30 x mooiste bezienswaardigheden in Nice + wat te doen tijdens je bezoek?

Koop de volledige reisgids voor € 10

30 x mooiste bezienswaardigheden in Nice + wat te doen tijdens je bezoek?

22 juni 2023 in Nice2 reacties

Alle highlights en mooiste bezienswaardigheden in Nice + verblijftips

Nice is wellicht dé kuststad bij uitstek aan de Côte d’Azur of de Franse Azurenkust. De prachtige stranden, de azuurblauwe zee en de prachtige stad maken deze bestemming absoluut de moeite waard. Bovendien is Nice een walhalla voor de barokstijl. Zo zijn de Chapelle de la Miséicorde en de kathedraal Sainte-Réparate, enkele pareltjes uit de barokperiode.

Benieuwd naar deze prachtige stad aan de kust? Wij hebben alvast enkele bezienswaardigheden in Nice die een bezoekje waard zijn, toegelicht!

Tickets en tours voor je bezoek aan Nice

Wil je graag Nice bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours in Nice.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

 1. Villa en Musée Masséna

Nice kent heel wat Italiaanse invloeden en dat zal je wel duidelijk worden bij een bezoekje aan dit museum. Deze villa dateert uit 1900 en werd gebouwd in empirestijl voor een nazaat van de familie Masséna. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de villa in de handen van de stad Nice die er een museum inrichtte.

Wat is er te zien in Musée Masséna

 • Het museum telt in totaal meer dan 23 verschillende zalen waar je van alles te weten komt over de geschiedenis van Nice maar je komt hier vooral om het interieur te bewonderen.
 • Het gelijkvloers is nog volledig aangekleed zoals in de Belle-Epoque.
 • Meer info op de website
 1. Promenade des Anglais

De naam van deze promenade werd niet zomaar gekozen. Het zijn de Engelsen die het toeristisch belang van Nice ontdekt hebben op het einde van de 18e eeuw wanneer het toerisme eigenlijk nog niet uitgevonden was. In de 19e eeuw en begin 20e eeuw was deze promenade voorbehouden voor de rijken en de Engelsen. Vandaag de dag is La Promenade des Anglais, hét centrum van het toeristische en mondaine Nice. De bewoners van Nice noemen het ook wel eens 'La Prom'.

Je vindt er tegenwoordig boeiende musea, tal van leuke winkels en gezellige restaurants. Maar vooral de prachtige, monumentale gebouwen uit de belle-époque zullen je hier je aandacht vestigen. Zo is 5* Hotel Négresco op nummertje 37 een schitterend voorbeeld. Je kan hier vandaag de dag ook een kamer boeken met uitzicht over de populaire boulevard en het strand. Boek je verblijf hier.

TIP: Verken het centrum van Nice tijdens een Segway-tour van 1 uur waarbij je de mooiste plekken van de stad bezoekt. Na een kort oefenrondje ga je op weg met een deskundige gids, die je levendige markten en mooie pleinen laat zien. Boek je segwaytour door Nice.

 1. Ontspannen op de stranden van Nice

De Côte d’Azur staat natuurlijk synoniem voor zon, strand en zee. Dat hoeven we je niet te vertellen. Maar vergis je niet, je kan deze stranden niet zomaar vergelijken met onze kusten. Het strand in Nice is van nature een keistrook, veel zand is er dus niet aanwezig. Verwacht dus niet te veel van de openbare stranden.

Toch zijn er sommige privéstranden met zand aangevoerd. Heerlijk om een namiddagje te vertoeven aan het strand met zwembaden, restaurants en bars, mits entreegeld natuurlijk. Neem een frisse duik in het helderblauwe water en geniet vervolgens van een lekker ijsje op de Promenade des Anglais.

 • Plage Beau Rivage is een van de mooie en grootste privéstranden van Nice. Het strand bevindt zich net onder de oude stad.
 • Plage La Reserve ligt vlakbij de haven van Nice en wat meer afgelegen van de stad. Zo kan je even ontsnappen aan de drukte. Het strand staat vooral bekend om de duikplanken en om te snorkelen.
 • Coco Beach is een kleine baai met rotsen, net iets verder dan de haven. Dit strand is nog wat meer afgelegen van de stad. Plof die handdoek neer en zonnen maar!
 1. Jardin Albert I en het Monument du Centenaire

Jardin Albert I werd aangelegd halfweg de 19e eeuw en is daarmee de oudste van de stad. Jardin Albert I bezit over een prachtige tuin vol grandioze beelden. Het is een scheiding tussen Oud-Nice en Nieuw-Nice.

