Dé 19 x mooiste bezienswaardigheden Corfu: wat zeker zien en doen tijdens je verblijf?

Dé 19 x mooiste bezienswaardigheden Corfu: wat zeker zien en doen tijdens je verblijf?

1 mei 2023 in Griekenland28 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Corfu + verblijftips

Corfu of Korfoe is ongetwijfeld een van de mooiste Griekse eilanden. Het Ionische eiland is een populaire vakantiebestemming in Griekenland en heeft voor ieder wat wils: van idyllische baaien met helderblauw water en historische dorpjes tot schilderachtige bergen en indrukwekkende rotskliffen. Een vakantie op Corfu? Dat beloofd vooral actief, gevarieerd en adembenemend mooi te zijn!

Wil je graag zelf ontdekken wat er in Corfu te beleven valt? Ontdek hier alvast de topbezienswaardigheden op Corfu + boek je excursies op voorhand.

Tours en tickets voor je bezoek aan Corfu (Korfoe)

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden op Corfu bezoeken met een georganiseerde tour? Ga mee met een lokale gids of tour op Corfu en beleef meer. Van onvergetelijke boottochten tot de mooiste daguitstappen.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours, boottochten en excursies op Corfu

Inhoud artikel

  1. Op vakantie naar Corfu

Corfu is het noordelijkste en bekendste Ionische eiland en heeft eigenkijk twee gezichten. Enerzijds heb je het robuuste binnenland en het ongerept landschap met groene bergen, hoge rotskliffen en gehuchten. Anderzijds heb je een prachtige kustlijn die bezaaid is met tal van resorts waar het ’s zomers krioelt van de toeristen. Corfu heeft zowel heel wat stranden waar alle toeristische faciliteiten aanwezig zijn, als een overvloed aan cultuur en historische sites die een blik werpen op het fascinerend verleden van het eiland.

Daarnaast zal je ook heel wat olijf- en citroenbomen op het eiland tegenkomen. Wist je trouwens dat alleen op het eiland Corfu zo'n 3.000.000 olijfbomen te vinden zijn?

Ontdek de topbezienswaardigheden van Corfu op de kaart:

  1. Wandelen door Kerkyra, de UNESCO-stad van Corfu

Corfu-stad (ook wel gekend als Kerkyra) is zonder twijfel het hoogtepunt van een culturele reis op het eiland. De UNESCO-stad is de hoofdstad van Corfu. Een aangename plek om rond te dwalen en de lokale sfeer op te snuiven. In de oude binnenstad zijn er ook een aantal unieke bezienswaardigheden te bewonderen. Wandel er door de smalle straatjes en spot de gebouwen in Venetiaanse stijl.

In het hart van deze historische stad kan je nog heel wat andere zaken zien, zoals de Liston – een fotogenieke, Napoleontische arcade die de noordelijke helft van de Spianada, het centrale plein van de oude stad, afbakent. Achter de fotogenieke bogen vind je enkele gezellige cafeetjes.

Onze tip: De oude stad verkennen met een hop-on hop-off bustour met open dak? Boek je tour online en geniet zonder zorgen!

Enkele topbezienswaardigheden in de hoofdstad van Corfu

  • Het Antivouniotissa Museum, een historische kerk waar je een uitgebreide collectie Byzantijnse kunst en artefacten kan bewonderen
  • Als je meer wil te weten komen over de Byzantijnse periode, bezoek dan zeker Palaio Frourio, een 14de-eeuwse burcht.
  • Het Oude Fort dat door de Venetianen in de 15e eeuw gebouwd werd op een rots boven de stad. Het uitzicht hier is adembenemend.
  • Dwaal door de oudste wijk van de stad: Campiéllo. Je wandelt hier langs tal van kleurrijke huizen met houten luiken.
  • Bezoek de rijkelijk versierde St-Spyridonkerk en bewonder de zilveren kist waar het gemummificeerde lichaam van St-Spyridon (patroonheilige van Corfu) bewaard wordt.

Uitstappen vanuit Kerkyra (Corfu-stad)

  • Het is ook leuk om een oversteek van 10 minuten te maken naar het eiland Vido, net voor de kust. Dit eiland heeft een aantal aangename strandjes.
  • Een daguitstap naar Sarandë, aan de prachtige witte stranden van de Albanese rivièra.
  1. Beklim de Pantokratorberg

Trek je beste wandelschoenen aan en beklim de Pantokratorberg. Met een hoogte van 906 meter is deze berg het hoogste punt van het eiland. De berg bevindt zich aan de noordoostelijke kant en biedt enkele prachtige uitzichten. Op een heldere dag kan je zelfs Italië zien liggen, zo'n 130 km verderop. Als je in een actieve bui bent, kan je naar de top wandelen maar houd er dan wel rekening mee dat je je onderweg mag verwachten aan stevige hoogteverschillen.

