ons geconcentreerd op de Russische kathedraal en Vieux Nice. De Russische kathedraal is echt een omweg waard. Hou er wel rekening mee dat dit een "actief religieus" gebouw is : hoofddoek voor de vrouwen, dames/heren geen shorts! Vanop een bankske de rituelen gade geslegen: iconen kussen,kruistekens maken a voontee,kaarsjes branden......Dan ook rustig een toerke gedaan. Luik 2 was dan Vieux Nice. Een complete kleurrijke verrassing. Italiaanser kan niet: smalle straatjes,balconnetjes,was hangt te drogen...…..ons laten verdwalen in de wijk en af toe de wandeling geraadpleegd voor de kerken/gebouwen. Het cliche van de "azuur blauwe zee" werd hier omver geblazen.

- 11 oktober 2019 - Patrick Mertens

De wandelroute die ik gedownload heb van Nice was gewoon top,niets op aan te merken.

- 8 oktober 2019 - Frieda Hermans

Om Nice te bezoeken is het handig dat je een P&R parking zoekt en dan de tram neemt naar het centrum. Je betaald 1, 5 € voor een rit naar het centrum en de parking is gratis. Ben je met meerdere personen dan kan je beter een 10-ritten-kaart kopen voor 10€. De tram-rit komt dan slechts op 1€ en de parking gratis. Bij het uitrijden van de parking scan je je tramticket en de bareel gaat open.

- 24 september 2019 - Frieda

Heel goed gedocumenteerde wandeling, voor een eerste bezoek aan de stad.

Gratis stadswandeling Nice downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?