Als je wat verder wandelt, kom je langs het Monument du Centenaire. Dit monument is opgericht in 1892 om de honderdste verjaardag te herdenken van de annexatie van Nice bij Frankrijk in 1792 tijdens de Franse Revolutie. Bovenaan zie je een bronzen beeld verwijzend naar Nike, de godin van de overwinning.

 1. Place Masséna

Waar in de middeleeuwen nog moeras en weilanden lagen, wandel je hier vandaag over een immens plein. Place Masséna is halfweg de 19e eeuw aangelegd en is het meest levendige plein van Nice. De noordzijde van het plein bevat gebouwen met neoklassieke gevels in oker en rode kleuren en de meeste met arcadebogen in een Italiaanse stijl. Maar opvallend is vooral het zwart-witte dambordmotief waar je over loopt en de zeven paalzitters.

Conversation à Nice

Dit kunstwerk is neergezet door de Spaanse beeldhouwer Jaume Plensa. Het zijn sculpturen in een mediterende houding die met elkaar ‘communiceren’ en elk figuur stelt een werelddeel voor. Heerlijk om hier ’s avonds langs te wandelen, dan lichten de figuren op in diverse kleuren!

REISGIDS: Wil je graag de mooiste routes tot in Nice of Monaco? In onze reisgids Côte d'Azur vind je 4 stadswandelingen + een complete rondreis en beschrijvingen van de mooiste plekjes.

 1. Stadhuis en kerk Saint-François-de-Paule

Het stadhuis van Nice valt op door zijn neoklassieke voorgevel. Het gebouw dateert ui de eerste helft van de 18e eeuw en doet sinds 1860 dienst als stadhuis. Voorheen was er onder meer een hospitaal en kazerne in gevestigd.

Naast het stadhuis vind je de Saint-François-de-Paule kerk. Ook al lijkt het een vrij somber en klein gebouw, raden we je toch aan om ze even binnen te gaan. Het is er zeer duister en somber maar er hangen heel wat schilderijen in. De kerk werd gebouwd tussen 1736 en 1775 en kreeg een barokke voorgevel met kenmerken van het neoclassicisme.

 1. Opéra de Nice

Geschiedenis van de Opéra van Nice

Eind 18e eeuw stond op dezelfde plek een klein theater volledig in hout opgetrokken maar werd later vervangen door een Italiaans getint gebouw dat toen als operagebouw diende. Helaas, tijdens de première van een opera ging het gebouw in 1881 in vlammen op en kwamen 63 personen om het leven. De in Nice geboren architect François Aune tekende de plannen uit van een nieuw operagebouw dat reeds in 1885 werd voltooid, in 1902 officieel de naam Opéra de Nice kreeg en vandaag nog steeds schittert als een architecturale parel.

Wanneer je de Opéra binnenwandelt, oogt het interieur Italiaans en rijkelijk versierd

Op de zoldering is een fresco geschilderd door Emmanuel Costa met Apolo, god van kunst en muziek, en Aphrodite, godin van de liefde en andere mythologische figuren. De grootste sterren uit de operawereld hebben hier al opgetreden en er vinden ook prestigieuze concerten plaats. Er kunnen een 1000-tal toeschouwers de opvoeringen bijwonen. Bezoek de website en wie weet welke voorstelling jij kan bijwonen tijdens jouw bezoek aan Nice?

 1. Musée de la Photographie

Gelegen in het hart van het oude Nice, biedt het Musée de la Photographie tijdelijke tentoonstellingen van bekende namen uit de fotografiewereld of rond thema’s die verband houden met alle trends van oude fotografie tot de digitale afbeeldingen van vandaag.