Je kan de top eventueel ook bereiken met de auto. Het is aangeraden om je auto ergens langs de weg te parkeren en de laatste kilometer te voet te doen (hoe hoger je rijdt, hoe smaller de weg namelijk wordt en hoe steiler de afgrond). Eenmaal op de bergtop geniet je van een fenomenaal uitzicht, kan je uitrusten in het café en het historisch klooster bezoeken.

Klooster van de Pantokratorberg

Het Klooster van de Pantokratorberg werd gebouwd in 1347 maar werd weer vernield rond 1537. De huidige kerk die nu op deze plek staat, dateert uit 1689, de voorgevel werd herbouwd in de 19de eeuw.

VERBLIJFTIP: Aurora Beach Hotel is gelegen aan het strand van Agios Ioannis Peristerion en wordt omgeven door een aangename tuin. Het hotel biedt ruime kamers voorzien van alle comfort, een zonneterras met uitzicht op de Ionische Zee en een buitenzwembad. Meer info en boeken.

  1. Het sprookjesachtige paleis van Achilleion

Het grootse paleis van Achilleion, in Gastouri op ongeveer 10 km van Corfu-Stad, werd in 1890 gebouwd door Elisabeth, de Keizerin van Oostenrijk (keizerin Sissi). Dit gebeurde slechts een jaar nadat ze op tragische wijze haar enige zoon had verloren in het Mayerlingincident.

Het paleis werd ontworpen met de mythische held Achilles als centraal thema en de architectuur moet een oud paleis in het mythische Phaeacia weerspiegelen. Vanop deze locatie heb je een panoramisch uitzicht over Corfu-Stad in het noorden en over het hele zuidelijke deel van het eiland.

Ontdek de oude stad én het paleis met een georganiseerde tour: zo zie je het meeste van de stad, en ben je totaal stress-vrij !
  • Het gebouw, omringd door klassieke Griekse standbeelden, is een eerbetoon aan platonisch romantisme en escapisme.
  • Het is bezaaid met schilderijen en standbeelden van Achilles en is gebouwd in Pompeïsche stijl.
  • Verder kan je in het museum de verschillende kamers bezichtigen waar je enkele authentieke meubels en persoonlijke voorwerpen van Sissi kan bewonderen.
  • Wandel nadien ook even door de prachtige paleistuin. Deze is minstens even interessant als het paleis zelf. Zo kan je onder meer het enorme marmeren beeld van de stervende Achilles bezichtigen.
  1. Bezoek de archaïsche Tempel van Artemis

Net ten zuiden van de oude stad Corfu, in de huidige voorstad Garitsa, vind je de archaïsche Tempel van Artemis, gebouwd in de oude stad Korkyra in 580 v.C. De tempel was gewijd aan de godin Artemis en is het vroegst gekende voorbeeld van een Dorische tempel die uitsluitend opgetrokken is uit steen en met alle typische Dorische elementen. Keizer Wilhelm II was betrokken bij de opgravingen van deze antieke tempel toen hij in het Achilleion verbleef.

De beroemde gorgoon die afgebeeld is op het westelijk fronton van de tempel staat nu tentoongesteld in het Archeologisch Museum van Corfu, samen met andere artefacten. Keizer Wilhelm II had een ‘levenslange obsessie’ met gorgoonsculpturen. Er is nog maar weinig te zien op de site, maar voor experts zijn de ruïnes voldoende om het geheel te kunnen begrijpen.

MUST-DO: Wil je graag het eiland op een leuke manier verkennen? Huur dan een vintage Vespa scooter voor één dag en verken dit prachtige eiland in eigen tempo. Huur je Vespa hier.

  1. De ruïnes van Basiliek van Paleopolis

De vroegchristelijke Basiliek van Paleopolis is een plaats die zich bevond in de oude stad Korkyra, ten zuiden van het stadscentrum van Corfu. De Byzantijnse basiliek werd hier gebouwd vóór 450 n.C. door de bisschop van Corfu. Het gebouw was een impressionante, vroegchristelijke basiliek die rijkelijk gedecoreerd was met sculpturen en een mozaïeken vloer.