Daarnaast wil het museum een collectie verzamelen van fotomateriaal uit Nice als de geschiedenis, natuur, industrie, patrimonium, urbanisatie enzoverder. Meer informatie over openingsuren en prijzen vind je op de website.

Stadswandeling: Mis geen enkele bezienswaardigheid van de stad, download onze stadswandeling Nice.
 1. Justitiepaleis en Tour de l’Horloge

Het Justitiepaleis van Nice, gelegen in "Le vieux Nice" zit gehuisvest in een neoklassiek herenhuis uit de 19e eeuw. Voorheen stond er een klooster van de Dominicanen dat tijdens de Franse Revolutie vernietigd werd. Het gezellige pleintje voor het justitiepaleis is ook heel populair. Plof neer bij een van de gezellige terrasjes en geniet van een wijntje met uitzicht op de prachtig rijkelijk versierde gevel van het gebouw en Tour de l'Horloge.

Tour de l’Horloge is herhaaldelijk verbouwd maar de huidige dateert uit 1718. De toren bevat een klok die geplaatst werd in 1723 en kreeg de naam ‘Sainte-Marie-Madeleine’.

 1. Chapelle de la Miséricorde

Chapelle de la Miséricorde behoort tot de top vijf van de mooiste barokgebouwen wereldwijd! In de periode dat Nice volledig in de ban was van de barokstijl kreeg de befaamde Bernardo Vittone de opdracht om de kapel te bouwen. Later nam het broederschap van de Zwarte Boetelingen de kapel in hun bezit.

Neem zeker ook een kijkje binnenin. Daar laat de flamboyante barokstijl zich nog meer bewonderen. Daarnaast vind je in de sacristie nog twee meesterwerken met een afbeelding van de H. Maria en een koor en hoogaltaar dat gedecoreerd werd door een kunstenaar uit Nice.

TIP: Wil jij ook Nice tijdens je verblijf aan de Côte d'Azur? Download onze reisgids Côte d'Azur met een complete autoroute langs de kust.
 1. Maison d'Adam et Eve

Maison d’Adam et Eve dateert uit het einde van de 16e eeuw. Bewonder de decoraties en kleuren die typeren aan die tijd. Maar wat echt zal opvallen, is het bas-reliëf van een man en vrouw verwikkeld in een ruzie (zoals men verteld). Bronnen laten weten dat dit uiteraard om Adam en Eva gaat die in de tuin van Eden zitten. De naam van het huis is hier dus niet ver te zoeken.

Nice is een van de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk. Ontdek nog meer van de mooiste plekjes in Zuid-Frankrijk.
 1. Kasteelpark - Parc du Château

Het Parc du Château of het kasteelpark ligt op de top van een heuvel aan de zee. Eigenaardig is dat het kasteel er niet meer is maar wel een donjon of ronde toren. Je kan de heuvel beklimmen te voet of met de lift die gelegen is in de Quai Rauba Capeu. De toren wordt de ‘Tour Bellanda’ genaamd en is het Scheepvaartmuseum van Nice. Bovenop de heuvel krijg je een adembenemend zicht over de Middellandse Zee en de Alpes Maritimes.

Tour Bellanda

 • De ronde toren is gebouwd in 1825 op de plek waar een middeleeuwse toren heeft gestaan die deel uitmaakte van de vestingen rond Nice.
 • De naam ‘Bellanda’ komt van het Latijn, wat men letterlijk vertaald als ‘mooi land’. Hier bevindt zich het Scheepvaartmuseum van Nice.
 • De toren heeft een opmerkelijke geschiedenis. Zo zou de Lijkwade van Turijn hierheen zijn gebracht tussen 1536 en 1543 door de verbannen Charles III, toen Graaf van Savoie, om het in de toren in veiligheid op te bergen. In deze toren liet de Franse componist Berlioz zich in 1844 inspireren voor zijn werk La Tour de Nice, later herwerkt tot Le Corsaire.
 1. MAMAC Museum

Het MAMAC Museum staat voor de Moderne Kunst en stelt vooral kunstwerken tentoon vanaf de tweede half van de 20ste eeuw. Het museum opende haar deuren in 1990 en je kan wel zeggen dat het één van de topmusea van Nice is.

Het gebouw heeft een spectaculaire constructie met vier vierkante torens van 30 meter hoog en 20 meter breed verbonden met enkele glazen corridors. Kan je het wel vinden voor hedendaagse kunst, pop art, realisme, expressionisme en dergelijke? Breng dan zeker eens een bezoekje aan het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain met meer dan 1300 werken van 300 verschillende artiesten.

Het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain met is iedere dag open, behalve op maandagen. Een ticket kost €10. Voor kinderen, scholieren en groepen gelden kortingsprijzen en met een Nice Museum Pass heb je gratis toegang. Koop je ticket voor het MAMAC online, zo sla je alvast de wachtrij over en kan je direct naar binnen.

 1. Palais Lascaris

Dit paleisje behoorde tot de familie Lascaris-Vintimille en is ingericht als een museum voor muziekinstrumenten uit de 17e en 18e eeuw. Maar daarnaast zijn er ook nog een paar kamers die mooi bewaard of gerestaureerd zijn die je doen terugdenken aan de glorieperiode van dit stadspaleis. De monumentale trap versierd met fresco's en zijn luxueus versierde lounges zullen zeker je aandacht vestigen. Je vindt in deze lounges onder andere tapijten, schilderijen, meubelen en kunstobjecten maar let vooral op het weinige licht dat kan binnenvallen.

Praktische info over je bezoek aan het Paleis

 • We raden je aan dit paleis zeker te bezoeken. Het museum is iedere dag toegankelijk van 10u tot 18u behalve op dinsdag.
 • Een rondleiding aan dit paleis duurt ongeveer 30 minuten.
 • Meer info op de website.
 1. Sainte-Réparate kathedraal

De Sainte-Réparate kathedraal is een zeer rijk gedecoreerde kerk en werd opgericht in de 11e eeuw ter ere van de H. Réparate. De kerk werd vernietigd in 1650 en kreeg later nieuwe plannen in barokstijl. De bouw startte op in de 17e eeuw, kende enkele vertragingen maar geraakte toch klaar in een goeie 50 jaar. Grotendeels is het interieur geïnspireerd op dat van de Sint-Pietersbasiliek in Rome. Bovendien telt de kathedraal liefst drie orgels. Meer info op de website.

 1. Musée des Beaux Arts

Het Museum voor Schone Kunsten is ondergebracht in een mooi domein dat ooit nog heeft toebehoord aan een prinses van Oekraïne. Hier zal je vooral kunstwerken van bekende kunstenaars als Rodin en Picasso aantreffen van de 17e tot de 20ste eeuw. Maar vergis je niet, het zijn vooral de kunstobjecten van de minder bekende goden die je aandacht zullen trekken! Meer informatie op de website.

 1. Bezoek de Russisch-orthodoxe kathedraal

De Russische Kathedraal Sint Nicolas ligt een beetje in een hoek van de stad maar is echt de moeite waard om te bezoeken. De kerk is zeer rijkelijk versierd en werd zo’n 100 jaar geleden gebouwd door een kleine residerende Russische gemeenschap in Nice. Deze gemeenschap waren dan ook steenrijke mensen die hier villa’s en kastelen bouwden.

Ook het interieur van de kathedraal zal je ogen verblinden met het beste uit de Orthodoxe wereld. Alle voorwerpen werden speciaal voor deze kerk gemaakt door enkele Russische kunstenaars. De eerste Russisch-Orthodoxe kerk in Nice werd ingehuldigd in 1860 maar door de vele gelovigen werd de kerk te klein en kwam deze mooie kerk tot stand.

TICKETS: Wil je graag deze bijzonder mooie kerk bezoeken? Bestel je tickets voor een rondleiding door de Russisch-orthodoxe kathedraal.

 1. Henri Matisse Museum

Een ander museum dat we je aanraden is het Musée Matisse, een echte aanrader! Nergens anders kan je zoveel bewonderen van de Franse kunstenaar Henri Matisse. Matisse wordt beschouwd als de vaandeldrager van het fauvisme (contrasterende kleuren). Nice wou Matisse eren met een museum dat in 1963 zijn deuren opende.