Het was één van de grootste basilieken van Griekenland ten tijde van haar constructie. Het gebouw kende woelige periodes en werd meermaals vernield en heropgebouwd, onder andere door luchtaanvallen tijdens WOII.

REISGIDS: Download onze gratis reisgids Griekse Eilanden met alle top bezienswaardigheden en tips

  1. Mon Repos Archeologisch Museum

Ook het Mon Repos Archeologisch Museum bevond zich in de oude stad Korkyra. Het museum is ondergebracht in een elegante, 19de-eeuwse villa. Mon Repos werd in 1826 gebouwd voor de Britse Hoge Commissaris en zijn vrouw. Later werd de villa het zomerverblijf van alle Britse gouverneurs van Corfu. In 1864 werd het huis geschonken aan Koning George I van Griekenland.

De villa raakte in verval toen de koninklijke familie vluchtte in de jaren 1960, maar werd gerestaureerd in de jaren 1990. Er zijn heel wat royals hier geboren, waaronder Hertog van Edinburgh en man van de huidige Queen Elizabeth en Prinses Alexia van Griekenland en Denemarken.

  1. Bezoek het muizeneiland met een vissersbootje (Pontikonissi)

Je kan tijdens je verblijf ook de vissersboot nemen naar het Muizeneiland (Pontikonissi) vlakbij Kanóni. Wees gerust, de naam verwijst gelukkig niet naar een lokale populatie knaagdieren, maar wel naar de kleine afmetingen van het eilandje. Wanneer je met het vliegtuig op Corfu landt, zal je het piepkleine eiland meteen zien liggen.

Op het eiland zelf valt niet heel veel te zien. Je kan er een Byzantijnse klooster uit de 12de eeuw bezoeken, dat volledig omringd wordt door cipressen. Tot de 19de eeuw werd deze kerk bewoond door monniken maar tegenwoordig zit er een souvenirwinkeltje in gehuisvest. Voor een boottocht naar het eiland betaal je slecht 2,50€.

VERBLIJFTIP: Het Pontikonisi Hotel ligt aan het strand in Perama en biedt panoramisch uitzicht over het nabijgelegen eilandje. Meer info en boeken.

  1. Het unieke Schelpenmuseum van Corfu

Als je op zoek bent naar iets dat net dat tikkeltje anders is, dan is deze fascinerende privécollectie misschien wel iets voor jou. In het Corfu Schelpenmuseum huist een gigantische collectie schelpen, zeesterren, haaien, schaaldieren en vissen. Het bevindt zich vlak bij het populaire resort Benitses Village en is het werk van de duiker en verzamelaar Napoleon Sagias. Hij leefde 20 jaar lang in Australië vooraleer hij terugkeerde naar zijn vaderland in 1989 en dit museum opende. Vandaag de dag wordt het beheerd door zijn familie.

De duikavonturen van Mr Sagias en zijn team resulteerden in dit gigantisch scala aan vondsten, inclusief het meest zeldzame en gekoesterde item in de collectie – een Cypraea fultoni schelp, naar schatting zo’n 20.000 euro waard. Je vindt er ook een Tridacna gigaschelp, of doopvontschelp, die maar liefst 65 kg weegt, en de mooie Haliotis iris schelp, gevonden in Nieuw-Zeeland en naar verluidt één van de mooiste schelpen ter wereld.

Altijd al eens willen eilandhoppen in Griekenland? Lees meer over hoe eilandhoppen in Griekenland en verken de 35 mooiste Griekse eilanden!
  1. Paleo Perithia, het verlaten dorpje

In het noorden van het eiland, op de hoge Pantokratorberg, kan je het verlaten dorpje Paleo Perithia bezoeken. Wanneer je dit dorpje bezoekt, keer je als het ware terug in de tijd. Paleo Perithia is ontstaan ten tijde van het Byzantijnse Rijk maar is vandaag de dag totaal verlaten. Je zal hier dan ook amper tot geen inwoners vinden.

Het dorpje werd namelijk in de 14e eeuw getroffen door een epidemie. De inwoners van het dorpje verhuisden hierdoor naar de kust waar ze een nieuwe nederzetting hebben gesticht onder de naam “Nea Perithia”.
Er werd opnieuw leven ingeblazen dankzij de talloze toeristen die het spookdorpje kwamen bezoeken. Intussen zijn er hier en daar enkele cafeetjes geopend en probeert men om de authentieke charme van het dorpje te bewaren.