Het museum is gevestigd in een villa uit de 17e eeuw in het park Les Arènes van Cimiez. Een bezoek is als het ware een ontdekkingstocht doorheen het leven en het werk van Matisse. Schilderijen, beelden, voorwerpen, foto’s, tekeningen, gravures,... je krijgt het er allemaal te zien.

Weetje: Matisse kende weinig geluk qua gezondheid (kanker, door een fout verlopen operatie gebonden aan de rolstoel). Een hartinfarct werd hem fataal op 84-jarige leeftijd. Hij stierf in Cimiez en ligt er begraven in de kloostertuin.
 1. Musée d'Archeologie Nice

Net naast het interessante Musée Matisse, vind je het archeologisch museum van Nice. Dit museum is gewijd aan de sporen die er uit de Romeinse tijd zijn overgebleven. Tijdens je rondleiding op deze site kan je er opgegraven voorwerpen bewonderen, restanten van een woonwijk, een amfitheater en drie ruïnes van oude Romeinse badhuizen bezichtigen. Meer info op de website.

 1. Le Promenade du Paillon

Le Promenade du Paillon, ook wel gekend als 'Le Coulée vertre', is een aangenaam stadspark middenin de stad vol tropische palmbomen en fonteinen. Daarnaast vind je in het park ook een grote waterspiegel van 3000 m² waar je kan doorlopen, imposante houten zeedieren zoals een levensgrote walvis, dolfijn of een enorme schildpad waar je kan opklimmen en bomen en planten van over de hele wereld.

Verder wordt het stadspark ook omringd door gezellige cafeetjes en restaurants waar je even kan genieten van een lekker hapje of drankje. Er worden regelmatig culturele optredens en tentoonstellingen georganiseerd dus hou de culturele agenda ook zeker in de gaten wanneer je in Nice bent.

 1. Lokale bloemenmarktje Cours Saleya

Cours Saleya is een bruisende plek in het oude centrum van Nice, dat erg bekend staat om zijn gezellige marktkraampjes. Overdag kan je hier allerlei (streek)producten, souvenirs en bloemen kopen. Véél bloemen want officieel is het de bloemenmarkt van Nice. 's Avonds worden de kraampjes afgebroken en wordt het omgetoverd tot één groot openlucht restaurant waar je kan neerploffen op een van de terrasjes.

 1. Casino van Nice

Wil je je graag aan een gokje wagen? Dan is een uitstapje naar het casino misschien wel iets voor jou. De casino's van Nice zijn misschien minder gerenommeerd dan het casino van Monaco, maar je kan hier even veel plezier beleven! De meesten liggen langs de Promenade Anglais, bijvoorbeeld Casino Barrière Le Ruhl. De toegang is gratis maar enkel toegelaten voor meerderjarigen.

 1. Monastère de Cimiez

In de Cimiez woonwijk, kan je de Monastère de Cimiez bezoeken. Dit is een prachtig franciscanenklooster uit de 16de eeuw. Vandaag de dag zit er een boeiend museum in gevestigd dat toont hoe de franciscanen van Nice leefden en werkten.

In de kerk bevinden zich drie bijzonder waardevolle werken van Louis Bréa: een Pieta, de Kruisiging, de Kruisafneming. Naast het klooster ligt een rozentuin, uitkijkend over de Vallée du Paillon, over de benedenstad en de zee. Henri Matisse en Raoul Dufy zijn enkele bekende namen die hier hun laatste rustplaats kregen. Het monumentale kerkhof is dagelijks te bezoeken.

RONDREIS: Wil je graag zoveel mogelijk zien van deze prachtige bestemming zien tijdens een rondreis? Dat kan ook! Bekijk zeker eens onze rondreis langs de Côte d'Azur en ontdek nog meer van de Franse Azurenkust.

 1. Musée Du Message Biblique

Musée Du Message Biblique is een modern museum toegewijd aan de werken van Marc Chagall. De stijl van de schilder is een combinatie van surrealisme, expressionisme, kubisme en fauvisme. Naast schilderwerken heeft Chagall ook keramiekkunst en glaswerk gemaakt. Een toegangsticket kost tussen €4,50 en €6,50 en is elke eerste zondag van de maand gratis voor iedereen. Het museum is elke dag open behalve op dinsdag. Meer info op de website.

TIP: De Salade Niçoise is wellicht het meest geliefde gerecht uit Nice. Een eenduidig recept bestaat niet maar het slaatje bestaat meestal uit tonijn, eieren, sperziebonen en tomaat. Deze maaltijd is ideaal voor een lichte lunch en kan je in bijna elk restaurant verkrijgen. Zeker eens het proberen waard.
 1. Proef van de lokale lekkernij Socca

Wanneer je door de straten van Nice wandelt, zie je hier en daar een kraampje of winkeltje waar je Socca kan kopen. Socca is een regionale specialiteit en wordt vaak gegeten als snack in het zuiden van Frankrijk. Het is eigenlijk een soort hartige pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel, water en olijfolie. Het smaakt natuurlijk veel beter dan hoe het klinkt ;).

 1. Vier carnaval in Nice

Een van de leukste en grootste evenementen in Nice is: Carnaval. Ieder jaar kan je tijdens het Carnaval van Nice spectaculaire en kleurrijke optochten bijwonen die van grote creativiteit getuigen! Carnaval vindt twee weken lang plaats in de winterperiode, in februari.

Het evenement trekt jaarlijks enthousiaste toeschouwers die genieten van de verkleedde figuren en het beroemde bloemencorso (ook wel de Bloemenstrijd genoemd) die flaneren over de Promenade des Anglais en Place Masséna. Meer actuele info op de website.

 1. Marineland France

Interesse in de onderwaterwereld? Breng dan een bezoekje aan het dolfinarium aan de Côte d’Azur in Antibes: Marineland France. Marineland France is een groot dieren- en waterparadijs. Hier geniet je van bijzonder mooie shows met dolfijnen, orka’s en zeeleeuwen en kan je onder de haaien doorlopen in het tunnelaquarium.

Of je kan ook zelf het water in duiken in Aquasplash, een groot waterpark naast het Marineland France. Kinderen kunnen zich uitleven op de spectaculaire waterglijbanen, waterspeeltuinen en het golfbad.

Praktische info voor je bezoek aan Marineland France

 • Het Marineland ligt op 10 minuten rijden van Antibes en 30 minuten van Nice.
 • Openingsuren: Het park is dagelijks geopend van 10u tot 17u.
 • Meer info op de website.

TOEGANGSTICKET: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je ticket voor Marineland France, aan de Côte d'Azur online op voorhand en duik meteen de onderwaterwereld in.

Of bestel je Marineland en Aquasplash combiticket en geniet van toegang tot beide parken.

 1. Villa en tuinen Ephrussi de Rothschild in Cap-Ferrat

Tussen Nice en Monaco ligt Cap-Ferrat, een smal schiereiland met een kustlijn die bezaaid ligt met chique villa's en vakantiehuizen. Cap Ferrat was van oorsprong een klein vissersdorpje met tal van luxe villa’s met grote tuinen een prachtige omgeving.

De meest opmerkelijke villa is de Rothschild Villa

De villa werd gebouwd voor Béatrice Ephrussi de Rothschild, de dochter van de rijke bankier Baron Alphonse de Rothschild. Nadat ze het enorme fortuin van haar vader in 1095 had geërfd, liet Béatrice een adembenemende woning ontwerpen op het puntje van de Cap-Ferrat. De villa is ontworpen in de stijl van een Italiaans palazzo en valt op dankzij de gevel in delicaat pastel-roze. Binnenin trekt vooral de Grand Salon de aandacht. Je vindt er mooie Louis XVI-meubels en overal keert een weelderig bloemmotief terug.

Wandel ook zeker door de 9 prachtige tuinen van de villa die elk hun eigen karakter hebben. Er is een formele Franse tuin met klassieke fonteinen, een Spaanse tuin met mooie patio’s, een romantische rozentuin en een Japanse tuin met een traditioneel paviljoen, een houten brug en een visvijver.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Eindpunt van de Route des Grandes Alpes

Nice is het eindpunt van de de Route des Grandes Alpes, een prachtige toeristische route door de Franse Alpen, in het zuidoosten van Frankrijk. De route van zo’n 700 km lang trekt van Thonon-les-Bains aan het meer van Genève naar de Middellandse Zee, waarbij reizigers over overweldigende bergpassen, door schitterende natuurgebieden en langs pittoreske bergdorpjes rijden.