  1. De indrukwekkende kliffen van Akra Drastis

De kliffen van Akra Drastis zijn een verborgen juweeltje in het meest noordwestelijke punt van Corfu. Om de kliffen te bezichtigen, rijd je best naar het dorpje Afionas. Vanaf de top, kijk je uit over het turquoise water met bijzondere kliffen en indrukwekkende rotsformaties die door de zee en de wind door de eeuwen heen zijn uitgehouwen.

  1. Bezoek het bijzondere Korissionmeer

Het Korissionmeer is een beschermd natuurreservaat met duinen, verscheidene plant- en vogelsoorten en een groot zoetwatermeer. Het meer wordt gescheiden van de Ionische Zee door een rij duinen. Het is verboden hier te zwemmen, maar vogelliefhebbers kunnen hier wel kluten, flamingo’s, ibissen, grote zilverreigers en wilde eenden spotten. Vergeet zeker je verrekijker niet mee te nemen naar deze unieke spot!

  1. Proef van de lokale Kumquat likeur

Ouzo, een typisch Grieks drankje dat je moet geproefd hebben! Waar je ook bent in Griekenland, je kan er niet omheen. Maar Ouzo is niet de enige sterke drank die men in Griekenland kent. Op Corfu kan je namelijk de lekkere Kumquat likeur proeven. Kumquat is een ovale sinaasappelachtige vrucht die in Griekenland enkel op Corfu groeit. Een flesje van deze zoete likeur is dan ook hét ideale souvenir om te kopen als je in Corfu op vakantie bent.

TIP: Wil je graag eens zien hoe ze kumquat likeur maken? Dan moet je zeker eens de Lazaris distilleerderij bezoeken.
  1. Bruisende stad Kavos

Kavos, in het zuiden van het eiland, is dé plek als je overdag wil zonnen en ’s avonds wil feesten

Kavos staat bij party people dan ook bekend als de feeststad van Corfu. Hoewel het ooit meer een gezinsvriendelijke bestemming was, is het nu de thuishaven van jonge genieters. Verwacht je aan lange stranden, warme, ondiepe wateren en een duizelingwekkend nachtleven. Dit is de plek voor jou als je dag en nacht houdt van wat leven in de brouwerij. Als je op zoek bent naar rust, laat Kavos dan links liggen tijdens de zomermaanden. In de zomer is het er namelijk non-stop feest.

Toch draait niet alles hier rond muziek, drank en dans. Waag je eens uit de buurt van het 8 km lange strand en je komt in het walhalla van adrenalinejunkies – van bananenboten en jetskiën tot bungeejumpen en cage catapults. Er is hier altijd wel wat te doen voor avonturiers.

  1. Corfu trail voor de wandelliefhebbers

Zin in een actieve wandelvakantie? Dan is de Corfu Trail zeker en vast iets voor jou. Deze bijzondere wandelroute is maar liefst 171 km (officieel 220) lang en brengt je van het zuiden naar het noorden (of omgekeerd). Het was de Britse Hilary Paipeti, een liefhebber van dit eiland, die deze route uitstippelde en daarbij zoveel mogelijk gebruik maakte van ezelpaadjes en oude karrenwegen.

De Corfu Trail doorkruist zowat het hele eiland en loopt door afwisselende landschappen, eeuwenoude olijfboomgaarden en beschermde natuurgebieden. Door deze route te wandelen ontdek je dan ook een andere kant van Corfu.

Wat moet je zeker weten over de Corfu Trail?

  • Wil je de volledige route wandelen? Dan reken je best op zo’n 8 à 15 wandeldagen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om slechts enkele delen van de route te bewandelen.
  • Wie van zuid naar noord loopt (wat meestal wordt aangeraden) loopt op het warmste moment van de dag met de zon in zijn rug. Je kan de route ook omgekeerd doen.
  • Onderweg kom je langs pittoreske stranden, heel wat kerkjes en Venetiaanse en Byzantijnse monumenten, prachtige uitzichtpunten en karakteristieke dorpjes.
  • De route wordt aangegeven met gele ruitvormige bordjes die de richting aanwijzen (Corfu Trail - CT).
  • Langs de route zijn er heel wat accommodaties, cafés en restaurants gevestigd. Ideaal voor een pauze.
  • De wandelroute is te doen voor iedereen met een degelijke conditie.
  • Beste periode? Mei (omwille van de aangename temperatuur en bloemen die in bloei staan) en september (omwille van de warmte en drukte die afneemt).
  • Wanneer je deze wandelroute wilt afleggen, voorzie je dan best van een paar goede wandelschoenen, voldoende water en een goede zonnecrème om je te beschermen tegen de zon.
  1. Spot vliegtuigen bij Kanóni

De badplaats Kanóni ligt op een kwartier rijden (5 km) van de hoofdstad van Corfu. In deze badplaats kan je de mooiste foto’s maken over de omgeving. Je hebt er namelijk panoramisch uitzicht op verschillende kleine eilandjes zoals Vlachérna en Pontikoníssi. Naast de prachtige uitzichten kan je in Kanóni ook vliegtuigen te spotten. De luchthaven van Corfu ligt namelijk vlakbij waardoor de vliegtuigen hier recht boven je hoofd vliegen. De ideale plek om vliegtuigen te spotten is vanaf een brug bij het stadje (bekijk de ligging).

  1. Maak een boottocht naar de Paxos-grotten

Zin in een leuke daguitstap? Wat dacht je van een mooie boottocht naar de naburige eilanden Paxos, Antipaxos en de beroemde 'blauwe grotten'? Er worden verschillende boottochten georganiseerd waarbij je deze drie juweeltjes in de Ionische Zee kan bezoeken. Bekijk het volledige aanbod boottochten vanuit Korfoe.

  1. De mooiste resortgebieden op Corfu

Corfu kent een prachtige kustlijn van maar liefst 217 kilometer lang. Verspreid over het eiland vind je prachtige stranden, verscholen baaien en imposante kliffen die telkens een idyllisch decor vormen. Een waar paradijs. Wij sommen alvast de mooiste resortgebieden op Corfu voor je op:

Agios Georgios

Bizar genoeg zijn er twee resorts op Corfu die Agios Georgios heten. Die waar wij het over hebben is het resort aan het zuiden van het eiland, hoewel beiden rustig en ontspannen zijn en er een vergelijkbare sfeer hangt. Dit kleine resort is ideaal als je niet op zoek bent naar luide muziek maar toch graag wat leven hebt. Je vindt er heel wat restaurants en tavernes aan het strand, maar geen clubs of feestgedruis.

Ook als je van wandelen houdt, is dit een goede locatie. Je kan er namelijk wandelen in de rustige omgeving van lokale olijfgaarden. Er lopen heel wat makkelijke wandelpaden en je kan ook meer landinwaarts trekken, naar het traditionele dorpje Argirades.

Agios Stefanos

Er zijn ook weer twee Agios Stefanos resorts op het eiland. Het resort in het noordwesten is een charmant familieresort aan een grote zandbaai. Het biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannen gezinsvakantie. Het is er rustig, maar er is nog steeds genoeg aan de gang om het volledige gezin tevreden te houden. Met haar luxe en verfijning is het ideaal voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in een feestvakantie.

Sidari

Sidari is één van de meer levendigere, grotere en beter gekende resortgebieden op Corfu. Sommigen zijn van mening dat het toerisme zich ontwikkelt ten koste van het Griekse karakter, terwijl anderen net houden van de swingende vibe en van het feit dat er dag en nacht wat te doen is. Hoe je er ook over denkt, je kan niet ontkennen dat het strand en de baai van Sidari gewoonweg heerlijk zijn.

Het strand trekt zowel jonge, actieve bezoekers als een gezinspubliek aan. Er zijn heel wat tavernes, restaurants en bars en ’s avonds is er veel live entertainment. Sidari is geen goede keuze als je op zoek bent naar een ontspannen, ongerepte en rustige vakantie. Als je echter wel gewonnen bent voor een goed strand en bruisend nachtleven, overweeg Sidari dan zeker. Het is ook dicht bij Sidari Water Park en Kaap Drastis.

Canal d'Amour in Sidari

Dé place to be in Sidari, is echter de Canal d'Amour. De zee heeft er indrukwekkende inhammen gemaakt tussen de rotsen van zandsteen wat zorgde voor adembenemende rotsformaties. Het smalle stukje tussen de rotsformaties wordt ook wel eens het Canal d'Amour genoemd. Plof neer op het goudgele zandstrand, neem een verfrissende duik in het helderblauwe water en geniet van de prachtige omgeving.

Deze plek is een van de verborgen juweeltjes op het eiland en zeker de moeite waard om te bezichtigen. We raden je aan om Canal d'Amoru zo vroeg mogelijk te bezoeken. Zo kan je de drukte vermijden en kan je nog een mooie zonsopgang mee pikken!