De Route des Grandes Alpes is een zeer geliefde roadtrip met de auto of de motor, maar wielrenners gaan ook graag de uitdaging aan.
 1. Maak een daguitstap naar de naburige steden van Nice

Monaco

Maak vanuit Nice een mooie dagexcursie naar Monaco, een ander pareltje in de Côte d’Azur. Monaco is de thuis van de jetset van Europa en een van één van de meest glamoureuze plekjes op onze planeet. Overal waar je kijkt, zie je dure auto’s, designer kledijwinkels, casino’s, luxueuze hotels en peperdure woningen die uitkijken op de Middellandse Zee. Monaco straalt een sfeer van extravagante rijkdom uit en heeft ook het hoogste gemiddelde inkomen per inwoner ter wereld. Nadat je Monaco hebt verkent, sta je op een klein halfuurtje terug in Nice met de trein.

REISGIDS: Wil je niets missen van Nice en haar prachtige omgeving? Download dan zeker onze reisgids Côte d'Azur met 4 stadswandelingen + een complete rondreis en beschrijvingen van de mooiste plekjes.

Menton

Menton is een van de vele parels in het zuiden van Frankrijk. Het zonnige dorpje ligt op een spectaculaire plek vlakbij Italië en dat merk je ook in de oude binnenstad. Wandel naar de trap (Rampes de Saint Michel) die leidt naar het plein Place de la Conception vanwaar je een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee hebt. Breng een bezoekje aan de twee kunstmusea: Musée des Beaux Arts en Musée Jean Cocteau of ga lekker zonnebaden op het mooie Plage des Sablettes. Het is de ideale plek om te zonnebaden of een duik te nemen in het kalme water.

Heb je nog wat extra tijd over? Dan kan je ook de grens oversteken naar Italië. Zo kan je een kleine treinrit van 15 minuten naar het charmante stadje Ventimiglia.

Wil je graag nog meer steden of bezienswaardigheden in de buurt van Nice ontdekken? Bekijk dan zeker het volledige aanbod tours en excursies in en vanuit Nice en geniet ten volle van je vakantie. Hieronder heb je alvast enkele aan te raden excursies.

 1. Waar overnachten in Nice?

Voor je bezoek aan de prachtige kuststad Nice, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels in Nice online bekijken.

 • Hôtel Le Royal Promenade des Anglais ligt aan de beroemde Promenade des Anglais in Nice. Het hotel biedt ruime kamers die klassiek zijn ingericht waarvan sommige beschikken over een balkon met uitzicht op zee. Dagelijks een ontbijtbuffet verzorgd en in het restaurant waar ook traditionele en regionale Franse gerechten worden geserveerd op een van de terrassen die uitkijken op zee. Meer info en boeken.
 • Hôtel Le Seize is een 3-sterrenhotel gelegen op 10 minuten wandelen van de Promenade des Anglais en de stranden, het oude centrum en het winkelgebied. Het contrast tussen de moderniteit en het interieur van het 'Belle-époque'-gebouw goed bewaard. Meer info en boeken.
 • Hotel So'Co by Happyculture is een 3-sterrenhotel in het stadscentrum van Nice. Ideaal gelegen om de omgeving te verkennen. De moderne kamers van het So'Co zijn ruim en voorzien van alle comfort. En 's ochtends kan je er voor kiezen of je het continentaal ontbijt ter plekke benuttigd of meeneemt naar je kamer. Meer info en boeken.
 1. Download onze gratis rondreis langs de Côte d'Azur

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur. Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Côte d'Azur en Marseille met + 99 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Côte d'Azur.

Côte d'Azur en Marseille

Download je gratis preview reisgids Côte d'Azur


Geschreven door

Wouter Coppens

- 4 juni 2023 - Bosmans

Zoals alles van reisroutes top. Bedankt voor al deze informatie.

- 6 oktober 2022 - John Schuppers

Al meerdere stedentrips deze gidsen gebruikt. Allemaal even top !! Aanrader voor mensen die onbekend zijn in deze steden.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?