Volgens een legende zou ieder koppeltje dat hier komt zwemmen, voor altijd bij elkaar blijven. Iedere vrijgezel die hier door zwemt, zal dan weer de ware tegen het lijf lopen.

De haven van Paleokastritsa

De pittoreske haven van Paleokastritsa wordt vaak beschreven als één van de charmantste resorts op Corfu. Het fantastische Paleokastritsa Beach is slechts één van de trekpleisters waarvoor gezinnen en koppels naar dit deel van het eiland komen. Je vindt er alles wat je nodig hebt: accommodatie, winkels, bars, restaurants en een mooie haven. Als je echter wil feesten, ga je beter op zoek naar een andere plek.

Ook kan je hier enkele mooie wandelingen maken. Een wandelingetje bergop, naar de dorpjes boven de haven, wordt beloond met prachtige uitzichten. Vlakbij lonken ook verschillende historische sites.

  • Zo vind je er de Angelokastro, een Byzantijnse burcht die gebouwd is op een kustrots, op een duizelingwekkende 300 m hoogte. Ook hier kan je van de mooie kustuitzichten genieten.
  • Bezoek ook eens het nabijgelegen Paleokastritsaklooster met haar mooie architectuur, kunst en geurende binnenkoeren.
  1. Waterpret in het Aqualand Water Park

Op vakantie in Corfu met kinderen? Maak dan eens een daguitstap naar het Aqualand Water Park. In dit waterpretpark beleef je een spetterende dag. Glijd van een van de 49 waterglijbanen, geniet van de talloze waterattracties en rust uit in het prachtige groene boslandschap. Ongetwijfeld een leuke daguitstap voor het hele gezin.

TICKETS: Wil je graag een uitstap maken naar dit waterpark? Bestel je tickets voor het Aqualand Water Park dan online op voorhand!

  1. Huur een auto voor je bezoek aan Corfu

De beste manier om het eiland Corfu te verkennen is natuurlijk met een huurauto. Het eiland is niet bijzonder groot waardoor je makkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de andere kan rijden. Daarnaast kan je ook niet altijd rekenen op het openbaar vervoer (deze rijden namelijk erg onregelmatig).

De meeste wegen op Corfu zijn vrij goed onderhouden maar op sommige plekken kan auto rijden wel wat avontuurlijk zijn. Houdt er wel rekening mee dat je hier en daar steile en smalle wegen kan tegenkomen. Vaak lopen hier schapen of geiten rond. Ook de prachtige omgeving maakt het de moeite waard om te kiezen voor een huurauto. Zo kan je af en toe eens een tussenstopje maken bij een onverwachte mooie plek.

Huur je auto bij:

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Boek voordelig je vakantie naar de Griekse eilanden

Aanbieders vliegvakanties

Goedkoop je vliegtickets boeken

Goedkoop parkeren aan de luchthaven

Ga je met de wagen naar de luchthaven? Zie hier ons overzicht waar en hoe je goedkoop kan parkeren:

  1. Waar overnachten op Corfu? Welk hotel kiezen?

Op Corfu zijn Corfu-stad, Gouvia, Paleokastritsa, Agios Gordios, Benitses en Sidari de leukste populaire plekjes om je verblijf te boeken. Je hebt keuze uit meer dan 2.500 accommodaties, dus zal ongetwijfeld een leuke spot vinden! Overzicht verblijven + prijzen zie hier.

  1. Filmpje: Sfeerbeelden van het prachtige eiland Corfu

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten van je bezoek aan het Griekse eiland Corfu (Korfoe)? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar het mooie Corfu!

  1. Mis niets met onze gratis reisgids Corfu!

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Corfu? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis reisgids Griekse Eilanden (105 blz.) vol met toeristische info en bezienswaardigheden over 33 Griekse Eilanden (+ GPS coördinaten).

Griekse Eilanden

Gratis reisgids Corfu downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 februari 2024 - De Winter Guy

We brengen in juni een week door op Corfu

- 2 juli 2023 - Anja van Impelen

prima informatie voor wie nooit op Corfu is geweest.

- 2 mei 2023 - sabine coessens

bedankt om vooral natuur tips te geven en oude stad te bezoeken

- 25 april 2023 - Marianna

Echt goede tips en volledige informatie die echt zinvol is!

- 8 maart 2023 - clauws filippe

een reisgids die je meteen kriebels geeft om in te pakken en weg te wezen . Geeft geen overvloed aan info die je toch niet zou lezen ..maar geeft net datgene wat je triggert om te gaan .

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?